Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Затова - ако говориш за инвестициите - следва да освободим българите да инвестират масово тъй, щото продуктът да носи печалба, която да остава тук.
Относно демографския срив, ето какво мисля: Често се подменят причина и следствие. Основателни са безпокойствата на родителите за живота и бъдещето на децата им но, е приет масово пораженчески подход първо да устроим, после да раждаме. ТОВА е причината. Страни с друг ментален настрой, въпреки мизерия, нищета и т.н. продължават да имат висок прираст. Не знам, колко добър пример са Египет, Индия, Бангладеш и ред подобни но, фактите са такива. Грешката е първо в главите ни и, едва след това, в действията. Поне, на българите. Виж циганите: Не са нито цъфнали, нито вързали, и пак са по 3-5-7 деца. Трудно? Да. Гадно? Да.
- Да, ама те ще ни превземат с утробите си...
Да не говорим, колко българи не създават семейства, колко са стерилни, и колко не създават деца, за да си били "поживеели". Празен е животът без деца, Дани. А за работа и заплати да се мрънка в инвеститорски форум, ми се види рехаво и несериозно. Пак казвам: Пари за инвестиции има и в България. Предостатъчно. Инвестиции такива, щото и печалбата, най-естествено, да остава у нас. И, ако обърна внимание, не разглеждам вкарването на пари от бизнеса във възпроизводство на нацията, а като частна инвестиция. Дори победата няма смисъл, ако няма с кого да я споделиш. А не се споделя с вещи, споделя се с хора.
А и кому ще продаваш НИ-тата си, ако не на други, които да си търсят дом? Очаквам да се проточи дълго стагнацията в НИ именно, защото вече няма хора, т.е. клиенти. Само в нашия вход, пустеят 2 апартамента. В отсрещния блок са няколко, по 1-2 във вход, страховито. На какво отгоре - ти ми кажи - да растат цени, като няма търсене?
Такива работи.
Коментар