IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Пак бунтове. Бунтовниците вече много по осъзнати. Хвърлят бомбички и камъни срещу комунистите !!!
    http://kamerite.bg/camera/view/4/%D0..._campaign=home
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

    Коментар


    • Великобритания иска промяна на правилата за свободно движение на хора в ЕСТова официално ще заяви британската мистърка на външните рабори Тереза Мей на среща на вътрешните министри на държавите членки на ЕС, съобщи Би Би Си.Още инфо на http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-25226760
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Посегнаха и на фонда за безопасност по пътищата, спестил на българите над 800 жертви на пътя само за последните две години.

        Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов каза: „С промените, които направихме, от 1100 загинали по пътя сега са под 500 души. Не само че взимаме тези средства от фонда, а ще бъдат изразходвани за нещо, което прецени министърът. Отива на вятъра цялата политика, която градихме. От целевото разходване на тези средства за превенция в движението по пътищата ще бъде разходване за запълване на дупки. Не можахте ли от другаде да намерите тези пари? Застанахме дори срещу г-н Дянков и защитихме този фонд, а вие го съсипвате”. Тук има и пари с друго предназначение и подмяна на законодателството. Тук са включени средствата от Закона за движение по пътищата, които са за осигуряване на пътната безопасност. Те ще бъдат изхарчени непрозрачно и не по предназначение.

        Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/169411-%D1...%BC%D1%83.html
        Yeah

        Коментар


        • Балтия и парламентарна помия
          05 декември 2013, 13:14 | Мариян Точев


          А, щом социалисти, либерали и националисти са се събрали или е за голям грабеж, или за голяма поразия - и пак грабеж


          Приемането на най-важния закон в държавата се превърна в терен за разчистване на тънки сметки и селска разправа с неудобния опонент на правата партийна повеля и нужда от комфорт на властимащите.
          Как иначе да се обяснят драстично орязаните бюджети на Президентството и националния Омбудсман, превърнал се в знаме на протестиращите – Константин Пенчев? Оставяме настрана личностите и действията, но важен е принципът или по-скоро властта показа, че точно принципът е като международното право – уж го има черно на бяло, ама врата у поле, както е казал шопът.
          По стар болшевишки обичай през ръцете или по-скоро през устата бяха ударени онези, които са трън в задника на уродливата Тройна коалиция. Която е нещо по-гнусно от БКП. И от Лафонтеновите орел, рак и щука. А, щом социалисти, либерали и националисти са се събрали или е за голям грабеж, или за голяма поразия - и пак грабеж.
          А топката е в 500-те хиляди „бели цигани“ гласували за Станишев и Волен за да им прави минималната заплата 1000 лева. Те не са твърд електорат на БСП, но продадоха душата си за 4 години. Политически проститутки с кафеви гащи.
          Народе????
          http://www.bulgariautre.bg/2013/12/0...mentarna_pomia
          Yeah

          Коментар


          • Сблъсъци пред парламента! НА ЖИВО
            Шутове прибраха оградите с метър назад, парламентът залят с червена боя, размазани...http://daniivanov.blogspot.com/2013/...post_4841.html

            Коментар


            • Стамболов,нещата са толкова елементарни,че вече предполагам и Гигов ще ги разбере!!!Еволюцията никой не може да я спре!!!

              Коментар


              • Златанова назначи кандидатура на ДПС без опит за шеф на съдиите по вписванията

                http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/..._opit_za_shef/


                Тук май коментарът е излишен....





                Коментар


                • Държава значи управление – тогава може ли да е държава нещо, което не се управлява? Защото държането на властта не е управление.
                  ,,Каквото и да се напише за крайно неефективното и скъсало с действителността управление в България, ще се възприеме в контекста на протестите.

                  И не, че нещата не са свързани; не, че нормалният човек не трябва да изпитва потрес от неадекватността, която се излъчва от кабината на българския властови двуплощник. Достатъчно е да се спомене за абсурдната, просто потрисаща и втрисаща нелепост, граничеща с наглост, за еднолевното намаляване на партийните субсидии!

                  Но нещата според мен са много по-дълбоки, за да се разглеждат само в конкретния протестен контекст.

                  Ние сме свидетели и съучастници, пасивни наблюдатели и активни жертви на едно изпадане на нашето управление в изолираност от пряко засягащите ни процеси (глобални – т.е. в света; континентални – т.е. в Европа; регионални – т.е. на Балканите и Черноморието; национални – т.е. в България)..
                  Текстът е част от гледната точка на Николай Слатински, която може да прочетете на: http://nslatinski.org/?q=bg/node/577
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Цивилизационната дислексия на Путин и спутниците му



                    ИВО ИНДЖЕВ
                    http://ivo.bg

                    Кризата в Украйна, при всички формални разлики по количествени и качествени измерения, все пак има доста опорни точки, допирни с българската ситуация. И те не са толкова в протестите, нито са само в зависимостта от Русия, за която няколко пъти съм писал (опорна) точка по точка.

                    Става дума за огнеупорната твърдоглавост на управляващите в Москва, София и Киев, неспособни да приемат истината, че милиони техни сънародници и „братя” по кръв, религия, история и културни традиции предпочитат западната ориентация пред проруската.

                    Путин и спутниците му по манталитет са тежко болни от цивилизационна дислексия, която им пречи да изговорят на глас истината за привлекателността на западния модел, който (при всичките му несъвършенства и сенчести страни) неудържимо привлича стотици милиони недоволни от битието си хора.

                    Привлича ги отвсякъде, където доминира т.н. азиатщина , какъвто е случаят с евразийския „континент”, който се привижда на Путин и спутниците му като алтернатива на Европа и Запада като цяло.

                    Честно казано, направо ми е неудобно да повтарям очевидни неща, но май се налага: посоката на миграцията, в животинския свят и сред човеците, е най-безспорното доказателство за предимствата на по-добрия живот, които мощния инстинкт на оцеляването подсказва.

                    Комунизмът се опита да го смачка, да го отклони, да го пренасочи, канализира и дори да го обърне наопаки като реките, на които Сталин заповяда на текат в обратна посока. Съветският комунизъм се опита да прегази този нагон с цялата военизирана мощ на тоталитарната пропаганда. Плашеше го с милиция,войски, телени огради, картечници и граничарски кучета, но се провали гръмко.

                    Днешният отлив от бившия социалистически „рай” е неудържимо продължение на инерцията на преливането в скачените съдове Изток-Запад, при които изоставането на Изтока се оказа необратим процес в рамките на повече от едно поколение.

                    Наясно съм, че собствените ми мисли няма да променят бетонното мислене на нежелаещите да мислят. Българинът, уви, дотолкова е загубил самочувствие и ориентири в самата България, че непрекъснато се озърта за репери навън.

                    Така че, ето какво казва по въпроса един външен коментатор, цитиран днес в e-vestnik. Акцентът е именно върху онова, което обединява най-много ситуацията в Киев и София (движени от отровната рецептата на Путин): това е неспособността на управляващите да разберат, че сънародниците им НАИСТИНА не ги харесват и ни най-малко не протестират заради подкупност от някакви западни „центрове” и подстрекаване отвън- иде им отвътре, но за спутниците на Путин това е непоносимо прозрение и те са готови отново да се борят със истината, както при комунизма!”

                    „Грешните сметки на Путин в борбата за Украйна
                    3 Декември 2013

                    Гидиън Рахман, в. Файн. таймс

                    Правителството на Путин изглежда се затруднява да приеме мисълта, че едно народно въстание наистина може да е народно, а не да е продукт на задкулисна манипулация.

                    Схващането, че украинската средна класа, поне в столицата и в по-развитата западна част на страната, се чувства по-привлечена към цивилизациите на Варшава, Берлин и Лондон, вместо към тази на Москва, е оскърбително за руските националисти в и извън Кремъл.

                    Всъщност обаче перспективата за приближаване на Украйна към останалата част от Европа, при което да стане по-богата и по-добре управлявана, в крайна сметка би било в интерес на Русия. То би могло да послужи за образец за бъдещото развитие на самата Русия. Точно по тази причина обаче събитията в Украйна силно застрашават личните интереси и идеология на Путин и хората около него”.

                    Понятно?



                    Стига вече!!!
                    Last edited by Amsterdamm; 05.12.2013, 14:09.

                    Коментар


                    • "ЕНП има амбицията да излъчи следващия председател на Европейската Комисия.

                      „България е по-близо до Украйна от Полша. Имате кирилица, православни сте, били сте близо до Русия дълго време. Това означава, че трябва да разбирате какво се случва в Украйна”, каза Яцек Сариуж-Волски.

                      Според него ЕС трябва да отговори на Русия „симетрично”. Това означава, че каквито мерки вземе Русия с такива трябва да отговори ЕС, за да защити партньорите си, категоричен е заместник-председателят на ЕП, който е и депутат в Европейския парламент.

                      Идеята на Европейски избори партиите от едно политическо семейство да се явяват заедно се е оказала твърде модернистична, е преценката на Яцек Сариуж-Волски.

                      „Ние обаче препоръчваме на партиите от ЕНП да слагат върху всички документи логото ни, което ще означава, че са част от дясно-центристкото движение”, каза той.

                      Бившият Комисар Меглена Кунева е опитала да сондира идеята нейната партия ДБГ да бъде приета за член на ЕНП. По думите на Яцек Сариуж-Волски това е направено „недиректно”. Той уточни, че е станало чрез човек от една от работните групи на ЕНП, който отговаря за евентуални нови членове.

                      „Решението на ЕНП беше такава среща да не се състои. ЕНП говори в един глас. Основната ни партия в България е ГЕРБ. Не разговаряме с други партии, отказваме да се срещаме с тях. С партиите в една страна, които застават срещу партии от ЕНП, се сбогуваме”, каза Волски и допълни, че приемането в ЕНП е дълъг процес.

                      „Аз мисля, че Кунева е либерал. Ние не водим преговори с партии, които са изчезнали или с такива, за които не знаем, с цялото ми уважение към тях. Необходимо е да се знае, дали дадена партия изповядва дясната християнска идеология. Не приемаме всеки, който почука на вратата ни. И не харесваме кавгите между партиите в нашето семейство. Ако други атакуват ГЕРБ това е неприемливо за ЕНП”, категоричен е Яцек Сариуж-Волски.

                      Той потвърди още веднъж, че за ЕНП българската дясна партия е ГЕРБ и всички останали, които се обявяват като опоненти на ГЕРБ не се припознават от ЕНП."

                      http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1184116

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow
                        Как да дискутираш с идиот, който на черното вика бяло?
                        Пореден конфуз:

                        ЕК изобличи Орешарски в "изопачени факти" за спрени еврофондове

                        Брюксел ни спря и междинните плащания по екопоректи, докато правителството мълчи колко пари губим по "Околна среда"


                        http://www.mediapool.bg/ek-izoblichi...ews214330.html


                        Томислав Дончев: Скоро никой няма да иска еврофинансиране



                        "Ако продължавате да работите по същия начин, скоро не само няма да има налично финансиране, може да се окаже, че няма кой да управлява проектите и дори кой да кандидатства за парите", предупреди депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев, който бе министър по еврофондовете в кабинета на Бойко Борисов.

                        Коментар


                        • БСП и ДПС закъсняха с брачния договор



                          Очевидно е, че партията на Доган експлоатира безмилостно управленския мандат на социалистите
                          ВЕНЕЛИНА АНГЕЛОВА
                          segabg.com

                          Семейният живот на БСП и ДПС все повече напомня турски сериал. Само дето финалът надали ще е щастлив за единия от "съпрузите". Предисторията е ясна - тройната коалиция: там е и завръзката с дейното участие на президента Георги Първанов, там са и първите пукнатини около превеса на силите и фактът, че всички негативи по правило обира соцпартията.

                          Ефектът от това "сватосване" се усеща с нова сила след последните проявления на тази изнасилена коалиция между възродители и възродени. И тук идва интересната част от сериала. Партньорите изведнъж решиха шест месеца след "сватбата" да напишат брачен договор - т.е. ще определят параметрите на коалиционно споразумение. И още по-абсурдното е, че върху този "някакъв вид документ" ще започне да се работи... догодина. Без уточнение в коя част на 2014 г.

                          Българската политика е бамбашка. Да се сетиш половин година след изборите, че е добре да поставиш в рамки работата си с партньора, е като да свалиш лисицата от одъра и да я натикаш отново под него. Нима в началото не беше ясно, че ДПС ще извива ръцете на левицата?!

                          Нима този филм вече не сме го гледали?!

                          Да припомним как постъпи германският канцлер Ангела Меркел. Тя направи трудна коалиция със социалдемократите, като отдели седмици за преговори. В крайна сметка трите партии - ХДС/ХСС и ГСДП се подписаха под 185-страничен договор, в който поставят рамки не просто на отношенията си, а определят политиката на бъдещото управление. Ключовата дума е "бъдещото". А у нас бракът отдавна е изконсумиран, но тепърва ще се пише брачен договор, като изобщо не е ясно дали ще стане публичен.

                          За разлика от германския, който трябва да бъде одобрен и от партийния референдум на социалдемократите. Тук доминира моделът на сключване на сделки със задкулисието. Партийното инженерство от появата на Сакскобургготски насам е все резултат от игри в сенчестата част на обществото.

                          Не бяха публично известни договорките между НДСВ и ДПС в коалиционното им правителство, нито пък между БСП, НДСВ и ДПС след това освен формулата 8-5-3. Понякога се съобщаваше на медиите, че т.нар. коалиционен съвет - Станишев, Сакскобургготски и Доган, ще заседава. Но не от него излизаха съществените новини.

                          След това Борисов, също плод на партийния инженеринг, управлява в необявена коалиция първо с "Атака", после с Яне Янев, а накрая си купи депутати. И наистина е странно, толкова ли няма в ЕНП някой да "отвори" Меркел на тези номера - да си напазарува няколко гласа, вместо два месеца да преговаря за голяма коалиция.

                          Настоящото т.нар. експертно правителство е заложник на корпоративните зависимости на движението. Което неизбежно рефлектира върху авторитета на БСП. Обещанията за "драстично орязване на партийната субсидия" трябваше спешно да се запратят в килера, за да се угоди на движението под нахалната заплаха, че ще се върнат обръчите от фирми.

                          Обръчите, които ДПС създаде и с които огради най-приближените на Доган хора. И за тях Доган призна, след като вече от няколко години партиите получават пари от бюджета. Т.е. партиите си действат на принципа и пари от бюджета, и пари от фирмите.

                          След катарзиса "Пеевски" лицата на ДПС не се спират да артикулират и най-нахалните твърдения. Като това, че ако данъкоплатците не искат да издържат партиите, те ще се обградят с обръчи. Как изглежда БСП в тази ситуация със символичното намаление от едно левче на партийната субсидия?

                          Кое от предизборните обещания на БСП ще стане факт понякога не могат да прогнозират дори авторите на програмата на социалистите. От неяснотата в отношенията между двете управляващи партии патят най-вече редовите социалисти. Те ще оберат негативите на това управление, когато и да приключи то. За недоволството им соцръководството вече

                          отработи специален механизъм -

                          ако не да го заглушава напълно, поне да не го чува. Освен това към "Позитано" 20 валят писма, жалби, дори оставки заради практиката всичко и навсякъде да се диктува от неофициалния коалиционен партньор в т.нар. експертно правителство. И ако на високо ниво се спазва поне някакъв баланс, например в министерствата заместниците да не са изцяло посочени от движението, по места картинката е далеч по-различна.

                          Соцдепутати недоволстват дори от социалния министър Хасан Адемов, който иначе се радва на голямо уважение, че не назначава техни хора. Кадровата политика ще е част от обещания брачен договор. Но както обича да казва лидерът Станишев: "Късно е, либе, за китка". Година след старта на правителството надали ще има кой знае какво още за кадрово разпределение.

                          В брачния договор щяло да пише, че законопроекти няма да пътуват към пленарната зала без санкцията на двете групи. Чудно как точно ще формулират справедливото желание на социалистите поне да бъдат уведомявани за "общата политика" на двете партии, която се кове по-често в сараите, отколкото в сградата на Министерския съвет, и за която понякога научават от медиите, а не от собственото си ръководство.

                          Бъдещият документ ще бъде любопитен единствено с това колко лицемерно ще бъдат формулирани отношенията им като принципни.


                          ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ

                          Коментар


                          • НОВ РУСКИ ШУТ В ЗЪБИТЕ ЗА ЕС


                            Пет дни след като Молдова подписа във Вилнюс Споразумението за асоцииране с Европейския съюз, непризнатата сепаратистка Молдовска Приднестровска република обяви, че въвежда на своята територия руското законодателство. Оказва се, че докато в Брюксел и големите европейски столици бяха съсредоточили вниманието си върху маневрите на украинския президент Виктор Янукович, който в последния момент се отметна от споразумението с ЕС в полза на заздравяване на връзките с Русия, кукловодите от Москва са задвижвали паралелна схема за саботаж на европейското развитие и на Молдова.

                            Руското електронно издание Lenta.ru съобщи по-рано днес, че на сайта на президента на Приднестровието Евгений Шевчук се съобщава, че той е внесъл в парламента на непризнатата република законопроект за поправка в конституцията. Текстът формулира, че „правовата система на Приднестровската Молдовска република се образува от федералното законодателство на Руската федерация”.

                            В съответствие с президентския проект, федералното законодателство на Руската Федерация трябва да стане „приоритетен ориентир” в Приднестровието, а местното законодателство да заема „под-федерално ниво”, пише Lenta.ru.

                            На референдум от 2006 г. жителите на непризнатата република подкрепиха оксиморонната формулировка за „курс на независимост, с последващо присъединяване към Руската Федерация”. Властите в територията вече са заявявали намерения за въвеждане на руската рубла като платежно средство и смяна на червено-зелено-червения флаг с руския трикольор.

                            Международните наблюдатели припомнят, че Приднестровието се обявява за независима съветска република през септември 1990 г. След разпадането на СССР на следващата година, Молдова също става независима държава – в резултат на това през лятото на 1992 г. година избухва въоръжен конфликт, разрешен с намесата на руската армия – пръв приятел на сепаратистките движения в бившите съветски републики.

                            Официално Москва не е оспорвала принадлежността на територията към Молдова, но оказва икономическа подкрепа на 600-те хиляди жители, обитаващи 4 100 квадратни километра на „Левия бряг на река Днестър”, както се нарича на молдовски Приднестровието (Transnistria).

                            На територията на Молдовската Приднестровска република се намира също така и село Паркани, най-голямото българско селище, извън територията на България. Българите официално представляват 2 % от населението на територията.

                            За първи и единствен път селото е било посещавано от български държавник през 2004 г. от тогавашния външен министър Соломон Паси, но в качеството му на председателстващ Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

                            Самата територия никога не е получавала международно признание, освен частично от две други руски отцепнически републики– Абхазия и Южна Осетия, на грузинска територия.

                            Ходът на властите в Тираспол може да навреди сериозно на преговорния процес на Молдова с ЕС, в частност що се отнася до хармонизирането на законодателството на страната с Брюксел – основен етап в преговорите за бъдещо членство в Блока, коментират експерти в процеса.

                            Според тях е малко вероятно решението на президента на Приднестровието да внесе предложение за промяна в конституцията, както и таймингът му, да не са били съгласувани с Москва. До момента не е имало официални реакции на тази информация от страна на Кишинев или Брюксел.
                            http://www.jiloto.bg/bg/home/46/nov-...ite-za-es.html
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Опорни точки?
                              Обикновен комунист, обвиняващ опонента за претъпленията си...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                                Хронологията показва че договора подписа Кратуната .

                                Той е :

                                1. Рубладжия

                                2. Руско мекере

                                3. Комунист или бивш .

                                4. Демократ от ЕНП

                                5. Обикновен селски хитрец възпитал селски пръчки да крадат и да крещят - Дръжте крадеца .
                                Опорни точки?

                                Коментар

                                Working...
                                X