IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...ta_na/?ref=rss

Университетът и политиката

За разлика от критиките на контрапротестиращи, че университетът не е място за политика, от "Призив" са с особено мнение по този въпрос. Организират филмови прожекции, дискусии по теми, които могат да бъдат тълкувани като политически, последната от тях - на антивоенна тематика. "Политиката е много широко понятие и вероятно много от дейностите ни имат политически нюанс", обяснява Борис и добавя, че тъкмо заради това не би обвинил окупаторите, че имат политически амбиции или защитават партийни интереси.

"Аз не обвинявам "Ранобудните студенти", че зад тях стои ГЕРБ или Реформаторският блок. И не търпя критики, че зад "Призив" стои БСП. Не стои. Никой не ми плаща и не получавам благодарствени писма, че ме псуват на двора на университета. И не искам такива писма", продължава той. "Ние ги гледаме по това, което правят. Нямам проблем, че Калин Янакиев е от ДСБ, това не е някаква незаконна терористична организация. Всеки има право да членува, където иска. За мен проблемът с него е, че раздели народа на качество и количество".

По думите му в "Призив" има хора с всякакви политически възгледи - такива, които симпатизират на десни, на леви, на либерални организации. Самият Борис е член на идейно-дискусионен клуб "23 септември", доскоро "движение за съпротива", и през 2010 г. е пребиван два пъти от маскирани младежи с бухалки - по думите му, заради политическите му позиции. Казва, че заради това членство "Призив" неведнъж си е патила, въпреки че само той е част от "23 септември".

За да не си изпати организацията отново, двамата с Александър отказват да говорят за политическата ситуация в страната. "Тези вълнения, които виждаме в обществото, започнаха от февруари, а през лятото станаха по-скоро партийни, свързани с конфигурацията във властта. Боричкания. Те са последствие от тежката икономическа криза, в която се намираме", казва Александър и спира дотам. Обяснява, че "Призив" не за първи път се старае да избягва политическите провокации - през февруари, в акция срещу покачването на таксите, умишлено избегнали сливане с антиправителствените протести.

"Не сме искали оставката на финансов министър или на министър на образованието", завършва Александър. "Борим се срещу процеси, а не срещу правителства. Политиката може да се смени, когато общността, която стои зад нея, се обедини около някакво становище".

Коментар

• Първоначално изпратено от javor Разгледай мнение
      Младеж съм бил,когато съм ти го набил а сега съм ти батко и ще ти го набия още по-сладко
      Я вземи се успокой и спри да го набиваш щото мое да усетиш учестено дишане зад врата и силха болка в гъзЪ.

Коментар

• Бойко Борисов - лидерът на протеста

/Поглед.инфо/ Още на 4 септември беше ясно, че поне две трети от протеста, който се обявява за нов морал и правила, всъщност се състои от адепти на старата мерзост и гербаджийското дебелоочие. 13 ноември е новата дата, която беляза това очевидно познание - датата, в която Бойко Борисов официално обяви, че ще оглавява протестите. Знание, междувпрочем, в което може да са се съмнявали единствено закоравелите романтици и идеалисти.

Най-интересното, обаче, стана след това признание. "Протестна мрежа", което е нещо като софт-вариант на Реформаторския блок, обяви, че е готова на всякакви съюзи срещу властта, а това веднага я дискредитира морално. Защото приемането на Борисов съвсем не издава чистота на духа и политическа искреност, а по-скоро намеква за всеядност, за безумно желание за власт.

В България официално бе осъществена подмяна на езика. Протестърите говорят за себе си като нещо ново, събудено, уникално, различно. Което не може да обясни как така две трети от тях одобряват статусите на Бойко Борисов във Фейсбук и го чакат със сласт да осигури масовост на иначе рехавите им изяви.

Сто и няколко дни театърът, че ГЕРБ и протеста са нещо различно, можеше и да минава в съзнанията на несвикналите, но вече е кристално ясно - едното не може да съществува без другото. Дори "Ранобудните", ако приемем, че имат някаква самостоятелна инициатива, всъщност работят за ГЕРБ. Ако го осъзнават - това е проблем. Ако не го осъзнават - това е още по-голям проблем.

Но къде ще останат призивите за нов морал и отговорности, ако от мрака на миналото се появи добре познатото чудовище и отново обхване в паяжината си цялата държава?

Знам само един, който ще бъде доволен - Бойко Борисов. Всички останали ще се чудят за какво са крякали сто и няколко дни.

Коментар

• Ти какво очакваш от Станишев. Той е син на Димитър Станишев. Димитър Станишев е един от кръволоците, съучастник в разстрелите на 30 000 човека без съд и присъда, след идването на власт на комунистите през 1944 година.

А за февруарските протести не си прав. Там също народа се разбунтува. И аз ходих, щото Варна е близо. Видях с очите си. Никой няма намерение да чака партиите да се реформират и никой освен теб не вярва, че това е възможно. Чашата преля. В окупираните университети студентите са задраскали всички известни партии на списък по стените.

Няма ли пряка демокрация - няма демокрация !!!
          Last edited by mechobikov; 14.11.2013, 04:35.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Коментар

• За съжаление се случва това, което мисля, че е най-лошият възможен вариант за България. Той се изразява в това, че страната влиза в много тежка политическа турболенция, независимо от това дали сегашното властово статукво ще се запази, или не. Това заяви в предаването "Хоризонт до обед" социологът доц .Иво Христов. Имам мрачни прогнози за това, което ще се случи в България в следващите години. Причината за това е първо.... цялото интервю което си струва да отделите няколко минути и да чуете е в звуковия файл на : http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#h...11hristov.aspx
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Простотия...
                А твоите изписани простотии,кво да ги направим?

Коментар

Младеж съм бил,когато съм ти го набил а сега съм ти батко и ще ти го набия още по-сладко
                  Простотия...
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                    И тоя боклук ли е шапкар?
                    Доколкото знам, а и ти си отдавна във форума и би трябвало да си наясно, Монти (meche_cveti93) няма нищо общо с военните или полицията.

То затуй му куца правописа понякога.

Коментар

Волгин беше сред водещите в протестите в националното радио, когато БСП при управлението на Виденов се опита да наложи на радиото цензура.
                      След това беше сред уволнените от Радиото, когато Иван Костов се опита да наложи цензура.
                      И е журналист с много широк мироглед, изключително културен и за твое съжаление с леви разбирания.
                      Естествено е напоследък да е малко по-твърд, защото в медиите тече една ЯВНА МАНИПУЛАЦИЯ и ЛЪЖА. Как БТВ и Нова представят снощната сцена пред парламента?
                      Пълна манипулация. Добрите студенти и лошите полицаи. Абсолютна ЛЪЖА!!!
                      Вечерта погрома беше извършен НЕ ОТ СТУДЕНТИТЕ. Те дори не знаеха!
                      И полицията не е била НИКОГО.
                      Не казвам нищо за Волгин като журналист. Нямам проблем с истерични журналисти защитаващи дадена позиция, дори и тази позиция да е обратна на моята. Всъщност смятам че трябва да има повече такива.

Имам проблем с Волгин като политик.

Коментар

Съветвам те да си завършиш поне средното образование и поне малко да следиш форума, преди да изказваш такива категорични мнения.

Колегата Монти има предвид, че ако не бяха Приватизаторите и Реститутите, то СДС още щяха да са на власт.
                        Човекът е бил в политическия кабинет на министър от СДС, затуй ти разправя тези неща.
                        Разбра ли младеж?
                        Хабер нямаш от нищо, ама и ти като "ранобудните" си тръгнал да променяш света. И така ще го промените, че ще се озовете в лайняната яма, та да ви проклинат и внуците ви!

Коментар

• Абе пенсио изкукала - и какво направихте вашето поколение бе - най-бедната страна в Европа - всякакъв коментар е излишен, а си тръгнал да плюеш по младите

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Разбра ли младеж?
                          Хабер нямаш от нищо, ама и ти като "ранобудните" си тръгнал да променяш света. И така ще го промените, че ще се озовете в лайняната яма, та да ви проклинат и внуците ви!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Волгин е доста истеричен и го избива на идеология - тези хора са си страшнички ако имат власт. Другия не го познавам.
                            Волгин беше сред водещите в протестите в националното радио, когато БСП при управлението на Виденов се опита да наложи на радиото цензура.
                            След това беше сред уволнените от Радиото, когато Иван Костов се опита да наложи цензура.
                            И е журналист с много широк мироглед, изключително културен и за твое съжаление с леви разбирания.
                            Естествено е напоследък да е малко по-твърд, защото в медиите тече една ЯВНА МАНИПУЛАЦИЯ и ЛЪЖА. Как БТВ и Нова представят снощната сцена пред парламента?
                            Пълна манипулация. Добрите студенти и лошите полицаи. Абсолютна ЛЪЖА!!!
                            Вечерта погрома беше извършен НЕ ОТ СТУДЕНТИТЕ. Те дори не знаеха!
                            И полицията не е била НИКОГО.

Коментар

• И тоя боклук ли е шапкар?

Първоначално изпратено от javor Разгледай мнение
                              Долна мръсна подлога си ти другарю старшина

Коментар

Ех другарю,изплю ли камъчето?
                                Ако не ви бяхме върнали откраднатото и ограбеното,щяхме още да сме на власт.
                                И ти се смяташ,че си човек за уважение????
                                Съветвам те да си завършиш поне средното образование и поне малко да следиш форума, преди да изказваш такива категорични мнения.

Колегата Монти има предвид, че ако не бяха Приватизаторите и Реститутите, то СДС още щяха да са на власт.
                                Човекът е бил в политическия кабинет на министър от СДС, затуй ти разправя тези неща.
                                Разбра ли младеж?

Коментар

Working...
                                X