IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Отмениха лекция на Станишев в Лондон, замени го „ранобуден“ преподавател
    Това е хубаво. За Ослушарски - Задния Вход. За Маяма Нолова - страничния вход.

    За сина на Димитър Станишев - никви лекции.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

    Коментар


    • Изритан бе .Изритан е СерГейчо
      Чрез Vasilka Nakova Каква лекция би могъл да изнесе Гея?С каква бродерия са обшити униформите, какъв лубрикант да ползваш да не те боли дирника, или как да лъже по опорни точки?
      Отмениха лекция на Станишев в Лондон, замени го „ранобуден“ преподавател

      27 ноември 2013 в 17:25
      Лекция на лидера на БСП Сергей Станишев в Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE), която е трябвало да се състои вчера (26 ноември), е била отменена. Това съобщиха българи, участващи в групата ДАНСwithme Лондон.
      Станишев е бил поканен от London School of Economics в качеството му на председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и възпитаник на лондонската академия, за да говори по темата „Бъдещето на разширяването на Европейския съюз“.

      Седмица преди обявената дата обаче участието му е било отменено, без да се посочват конкретни причини. Малко по-рано българите от антиправителствената група в Лондон изпратили писмо до LSE, в което обяснили защо намират поканата към Станишев за неподходяща.

      Впоследствие вместо Станишев за лекция по темата е бил поканен преподавателят Димитър Бечев – поддръжник на антиправителствените протести и един от представителите на академичните среди, подкрепящи действията на Ранобудните студенти.

      OFFNews потърси за коментар по случая Станишев, но лидерът на левицата не отговаряше на телефона си. Опитът да получим обяснение за отменената лекция от пресцентъра на БСП също удари на камък. След първоначалното обяснение „доколкото зная, не е имало насрочена лекция за ноември“ от служител на пресслужбата, директорът на пресслужбата Валентин Иванов заяви, че службата не може да даде информация от такова естество и ни посъветва да се обърнем с писмено запитване по въпроса към канцеларията на Станишев в централата на БСП на „Позитано“20.
      http://offnews.bg/index.php/271983/o...n-prepodavatel
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Иде тежка зима ...
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • "Протестна мрежа" считаме, че състоянието на медийния пазар в България е напълно неприемливо. Системните опити за намеса от страна на политици в определяне на медийното съдържание и политика както на обществените, така и на търговските медии е белег на съвсем друг тип политически режими, нямащи нищо общо с демокрацията и ролята на медиите като "четвърта власт".

          "Съзнаваме, че медиите по много въпроси трябва да се саморегулират, но и държавата следва чрез своите възможности да гарантира свободата на изразяване, свободното и независимо развитие на българските медии и медиен пазар като:

          1. Постави изисквания за пълна прозрачност на собствеността и контрола върху медиите и свързаните с комуникациите и медийното разпространение бизнеси до ниво физически лица;

          2. Постави ефективни законови и регулаторни прегради пред застрашаващата плурализма концентрация на медийната собственост;

          3. Регулира и "вертикалната свързаност" между собственици на рекламни, пиар, социологически и др. комуникационни агенции, медия шопове, мултиплекси, разпространителски фирми, пийпълметрични компании, продуцентски къщи и лица със собственост или контрол върху медии;

          4. Осъществи ефективен контрол върху проведените конкурси за мултиплекси, изпълнението на регулаторните актове в сферата на електронните медии, финансирането на медиите с публичен ресурс, спазването на трудовото и данъчно законодателство, Закона за авторското и сродните му права и др.;

          5. Предостави дейността и управлението на комуникационните бюджети по европейски и други комуникационни програми, ползващи обществен ресурс на независим орган, който да осъществява конкурсите и тяхното разпределение при ясни критерии за целеполагане, прозрачност и ефективност на изразходването им;

          6. Създаде публичен регистър на собствениците на медии, комуникационни агенции, мултиплекси, разпространителски фирми, пийпълметрични компании, медия шопове, в който да бъдат оповестени не само собствеността до физическо лице, но и източниците на финансиране, годишните отчети и др.

          ПМ смята, че решаването на тези задачи ще допринесе за хармоничното развитие на медийния, комуникационния, разпространителския и рекламния пазар и обезпечаването на прозрачност на дейността, което ще доведе до това, България не само да промени в позитивна посока мястото, на което се намира в международните класации, но и ще защити ефективно правата и интересите на българските граждани и развитието на едно демократично и правово общество.

          Наред с това премахването на всякакви нерегламентирани връзки, форми на влияние, злоупотреба и задкулисие в отношенията политика – бизнес – медии за нас е неизменна част от операция "Чисти ръце", не под формата на популистки декларации, а като реални и измерими действия!

          http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...te_za_mediite/

          ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ

          Коментар


          • Няма случайни хора в политиката и бизнеса .И тъй като другарите си спретнаха псеводо преврата и поради тая причина и няма истинска демокрация, а псевдо такава

            Оказва се ,че цитирам ,,Изпълнителният директор на Българско-американската кредитна банка (БАКБ) Васил Симов е с агентурно минало, а впоследствие работи и като щатен служител на Държавна сигурност. Той е начело на трезора от лятото на 2011 г., когато беше закупен от Цветелина Бориславова.
            Днес комисията по досиета обяви проверката за принадлежност към комунистическите тоталитарни служби на ръководството на БАКБ (решение №2-265 от 27 ноември 2013 г.).
            Васил Симов първоначално е вербуван още в казармата през 1976 г. от Трето управление на ДС (военното контраразузнаване, ВКР) като агент под псевдонима „ВЛАДКО”. Тогава той е едва 18-годишен.
            След казармата агентурната му дейност продължава за Софийско градско управление (СГУ) на МВР по линия на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването). В СГУ е работил и по линия на Шесто управление на ДС. Свален е от оперативен отчет през 1982 г. след 6 години сътрудничество.
            През януари 1983 г. той обаче е назначен за щатен служител на СГУ, когато вече е 25-годишен. Няма данни до кога е продължила кадровата му служба в ДС. Според изнесените от комисията данни работното му дело като агент е запазено въпреки протокол за унищожаване на документите, свързани с агентурната му дейност от 1990 г.
            Васил Симов е известен и с това, че е един от основателите и председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Софийска стокова борса от 1998 г. Освен изпълнителен директор на Българо-американската кредитна банка е и бивш шеф на „СИБАНК”.
            Името му беше оповестено от комисията по досиетата за първи път това лято при проверката "Интернешънъл Асет Банк" АД, бившата Първа източна международна банка АД (1991-2004), където той е член на Управителния й съвет (1993-1994).
            „Всичко си спомням, но не бих желал да го коментирам”, заяви Васил Симов пред desebg.com, потърсен за коментар още при първото му огласяване.
            Първа източна международна банка АД (1991-2004), в чийто Управителен съвет името му фигурира е известна още като банката на СИК. Сред големите акционери на банката през 90-те години на ХХ век са фирмите „Интергруп”, „Бухал” на Рахмат Сукра, шампион по борба, „Омега” на Румен Николов-Пашата и др. Първоначално в управителните й органи фигурират Младен Михалев – Маджо и Венцислав Стефанов като съдружници в „Интергруп”.
            В „СИБАНК” той е заемал следните ръководни позиции: член на Управителния съвет (2001), а през 2002 г. последователно е избран за председател на Управителния съвет и изпълнителен директор.
            От 2007 г. Симов е член на Съвета на директорите на „СИЕСАЙЕФ” АД, частно инвестиционно дружество, в което акционер е банкера Цветелина Бориславова. От 1994 до 1996 г. Симов е Председател на надзорния съвет на „Общо застрахователно дружество” АД.
            Васил Симов е магистър по икономика от ВИИ „Карл Маркс” (днес УНСС), специалност статистика. В края на 1990 г. участва в създаването на първата в България борса – Софийската стокова борса (ССБ), година по-късно става председател на Съвета на директорите, а от март 1998 г. е и неин главен изпълнителен директор. Преподава „Борси и борсови операции” в УНСС.

            Щатен от Първо главно управление в надзора на БАКБ


            Евгений Иванов | Източник: nipa.bg.

            Освен Васил Симов в БАКБ е обявен още един сътрудник на ДС. Това е щатният служител в Първо главно управление на ДС от 1982 г. Евгений Иванов. Той е обявен качеството му на член на Надзорния съвет на БАКБ от февруари 2006 г.
            Името му е огласено за първи път при проверката на Националния осигурителен институт през 2009 г. в качеството му на член на Надзорния съвет от ноември 2006 г.
            Името му попадна и в списъка на дипломатите с досиета през декември 2010 г. Тогава той беше обявен като постоянен представител, посланик на България в Брюксел в периода 1993-1997 г. Завършил е Московския държавен институт по международни отношения и Дипломатическа академия, Виена.
            От 2006 г. Иванов е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). От 2000г. до 2006 г. г-н Иванов е бил главен секретар на Съюза на работодателите. Преди това, от 1998г. до 2000 г. той е изпълнителен директор на Български Форум на Бизнес лидерите, филиал на Форум на Бизнес Лидерите на Принца на Уелс, Великобритания.
            В официалните му биографични данни, публикувани на сайта на БАНБ, е посочено, че в периода 1983г. – 1993 г. Иванов е работил в Министерство на външните работи и на различни дипломатически мисии. Всъщност дейността му като разузнавач от ПГУ е легендирана от дипломатическите му постове.
            Той е бил трети секретар в Мисията на България към ООН в Ню Йорк; директор в Министерство на външноикономическите връзки, координатор на всички финансови помощи за България от Япония.
            Евгений Иванов е бил изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите свързан с Принц Чарлз, както и председател за София на клуб „Дипломатическа академия – Виена”.

            Резултати от глобалната проверка на банките

            Проверката на Българо-американската кредитна банка е част от глобалната проверка за принадлежност към комунистическите тоталитарни служби на търговските банкови в България, която комисията по досиетата започна през тази година. До момента тя е огласила сътрудниците на ДС и Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНБ (военното разузнаване) в следните банки:
            „Тексимбанк” – 4 сътрудници от 42 проверени лица;
            „Банка ДСК” – 1 сътрудник от 41 проверени лица;
            "Интернешънъл Асет Банк" (бивша Първа източна международна банка) – 8 сътрудници от 57 проверени лица;
            „УниКредит Булбанк” – 15 сътрудници от 204 проверени лица;
            Корпоративна търговска банка – 3 сътрудници от 24 проверени лица;
            „Алианц Банк България” – 2 сътрудници от 37 проверени лица;
            „Юробанк България” – 15 сътрудници от 130 проверени лица.
            „Сосиете Женерал Експресбанк” – 13 сътрудници от 129 проверени лица;
            СИБАНК – 8 сътрудници от 67 проверени лица
            „Райфайзенбанк България” – 0 сътрудници от 8 проверени лица;
            Банка „Пиреос – България” – 6 сътрудници от 34 проверени лица;
            МКБ "Юнионбанк" – 4 сътрудници от 26 проверени лица;
            Инвестбанк (бивша Международна ортодоксална банка „Св. Никола”) – 10 сътрудници от 47 проверени лица;
            „Ситибанк Н.А.” – клон София – 1 сътрудник от 2 проверени лица;
            Общинска банка – 1 сътрудник от 35 проверени лица;
            "Търговска банка Д" АД – 1 сътрудник от 14 проверени лица;
            ОББ – 15 сътрудници от 210 проверени лица;
            „Токуда банк” – 11 сътрудници от 62 проверени лица;
            ЦКБ – 30 сътрудници от 217 проверени лица;
            ТБ „Славяни” (придобита от Общинска банка) – 6 сътрудници от 18 проверени лица.

            http://desebg.com/2011-01-06-11-45-3...11-27-14-39-43
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
              Danka Vasileva
              Президентът обясни още, че причината Борисов да бръкне в окото му по невнимание била, че в същото време в залата дошъл Симеон Дянков и експремиерът е искал да му посочи къде да седне.
              Плевнелиев: Живков бе голям лъжец, Борисов ми бръкна в окото
              24chasa.bg
              Бойко Борисов не ме дръпна за ухото, а ми бръкна в окото, това каза президентът Росен Плевнелиев по повод прословутата снимка, на която ..
              ЛЪЖАТ КАТО ЧЛЕНOВЕ НА БКП И ДС
              Плевнелиев: За мен Тодор Живков беше един голям лъжец
              http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/p...lyzhec-5999486

              Липсва откритостта да посочим цифрите и фактите, каза Плевнелиев и обясни, че се притеснявал, че днес един министър е казал, че Тодор Живков е бил мъдър човек.

              Дали посочихме истината за тоталитарния режим, за неговите тайни служби, дали можем да направим честния дебат? Какъв беше Тодор Живков - за мен той беше един голям лъжец,

              той лъжеше народа 45 г., подчерта Плевнелиев. Казвам това не за да разделям нацията, истината не може да ни разделя, историята трябва да я знаем такава, каквато е. Радвам се, че се постави въпросът и за престъпните комунистически родове, посочи Плевнелиев. Защо не се обадихте да попитате държавния глава какъв е неговият баща и каква е неговата майка, запита той журналистите.

              Това е третата дискусия, предишните бяха посветени на функционирането на пазарната икономика и на съдебната система. На дискусията присъстват представители на медиите, на регулаторни институции, на неправителствени организации, дипломати, граждани. Президентът цитира данни от класацията на Международната организация "Репортери без граници", според която

              по показател "свобода на словото" България в рамките на три години пада от 70-та позиция през 2010 г. до 87-ма позиция през 2013 г.

              Президентът отбеляза и извод в доклада на американската неправителствена организация "Айрекс" за миналата година, която констатира влошаване на качеството на медийното съдържание в България и ниски професионални стандарти.

              По думите му когато собствеността в медийния сектор е концентрирана и непрозрачна, когато медиите са подвластни на икономически и политически зависимости, а не на обществения интерес, то това подкопава и демокрацията и доверието към журналистиката. Частният монопол над средствата за информация е много по-опасен от държавния, именно затова за него с още по-голяма сила трябва да важат добрите практики, както например ежегодните публични отчети и прозрачност на собствеността, изтъкна Плевнелиев. Той посочи, че

              правилата за борба с монопола трябва да са още по-стриктни, за да се избегне концентрация не само на медийната собственост, но и върху разпространителската дейност.


              ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ
              Last edited by Стамболов; 27.11.2013, 18:06.

              Коментар


              • Danka Vasileva
                Президентът обясни още, че причината Борисов да бръкне в окото му по невнимание била, че в същото време в залата дошъл Симеон Дянков и експремиерът е искал да му посочи къде да седне.
                Плевнелиев: Живков бе голям лъжец, Борисов ми бръкна в окото
                24chasa.bg
                Бойко Борисов не ме дръпна за ухото, а ми бръкна в окото, това каза президентът Росен Плевнелиев по повод прословутата снимка, на която ..
                ЛЪЖАТ КАТО ЧЛЕНOВЕ НА БКП И ДС
                Last edited by karl1957; 27.11.2013, 18:00.

                Коментар


                • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                  ТОВА Е ЕКСПЕРТА БУДА- ДЯСНИЯ ПОЛИТИК ОТ БКП

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от karl1957
                    Стамболов Стамболов е онлайн в момента
                    Аватара на Стамболов
                    Заслужил
                    инвеститор
                    Мнения: 6,674Другари може да са ти твоите господари от Позитано, Сараите и Капута Дудук, но не и ние, твоите опоненти от форума....

                    МОЛЯ МОДЕРАТОРА ДА СПРЕ ТОЗИ АГРЕСИВЕН ТРОЛ- ЗА ДА НЕ МУ ОТГОВАРЯМ АЗ..
                    Ето това се нарича опит за цензура - придружен с обидна клевета при това...

                    Коментар


                    • Сега ,чета една новина в която иде реч ,че на мястото на ген.Стоян Тонев който беше началник на ВМА ,правитествотото издига полк.Крум Кацаров > http://www.focus-news.net/news/2013/...ik-na-vma.html И се питам след като не съм чула да има рокади в ръководството което беше общо от 3- ма човека ,защо скриха това лице > http://www.vma.bg/bg/rakovodstvo/pol...vmobr-136.html и в момента така изглежда >
                      http://www.vma.bg/bg/rakovodstvo/
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение

                        ЕХ ДРУГАРИ ,АКО МОЖЕХТЕ ДА ГОРИТЕ КНИГИ И УБИВАТЕ ЖУРНАЛИСТИ- НЯМАШЕ ДА ВИ РАЗКРИВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ДАЛАВЕРИ НАЛИ
                        Другари може да са ти твоите господари от Позитано, Сараите и Капута Дудук, но не и ние, твоите опоненти от форума....

                        Комунистически далавери прави онзи, който цитира медиите на Пеевски, агентите на ДС Вл.Танев и Богомил Бонев, червените подлоги Александър Симов и Велислава Дърева и е пуснал най-много цитати във форума от Капута - Дудук. Ах, да не забравяме любимата му червена афера. Такъв индивид спокойно можем да наречем червен ибрикчия А както е добре известно, основната задача на червените ибрикчии е да обвиняват опонентите си в собствените си престъпления...

                        ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ

                        Коментар


                        • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                          КОКИ , А ДРУГАРИТЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЧЛЕНОВЕ НА ДС И БКП НИКОГА НЕ СА СИ ОБРЪЩАЛИ НИТО ВЛАКОВЕТЕ, НИТО ИДЕИТЕ

                          Коментар


                          • Реформаторите да се определят спрямо ГЕРБ с операция чисти намерения
                            By Иво Инджев ⋅ септември 12, 2013 ⋅ Post a comment

                            Какво още и колко пъти трябва да се случи, за да стане ясно, че с Бойко Борисов не може да се плува в бурни води- представя се за спасител, а всъщност ползва давещия се за спасителен сал.

                            Поредното доказателство е преобръщането на мнението му за Доган, когото периодично демонизира, после отново го реабилитира, реанимира и рекламира. Използваше демонизирането му за мобилизиране на антидепесе и антитурски вот през 2009 г., после постепенно яростта му се смири, за да избухне невъздържано и непремислено в последните минути на предишния парламент, от чиято трибуна обвини Доган, че е поръчал убийството му.

                            Именно този изблик, според мен, преобърна рязко медийната империя на Доган срещу Борисов. Сега на нея ли се подмазва Бойко, като отново се умилква на Доган и лично на Пеевски с опитите да ги оневини, връщайки се към суперлативите по адрес на бащицата на ДПС като „голям политик” ?

                            Освен всичко друго, с този комплимент, Борисов ни съобщава, че е посветен ( и възхитен) какви ги върши зад кулисите Доган като „голям политик”, който продължава да реди дневния ред на държавата без да се показва- досущ както тогава, когато не си правеше дори труда да се появява в парламента, а Борисов периодично се възмущаваше от този факт.

                            Когато от Реформаторския блок, привиждан като нов сал от „спасителя” Борисов, оставят отворена възможността да се спекулира за възможно взаимодействие със същия този Борисов, би трябвало да знаят, че косвено играят играта на Станишев, който си умира от удоволствие да ги набеди в подобни намерения.

                            Нещо повече, сбъднатите подозрения за заиграване с Борисов всъщност ще реабилитират- с известно разместване на имената, предизборната подигравка на Станишев и компания от пролетта на 2009-а година, която плашеше избирателите с лъжата : „гласуваш за Бойко, получаваш Костов”.

                            Нима ще позволят този път Станишев да се окаже прав с прогнозата„гласуваш за реформаторите, получаваш пак Борисов”?

                            Не е за вярване, че такава опасност не се разпознава от току що изплувалите на повърхността реформатори, които биха се оставили да бъдат потопени обратно под туловището на ГЕРБ, ако то се качи върху тях.

                            Единственият спасителен бряг за репутацията на Реформаторския блок е да заявят ясно оценката си ГЕРБ и Борисов с категорично отхвърляне на всякакви договорки – особено преди евентуалните предсрочни парламентарни избори.

                            За начало, за да им повярват избирателите, които нямат представителство в това Народно събрание, реформаторите могат да декларират, че на наближаващите избори за европарламeнта няма да се подадат на съмнителното изкушение за обща листа с ГЕРБ, дори и да има натиск в тази посока от Европейската народна партия.

                            Чистите намерения са не по-малко важни за изчистване на собствения образ от чистото минало.

                            ВСИЧКИ ЛИ СМЯТАТ ГЕРБ ЗА КОМУНИСТИ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                              Скандално! Вижте с кого е в комбина Пеевски
                              Ива Николова 10 октомври 2013 0 коментара
                              Журналисти предполагат, че Борисов и Пеевски са от един отбор
                              http://pravda.bg/skandalno-vijte-s-k...mbina-peevski/

                              ЕХ ДРУГАРИ ,АКО МОЖЕХТЕ ДА ГОРИТЕ КНИГИ И УБИВАТЕ ЖУРНАЛИСТИ- НЯМАШЕ ДА ВИ РАЗКРИВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ДАЛАВЕРИ НАЛИ
                              Хо хо хо другаря Иван Бакалов е объркал нещо влака .
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Скандално! Вижте с кого е в комбина Пеевски
                                Ива Николова 10 октомври 2013 0 коментара
                                Журналисти предполагат, че Борисов и Пеевски са от един отбор
                                http://pravda.bg/skandalno-vijte-s-k...mbina-peevski/

                                ЕХ ДРУГАРИ ,АКО МОЖЕХТЕ ДА ГОРИТЕ КНИГИ И УБИВАТЕ ЖУРНАЛИСТИ- НЯМАШЕ ДА ВИ РАЗКРИВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ДАЛАВЕРИ НАЛИ

                                Коментар

                                Working...
                                X