IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
    Абе, хубаво, че се показваш, не си измръзнал начи ... Топлофикацията ви се бъгнала окончателно, чувам!
    Що се хващате за една дребна грешка, вие от месеци изсипвате новини, които после Баце опровергава. Помня, че последно подготвяхте почва за коалиция на Герб и ДПС ...
    Не "помниш", ами ЛЪЖЕШ.
    БСП винаги е била ТВЪРДО против коалиция с ГЕРБ.

    ВИНАГИ!
    Ако си слушала Първанов или Румен Петков, те не определят политиката на БСП.
    Станишев никога няма да допусне коалиция с герберските бандити!

    А Топлофикация Шумен не работи вече от три години. Ще стане четвърта. Откак Боко Тиквата е на власт ние нямаме парно. За да имат софиянци....
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...ed=0CDoQ9QEwAQ

      ЗА КАНТИТ- ДА ГЛЕДА ШЕФОВЕТЕ СИ

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
        Барек-дудуци-цацаруги,...... кога ще се извините на българският народ, за:
        1. Избитите интелектуалци станали за храна на беленските прасета.
        2, за взривената църква света Неделя с над 300 убити
        3. за ограбените спестявания на българите над 13 милиарда през 1996-1997 г
        4. за геноцида над българите прогонил над 2.5 милиона българи в чужбина.
        5, за опашатата лъжа наречена РСО
        6. За лъжата ,че всичко ще е без пари като изградим Комунизма
        7. има и още ,но едно по едно.
        ОСТАВКА! некадърни червени Псета!
        Те не са псета, а ПРАСЕТА, онези от "Животинската ферма".... Аааах, как добре ги е описал Оруел...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          На кого да отговоря бе? На Дилетант? Че аз не му виждам писанията. Той е в игнора.

          А ТИ трябваше да отговориш ЗАЩО лъжеш, като заплатата в Гърция е само два пъти по-голяма? Ти твърдиш че е ДЕСЕТ. Сега пък ПЕТ, ама тя е ДВА.
          И за Албания ЛЪЖЕШ, и за Македония, и за Сърбия ЛЪЖЕШ.

          Защо лъжеш упорито? За пари ли лъжеш?
          Сега остана да кажеш, че гърците идват да берат портокали в България, а не Българите в Гърция.

          Спазваш ги явно опорните точки.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

          Коментар


          • Любимата пиарка на Мирослав Найденов спечели нови поръчки за 540 000 лв.

            Снимка: БГНЕС

            Докато прокуратурата се чуди какъв отговор да изпрати на Европейската комисия, само за три месеца компанията на пиарката на бившия земеделски министър Мирослав Найденов – Кристина Спасова, е спечелила поръчки за над 540 хил. лв. без ДДС, съобщи mediapool.bg. След скандала с поръчката за създаване на профили във Фейсбук и Туитър по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за 50 хил. лв., сега фирмата й се е преориентирала към медийните поръчки по други оперативните програми, като успех й носят "Регионално развитие" и "Човешки ресурси". Това показва справка в регистъра за обществените поръчки. Договорите все още не са отразени в системата за еврофондовете ИСУН.
            Спечелените обществени поръчки до момента по "Регионално развитие" са на четири различни общини, като общото е, че се управляват от кметове, избрани от ГЕРБ. Договорът по "Човешки ресурси", който е по проект на Главната инспекция по труда, е подписан по времето на социалния министър Хасан Адемов.
            Печелим търговете с добри технически предложения и ниски цени, коментира Кристина Спасова пред Mediapool. Тя допълни, че може би е единственият българин, на когото са му правили данъчна ревизия от 12 клас. След скандала с поръчката по ПРСР Кристина Спасова е била проверена от прокуратурата и комисията за конфликт на интереси, направени са и две данъчни ревизии на нея и фирмата. Досега не е открито едно допуснато нарушение от моя страна, посочи Спасова.
            Комисията за конфликт на интереси е излязла със становище, че няма такъв, защото Спасова е работила в Агенцията по храните, която няма общо с ПРСР. Агенцията по храните, както и ПРСР обаче са на пряко подчинение на Министерството на земеделието и храните. Прокуратурата пък прекрати в пълна секретност проверката срещу нея още през април заради липса на данни за извършено престъпление.
            В момента обаче Министерството на земеделието чака писмо от прокуратурата, с което да потвърди това заключение, за да може да изпрати отговора в Европейската комисия. Брюксел поиска пълна проверка на всички медийни договори заради "шеметно забогателите пиарки", съобщи неотдавна земеделския министър Димитър Греков. На 14 октомври Върховната касационна прокуратура (ВКП) е изпратила писмо на земеделското министерство, в което се казва, че срещу двете пиарки има образувана преписка, но няма информация как е приключила. От прокуратурата не отговориха на запитването на Mediapool каква е съдбата на преписката и дали тя е възобновена отново.
            В същото време, заради скандала около договора с пиарките на Мирослав Найденов, за повече от половин година бяха спрени плащанията по всички медийни проекти по селската програма. Те бяха възстановени едва в началото на ноември, защото по думите на Греков не трябва да страдат коректните медии.

            Спечелените поръчки


            По оперативна програма "Регионално развитие" компанията на Кристина Спасова – "БММС", до момента е спечелила четири обществени поръчки.
            С най-висока стойност е търгът на община Поморие. Той е по проект "Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на район Поморийски залив и Източна Стара планина". Поръчката е разделена на три позиции, като са участвали десет кандидата.
            "БММС" на Кристина Спасова печели две от трите позиции. Едната е за изработване на бранд на туристическия регион, дизайн и печат на рекламни материали за 116 400 лв. без ДДС. Другата е за реклама в интернет, създаване на профил в социална мрежа и 10 публикации за 57 300 лв. без ДДС. Договорите са сключени през септември.
            Поръчката на община Трън е по проект "Непознатата България – Откритието – Западни покрайнини". Разделена е на две позиции, като кандидатите са двама. "БММС" печелят едната позиция - организирането на събития - експедиентски пътувания, посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители, журналисти, туристически форуми, конференции, работни срещи за 54 000 лв. без ДДС. Договорът е подписан на 30 август.
            Поръчката на община Етрополе е по проекта "По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина - развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен". Поръчката е разделена на две позиции, като кандидатите са седем. "БММС" печели едната позиция за организиране на събития - експедиентски пътувания, посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители, журналисти, туристически форуми, конференции, работни срещи с двойно по-ниска цена от прогнозната 18 000 лв. без ДДС. Договорът е подписан на 1 август.
            С най-ниска стойност - едва 6400 лв. без ДДС, е договорът на "БММС" с община Сопот за публичност по проект "Сградите на ЦЦГ "Роза".
            Най-големият договор за 290 лв. без ДДС на компанията на Кристина Спасова е по оперативна програма "Човешки ресурси". Той е с Главна инспекция по труда и е за организирането и логистично осигуряване на семинари за обучения по проект "Превенция за безопасност и здраве при работа". По него трябва да бъдат организирани 13 еднодневени семинара с общ брой от 500 участника, 13 двудневни семинара с общ брой от 800 участника и 30 двудневни семинара с общ брой от 1000 участника. Този договор е от юни 2013 г.
            В момента "БММС" играе на още три общински търга за медийна реклама на проекти, финансирани по оперативна програма "Регионално развитие". Те са на общините Русе, Стара Загора и Провадия, като само кметът на Провадия е от БСП.
            Компанията на Кристина Спасова участва и в търга на Министерството на транспорта за изработка на брошури и плакат за повишаване на информираността на гражданите за правата им на пътници в Европа.

            Преименуване и смяна на собственост

            След като нашумя в медиите с фирмата "Кей Ем Ком", компанията на Кристина Спасова от март тази година е преименувана на "БММС", показва справка в Търговския регистър.
            Неин едноличен собственик вече е дружеството"Бългериан мениджмънт енд маркетинг къмпъни". Кристина Спасова е управител на дружеството.
            Седалището на "БММС" компанията е в столичния квартал "Манастирски ливади" на бул. "България". Това е офисът от 187 кв.м, който компанията купува за 332 491 лв. през пролетта на 2012 г., а през лятото на същата година купува и втори от 113 кв.м за 175 046 лв. И двете сделки станаха без да са ползвани ипотечни заеми, показа разследване на в."Сега", по което се сезира Европейската комисия, която чака отговор от българските власти от март 2013 г. досега.

            МУТРИ- КОМУНИСТИ- КАЛИНКИ

            КАНДИТ ПО НАСЪРЦЕ БСП ЛИ ТИ Е ИЛИ ГЕРБ- ИЛИ И ДВЕТЕ- ГОЛЯМО Е КОМУНИСТИЧЕСКОТО ТИ СЪРЦЕ- ИМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИ

            Коментар


            • Гей, бея , злодея, и червената сган

              Барек-дудуци-цацаруги,...... кога ще се извините на българският народ, за:
              1. Избитите интелектуалци станали за храна на беленските прасета.
              2, за взривената църква света Неделя с над 300 убити
              3. за ограбените спестявания на българите над 13 милиарда през 1996-1997 г
              4. за геноцида над българите прогонил над 2.5 милиона българи в чужбина.
              5, за опашатата лъжа наречена РСО
              6. За лъжата ,че всичко ще е без пари като изградим Комунизма
              7. има и още ,но едно по едно.
              ОСТАВКА! некадърни червени Псета!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                АБЕ КАНДИТ, ДАИ НЕщО НА ЦУЦИ, БУЦИ , ИСКРЕТО ИЛИ ЛИЛЕТО- НАЛИ СА ТИ ГОСПОДАРИ
                Чудесно самопризнание! Тъй като ти предимно "даваш" нечии чужди "мисли" да разбирам ли, че господарите ти са ГЕЯ, БЕЯ и ЗЛОДЕЯ?
                А и да не забравя ТРАКТОРА, предвид особената ти слабост към афера.бг?

                Коментар


                • АБЕ КАНДИТ, ДАИ НЕщО НА ЦУЦИ, БУЦИ , ИСКРЕТО ИЛИ ЛИЛЕТО- НАЛИ СА ТИ ГОСПОДАРИ

                  Спрели европарите заради нагласени поръчки за над 100 млн. лв. в пожарната
                  Фирмата – победител – в топла връзка с бившия МВР министър и настоящ шеф на парламента Михаил Миков

                  13:28 | 25.11.2013 | Михаил Рангелов

                  Скандални нарушения на обществени поръчки за 108 млн. лв. в пожарната са в основата на спирането на плащанията от ЕС по ОП „Околна среда“, научи Komentator. Поръчките са свързани с доставка на противопожарна техника, като 52 млн. лв. са осигурени от екопрограмата, а останалите са по ОП „Регионално развитие“, където също предстоят проверки. Сигналите за нарушенията са изпратени от засегнати страни в прокуратурата, където вече са образувани проверки.
                  Почти всички търгове се печелят с малки изключения от един и същи кандидат - „Ивеко Магирус“. Основно изискване в подобни обществени поръчки е участниците да не са извършвали закононарушение, свързано с професионалното им поведение. Оказва се, че „Ивеко Магирус“ имат две мегаглоби за нарушения на антиомонополното законодателство в Германия – едната от 17,5 млн. евро от 27 юли 2011, а другата – за 30 млн. евро, наложена от немската КЗК – Bundeskartellamt – на 7 март 2012 г. И докато все още второто решение се обжалва, първото наказание е вече влязло в сила.

                  За какво са глобени „Ивеко“ и „Розенбауер“?

                  Оказва се че „Ивеко Магирус“, заедно с още един кандидат за доставка на техника за пожарната в България - „Розенбауер“са се възползвали от това, че заедно държат почти 100% от пазара на противопожарна техника в Германия и са нагласяли обществените поръчки в продължение на почти десет години – от 1998 до ноември 2007 година. Шефовете на двете компании са си организирали тайни срещи, както са имали специална комуникация помежду си чрез предплатени карти. Използвали са футболен „код“ - срещите са били обозначавани като „футболни тренировки“, а разпределението на поръчките е ставало под формата на есемеси с футболни резултати.
                  Според изискванията на европейското законодателство подобни компании не би трябвало да бъдат допускани до обществени поръчки в нормалните страни – членки на ЕС. Например в Румъния се използва за целта местна компания – официален представител и дистрибутор. В разградения двор на България обаче всичко е възможно – въпреки изпратеното писмо от КЗК до шефа на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов е взето решение, че двете компании - „Ивеко Магирус“ и „Розенбауер“ не са извършили сериозни нарушения и могат да кандидатстват и (както се оказва по-късно) да печелят обществените поръчки.

                  Пожарните на „Ивеко“ дори не отговарят на изискванията на конкурса

                  От жалба на един от участниците в конкурсите – полският производител на противопожарна техника „Вавжашек ИСС“ става ясно, че предложените от „Ивеко“ машини по поръчка за „Пожарни автомобили за гасене на пожари в градски агломерационни ареали“ надвишават с над 6% максималното допустимо общо тегло при резерв от максимум 3%. Това би довело до авариен режим на експлоатация с опасност от скъсване на носещата рама и увреждане на окачването.
                  Най-скандален обаче е фактът, че тези пожарни не отговарят на изискванията за дебит на пожарния кран, заложени в техническите изисквания на конкурса. При заложено изискване за дебит от 2000 литра в минута при налягане от 10 бара, машините на „Ивеко Магирус“ са снабдени с такива, имащи дебит от едва 1500 литра при същите условия.
                  Въпреки крещящите нарушения автомобилите на „Ивеко“ са оценени с максимално възможните 100 точки, като са получили пак максималните 20 т. за техническите характеристики на помпата.

                  Михаил Миков - топлата връзка на „Ивеко Магирус“ с пожарната

                  Откъде идва силното лоби на „Ивеко Магирус“ с пожарната? Отговорът е сравнително лесен – представител и дилър за България на компанията е „Булавто“. Проверка в неофициалния раздел на “Държавен вестник” показва, че сегашният шеф на парламента и бивш вътрешен министър Михаил Миков е бил в ръководството на едно дружество заедно с шефа на „Булавто“ - Петър Лефтеров .
                  Миков е бил член на съвета на директорите на акционерното дружество “Варна лизинг”, вписано в Търговския регистър на 27 май 1993 г. В борда му е и Петър Лефтеров. Няколко години по-късно “Варна лизинг” се влива в “Булавто”.

                  Амфибии с мирис на зелено

                  Друга смущаваща поръчка е тази за доставка на всъдеходи, тип амфибия. За доставката на тази техника е осигурен бюджет от 6 066 666,67 лв. без ДДС. От „Автоинженеринг холдинг груп“ подават документи за кандидатстване по поръчката. Предложената цена е 3 994 900,00 лв. без ДДС. От комисията обаче прекратяват процедурата заради наличието само на един участник. От ведомството на гл.комисар Николов обявяват процедурата наново при същите условия, като този път са осигурени 10,67 млн. лв. За по-сигурно Комисията отстранява всички „неправилни“ участници, включително „Автоинженеринг“, като победителят се ангажира да достави техниката срещу 8 038 242, 23 лв. без ДДС – над два пъти по-скъпо от предложената цена по време на първата процедура.

                  В момента текат няколко прокурорски проверки на обществените поръчки в пожарната. За съжаление освен в прокуратурата, сигналите за нарушенията са изпратени от чужди компании до съответните посланици в България, както и в ЕК и ОЛАФ. Заради това се очертава едно скандално спиране на европари, като правителството ще трябва да се разплати със спечелилите поръчките от националния бюджет. По този начин за нарушенията в системата на МВР и пожарната ще плаща всеки от нас.

                  КРАДЛИВИ МУТРАФОНИ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Цацата в коя ли миша дупка се е скрил ? Няма да е зле да излезе и да спретне една проверка Строят незаконно "Южен поток" на плажа във Варна
                    25.11.2013 |


                    Уважаеми медии, уважаеми граждани, информирам ви, че без разрешително, без одобрен ПУП, без да е минало обсъждане по ОВОС и разрешение от Министерството на околната среда и водите на плаж Паша дере във Варна вече са стационирани машини и започва подготовката за строеж на Газопровод Южен поток. Това пишат група граждани до редакцията на сайта.

                    В писмото се твърди, че не се знае дали има подписан договор. Започва строеж, а знаете ли вие въобще, че още няма окончателно разрешение от Министерството на околната среда и водите за излизане на брега на този газопровод. Няма още решение и одобрение на тази най-съществена част от проекта. Още не се провело задължителното обсъждане по закон за това във Варна. Няма как и това да са машини за обследване и сондиране, защото доклада по ОВОС на морската част веще е готов и предстой да бъде обсъден и разгледан на 19 декември от 16.00 часа в Археологическия музей. Грубо се нарушава собственото ни законодателство за да угодим на чужди корпоративни интереси. Това означава, че нашите управници най-нагло показват законите, че цялото обсъждане на проблемите около този проект е проформа. Ние сме меко казано шокирани, ние сме разгневени. Държавата си затваря очите , че вече започва строеж във Варна при положение, че сама още не си е приключила всички законови процедури по този проект. Тоест доказа се, че всички тези обсъждания по закон и процедури са проформа и всичко отдавна е решено от една чуждестранна компания. Както ни беше заявено многократно неофициално, каквото и да стане, каквото и да искаме, като български граждани, тук в България решава Газпром. Тоест ние права нямаме, ние сме фигуранти, ние сме крепостници на „Царска Русия“. Толкова много ли искахме ние. Просто този огромен газов комплекс от 500 декара, най-големия в Европа, да бъде изместен малко по-далеч от домовете и града ни. С това смешно малко искане ли нарушихме интересите на многомилионната империя Газпром. Това го няма дори и в Африка. Ние гражданите на Варна питаме къде са контролните органи, къде е полицията, къде е държавата за да спре това безобразие и гавра с народа на Република България. Тук прилагаме и снимки от плажа, а ако вие желаете можете и сами да се уверите на място.http://www.komentator.bg/%D0%A1%D1%8...%D0%B0--n-9767
                    Стига глупости! Колко по-далече от Варна да го изместят? Тръбата ще излиза на двайсет километра от Варна измерено по въздуха. В необитаема местност. Паша дере. Чувала ли си го? Лятото ги гледах как правеха проучвателни сондажи. И налято пак ще отида. Там си ходя честичко.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Стоян Тодоров
                      За 42 месеца ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд дълг, да остави над 800 000 безработни – 100 000, от които младежи. ГЕРБ обявяваха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с действията си ГЕРБ реално задълбочават кризата. Заради тях кризата от икономическа стана социална, а вече е и политическа. Борисов е единственият премиер, който замрази заплатите и пенсиите.

                      И затова спечели изборите! Първа политическа сила. Платен Лайномет си!
                      Attached Files

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        А бе герберите сте родени лъжци всичките или като станете гербери тогава ви научава Бойко да манипулирате?
                        За сайта "Дневник" е ясно. Там лъжат за пари. Ама понякога си опровергават лъжите, иначе са се сринали до нивото на жълтите сайтове като Фрог и Офф.
                        Абе, хубаво, че се показваш, не си измръзнал начи ... Топлофикацията ви се бъгнала окончателно, чувам!
                        Що се хващате за една дребна грешка, вие от месеци изсипвате новини, които после Баце опровергава. Помня, че последно подготвяхте почва за коалиция на Герб и ДПС ...
                        Yeah

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Стоян Тодоров
                          За 42 месеца ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд дълг, да остави над 800 000 безработни – 100 000, от които младежи. ГЕРБ обявяваха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с действията си ГЕРБ реално задълбочават кризата. Заради тях кризата от икономическа стана социална, а вече е и политическа. Борисов е единственият премиер, който замрази заплатите и пенсиите.

                          Офффф, изказване на Старо-Загорския лунгур от пилоните...
                          Абе Кире, дай нещо от Нина Гергова, че ми се губи тия дни???

                          Коментар


                          • Стоян Тодоров
                            За 42 месеца ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд дълг, да остави над 800 000 безработни – 100 000, от които младежи. ГЕРБ обявяваха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с действията си ГЕРБ реално задълбочават кризата. Заради тях кризата от икономическа стана социална, а вече е и политическа. Борисов е единственият премиер, който замрази заплатите и пенсиите.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Не очаквай да ти отговори. Ще се скрие в миша дупка, щото няма как да обясни, защо заплатите в Гърция, чийто национален дълг е по голям от БВП и не може да бъде обслужван без циркаджилъци - са над 5 пъти по големи от заплатите в България, чийто външен дълг е многократно по малък.
                              На кого да отговоря бе? На Дилетант? Че аз не му виждам писанията. Той е в игнора.

                              А ТИ трябваше да отговориш ЗАЩО лъжеш, като заплатата в Гърция е само два пъти по-голяма? Ти твърдиш че е ДЕСЕТ. Сега пък ПЕТ, ама тя е ДВА.
                              И за Албания ЛЪЖЕШ, и за Македония, и за Сърбия ЛЪЖЕШ.

                              Защо лъжеш упорито? За пари ли лъжеш?
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                                Голяма шегаджиика си
                                Тъи се бях притеснил като го четох, чак сега си отдъхнах че заплахата не била сериозна. Сега с свободно сърце ще ида на фитнес ......
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X