IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Без никакъв опит!!!!Дъщеря на местен ДПС-лидер стана шеф на съдиите по вписванията в София

    Министърът на правосъдието Зинаида Златанова е назначила за ръководител на съдиите по вписвания в най-големия и най-натоварен съд в страната - Софийския районен съд, съдия с петгодишен юридически стаж научи "Дневник".

    Садифе Мехмедова е била избрана измежду 21 други магистрати, сред които тя е една от малкото съдии с най-малък стаж. При положение, че министерството на правосъдието не можа да изброи нито едно проверимо професионално качество на новият ръководител остава съмнението, че тя е била предпочетена заради факта, че е дъщеря на областният координатор на ДПС в Търговище Хамди Илиязов.

    Съдиите по вписвания разпореждат или отказват вписванията, отбелязванията или заличаванията в имотния регистър. Те имат ключова роля при разпореждането с недвижими имоти, защото именно те имат крайна дума за това дали се впише една сделка или не и дали отговаря на закона или не. Ето защо е изключително важно те действително да притежават необходимите качества. Според закона ръководител на съдиите по вписвания се определя от министъра на правосъдието, като изискването е съдията да е с доказани професионални качества.

    До 17 ноември поста е заемала Илиана Дикова, която има 15-годишен стаж. Тя е била и два мандата председател на Асоциацията на съдиите по вписванията. В средата на ноември петгодишният й първи мандат като ръководител изтича. Според закона тя може да бъде назначена за втора година. Именно заради това председателят на Районния съд в София Методи Лалов изпраща препоръка до министъра на правосъдието Зинаида Златанова, в която уточнява, че Дикова е "с доказани професионални и морални качества, притежава ръководни умения и такива за работа в екип, демонстрира отлични комуникативни способности и изпълнява служебните си задължения съвестно и отговорно". Препоръката е подписана и от заместник-председателя на съда Мариана Георгиева, която отговаря за съдиите по вписванията.

    Вместо Илиана Дикова обаче, от Министерството на правосъдието се спират на съдия Садифе Мехмедова. Тя започва кариерата си като инспектор-юрист във варненската дирекция на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, където остава за кратко. През 2007 г. тя е назначена за съдия по вписванията, но малко след назначаването си излиза в отпуск по майчинство. Преди да се върна отново на работа Мехмедова кандидатства безуспешно за младши съдия.

    Според изискванията на Закона за съдебната власт критерии за назначаването на ръководител на съдиите по вписвания е притежанието за "доказани професионални качества", което според прочита на правосъдното министерство няма нищо общо със стажа.

    Досегашният ръководител на съдиите по вписванията – Илиана Дикова каза пред "Дневник", че няма претенции към ръководния пост: "Затова са мандатите – те изтичат. Нямам претенции да бъда върната на същата позиция". Според нея обаче решението за смяната й не е мотивирано и не отговаря на изискванията на закона.

    Доклад за употреба
    Източници на "Дневник" от правосъдното министерство разказват, че след като сме изпратили въпроси за назначаването на Мехмедова, зам.-министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева (в чийто ресор са съдиите по вписванията) е отишла при съдиите по вписванията, за да им обясни мотивите за назначаването на новия директор. Основният, който Сапунджиева е посочила е, че имало доклад с препоръки към Дикова, които тя не е изпълнила.

    Въпросният доклад е изготвен от инспектората на правосъдното министерство именно по сигнал на Илиана Дикова, която въобще не е виждала препоръките в него, просто защото те не касаят нито нейната работа, нито тази на останалите съдии по вписванията.

    Констатациите от доклада са, че са трябва да се подобри работата между съдиите по вписвания и служителите на службата при Агенцията по вписванията, нещо което както казва самият доклад може да стане със законодателни промени. Инициатива, която може да дойде от министъра на правосъдието, но не и от... съдия по вписванията. Обстоятелство, което е уточнено в самия доклад, с който "Дневник" разполага: "Проблемите.... се дължат основно на разделянето на дейността по вписването между съдиите по вписванията и служителите на Агенцията по вписванията, извършващи техническите действия по вписването. Липсата на единно административно подчинение на службите по вписванията и на съдиите по вписванията, ръководещи производството по вписване, води до размиване на задължения и отговорности. Решаването на този проблем е свързано със законодателни промени, които да поставят в пряка и непосредствена подчиненост на съдиите по вписванията служителите, извършващи техническа дейност."

    За какво е всичко това
    Официалната позиция на министерството на правосъдието е че съдия Дикова не е оправдала очакванията на министъра на правосъдието да подобри работа на съдиите по вписванията."В Службата по вписванията при Софийски районен съд работят 21 съдии по вписванията с различен професионален опит и стаж и за да бъдат реализирани дадените препоръки, Министерството възприе подход, като прецени, че е нужен ръководител, който да има желание и воля да реализира препоръките", пише още в отговор до "Дневник". Мотивите силно напомнят обяснението на Сергей Станишев за номинацията на Делян Пеевски за председател на ДАНС, че "трудните ситуации изискват нестандартни решения."

    Според правосъдното министерство Садифе Мехмедова отговаря на изискванията на Закона за съдебната власт, защото "притежава необходимите професионални качества, не е наказвана, не са постъпвали оплаквания и сигнали срещу дейността й на съдия по вписванията. Взето е под внимание, че предишният й професионален опит й дава увереност, че ще изпълни препоръките в доклада на Инспектората по ЗСВ и ще се защитят имуществените права на гражданите".

    От министерството на Зинаида Златанова обаче така и не посочват конкретни и проверими факти за твърденията си. Източници на "Дневник" коментираха, че основният аргумент за назначението на Мехмедова е именно факта, че е дъщеря на висш кадър на ДПС и именно зам.-министър Сабрие Сапунджиева се е преборила това да се случи.

    От правосъдното министерство коментираха неофициално, че се очаква новият ръководител на съдиите по вписванията да бъде проводник на готвена промяна в правилника за вписванията, която да измести подчинението на съдиите от ръководителя съответния районен съд към изпълнителната власт - в лицето на Агенция по вписванията. Въпреки че не са магистрати, съдиите по вписванията са вид специализирана съдебна администрация и са независими в своята преценка, която правят само съгласно закона и вътрешното си убеждение. Те са на подчинение на председателя на съответния районен съд, което дава известни гаранции за независимост.

    Въпросът с немотивираните назначения е поставян многократно в мониторинговите доклади на ЕК като ключов за реформата в борбата с корупцията. Лъхащи на непотизъм кадрови решения като това на Мехмедова са поредният пример, че и това правителство е заело лицемерна поза както пред обществото, така и пред Брюксел.

    "Дневник" изпрати въпроси на съдия Мехмедова, на които тя не отговори. Очаква се темата за назначението на Мехмедова ще бъде повдигната и по време на парламентарния контрол този петък.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/..._opit_za_shef/
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
      За сметка на това пък си контактуват с престъпника Цветанов !
      Ама не само "контактуват", ми и адвокати с утвърдено име и безупречна репутация му осигуряват ...
      Не ги е срам! Борисов ли искат да се върне?!

      Yeah

      Коментар


      • ЕК отрече да е посочвала виновни за спирането на еврофондове

        16:44 | 4 декември 2013
        Европейската комисия не е обвинявала конкретни лица или партии във връзка с временното спиране на Оперативна програма "Околна среда", обяви ръководител на представителството на комисията в София Огнян Златев. По този начин той опроверга премиера Пламен Оршарски.

        По време на днешния парламентарен блиц контрол той заяви, че отговорност за проблемите трябва да се търси от служителите, отговарящи за програмата, а за неупражнен достатъчен контрол - от министрите по околната среда и еврофондовете в периода 2010-2012 г.

        Орешарски спести само имената на Нона Караджова и Томислав Дончев, които тогава заемаха тези постове в кабинета на ГЕРБ.

        "Бих искал да подчертая най-категорично, че ЕК не е обвинявала конкретни лица или политически партии. Да се ​​твърди нещо подобно е пълно изопачаване на фактите - още повече, че в писмото от 27 ноември, с което Комисията формално информира българските власти за прекъсването, и мерките, които трябва да се предприемат, имена не са споменати", се казва в опровержението от Златев.

        Той подчертава, че в писмото става дума за системи, които не функционират правилно, а не за отделни лица.

        И отбелязва, че проектите, по които одиторите на ЕК са посочили за възможни нередности, засягат годините 2008, 2009 и 2010, така че нито една конкретна партия или конкретно правителство могат да бъдат сочени за единствено отговорни.

        Орешарски обаче заяви пред депутатите следното:

        "Колкото до отговорността, безспорно предходното правителство, трудно може да избяга от тази отговорност".

        Томислав Дончев коментира, че носи своята отговорност за всичко, което е направил, и всичко, което не е успял заради недостатъчното време. Той добави, че в писмото се говори за проблемните проекти по околна среда от началото на програмния период, който започва през 2008 г.

        Писмото на ЕК

        Постоянният представител на България в ЕС Димитър Цанчев е изпратил официално писмо, подписано от Валтер Дефа - директор на ГД "Регионална политика и урбанистично развитие" на ЕК, за преустановяване плащането на искания за междинни плащания по ОП "Околна среда", съобщиха междувременно от пресцентъра на екоминистерството.

        В писмото се посочва, че разплащанията ще са спрени, докато ЕК не получи увереност, че българските институции са предприели корективни мерки. Решението е в резултат на одит, който е установил, че Управляващият орган на ОП не е идентифицирал нито един от пропуските и нередностите.

        Българските власти са поканени да вземат мерки в няколко направления: подобряване на системите за управление и контрол на ОП, преглед на проектите от 2010-2013 г., който да доведе до налагане на финансови корекции за ясно дефинирани нарушения в обществените поръчки, както и преглед на проведени одити за 2011 и 2012 г.
        http://dnes.dir.bg/news.php?id=15675939
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Урок за Бойко – в Люксембург най-голямата партия отиде в опозиция

          Дата
          17:35 | 04.12.2013

          Автор: Лъчезар Лисицов
          Share

          Министър-председателят на Люксембург Ксавие Бетел представи своята тройна коалиция, съобщи АП. С това бе сложен официално край на 18-годишното управление на Жан-Клод Юнкер - най-дълго управлявалия лидер в Европейския съюз. Днешното представяне на коалицията подчерта неочаквания възход на 40-годишния Бетел - либерала, който формира коалиция със социалистите и зелените, за да попречат на Юнкер да вземе отново властта. На изборите през октомври Либералната, Социалистическата и Зелената партия спечелиха общо 32 депутатски места. Победата бе достатъчна да формират коалиционно мнозинство в 60-местния еднокамарен парламент, въпреки че християндемократите на Юнкер останаха най-голямата партия с 23 места. Бетел каза, че неговата коалиция ще се опита да намали разходите и че ще повиши ДДС.

          Припомняме, че основен аргумент на родния партиен лидер Бойко Борисов, за да иска да се върне на власт, е, че е спечелил парламентарните избори. Очевидно е, обаче, че е нормална демократична практика първата политическа сила да не управлява, ако не може да намери достатъчно партньори за парламентарно мнозинство.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
            Европейската народна партия отряза всякакви контакти с Меглена Кунева и нейната партия. Реформаторският блок трябва да си дадат сметка какво се случва с Кунева, тя беше в Брюксел тази седмица и искаше среща с ЕНП, за да стане техен член. Но както на Волен Сидеров така и на нея и отказаха разговор. А отказа на среща в Брюксел е най-сериозната санкции за един политик.
            http://www.faktor.bg/novini/balgariy...-pri-tyah.html


            Аха, затова ли държат в затъмнение и Рамадан Куневата визита?
            Май срещите с произволни и нелегитимни политически формирования /и Волен / са нежелателни от ЕНП.
            За сметка на това пък си контактуват с престъпника Цветанов !

            Коментар


            • Европейската народна партия отряза всякакви контакти с Меглена Кунева и нейната партия. Реформаторският блок трябва да си дадат сметка какво се случва с Кунева, тя беше в Брюксел тази седмица и искаше среща с ЕНП, за да стане техен член. Но както на Волен Сидеров така и на нея и отказаха разговор. А отказа на среща в Брюксел е най-сериозната санкции за един политик.
              http://www.faktor.bg/novini/balgariy...-pri-tyah.html


              Аха, затова ли държат в затъмнение и Рамадан Куневата визита?
              Май срещите с произволни и нелегитимни политически формирования /и Волен / са нежелателни от ЕНП.
              Yeah

              Коментар


              • http://openparliament.net/position/view-200

                Хм, партия ГЕРБ с най- много уж членове, а с най - малка сума от членски внос. Добре, че субсидиите и банките.

                Коментар


                • Проф. Минев: Икономиите на ГЕРБ блокираха икономиката на страната


                  Споделяне

                  Една недобре функционираща икономика създава бедност. Но когато тази бедност нараства и излиза извън допустимите рамки, тя започва да блокира икономиката. Това най-силно проличава при дребния и среден бизнес, който започва да се свива.

                  Това заяви председателят на "Европейската анти-бедност мрежа - България" професор Духомир Минев в "Студио БГНЕС" с водещ Дияна Тушева.

                  Професор Минев отбеляза, че бюджет 2014 има засилена социална част в сравнение с бюджетите на Симеон Дянков, които робуваха на строгите мерки за икономии. Според него тези икономисти и политици, които втълпяваха този тип политика, ни мамеха.

                  "Да се налагат такива мерки в бедна страна като България е странна логика. Със своята политика ГЕРБ нанесе доста вреди на страната. Те отложиха с няколко години момента за икономическо възстановяване на България", заяви той. Професор Минев подчерта, че "мерките за строги икономии блокират икономическия растеж".

                  "Проблемите са в политиките, които водеха до увеличаване на неравенството и бедността. Те трябва да бъдат изоставени. Въпросът е дали можем да излезем от кризата с тези политически елити, които са начело. Но едно е ясно, че така не бива да се продължава", заяви професор Минев. Той добави, че при неотдавнашното си посещение в Брюксел един евродепутат е споделил с него, че председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е едно голямо бедствие за ЕС именно заради политиките, които се провеждат по време на неговите мандати. /БГНЕС

                  Коментар


                  • Филмът "Игрите на Путин": Сочи като огледало на Русия > http://www.svoboda.org/media/video/25183505.html
                    15:12 | 04.12.2013
                    На 24 ноември на Международния кинофестивал за документални фирми (IDFA) в Амстердам се състоя премиерата на филма "Игрите на Путин" (Putin's Games), който разказва за корупцията при строителството на олимпийските обекти и за щетите, нанесени на околната среда в Сочи и на неговите жители. Филмът е бил замислен от режисьора Александър Гентелев като фарс – за зимна Олимпиада в град, където няма сняг. След няколко години на тежки снимки, се получава картина, която, макар и нелишена от хумор, е дълбоко трагична.

                    Филмът е заснет с финансовата помощ на Германия, Австрия и Израел.

                    Няколко дни преди премиерата на филма, продуцентът му Симона Бауман разкри, че руските власти нееднократно са се опитвали да откупят правата над проекта, за да не допуснат да излезе на бял свят.

                    Бауман три пъти е отклонявала предложения, а и трите пъти предложените пари не са били малко – 600 000 евро, пише британският в. "Телеграф". Тя е отказала, а много международни телевизионни компании вече са откупили правата за излъчването на филма.

                    Руските чиновници, които се занимават със строителството на олимпийските обекти, са отказали да участват в снимките.

                    А самият Международен олимпийски комитет (МОК), който разреши провеждането на зимна Олимпиада в субтропически климат, забрани използването на думата "олимпиада" в името филма, както и на архивни кадри от олимпиади в самия филм, определен от МОК като "политически мотивирана атака срещу ценностите на Игрите".

                    "Този филм безусловно би стоплил душата на Джордж Оруел, ако той можеше да го види", коментира сп.Variety и отбелязва, че кинолентата ще радва зрителите на кинофестивали по целия свят, освен в самата Русия.

                    "Рядко се случва проект от такъв мащаб, като провеждането на Олимпиада, да е толкова зле разчетен. Съдейки по пищните, облечени в розови бикини тела на плажовете в Сочи, филмът убедително доказва: струваше си Путин по-рано да разбере, че няма никакъв шанс да осъществи строителството по предвидения график и бюджет. Филмът се превръща в нещо още по-значимо – портрет на съвременната руска глупост. Той кара зрителите да се смеят, разказвайки в същото време тревожната истина за това как подобни неща се правят – или не се правят – в обществена система, където националната гордост не взема под внимание такива неща като обикновена практичност", коментира списанието.

                    Междувременно руските зрители вече имат възможност да се запознаят с 20-минутния фрагмент от филма, който се разпространява в Интернет. Освен това "Игрите на Путин" ще има и руска премиера по време на документалния кинофестивал "Артдокфест".

                    Председателят на фестивала Виталий Манский каза пред в. "Новая газета", че "Игрите на Путин" се е оказал единственият филм, разказващ за страната, която се готви за Олимпийските игри. "Други филми не намерихме, освен шестминутен очерк за жена, през чиято къща минава олимпийска писта. Има още един телевизионен материал, издържан в патриотични тонове, но телевизионният канал, който го поръча, отказа да го излъчи в ефир", поясни Манский.

                    http://www.mediapool.bg/filmat-igrit...ews214312.html
                    ................
                    пп: Особено интервюто с Морозов след 10:50 показва супер точно картинката. У БГ е почти същото.
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • От нашите смешни протести явно нищо няма да излезе, но дано поне украинците постигнат това, за което се борят и очевидно са готови да пролеят кръв.

                      http://svobodennarod.com/media/k2/it...1a0fe227_L.jpg

                      Коментар


                      • Кръгово движение в капанТри негативни оценки за България за ден
                        3 дек 2013, 19:35,

                        Само за един ден България получи три изключително негативни оценки от международни независими организации. Първо Transparency International показа, че за една година страната не е направила абсолютно нищо в борбата срещу корупцията и вероятно за последен път ще е предпоследна по този показател в ЕС. За втори път Гърция е последна, но "на косъм" и с подобрен с 4 пункта индекс. Нещо повече - България е по-корумпирана от почти всички останали балкански страни, повечето от които също подобряват представянето си

                        Правозащитната организация Amnesty Internatinal пък насочи вниманието на международната общност към бездействието на българските власти спрямо ескалиращата ксенофобия, език на омразата и расистко насилие в страната.

                        Третият "шамар" обаче е най-болезнен - според авторитетното международно изследване PISA българските ученици отново са последни по математика и четивна грамотност и предпоследни по природни науки в Европа, а страната е на 47-о място сред 65 държави, като подобрението на резултатите е минимално за последните 4 години.
                        Сред всички проблеми, в които страната е потънала, образованието трябва да тревожи най-много, защото без неговото подобряване няма надежда за нищо останало. България е твърде бедна, за да си позволи и да е неграмотна, неведнъж са казвали икономически анализатори. А данните на PISA отново чертаят песимистична картина както за средносрочното, така и за дългосрочното бъдеще.

                        Без истинска реформа "капиталът", който масовата полуграмотност трупа, е липсата на перспектива за просперитет и бързо развитие и за хората, и за икономиката. Той обаче осигурява любимия на българските политици електорат, а тъкмо те са, които трябва да извършат, и то спешно, реформите. Ако може да се говори за проклятието на България, то това е движението й в кръг в този капан.
                        http://www.capital.bg/politika_i_iko...jenie_v_kapan/
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Ние в ГЕРБ сме най-демократичната партия, каза Цветан Цветанов в кулоарите на парламента, предаде репортер на novini.bg. С тези думи заместник-председателят на ГЕРБ коментира оставката на депутата от парламентарната група Георги Марков. Понякога се случват такива оставки, допълни Цветанов. Не сме се запознали с официално с мотивите на Марков, поясни Цветанов като посочи, че в партията няма дружинни ръководители. Нормално е да има депутати , които изказват повече от другите и изразяват позицията на парламентарната си група. Това го има във всички парламентарни групи, поясни Цветанов. В ПГ на ГЕРБ са обсъждали днес оставката и обстановката е била нормално. Няма сведения за оказан натиск и за това може да има само предположения, каза още Цветанов. Марков до два дни не е изразявал желание за напускане на групата, заяви Цветанов. Той допълни, че първо иска лична среща с Марков, за да може да коментира мотивите на бившия си колега. Бившият вътрешен министър допълни: Границите се охранява безобразно. Не може да бъде оголена вътрешността на страната. През последните дни има засилване на криминалния контингент и е вероятно да има укриване на данни за броя на..

                          Браво Цуцилане, а в затвора можеш ли да си демократичен

                          Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/169200-%D1...%B8%D1%8F.html

                          Коментар


                          • Мирослав Найденов: Ще закопая Бойко Борисов и неговите болни амбиции за власт!

                            nd

                            Мирослав Найденов отново показа истинската си черна същност и това че и той не знае на коя страна е с коментара си относно напускането на депутат от ГЕРБ: „Ще закопая Бойко Борисов и неговите болни амбиции за власт!“. Бившият земеделски министър от правителството на ГЕРБ отсече това пред репортер на ТВ7, като допълни че отшелниците от тази партия ще стават още повече. Интересното в случая е, че Мирослав Найденов обръща палачинката всеки ден, но въпреки това решава да говори за морал и унизителни според него ситуации, на които депутатите от тази партия са подложени всеки ден.

                            Мирослав Найденов явно е решил да гледа в чуждата паничка и да завижда на успеха на ГЕРБ и това, че цял един народ подкрепя Бойко Борисов. Примерите за смешните му изказвания не са един или два, а могат да се публикуват в цяла книга. Освен това, според Мирослав Найденов депутатите от ГЕРБ се страхуват от Бойко Борисов. Съоснователят на партия БАСТА е решил да не спира да се излага с грозните си реплики и да оплюва един истински достоен човек в лицето на Бойко Борисов.

                            „Не съм разговарял с господин Марков да се присъедини към БАСТА. За да стане наш член, си има определени правила. Той не е подавал молба за членство и ние не трябва да бъдем замесвани в това“, завърши Мирослав Найденов.

                            blife.eu

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                              ШАМАРИ ОТ ЕС
                              Мдаа!
                              Огнян Златев: ЕК не е обвинявала конкретни лица или политически партии във връзка с временното спиране на ОП "Околна среда"

                              http://www.focus-news.net/news/2013/...lna-sreda.html
                              Yeah

                              Коментар


                              • Това е вторият шамар за ГЕРБ в последните два дни - първият е заради напускането на парламентарната им група от депутата Георги Марков, днес те получиха и европейски шамар. Това постави под въпрос доколко ГЕРБ е действала според европейските норми и правила, заяви пред БГНЕС анализаторът от "Галъп" Димитър Ганев.

                                Политологът коментира писмото от ЕК, оповестено днес от Capital.bg, в което се казва, че трима бивши министри от правителството на Бойко Борисов - Томислав Дончев - министър по европейските фондове, сега депутат от ГЕРБ, Нона Караджова - министър на околната среда и водите, Симеон Дянков – вицепремиер и министър на финансите, Ивелина Василева – ресорен заместник-министър на околната среда и водите, и двама високопоставени държавни служители са отговорни за замразяването на финансирането по ОП "Околна среда". В него от ЕК потвърждават, че временното спиране на плащанията по ОП "Околна среда" е заради продължилото почти 3 години нежелание на бившите управляващи от ГЕРБ да се съобразят с доклад на Европейската сметна палата от 2011 година, в които се настоява за налагането на по-високи финансови корекции по проекти, финансирани със средства на ЕС.

                                Да не забравяме, че ГЕРБ имаха уникална комуникационна политика по време на управлението си, продължи Димитър Ганев. На фона на ниските икономически ръстове , на рестриктивната финансова политика по тяхно време и на нищо кой знае какво като постижения те успяха да превърнат магистралите в основно свое говорене, подчерта анализаторът. В крайна сметка се оказа, че предишното управление на Станишев не е построило по-малко магистрали. Но управлението на Тройната коалиция беше представено от ГЕРБ като катастрофа, което те направиха още в предизборната си кампания, като компрометираха опонентите си в най-широки граници. Правителството на Борисов нямаше кой знае какви успехи, за това вярно способства и световната икономическа и финансова криза, но въпреки това той успя да представи своето управление като триумф - ето това постигна тяхната комуникация, обобщи Ганев. /БГНЕС
                                ШАМАРИ ОТ ЕС

                                Коментар

                                Working...
                                X