IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
    Страшна кондиция ... ама с репресии - или си с нас, или си аут!
    След призива на шефове на ИТ компании за оставка на кабинета данъчните проверяват "Сирма груп"
    http://www.dnevnik.bg/tehnologii/201...a/?ref=miniurl

    Започвам да го разбирам Маранди, че се дистанцира от народа български. Остава да поканим украинците да ни направят протеста!
    А бе герберите сте родени лъжци всичките или като станете гербери тогава ви научава Бойко да манипулирате?
    За сайта "Дневник" е ясно. Там лъжат за пари. Ама понякога си опровергават лъжите, иначе са се сринали до нивото на жълтите сайтове като Фрог и Офф.

    "Сирма груп": Нямаме данъчна проверка, водихме кореспонденция с НАП, но по друга тема (обновена в 14:29)

    Обновена в 14:29 часа: "До момента няма постъпило искане за пълна данъчна проверка на "Сирма Груп Холдинг". В петък водихме кореспонденция с НАП по друга тема, но тя е напълно нормална", каза пред "Дневник" Цветан Алексиев, изпълнителен директор на компанията. Той отказа да уточни темата на разговора с данъчните.

    Алексиев отговори на запитването на "Дневник" по повод информацията, че данъчна ревизия е започнала в "Сирма Груп Холдинг".

    Допълнена в 15:35 часа: От НАП отговориха лаконично на въпросите на "Дневник" и "Капитал" - "Нито в момента, нито в исторически плане са извършвани пълни или частични ревизии на "Сирма Холдинг Груп" и свързаните към холдинга фирми".
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Разочарованието от ГЕРБ е много силно
      Разочарованието от ГЕРБ е много силно
      в-к Труд

      Дата: Понеделник 25 Ноември, 2013 10:00:31
      - Г-н Кънев, преди големия протест на студенти, граждани и синдикати излязохте с писмо до профсъюзите, че „те са на ход". Този призив прозвуча странно от дясна партия като ДСБ. КНСБ излезе на демонстрация, но спойка между частите на протестите не се случи. Защо?
      - Не мисля ,че можем да очакваме тази спойка да се случи бързо. Има различни плоскости на недоволстбво в обществото. Спойка между студентите и шествието на КНСБ не беше дори търсена от никоя от страните. Студентите осъзнават себе си като носители на моралната страна на протеста. А КНСБ държат да представляват единствено социално-икономическото недоволство. Това, че в същност става дума за един проблем и едно и също недоволство явно все още не е достатъчно ясно. И затова лидерите му не го изговарят достатъчно смело. Писмото ми до синдикатите не беше призив да излязат, тяхното шествие вече беше заявено. Опитах се да кажа, че всъщност проблемът е един, че в България няма отделни една от друга морална, икономическа и политическа криза. Моралната и икономическата криза имат ясни общи корени - това е липсата на законност. А политическата криза се изразява в това, че никой не го казва. Затова и аз, и Реформаторският блок като цяло с назоваването на конкретните проблеми, които стоят пред скоба и пред всички други проблеми в обществото, изпълнява функция на политическо лидерство. И посочва единствения изход - политическото лидерство, което да каже ясно къде е заровено кучето.
      - Ако смятате, че сте политически лидер в процеса на протест, защо нито една от останалите групи протестиращи не ви припознават като такъв? Вие и хора от Реформаторския блок сте от първия ден на площада с гражданите, но когато свикахте митинг в подкрепа на студентите, не дойдоха при вас.
      - Това е кризата на доверието в обществото. Ще цитирам любима мисъл на Конрад Аденауер. Той казва, че обществените проблеми изглеждат много сложни само на повърхността. Когато вникнеш в тях, се оказва, че са учудващо прости. Провалът на управлението в България в годините на прехода да промени правосъдието и така да гарантира законност породи дълбока криза на доверието. А там, където няма доверие, не може да се прави бизнес - това е азбучна истина на икономиката. Няма как да е богато общество, в което липсва доверие, и няма как да има доверие в общество, когато липсва законност.
      - Поставяте диагноза, но това не отговаря на въпроса как ще преодолеете тази криза на доверието, така че Реформаторският блок да се превърне в политическия субект, който може да преодолее кризата на доверие.
      - Това минава през избори.
      - Последните бяха доста скоро.
      ......................................
      - За да се стигне до „правим същото", трябва да се преодолее кризата на доверието. Иван Костов заяви, че всяко човешко усилие без лидерство е обречено на неуспех. Как се излиза от кръга?
      - До голяма степен това, което определя публичното лидерство, е доверието. Затова аз бих обърнал логиката. Там, където няма достатъчно доверие - няма и лидерство. В българската политика няма лидерство, а не просто в Реформаторския блок. И няма как то да се изгради изведнъж, ще става стъпка по стъпка. На първите избори е ясно, че РБ ще реализира част от потенциала си. Спокоен съм да кажа, че се целим в първото място в политиката, дори в самостоятелно управление или доминираща роля в управлението. Но това надали ще се случи още след първите избори.
      - Според данните на „Галъп", РБ има 7%, а „таванът" на потенциала му за момента е 10%. С тях във властта трудно се влиза без партньор. Кой е потенциалният ви партньор - ГЕРБ ли?
      - Докато ГЕРБ и БСП бавно губят доверие, РБ бавно печели доверие. Тенденцията е изключително важна. Докъде можем да стигнем преди изборите е трудно да се каже. Хората, които търсят разумна политическа сила, искат разумно управление и знаят, че без върховенство на закона не може да има забогатяване за обикновения човек. Те имат много обективни причини да не вярват на политиците - ще трябва да трупаме доверието им бавно. Когато не търсиш поредния спасител, не даваш „лесни решения" и не очакваш гръмотевични резултати. Въпросът За партньорството е ужасно преждевременен, макар да знам, че в България винаги е интересен. За нас в Реформаторския блок въпросът не е толкова с кого, а в името на какво - как ще се управлява България след предсрочните парламентарни избори. Сигурен съм, че такива ще има. Ние даваме много прост отговор - в България трябва спешно да се осъществи реформа в правосъдието и в държавната администрация. Задачата на следващото правителство и мнозинство ще е това. Оттам ще се даде тласък на икономиката. Това са прости каузи. Не са дългосрочни. Но ние ще участваме 6 управлението единствено в името на тези каузи.
      - Избягвате въпроса за ГЕРБ - водят ли се неформални разговори, възможно ли е да си партнирате? От ГЕРБ периодично се подава ръка към РБ - Цветан Цветанов често е говорител на опита за заравяне на томахавките. Предстои и евровот, ЕНП обикновено търсят обединения, както е и сега.
      - Първо, трябва да е ясно, че разочарованието от ГЕРБ е много силно. Второ - ЕНП ще имат своите представители в Европейския парламент и от Реформаторския блок, и от ГЕРБ. Така че в това няма драма. Има обаче драма в отношението на големите европейски партии към сестринските им партии в Източна Европа. Има някакво противоречие - не може най-разпознаваемият лидер в ЕНП - председателят на Еврокомисията Жозе Барозу, да изригва в критики към българското правосъдие в продължение на 4 г. при управлението на ГЕРБ, а партията на г-н Барозу да твърди, че всичко в българското управление е било наред. Този парадокс трябва да бъде преодолян. Европейските партии имат дълг към Източна Европа, те трябва да гарантират пред българските граждани, че сестринските им формации отговорят на европейските стандарти. Примерите са покъртителни. Дадох пример с ГЕРБ, но той е най-симпатичният. Защото г-н Станишев е лидер на Партията на европейските социалисти, а това е виц само по себе си. А най-видният представител на либералите у нас е ДПС - формация, която упражнява феодални порядки в общините, които управлява. В голяма степен това е политическото лице на мафията в България. Случаи като „Бисеров" и др. са само примерите.
      -

      НАЛИ УЖ ГЕРБ- МУТРИТЕ БЯХА ДЯСНА ПАРТИЯ
      Last edited by X_Y; 25.11.2013, 16:59. Причина: прекалено дълго

      Коментар


      • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
        Прав си, но още не виждате колко сте го загазили
        Адвокатът на Цветанов Ханс-Петер Уул ще разкаже в Европа за „правосъдието” в България
        http://www.radiok2.bg/index.php?k2=1.2545
        Голяма шегаджиика си

        Коментар


        • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

          СТИГА ГЕРБ- СТИГА МУТРИ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Аз лично в практиката си нямам случай в които данъчни да са тормозели някого безпричинно. Смея да твърдя че практиката ми не е малка в тая област.

            Не мога да кажа същото обаче за други контролни органи като индпекция по труда и защита на потребителите , които обичат да санкционират за щяло и нещяло.
            И мен не са ме тормозили данъчни. И инспекция по труда не ме е тормозила. Само дето ми изтрещя два акта, които паднаха в съда

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Аз пък не мога да разбера защо данъчната проверка се възприема като наказание
              Даже на общината се молих 6 месеца да ми направят проверка
              Аз лично в практиката си нямам случай в които данъчни да са тормозели някого безпричинно. Смея да твърдя че практиката ми не е малка в тая област.

              Не мога да кажа същото обаче за други контролни органи като инспекция по труда и защита на потребителите , които обичат да санкционират за щяло и нещяло.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                http://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw

                за съжаление медиите носят много голяма отговорност за това .....
                ... и за 11 май трябва да носят отговорност някои ...
                Yeah

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  http://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw

                  за съжаление медиите носят много голяма отговорност за това .....
                  Ниикога не съм смятал ,че след 25 години демУкрация ,ще с делим на комунисти и антикомунисти а не да водим диалог или спор за определени политики... в полза на мнозинството...
                  Членове на НАТО и ЕС...
                  Определи ли сме национални приоритети...
                  да кажем Луканов още държеше на 100 % за Русия, Виденов за ЕС и военен неутралитет...,минахме едно правителство на Станишев...което ни вкара в ЕС и ни стабилизира....
                  Ами сега.....ще ни върнат при Луканов...
                  ново 20 ......

                  Коментар


                  • Аз пък не мога да разбера защо данъчната проверка се възприема като наказание
                    Даже на общината се молих 6 месеца да ми направят проверка

                    Коментар


                    • да

                      Брей, то ако ви слуша човек, още малко и ще изкарате, че гръцките интелигенти идват да берат портокали лятос в България, а не българските в Гърция.

                      То бива бива опорни точки, ама чак пък толкоз !!!
                      _______

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                        защо няма нито един коментар ,за действията на журналистите от Нова и БТВ -сутрешния блок...
                        От ОФФнюз а сега от в. Дневник... един от най добрите вестници ,преди една година а сега жълт сайт...
                        Близо 1000 човека са се възмутили от митичната проверка на Мръстните комунисти над честната протестърска фирма... а сега се Уставнови ,че такова нещо ..няма..
                        сега дали данъчните имат сестра... А може и две , да ли се внасят компютри а те били компоти и не се внасяли а се изнасяли и не от Сирма а от булгарплод...
                        Да живее е" честната обективна" медия Дневник....
                        http://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw

                        за съжаление медиите носят много голяма отговорност за това .....
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • 700 000 е броят на длъжниците по кредити у нас
                          Икономисти предлагат таван за дела от дохода за погасяване на кредит
                          Публикувано: 25 ноем. 2013, 14:25 | Обновено: 25 ноем. 2013, 14:25
                          Разпечатай
                          прочитания: 820 | коментари: 1
                          София, България

                          Общо 700 000 е броят на длъжниците, от които 6000 са в съдебна процедура заради необслужване на кредитите си, а между 40 000 и 50 000 са хората, които са в риск от подобен сценарий. За да се предотврати това, има предложение да се въведе максимален праг на частта от дохода, която може да отива за погасяване на кредит. Това предложиха икономистите от БАН след анализ на резултатите от изследване за задлъжнялостта на българина, съобщава "Дарик".

                          Д-р Борис Гюров обясни, че практиката е въведена във Франция, където е лимитирано, че максималната вноска по кредита не трябва да надвишава 1/3 от дохода на домакинството.

                          По думите на експерта подобна мярка води до предпазливост и у търсещите кредит, и на банковите институции, когато преценяват своите потенциални клиенти. Специалистът подчерта, че става дума за дял от дохода на домакинството.

                          "Да вземем за пример домакинство с доход 1200 лева с един подрастващ, един безработен и двама работещи. Получаваме среден доход от 300 лева, което е малко над социалния минимум, който мисля, че се използва от кредитните институции като част от дохода, която не се пипа, но очевидно тя е неадекватна по отношение на кредитирането", каза той.

                          Според резултатите от изследването на БАН, броят на длъжниците е намалял през тази година спрямо 2009 г., но те обслужват по-голям размер от задължения. Преди пет години средно едно домакинство е дължало около 14 000 лева, докато сега задълженията му са над 20 000 лева. Хората от столицата са започнали да окрупняват задълженията си и да ги рефинансират, докато хората от областните градове предпочитат да обслужват два и повече кредита./БЛИЦ

                          БРАВО ДРУГАРИ МУТРИ

                          Коментар



                          • защо няма нито един коментар ,за действията на журналистите от Нова и БТВ -сутрешния блок...
                            От ОФФнюз а сега от в. Дневник... един от най добрите вестници ,преди една година а сега жълт сайт...
                            Близо 1000 човека са се възмутили от митичната проверка на Мръстните комунисти над честната протестърска фирма... а сега се Уставнови ,че такова нещо ..няма..
                            сега дали данъчните имат сестра... А може и две , да ли се внасят компютри а те били компоти и не се внасяли а се изнасяли и не от Сирма а от булгарплод...
                            Да живее е" честната обективна" медия Дневник....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                              Страшна кондиция ... ама с репресии - или си с нас, или си аут!
                              След призива на шефове на ИТ компании за оставка на кабинета данъчните проверяват "Сирма груп"
                              http://www.dnevnik.bg/tehnologii/201...a/?ref=miniurl

                              Започвам да го разбирам Маранди, че се дистанцира от народа български. Остава да поканим украинците да ни направят протеста!

                              та пак се връщам за стотиците журналисти ,който пишат против правителството...
                              това ,че подобно нещо няма ...вече никой не го интересува ... Пусната е клюката...

                              http://www.dnevnik.bg/tehnologii/201...verka_vodihme/


                              Сирма груп": Нямаме данъчна проверка, водихме кореспонденция с НАП, но по друга тема (обновена в 14:29)


                              Обновена в 14:29 часа: "До момента няма постъпило искане за пълна данъчна проверка на "Сирма Груп Холдинг". В петък водихме кореспонденция с НАП по друга тема, но тя е напълно нормална", каза пред "Дневник" Цветан Алексиев, изпълнителен директор на компанията. Той отказа да уточни темата на разговора с данъчните.

                              Алексиев отговори на запитването на "Дневник" по повод информацията, че данъчна ревизия е започнала в "Сирма Груп Холдинг".

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                                Много сме го загазили
                                Прав си, но още не виждате колко сте го загазили
                                Адвокатът на Цветанов Ханс-Петер Уул ще разкаже в Европа за „правосъдието” в България
                                http://www.radiok2.bg/index.php?k2=1.2545
                                Yeah

                                Коментар

                                Working...
                                X