IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Психологът Антоанета Христова:
    Клипът с проф. Драганов е акт на безсилие на ранобудните

    Според психологът от БАН клип не е направен само от студентите
    02 Декември 2013 08:47


    Проблемът на държавата не е дали някой се е почерпил или е бил пиян в СУ или в някой друг университет. Проблемът на държавата е друг e категоричната позиция на психолога Антоанета Христова по поповд разпростарения видеоклип с "пияните професори" от СУ. Този акт (на заснимане на проф. Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев) е акт на безсилие от страна на този, който е заснел клипа, категорична бе Христова.

    Имало един рожден ден, три часа през нощта е било, колегите се почерпили и какво? Застрелваме ги? - попита риторично преподавателят по политическа психология в СУ Людмил Георгиев. И двамата не вярват голям брой преподаватели да подадат оставки в знак на протест, каквито информации има.

    Нещата не вървят в посоката, в която бяха планирани да се развиват. Това според Людмил Георгиев и Антоанета Христова е причината за заснетия клип с преподавателите от Софийския университет, заснети в нетрезво състояние. Христова обаче допусна, че този клип не е направен само от студентите. Тезата подкрепи и Георгиев. Имало един рожден ден, три часа през нощта е било, колегите се почерпили и какво? Застрелваме ги? - попита риторично преподавателят по политическа психология в СУ Людмил Георгиев. И двамата не вярват голям брой преподаватели да подадат оставки в знак на протест, каквито информации има.

    Академичният съвет предстои да реши какво да бъде наказанието на двамата преподаватели от Алма матер. Според политическия психолог Антоанета Христова просто СУ трябва да изпълни правилника си. Проф. Георгиев се ядоса, че на окупаторите не е поискана отговорност, а сега се търси наказание за колегата му.

    Ранобудните отричат видеото да е плод на реваншизъм

    Видеото, озаглавено „Морал на градус”, заснето от Ранобудните студенти на 27 ноември, в което двама преподаватели в Софийския университет - проф. д-р Костадин Рабаджиев – ръководител Категра „Археология”, и проф. дин Драгомир Драганов, са заснети в очевидно нетрезво състояние, не е направено тенденциозно и не цели реваншизъм към критици на окупацията. Това заяви представителят на Ранобудните Румен Стоев в предаването „Тази сутрин” на bTV.

    Пред bTV проф. Драганов обясни, че се чувства омерзен от видеото и смята, че то е отговор на критика към окупацията, която той е изразявал в медиите. „Въпросът не е в точно тези двама професори – не сме ги накарали да са там, не сме ги дебнали”, обясни Румен Стойчев.

    Според журналиста и анализатор Мира Баджева случилото се е „тъжно и за двете страни - и за професорите, герои на това видео, и Ранобудните „сценаристи”. „Не е достойно да се възползваш от една човешка слабост. Клипът е монтиран с музика, в него има злорадство, има наритване на паднал човек. Отблъскващото е публичният линч – ако нещо наистина нередно се беше случило, трябваше да има реакция. Грозни бяха сцените с реакцията. Алкохолизмът и пиенето не са престъпления – да, не трябва да го прави на публични места, където той трябва да е авторитет”, коментира тя.

    По думите на Баджева, отрицателните реакции са провокирани от това, че студенти, които идват в окупация и имат искания за морал, а употребяват „едни прастари методи”. „Клипът е монтиран с музика, в него има злорадство, има наритване на паднал човек”, изтъкна Баджева. „Живеем в общество, в което свободата е на първо място, а на второ е уважението. Чак след това идват редът и естетиката. Ако редът беше на първо място, то нямаше да се зачита правото на студентите на бунт”, изтъкна журналистът. Според Мира Баджева трябва да има наказание за преподавателите, но по-важна е обществената реакция спрямо публичното издевателстване.

    Румен Стоев подчерта, че ръководството на Университета е било уведомено за случката. „Това е частна извадка на хроничен проблем, което ние трябваше да покажем. Хроничен проблем е, че има хора, които се позовават на професорското си звание, или на позицията си, и се представят като коректив в обществото”, обясни младежът, като отхвърли твърденията, че Ранобудните са се превърнали в „морална полиция”. „Може би сте прави, че е по-иронично, отколкото трябваше. Материалът беше много от много места и трябваше да го сглобим. Не са извадени кадри”, увери Стоев.

    Коментар


    • Чрез Генчо
      Ала-бала-джобен тенис!Цялата мафиотска държава работи в незаконни черни системи,сделки и далавери:Правосъдие,Министерства,служби всичко е синджир марка,и мигар това се не знае?!Следели ги ужким били?Издънили са се тия-любовен триъгълник,станал е пробивът отвътре,хайде сега да го припишем велик успех за управляващите!

      Задържаните за ДДС схеми в Пловдив имали чадър от МВР и МФРазследването продължава, очаква се укритата сума от ДДС да стигне 10 млн. лева.
      http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/zad...r-i-mf-5999924
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
        Мъхъ, много сме форца ... и по-форца ставаме, откак се състоя метежа ...
        Глей докъде сме се докарали, щом Путин ни ползва като пример да плаши украинците ...
        http://www.kp.ru/daily/26166.5/3053702/
        Ама ти за кои пенсионери говориш, за тия дето опапаха фискалния ли резерв... А герберски устенца, за тия ли бре

        http://www.inter-view.info/2012/12/p...-bulgaria.html

        Пенсионер протестира днес пред народното събрание като се разпна на импровизиран кръст. Той надупчи с шило лицето и ръцете си.

        Коментар


        • МОРАЛ И ГРАДУС: ПРОФ. ДРАГАНОВ Е С ПРОБАЦИЯ ЗА ШОФИРАНЕ В ПИЯНО СЪСТОЯНИЕ


          Вторник, 03 Декември 2013
          ,Алкохолното матине" с двамата олюляващи се професори, заснето от Ранобудните студенти, не е първото, нито второто прегрешение с алкохол на историка Драгомир Драганов. Той е осъден на „пробация” заради шофиране в нетрезво състояние, научи Свободен народ он лайн. Съдебното наказание предвиждаше проф. Драганов да се явява два пъти седмично в РПУ.

          Решението на съда е след като се оказва, че колоритният професор не само злоупотребява с алкохол, но и проявява рядка находчивост, когато миналата година на 12 май е заловен да шофира пиян. След пътен инцидент на Околовръстното шосе в София в 10 часа сутринта полицаите установяват с дрегер, че Драганов е с 1,56 промила алкохол в кръвта. Той бил зад кормилото на ситроена си порядъчно наквасен, но след отчитането на резултатите от дрегера отказал да иде на кръвна проба под предлог, че изпитва ужас от убождане с игли.

          Положителният тест за алкохол обяснил с болки в гърлото, които лекувал със специален спрей. Разпространените по-късно показания на ченгетата са, че бившият депутатът е карал колата си пиян и първоначално не е казал нищо за спрея. Срещу бившия народен представител от левицата в 7-ото Велико Народно събрание и от Евролевицата в 38-ото Народно събрание, както и кандидат за кмет на София от партия ЛИДЕР през 2007 г. в 6-о РПУ-София се води следствие. Драганов можеше да отнесе глоба до 1000 лева и да му бъде отнето правото да шофира за година и половина, но той се отърва с пробация.

          Тогава шегобийците разказваха, че още на следващия ден след случката в столичните аптеки е регистриран бум към спрея „Драганов”.

          По-предишния път, когато е засичан от пътни полицаи да шофира, Драганов и бил с 2,1 промила в кръвта. Тогава обаче е разминал глобата. Това е станало преди три години.

          Студенти на историка в Алма Матер споделят, че преподавателят им редовно лъхал на алкохол по време на лекции и подозират, че в почивките отскача до съседните заведения на Ректората, за да презареди. На кадрите, заснети от Ранобудните студенти си вижда запоят на историка проф. Драгомир Драганов и шефа на катедра „Археология” до около 5 часа сутринта в сградата на университета. Много от преподавателите се защитиха, че във всички офиси в България служителите се черпят.

          Миналата седмица ректорското ръководство на СУ "Св. Климент Охридски" излезе с официално становище за инцидента с двамата преподаватели от Историческия факултет. То категорично заяви, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти. Заедно с това ректорското ръководство изказа съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят. „Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция", пише в становището, публикувано на сайта на университета.

          Двамата преподаватели вече са дали своите писмени обяснения. Днес ръководството на Историческия факултет ще ги обсъди и ще направи своите предложения за наказания. Последната дума за наказанието на Драганов и Рабаджиев ще е на Ректорския съвет.

          http://svobodennarod.com/bulgaria/37...astoyanie.html
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение

            100%
            Ми така де, няма само ние да се мъчиме тук

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
              Бе щом и Колчо Слепеца зè да пише, спукана им е работата на комунетата.

              100%
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

              Коментар


              • Бе щом и Колчо Слепеца зè да пише, спукана им е работата на комунетата.

                Коментар


                • Божидар Димитров пред ПИК: Бойко иска да е със счупен крак, за да има предсрочни избори!
                  Божидар Димитров пред ПИК: Бойко иска да е със счупен крак, за да има предсрочни избори!
                  Дата
                  16:27 | 03.12.2013
                  Дата
                  337
                  Коментари
                  0
                  Автор: Ивайло Крачунов
                  Share

                  Божидар Димитров е български историк, общественик и политик. Доктор на историческите науки. Министър без портфейл в правителството на Бойко Борисов.

                  Днес Димитров навършва 68 години. Рожденната му дата е 3 декември, на която преди 7 години е учреден ГЕРБ.

                  ПИК потърси мнението на Димитров по най-горещите теми в страната.

                  Интервю на Ивайло Крачунов



                  - Г-н Димитров, смятате ли, правителството ще подаде оставка заради протестите, както го призовава Бойко Борисов?

                  - Тук ме хванахте по бели гащи (смее се). Не съм баба Ванга, за да прогнозирам какво ще се случи. Но едно мога да ви кажа със сигурност - от тези протести правителството няма да падне.

                  - Защо смятате така?

                  - Защото протестите не са сериозни. При сериозните протести има водеща личност и водеща партия, която да поведе хората. В момента теза два фактора отсъстват. До момента сме свидетели само на една оставка. А българският народ не иска анархия.

                  Протестите, дори когато наброяваха 30 000-40 000 души не придобиха масовост в цялата страна. А разнопосочните послания на политиците объркаха хората и те се самостопиха.

                  - Вие сте бил и общенски съветник от БСП. Какво е мнението ви за социалистическата партия и за водача й Сергей Станишев?

                  - Не познавам добре БСП и не мога да взема отношение по този въпрос. Откакто напуснах министерския пост, съзнателно не се интересувам от политика.Що се отнася до Сергей Станишев - не поддържам контакт с него. Аз и преди не съм бил в близки отношения с него.

                  - Чухте ли се с Бойко Борисов, за да си честитите взаимно празниците?

                  - Да чухме се. Навремето той се шегуваше, че е създал партия ГЕРБ по случай рожденния ми ден. Той ми честити рожденния ден, а аз го поздравих за годишнината от учредяването на партията. Попитах го как е със здравето, защото знам, че наскоро претърпя операция на коляното.

                  Бойко ми отговори, че се възстановява и ходи на процедури. Казах му бързо да се оправя. А той се усмихна и ми каза, че е по-добре да си стои със счупен крак, защото винаги когато е със счупен крак има предсрочни избори. Така беше и през 2009 година, когато си счупи за първи път крака. Спомням си, че в последните дни на предизборната кампания бяхме на концерт в Бургас и тогава той се облегна на рамото ми.

                  - Как гледате на тревожните събития в Украйна?

                  - Това, което се случва в Украйна има пряка връзка с историята на тази страна. Според мен украинците си избраха неподходящо име и не постъпиха като македонците, които си взеха едно героично-антично име.

                  Украйна значи покрайнина, което е не много велико и подходящо име. А можеха да се кръстят с античното име Скития. Западната й част е населена с украинци, а източната й с руснаци.

                  Нормално е западната част на Украйна, която е по-близко до Полша да иска присъединяване към Европейския съюз, докато източната част, която духовно, културно и икономически е свързана с Русия да иска да е към Русия.

                  В момента Украйна е изправена пред труден за решаване проблем, който не виждам как може да се реши.

                  Дано Господ да е с Украйна.

                  - В Украйна живеят и много българи. В опасност ли са те?

                  - Аз лично повече се притеснявам за българите, които живеят в Украйна. Те са около 1 милион, въпреки че по официални данни са не повече от 300 000 души.Не е изключено заради събитията в Украйна да има нова бежанска вълна към България, защото нашата държава е добра страна. Украинците ще бъдат посрещнати по-добре, отколкото сирийските бежанци. Украинците са наши кръв, те са наши братя. Задава се тежка зима за тях.

                  - Мнозина пророкуват, че в България ни очаква Виденова зима. Вашето мнение?

                  - Не смятам, че това може да се случи. Ако не друго, то поне в нашата страна благодарение на рекордната реколта от тази година има достатъчно храна, като се започне от житото и се завърши с гроздето.

                  - Какво си пожелавате за рожденния ден?

                  - Пожелавам си здраве. Аз не съм спирал да работя и ще продължавам да работя.

                  СЕГА БУЦИЛАН ДА НЕ СТОИ ВСЕ СЪС СЧУПЕН КРАК

                  Коментар


                  • Мъхъ, много сме форца ... и по-форца ставаме, откак се състоя метежа ...
                    Глей докъде сме се докарали, щом Путин ни ползва като пример да плаши украинците ...
                    http://www.kp.ru/daily/26166.5/3053702/
                    Last edited by X_Y; 03.12.2013, 16:34.
                    Yeah

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                      Друго, имаш ли да кажеш ?
                      Тц!!!Щото ме гледаш много накриво!!!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                        Агенция БГНЕС - Проверяват имотите на Цветанов
                        news.bgnes.com
                        Комисията за незаконно придобито богатство е започнала проверка на имотите на бившия вътрешен министър и дясна ръка на Борисов Цветан Цветанов.


                        Информационна агенция БГНЕС
                        При подобни проверки се проверяват членовете на семейството, разкриват се банкови сметки, купени имоти за десет години назад. Както и участие в търговски дружества, сделки с имущества, с недвижими имоти - бивша и настояща собственост на проверяваните и членовете на семействата им, всички сделки за МПС. Търсят се информации за притежание на самолети и яхти.
                        Те, герберчетата промениха закона и направиха тази комисия репресивен орган. Като им казваха хората "Не го правете!; те не ги слушаха. Сега ще има с техните камъни по техните глави.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Силвио Берлускони обмисля да се кандидатира в България за европейските избори. Тъй като е осъден в Италия и лишен от право да заема държавна служба, според италианските медии планирал да се представи на вота от името на България или Унгария, съобщи bTV. За евроизборите европейски гражданин може да се кандидатира в която и да страна от ЕС. Медиите в Италия коментират, че ако бъде избран, Берлускони ще си осигури защита от арест и съдебно преследване. В. „Либеро” отбелязва, че Кавалера е в добри отношения с бившия министър-председател Бойко Борисов.

                          Изданието уточнява, че за да се кандидатира у нас, Берлускони трябва да има българско гражданство. Политикът все още е италиански гражданин , но указ, подписан от президента, може почти да узакони кандидатурата му.

                          Другото изискване, за да се сдобие с гражданство, е да има заслуга в полза на България или да е направил нещо важно за страната. /БЛИЦ
                          Кавалера е Пич!
                          Може и да спечели, няма други от неговата категория в Бантустан!
                          Никой не може даже да мисли с неговия аршин, ни за измами, ни за кражби!
                          А за ку.вите дето са му минали през оная работа не могат даже и да мечтаят наш`те
                          бандюги!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                            В. „Либеро” отбелязва, че Кавалера е в добри отношения с бившия министър-председател Бойко Борисов.

                            Изданието уточнява, че за да се кандидатира у нас, Берлускони трябва да има българско гражданство. Политикът все още е италиански гражданин , но указ, подписан от президента, може почти да узакони кандидатурата му.

                            Другото изискване, за да се сдобие с гражданство, е да има заслуга в полза на България или да е направил нещо важно за страната. /БЛИЦ


                            Бойко Борисов
                            Последната ми среща с Берлускони беше на последния Европейски съвет, на който той присъстваше. Никога не сме разговаряли за това той да се кандидатира в България на изборите за ЕП. ГЕРБ има много добри евродепутати, които в голямата си част ще бъдат и кандидати. Мога категорично да кажа, че Берлускони няма да бъде кандидат от ГЕРБ.
                            Yeah

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
                              нека да са + 65535!
                              За едно в повече трябват 17 бита, минаваш в друга категория !
                              Още 17 комуниста бити - още по добре !!!
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                +65536
                                нека да са + 65535!
                                За едно в повече трябват 17 бита, минаваш в друга категория !

                                Коментар

                                Working...
                                X