IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • "Като характерното за ГЕРБ е, че не прави разлика между правителството и България и това продължава да бъде негова политика. Нито една европейска държава не си позволява различните партии да имат различно говорене, особено когато става дума за средства от Брюксел, защото от това се губи. Няма го и това управляващи и опозиция да се нападат, и при смяна да се укоряват предшествениците. В политиката по еврофондове има само приемственост - напред и взаимно оправдание на различните политики на различните правителства. У нас това е парадоксално, защото с подобно на ГЕРБ поведение, ние само можем да загубим средства. Надявам се, че министър Златанова ще се справи, защото тя е изключително компетентна и че в Европейската комисия ще разберат с кого си имат работа – мисля, че те отдавна и знаят."
    Агенция БГНЕС - Мария Пиргова: За еврофондовете ГЕРБ се бранят с лъжи
    news.bgnes.com
    С насрочената за днес пресконференция, на която ГЕРБ анонсират, че ще разкрият проблеми по ..

    Коментар


    • Ренета Инджова: Статистиката показва, че сме над водата и не се давим
      - Слава на Бога, но политик не ми се обаждал да иска други данни
      Публикувано: 26 ноем. 2013, 18:58 | Обновено: 26 ноем. 2013, 18:58
      Разпечатай
      прочитания: 706 | коментари: 6
      София, България
      Ренета Инджова

      Слава на Бога, но политик не ми се обаждал да иска други данни. Това обяви директорът на Националния статистически институт Ренета Инджова пред bTV.Попитана какво мисли за работата на служебните правителства, тя каза: "От служебно правителство има истински смисъл, ако политическият модел ще се сменя основно. Ако се знае, че президентската институция ще има други права. Когато един служебен премиер се чувства свободен, той може да направи много.“

      Ренета Инджова си припомни, че като служебен премиер е предвидила процеси, които и към днешна дата не са се променили. Тя визира преди години популяризирането на силовите групировки. "Тогава шансовете за успех бяха по-големи, защото феноменът не бе толкова голям. Сега е друго", обяви тя.

      Шефката на статистиката сподели още, че в института работят 1150 души в цялата страна и от гледна точка на капацитета това е най-евтиният ресурс. Тя добави, че имаме 0,8% икономически ръст за последното тримесечие и 0,6% на годишна база. "Леко сме над водата и не са давим още. Картината обаче не е добра. Все още не можем да се преборим с порочния кръг на бедността", завърши Инджова./БЛИЦ

      А МУТРОТРОЛОВЕТЕ ОБИЧАТ ДА ГО ПРАВЯТ ПОД ВОДА- ДА НЕ ВДИГАЛ ПРАХ ТРОЛА ЖЕНЧО С РОЗИЧКАТА

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Само едно не разбирам защо тези иначе хубави момичета на снимката са със така изкривена от злоба лица.
        С тази омраза в обществото за пореден път няма да я докараме до никъде за съжаление.
        Вината е единствено в прекаленото им образование. Ако си седят пред телевизора и редуват турски сериали с чалга до никаква омраза нямаше да я докарат.

        Ленин прекрасно е разбирал, че интелигенцията трябва да се унищожава в зародиш, ама май сте предали делото му.

        Коментар


        • Моля обърнете внимание на Факи- явно не му стигат пълните комунистически програми при Вигенин и доган..Ненаситен е трола за микрофона

          За втори път прокуратурата отказа да образува дело срещу Цветан Цветанов по така наречения случай "Горна Оряховица". Преписката бе отново отворена през лятото, съобщава “Правен свят”. Вторият отказ се базира на това, че преди да огласи данните бившият вътрешен министър е получил писмено и устно разрешение от прокуратурата.На 14 ноември т.г. наблюдаващият прокурор от СГП е постановил отказ да образуване дело поради липса на извършено престъпление, съобщи говорителят на СГП Зорница Таскова. Става дума за публичното четене от парламентарната трибуна на информация, събрана със СРС, което устрои на 3 декември 2010 г. бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. На базата на подслушани разговори между лекари в болницата на Горна Оряховица, министър Цветанов обвини медиците, че умишлено са оставили да умре жизнеспособно новородено, пише "Правен свят".

          Много преди експертизата да потвърди, че лекарите не са извършили престъпление, прокуратурата бе сезирана от депутати от Коалиция за България със сигнал за извършено престъпление от министър Цветанов по чл. 145а от Наказателния кодекс – използване на данни, събрани със СРС, извън нейното предназначение за целите на наказателното производство или за опазване на националната сигурност.

          Основният мотив на държавното обвинение за сегашния втори отказ е, че, преди да огласи тези данни, Цветан Цветанов е получил писмено и устно разрешение от прокуратурата.

          Установено е, че в 10.45 часа на 3 декември 2010 г. по телефона наблюдаващият прокурор е дал позволение на Цветанов да обяви данните от записаните разговори на докторите.

          В 11.30 ч. същия ден самата прокуратура във Велико Търново дава пресконференция по случая. А изказването на Цветанов е направено в 12.00 часа, е установила прокурорската проверка.

          Любопитен щрих в този казус е, че наблюдаващият прокурор писмено е дал разрешение на Цветанов да обяви само и единствено имената на докторите. Нищо повече. Вероятно в хода на проверката на СГП наблюдаващият прокурор е признал, че е дал устно разрешение за изнасяне на повече подробности. А и решаваща роля е изиграла по-ранната пресконференция на самите обвинители.

          През 2011 г. заместник-градският прокурор на София Божидар Джамбазов за първи път се произнесе по сигнала на "Коалиция за България" с отказ да образува досъдебно производство срещу Цветанов. Постановлението бе потвърдено от прокурор Бранислав Славов от Софийската апелативна прокуратура.

          През лятото на т.г. стана ясно, че Върховната касационна прокуратура (ВКП) е отменила постановлението за отказ и е пратила материалите на СГП за ново произнасяне. В хода на проверката СГП е обсъдила и постъпил сигнал от един от докторите, участващи в разговора. Той е депозирал жалба за набедяване срещу Цветанов. Но и в този случай прокуратурата се е произнесла с отказ за образуване на дело, защото по смисъла на закона набеждаване се извършва само пред онези органи, които могат да възбудят наказателно преследване, а Народното събрание не попада сред тях.

          Както Коалиция за България, така и докторът, могат да обжалват постановлението на СГП пред Софийската апелативна прокуратура./БЛИЦ

          БРАВО ЦУЦИЛАНЕ, АМА ДА МУ МИСЛЯТ ТРОЛОВЕТЕ И ТРАВЕРСИТЕ ТИ

          Коментар


          • Еиййй, Амстердамм, Велкоме бак!
            офф, ма този el.t много урсуз бе!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Ще вкарат таратанци. Колкото ги вкараха миналия път.
              Aма аз искам той да каже.

              Сущо да каже к'во ше направят на кирето.

              Щот' бигша е нисирьозен лиглю
              Last edited by Факушкa; 26.11.2013, 19:02.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Пача от свински крака и за десерт рахат локум.
                АНДЖАК!!! АШКОЛСУН!!!!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                  Охх ужас. Горкият човечец оставиха го да се мъчи. И от тогава мира нямам и все си блъскам тимберицата в стената. КАК засече бе КАК БЕ!!! Дано поне се сещат пача да му варят и дават да укрепне соколчето.
                  Пача от свински крака и за десерт рахат локум.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Тц, доцент Петров казва, че Доган е подтиснат или притиснат, натиснат, затиснат ... и аз не можах точно да разбера
                    Охх ужас. Горкият човечец оставиха го да се мъчи. И от тогава мира нямам и все си блъскам тимберицата в стената. КАК засече бе КАК БЕ!!! Дано поне се сещат пача да му варят и дават да укрепне соколчето.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                      Знам знам mechobikovТа те другарите никога не са си отивали .Но за съжаление има все още зомбитата които не го осъзнават това и си искат те да ги управляват. Страната ще се оправи само ако ги лустрираме и се смени статуквото .
                      Я обясни по точно какви мерки ще обхваща лустрацията и кого ще засегне...... щото от общи фрази няма смисъл. Ще ми е интересно да чуя.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Стамболов,
                        кажи сега, ще ги вкарате ли по затворите ако гласуваме за вас?


                        Офф щи ли питам, той вече се разлогнал, миличкия
                        Ще вкарат таратанци. Колкото ги вкараха миналия път.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Аз му я знам депресията. Чивъс Регал. Па може и Джони да е. Се е уиски
                          Според чуждите агенти он е минал на
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                            Абе някой знае ли дали на Доган му е минала тежката депресия?
                            Тц, доцент Петров казва, че Доган е подтиснат или притиснат, натиснат, затиснат ... и аз не можах точно да разбера
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                              Абе някой знае ли дали на Доган му е минала тежката депресия?
                              Хитрата лисица явно пак е манипулирала

                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Стамболов,
                                кажи сега, ще ги вкарате ли по затворите ако гласуваме за вас?


                                Офф щи ли питам, той вече се разлогнал, миличкия
                                Last edited by Факушкa; 26.11.2013, 18:11.

                                Коментар

                                Working...
                                X