IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДДД = 3 Д.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Ако в икономиката влизаха пари отвън, а не банките да изнасят праите ни навън сега нямаше да се сриваме демографски към момента ! Това е адски просто, няма нужда от разни политики на този да се даде , на другия да се вземе ..ЗАЩОТО при 3000 000 трудоспособни които трябва да се осигуряват, но не се осигуряват това за мен означава че тези хора са безработни и нямат доходи. От кой ще ги вземат тези пари - от безработните ли ?
    За какво са ни деца - за да бъдат без бъдеще и да не могат да си осигурят и минималното ли ? Да създаваме безработни !
    Демографския срив е последица, той не е проблема - ПРОБЛЕМА Е БЕЗРАБОТИЦА И ЛИПСА НА ДОХОДИ ЗА ТВЪРДЕ МНОГО ХОРА, КОИТО СА ТРУДОСПОСОБНИ И СА ВЪВ ВЪЗРАСТ ДА СЕ ТРУДЯТ И ДА СЪЗДАВАТ.
    ПРОБЛЕМА С БЕЗРАБОТИЦАТА СЕ РЕШАВА САМО ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН ПЪТ - СТВАМЕ ПРИВЛЕКАТЕЛНИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ , да влизат пари в икономиката.
    За мен всичко друго е простотия -а ма как държавата ще даде и ще имала някаква си политика от която да цъфтят налъми. Стига глупости, те банките да продължават да изнасят пари навън, а народа ни да ги спестява пък така ще цъфнем че..
    Пари отвън в икономиката влизат с износа. Когато започнем да изнасяме добре приет продукт, пари влизат. В крайна сметка, никого не можем задължи да купува боклуци, щото ние сме ги правили, нали? А пари се изнасят сега, ОСНОВНО, поради факта, че са инвестирани от външни инвеститори и онези, в последствие, законно и морално, постъпват с печалбата по свое усмотрение.
    Затова - ако говориш за инвестициите - следва да освободим българите да инвестират масово тъй, щото продуктът да носи печалба, която да остава тук.
    Относно демографския срив, ето какво мисля: Често се подменят причина и следствие. Основателни са безпокойствата на родителите за живота и бъдещето на децата им но, е приет масово пораженчески подход първо да устроим, после да раждаме. ТОВА е причината. Страни с друг ментален настрой, въпреки мизерия, нищета и т.н. продължават да имат висок прираст. Не знам, колко добър пример са Египет, Индия, Бангладеш и ред подобни но, фактите са такива. Грешката е първо в главите ни и, едва след това, в действията. Поне, на българите. Виж циганите: Не са нито цъфнали, нито вързали, и пак са по 3-5-7 деца. Трудно? Да. Гадно? Да.
    - Да, ама те ще ни превземат с утробите си...
    Да не говорим, колко българи не създават семейства, колко са стерилни, и колко не създават деца, за да си били "поживеели". Празен е животът без деца, Дани. А за работа и заплати да се мрънка в инвеститорски форум, ми се види рехаво и несериозно. Пак казвам: Пари за инвестиции има и в България. Предостатъчно. Инвестиции такива, щото и печалбата, най-естествено, да остава у нас. И, ако обърна внимание, не разглеждам вкарването на пари от бизнеса във възпроизводство на нацията, а като частна инвестиция. Дори победата няма смисъл, ако няма с кого да я споделиш. А не се споделя с вещи, споделя се с хора.
    А и кому ще продаваш НИ-тата си, ако не на други, които да си търсят дом? Очаквам да се проточи дълго стагнацията в НИ именно, защото вече няма хора, т.е. клиенти. Само в нашия вход, пустеят 2 апартамента. В отсрещния блок са няколко, по 1-2 във вход, страховито. На какво отгоре - ти ми кажи - да растат цени, като няма търсене?
    Такива работи.
    Last edited by Pyramid; 19.12.2013, 21:37.

Коментар

• Pyramid

Ако в икономиката влизаха пари отвън, а не банките да изнасят праите ни навън сега нямаше да се сриваме демографски към момента ! Това е адски просто, няма нужда от разни политики на този да се даде , на другия да се вземе ..ЗАЩОТО при 3000 000 трудоспособни които трябва да се осигуряват, но не се осигуряват това за мен означава че тези хора са безработни и нямат доходи. От кой ще ги вземат тези пари - от безработните ли ?
      За какво са ни деца - за да бъдат без бъдеще и да не могат да си осигурят и минималното ли ? Да създаваме безработни !
      Демографския срив е последица, той не е проблема - ПРОБЛЕМА Е БЕЗРАБОТИЦА И ЛИПСА НА ДОХОДИ ЗА ТВЪРДЕ МНОГО ХОРА, КОИТО СА ТРУДОСПОСОБНИ И СА ВЪВ ВЪЗРАСТ ДА СЕ ТРУДЯТ И ДА СЪЗДАВАТ.
      ПРОБЛЕМА С БЕЗРАБОТИЦАТА СЕ РЕШАВА САМО ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН ПЪТ - СТВАМЕ ПРИВЛЕКАТЕЛНИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ , да влизат пари в икономиката.
      За мен всичко друго е простотия -а ма как държавата ще даде и ще имала някаква си политика от която да цъфтят налъми. Стига глупости, те банките да продължават да изнасят пари навън, а народа ни да ги спестява пък така ще цъфнем че..
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
        Изцяло за, както казва Айнщайн, национализмът е детската болест на човечеството (нещо като шарка).
        ПС: Който си е дал живота за глупости, си е негов проблем, за жалост непоправим
        Аз, като гледам сега в България, за даване всички са тарикати. Виж, за вземане... на тоз децата му пречели, на онзи-пенсионерите...а всички сме били деца и /който доживее/ все някак ще се пенсионира. Айде стига, моля, с простотиите. и така ми идват горница.

Коментар

• Първоначално изпратено от Setver Разгледай мнение
          Абе дай направо да премахваме държавите и всички да се пишем либерали ...
          Аз съм за, всеки да е свободен, да има свободи и да не зависим от някакви държави. Да сме свободни, да работим за себе си и хич друго да не ни интересува. Пълен либерализъм, в най-чист вид.

П.П. Недей да обиждаш държавата ни. Навремето, що сепаратисти са давали живота си за отделянето на страната ни от империята, а ти така омаловажяваш държавата ни.
          Изцяло за, както казва Айнщайн, национализмът е детската болест на човечеството (нещо като шарка).
          ПС: Който си е дал живота за глупости, си е негов проблем, за жалост непоправим
          Custodite sortem vestram

Коментар

Ама защо по дяволите да работя за доброто на лайноландия! Животът е толкова кратък!!!
            Абе дай направо да премахваме държавите и всички да се пишем либерали ...
            Аз съм за, всеки да е свободен, да има свободи и да не зависим от някакви държави. Да сме свободни, да работим за себе си и хич друго да не ни интересува. Пълен либерализъм, в най-чист вид.

П.П. Недей да обиждаш държавата ни. Навремето, що сепаратисти са давали живота си за отделянето на страната ни от империята, а ти така омаловажяваш държавата ни.

Коментар

• Емиграцията е голям проблем. Реално, проблемът е точно разминато между личните интереси и тези на обществото. Индивидите искат едно, обаче за обществототрябва друго. Като пак за пример Китай, там хората са работили с години за да развиват държавата си, но са знаели защо го правят. А тук, никой не иска да работи за развитието на държавата в наши дни. Не е като навремето, когато имахме бригадирско движение и т.н. Сега никой не го интересува държавата ни, всеки гледа как той да живее добре. Ето това е проблема и докато не се затворят границите, да се спре емиграцията и всички да започнат да работят за да се развива държавата ни, нищо няма да се промени съществено.

Коментар

Ама защо по дяволите да работя за доброто на лайноландия! Животът е толкова кратък!!! Единственото от което има смисъл е да работиш за себе си! Който си пилее времето за някакви измислени абстракции прави престъпление срещу себе си. Не се ли научихте примитиви такива, че тази глупост с държавите е човешка измислица. Ти примерно защо се интересуваш от това да се работи за "доброто на дръжавата"? Ти акционер ли си и, дивидент ли ще получиш? Какво те грее държавата.
                Фундаментално животът и хората навсякъде са еднакви. Аз се смятам за гражданин на света. България не ме интересува повече от другите места на които също имам контакти и интереси.
                Няма такова животно като гражданин на света. Ако се възприемаш като такъв, тогава не трябва да разчиташ на социалната ни система, да не чакаш пенсия един ден като остарееш, и т.н. Да забравиш за придобивките от държавата. А не сега съм гражданин на света, щото така искам, а после, ама аз съм българин, дайте ми пенсия. Ако искаш да си световен гражданин, ами отажи се от българското си гражданство.
                Ако си балгарин, тогава сам ще искаш да работиш за доброто на държавата ни. Защотото като балгарин ще искаш държавата ни да е добре. Като спечели националния отбор по мач да викаш навън Българи юнаци! и да се радваш, все едно живота ти зависи от това. Това е патриотизъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                  Това че сега можеш да вземеш самолета не значи че е правилното нещо. В Китай все още не можеш току-така да ходиш навън като ти скимне, и това стимулира хората да се развиват там, иначе никога нямаше да постигнат успехите които имат. Ако държавата е западнала като нашата, нали не мислиш че ако си можещ и искащ ще останеш да работиш тук? Ясно е, че в повечето случаи веднага ще емигрираш, защото все още е разрешено, е време е държавата да се постави на първо място и емиграцията да се забрани. Както беше преди, нямаше масова емиграция и всички работехме за доброто на държавата ни.
                  Ама защо по дяволите да работя за доброто на лайноландия! Животът е толкова кратък!!! Единственото от което има смисъл е да работиш за себе си! Който си пилее времето за някакви измислени абстракции прави престъпление срещу себе си. Не се ли научихте примитиви такива, че тази глупост с държавите е човешка измислица. Ти примерно защо се интересуваш от това да се работи за "доброто на дръжавата"? Ти акционер ли си и, дивидент ли ще получиш? Какво те грее държавата.
                  Фундаментално животът и хората навсякъде са еднакви. Аз се смятам за гражданин на света. България не ме интересува повече от другите места на които също имам контакти и интереси.
                  Last edited by Fiscalist; 19.12.2013, 14:31.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

Аха - за да живеят всички хора в лайноландия до гроб като крепостни селяни на шепа селски вождове? Аз пък мисля, че всеки човек има фундаментално право да търси успеха си където намери за добре. Никой не е виновен за това, че се родил в България. Трябва да има шанс да се избяга от този тъжен факт.
                    В крайна сметка сме в 21 век и реално местожителството все повече губи смисъл като понятие. Всеки уикенд мога да взема самолета и да съм където си искам по света.
                    Това че сега можеш да вземеш самолета не значи че е правилното нещо. В Китай все още не можеш току-така да ходиш навън като ти скимне, и това стимулира хората да се развиват там, иначе никога нямаше да постигнат успехите които имат. Ако държавата е западнала като нашата, нали не мислиш че ако си можещ и искащ ще останеш да работиш тук? Ясно е, че в повечето случаи веднага ще емигрираш, защото все още е разрешено, е време е държавата да се постави на първо място и емиграцията да се забрани. Както беше преди, нямаше масова емиграция и всички работехме за доброто на държавата ни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                      Щото ако сме 4 млн., значи 1,5 млн. ще са пенсии, 1 млн. ще са малцинства дето не им се бачка, 0.5 млн. ще са деца, а от останалия 1 млн. тези които могат да работят и искат ще са емигранти.
                      Ама и да имаме раждаемост и деца, да не мислите че като порастнат можещите и искащите ще се бъхтят за единия хляб, ако държавата ни най-после не забрани излизането навън и емиграцията?
                      Това е решението, да се спре с емиграцията, иначе, колкото и деца да имаме, пак няма да има кой да работи. Да се затворят границите докато е време и така всички заедно да се развиваме, както е в Китай, а не всеки да се тарикати и да бяга.
                      Аха - за да живеят всички хора в лайноландия до гроб като крепостни селяни на шепа селски вождове? Аз пък мисля, че всеки човек има фундаментално право да търси успеха си където намери за добре. Никой не е виновен за това, че се родил в България. Трябва да има шанс да се избяга от този тъжен факт.
                      В крайна сметка сме в 21 век и реално местожителството все повече губи смисъл като понятие. Всеки уикенд мога да взема самолета и да съм където си искам по света.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

Наистина стига с тези деца вече. В известен смисъл дори по-добре да намалява населението, остава повече per capita за останалите. Накрая на някакво ниско равнище на населението дори може и да се получи висок стандарт в тази държава. Защо да не сме 4 милиона ако per capita ще имаме $23 000 примерно?
                        Щото ако сме 4 млн., значи 1,5 млн. ще са пенсии, 1 млн. ще са малцинства дето не им се бачка, 0.5 млн. ще са деца, а от останалия 1 млн. тези които могат да работят и искат ще са емигранти.
                        Ама и да имаме раждаемост и деца, да не мислите че като порастнат можещите и искащите ще се бъхтят за единия хляб, ако държавата ни най-после не забрани излизането навън и емиграцията?
                        Това е решението, да се спре с емиграцията, иначе, колкото и деца да имаме, пак няма да има кой да работи. Да се затворят границите докато е време и така всички заедно да се развиваме, както е в Китай, а не всеки да се тарикати и да бяга.

Коментар

• Наистина стига с тези деца вече. В известен смисъл дори по-добре да намалява населението, остава повече per capita за останалите. Накрая на някакво ниско равнище на населението дори може и да се получи висок стандарт в тази държава. Защо да не сме 4 милиона ако per capita ще имаме $23 000 примерно? Па и на бюджета ще му олекне, пенсиите като намалеят ще може да се инвестира в нещо смислено.
                          Last edited by Fiscalist; 19.12.2013, 14:06.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Pyramid, това е истината. Трябва да има държавна политика, защото едно е личния интерес, друго е този на народа. Затова трябва да има управление на държавата, което да поставя цели и да следи да се изпълняват, както е в Китай. Истината е че чистата пазарна икономика има много дефекти. Тя е добро нещо за кратък и среден план, обаче за дълги периоди пазарната икономика не работи. Китай си планират всичко с години напред, решават и го правят. Вярно, живееха зле допреди 15г., сега обаче са много напред, просто изградиха потенциал, направиха основите и това промени правилата. Както имаше една приказка навремето, първо да се изгради социализъма, после комунизъма, ами китайците минаха през социализъма и са се запътили към комунизъма, ама истинския, а не нашия изкривен.

Коментар

• Хора, "Държавата" сама не може и да пръдне. Сори.
                              Освен това, виждаме каква е стопанка.
                              Обаче, ако развъждането на човеци се разгледа като ЧАСТНА инвестиция, нещата може и да се оправят. Сега вървим към свършек, ако не сте наясно, а държавата е безлично и безсилно, щом иде реч за живот, митично същество. Бива я само да напакости.
                              Дани, с тези твои трендове ще ме побъркаш. Абе представете си живота и мелко извън парите бе, хора. Дали да се били наливали. Е, то само отвън, сякаш. В България , скоро, ще станат близо 40 милиарда по сметки и сметчици, най-много, по СМЕТКИ, замразени в депозити пари. Кому са нужни, ако двуногите изчезнем, аз да те питам? Работни места? Ще има, когато има какво да се произвежда. То се произвежда ЗА НЯКОГО И ОТ НЯКОГО. Лакомията ще ни затрие. Ето, аз предпочитам да работя с 50%, вместо възможните над 80-100% печалба, като инвестирам в същите тезци детски градини, вместо в молове но, разни лами, дето всичко им малко, дето са изпоизмамили половин Европа, мерят /естествено/ със своя си аршин, и не допускат такива като мен да направят нещо за хората. А после реват, че трендовете на НИ били надолу, че бизнес-имотите не били баш най-възтребваните, че било преситено тук това, там-друго... Ами то, търсене се саздава, ако не сте наясно. Когато човек иска НА БАЛАНСИРАН ПАЗАР нещо силно, иска го за себе си и за децата си, той дава какво ли не, да го придобие. Да, ама тудей лаком Ганю иска да му насипят едни пари за нещо, каквото има и другаде за грош, щото градовете обезлюдяват, а селата вече пустеят...
                              Слизане на Земята и разбиране потребностите на хората му е майката, не да ми реват за работни места и трудова заетост, а квалификацията да си остане от средата на миналия век. Е, как да стане? С наливане на пари се правят само едни парични потоци от едни чичковци към други чичковци.
                              И държавата, дори, ще сгреши, ако продължава просто да налива.
                              Направете преференции за бизнеса да влага в деца, ДА СЕ ПОЕВТИНЯВА грижата за тях, да има сигурност за идния им ден, и нещата ще се оправят. А Китай...Китай не си прави икономиката САМО последните 20 години. Китай, ако не са забелязали някои, просто НЕ СПРЯ последния половин век. И има сега, каквото виждаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                                Първо правило - не се раздават пари на калпак.

Ето ти социална политика ->
                                Държавата прави целодневни детски градини за всички, и заплаща всички допълнителни занимания - плуване, футбол, чужди езици, тенис, театри ! Само от тука е директен трнасфер на около 500 лв месечно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Стига с тия "надбавки". Ако трябва да дава пари, да връзща данъци !
                                +1111111

Коментар

Working...
                                X