IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • 50 г от присъединяването ни към СССР. До главния прокурор

    http://www.frognews.bg/news_62361/50...vniia_prokuror

    Навършват се 50 години от проведения на 04.12.1963 година пленум на ЦК на БКП. На този форум единодушно се взема решение България да се присъедини към съветските републики, като за целта се изпраща писмо – молба до ЦК на КПСС. В тази връзка подадох сигнал до главния прокурор на България, вх. № 9984/04.12.2013 г.
    Искането ми е БСП да бъде разпусната от Софийски градски съд, респективно от Върховня касационен съд на основание чл. 40, ал. 1, т. 1 и т. 2 от Закона за политическите партии. Желанието ми е този сигнал да стане публично достояние, поради което / ако редакцията има интерес / той да бъде публикуван на страниците на вестника.

    Ще завърша със събитието, от което изминаха точно 50 години - пленума на ЦК на БКП от 04.12.1963 година и на който единодушно се взема решение Народна Република България да стане част от СССР. Този пленум е показателен за начина, по който действа и взема решения въпросната партия – конпиративно, тайно и без никаква връзка с „широките народни маси” . Този стил на работа продължава с пълна сила и в настоящия момент. Не можем да си правим никакви илюзии, че ще бъде променен в близко бъдеще.

    Пленума започва и завършва със слово на Тодор Живков, който в заключение указва решенията и самият пленум да се запазят в тайна, докато не получим отговора от ЦК на КПСС, т.е. когато вече „историческото присъединяване” стане факт.

    Защо, обаче, след като цялата дейност на партията на хартия е „в името” и „ за благото” на народа, същата не счита за уместно да чуе мнението на тези, които ще търпят последствията от нейните решения? Защо не са попитали предварително българските граждани искат ли да надстроят още един етаж на къщите си, който да бъде обитаван от съветски гражданин? / Има такова предложение на пленума – да се укаже на „трудещите се” в цялата страна да построят „втори кат” на къщите си, за да може да има къде да посрещнем многобройните съветски граждани, които ще отседнат в страната. /

    Няма защо да се учудваме.

    Както тази партия не попита българските граждани , искат ли родината им да бъде заличена от политическата карта, така и:

    Тази партия не попита българските селяни искат ли да дадат земята си в ТКЗС.

    Тази партия не попита българските собственици, искат ли собствеността им да бъде отчуждена.

    Тази партия не попита българският народ иска ли да строи и живее в комунизъм.

    Тази партия попита един единствен път българският народ иска ли да бъде реализиран „Проекта Белене” / затова на практика бе референдумът , макар, че въпросът бе формулиран по друг начин / , но не се съобрази с резултатите от този референдум, които предпоставиха решението да бъде взето от Народното събрание.

    Тази партия не чува, че по-голямата част от българският народ не желае да бъде управлявана от коалиция, за която баснята „Орел, рак и щука” приляга напълно , още повече, ако заменим орела с някоя нелетлива птица – примерно „кокошка” .

    Тази партия определи , че една част от българските граждани са „лумпени”, друга „ корумпирани”, трета „провокатори” , четвърта „прости”, пета „идиоти” - / искрени във възмущението си, но не знаещи какво искат/ , шеста „късогледи” / ако бъдат изпълнени исканията им , ще настане голяма трагедия за страната / и пр. и пр. , с което за пореден път раздели българското общество.

    Тази партия прогласи патетично, че това е единственото, най-силно, експертно , можещо, знаещо и работещо правителство, което е създадено в последните 24 години, нямащо алтернатива. Ако това е вярно, то очевидна е нуждата от промяна на Конституцията, за да бъде отменена мандатността, което от своя страна ще остави това правителство наистина спокойно „да си върши работата”.

    И това е така, защото , тази партия счита, че винаги е права, дори и когато греши, както бе казал един поет.

    Аз считам, обаче, че българският съд следва да реши, дали тя трябва да продължи съществуването си.

    Ето защо Ви моля, Господин Главен Прокурор, да предявите иск за разпускането на БСП.





    04.12.2013 г.

    Гр. София

    С уважение: Антони Стефанов

    Коментар


    • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
      Бисерчето На Цецка: "...Разходите за пенсионерите са от депутатите от ГЕРБ, които не идваха на работа...."

      Тя има много бисери, само това ли ти спуснаха?
      6 ноември
      Мая Манолова ходи с патерици "по лични причини".
      Христо Бисеров се оттегля "по лични причини".
      Избирайте си внимателно партньорите.
      7 ноември
      Доган прие оставката на Бисеров по еднолични причини.
      8 ноември
      Скоро ще научите, че Христо Бисеров е предложил и Пеевски.
      Търсим си нов зам-председател на Парламента. Стария също го търсим.
      11 ноември
      "Пазите престъпници! Пазите престъпници!", викат протестиращите пред НС. Глупости... Бисеров да не би да го опазиха?
      ......................
      Не бива да прекалявам, изнервени сте напоследък ...
      Yeah

      Коментар


      • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

        НОВИЯ КАЛЕНДАР НА ГЕРБ

        Коментар


        • К. Червенкова: Управлението на Борисов беше дъното
          2013-12-05 13:04:46 | Прочитания: 731 | Коментари: 2 Принтирай Изпрати

          Явор Дачков, "Студио БГНЕС"

          За днешните събития и протестите, но с поглед и към миналото – за да си обясним защо и какво се случва сега. За късата памет и това колко важно е да не „зануляваш“ биографията си и да се правиш на чисто нов човек, пренебрегвайки изживените преди това години. По тези и други теми, свързани с интелектуалния елит на България в наши дни и преди 24 и повече години, бе разговорът в „Студио БГНЕС“ – с гост главния редактор на в. „Култура“ Копринка Червенкова.



          - Защо днес толкова ярко се противопоставят едни на други хора, които до вчера бяха съмишленици? Защо се изпокарахме така?

          - Ние се изпокарахме. Хората не се изпокараха. Това е разликата между сега и 1990 г., дори между сега и 1997 година. През 1990 г. държавата буквално се разцепи. На две. До такава степен отидоха в крайности двете половинки, че отвориха луфт, в който се настани престъпността. Тя тогава влезе – в това празно поле, което отвориха двете противоборстващи състояния на обществото. Аз дори не ги наричам „политически“.

          Докато сега битката е във фейсбук, тя не е в семейството – защото тогава семейства се разделиха, семейства се изклаха. Няма я нито в градовете, нито дори в София. Една много малка част от София протестира.

          - Това е важно да се каже. Защото основната претенция на протеста е, че той говори от името на всички граждани на България.

          - Това е претенцията на всеки протест. Но през 1990 г. и през 1997 г. донякъде имаше идея за бъдеще. Идея за бъдеще, не идея за бъдеща политическа сила. Имаше хоризонт. Сега този протест не ни предлага идея за бъдеще.

          - Това ли ви дистанцира от него?

          - Да. И смятам, че това го проваля. Това го прави бутиково занимание, това обяснява защо няма хора в този протест. Защото хората не виждат в него идея за бъдеще. Аз още на 14 юни заявих отношение към онези политически сили, които извършиха този чудовищен гаф, наречен „Пеевски“. Тогава моят текст във в. „Култура“ завършваше с едно много мрачно изречение: „Добре дошли отново, г-н Борисов!“.

          Ако това е идеята за бъдеще, хората не могат да я приемат. Макар и трудно признавано на глас, управлението на Борисов и ГЕРБ е една компрометирана власт.

          - А политическата класа като цяло?

          - Тя е компрометирана по друг начин. Аз разделям едното от другото, защото според мене Борисов е най-тежкото компрометиране на нашия политически живот.

          - Доста хора, с които се водят спорове, казват: „И едните, и другите са едно и също. Те са червената мафия“. Защо смятате, че Борисов е дъно, от което няма по-надолу?

          - Защото досега нито една власт не е била мафия. А Борисов беше мафия. Борисов изведе мафията и я превърна в нов финансов елит. Никой няма биографията на Борисов. Аз уважавам биографиите на хората. Аз смятам, че биографията е нещо важно – от нея не можеш да се отървеш. Така, както някои хора се опитаха да „занулят“ живота си през 1990 г. и да започнат начисто – мисля, че много тежко платиха за това, защото изпаднаха в тежко раздвоение. Сега плащат с тежки неврози.
          .............................................
          Това някак мога дори да го разбера – защото, спомняте си, Борисов направи жест към председателя на САБ Христо Мутафчиев; един човешки жест, който му спаси живота.

          Но личните отношения не трябва да се смесват с политическите. Това са две абсолютно различни неща. Човек трябва да си дава сметка какво представляваше Борисов за България. Смятам, че управлението му много трудно би могло да бъде достигнато като дъно – всичко останало е по-високо от него.

          - Може ли да се направи аналогия с интелигенцията по Живково време и сега с Борисов? Приемането на такъв тип органичен диктатор, който дори може да бъде симпатичен със своята харизма или народняшки език.

          - Интелигенцията винаги се е купувала – въпросът е на цена. Някои оценяват себе си по-високо и удържат по-дълго време, докато решат да свалят цената. Други се продават веднага. Така беше по Живково време, така е и сега.
          .....................................

          - Защо навремето не отидохте в СДС?

          - Аз тогава направих друг избор. Три дни мислих и реших, че трябва да остана и да се занимавам с вестник „Култура“. А този вестник трябваше да го изтегля настрани от политиките – и от едните, и от другите. Разбира се, платих много тежко за това решение – защото и едните, и другите ме презряха. Отвсякъде ме атакуваха, но се оказа, че съм имала резистентност към цялата тази работа. Продължавам да я имам и досега.

          - Но вестникът си остана и място за политика, без да бъде политичен.

          - Да. Но там има предпочитания към аналитичните текстове, към текстовете, които анализират процесите. Обсъждат ги, а не ги пропагандират.

          За нас това е важно – вестникът да не е пропаганден орган. Защото в ония години имаше два пропагандни рупора: „Демокрация“ и „Дума“. Те с това се занимаваха. Аз живеех с илюзията, че ще има едно трето поле и няма да бъда сама в него. Доста дълго време пребивавах в него сама. Никак не беше комфортна ситуацията, но в края на краищата я преживяхме.

          ...............................http://glasove.com/interviuta/31235-...v-beshe-dynoto


          Когато отида на театър, аз чакам от режисьора и актьорите, от сценографа, от композитора. Аз не чакам от сценичните работници. Тези работници са проблем на екипа, това е вътрешноцехов проблем, това не е мой проблем. Да сте виждали сценични работници да излизат да се покланят на премиера?

          Аз плащам за спектакъла, който е направен от тези хора, които се покланят. Какво правят те вътре, мен не ме интересува! Може да ги напиват, може да им плащат, може да ги ухажват. Може да ги бият – тяхна работа! Аз аплодирам или освирквам ето тези, които са наредени отпред на сцената. Те ме интересуват. И с никакво задкулисие не желая да ме занимават.

          Задкулисието си е проблем на Станишев, на Местан, на Борисов и на когото си искате. Аз съм гласувала за Станишев, Местан, третия, петия. Мен те ме интересуват. Мен не ме интересува жената на Станишев – какво прави тя. Сега най-модната мълва в София е, че Моника управлява държавата. Абе не ме интересува тая работа! Интересува ме, че Станишев се изправи и предложи Пеевски за онова там място на 14 юни.

          - И трябва да носи отговорност за това.

          - И той извърши най-голямото безобразие, защото дойде и обеща да разгони шайката на Борисов. В края на краищата, той пренае най-емблематичното лице, най-емблематичния слуга в тази шайка. Пренае килъра, за да му свърши черната работа. Ама това е ход от подземието! Това не се прощава.

          - Вие говорите като протестиращите. Ето, Стоян Радев – едно от лицата на протестите, казва така: „Именно затова искаме оставката на Орешарски – сега и тук“.

          - Да. И аз затова на 14 юни казах, че това правителство няма право да продължи да управлява – по тази причина. За съжаление средствата в политиката никой не ги брои за нищо. В политиката всички се занимават с целта. Ние мрънкаме по средствата, ние плачем за средствата.

          Те казват: „Няма да има оставка“. И аз нищо не мога да направя. Защото всъщност протестът си свърши работата. Той свали Пеевски. Оттам нататък искането и посланието за оставка се универсализираха.

          Отново се връщам към началото на нашия разговор. Тази оставка не съдържа никаква идея за бъдеще, тя съдържа Борисов. Което мен ме ужасява.

          - То си е за ужасяване. В България така и не се разви истински разговор – както беше в Германия за нацизма. За кармата на комунизма, за тоталитарния режим. За неговата истинност, а не митологиите от едната и от другата страна. Това тук не се случи именно заради Станишев и Пеевски – разговор за управлението и опита, свързани с управлението на Борисов. България сякаш не може да осмисли миналото си и да избегне лошия си опит.

          - Борисов може да се обсъжда – той е по-лесен казус. Комунизмът е по-сложното. Защото в края на краищата ние сме едни културни мутанти. Голяма част от хората, дори и тези невинни студенти – влачат през биографиите на родителите си парчета от онова време.

          Ние носим парчета от социализма, парчета от новото време, което не знам как да нарека – капитализъм и е, посткомунизъм ли е. У всеки човек пропорцията е различна и това вече се вижда.

          - И накрая, няколко думи за думите, които употребяваме. Вие споменахте думата „задкулисие“. Това е хубаво. Защото употребата на думи без корен, без истинско значение, обезсмисля и разговора.

          - Именно. Лесно е да се работи с клишета, много е лесно. Но вече е безрезултатно. Безсмислено е. Поне в моите очи. А виждам, че и хората са резистентни към клишетата вече. Може би трябва да се измислят нови клишета, не знам.

          Коментар


          • Бисерчето На Цецка: "...Разходите за пенсионерите са от депутатите от ГЕРБ, които не идваха на работа...."

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nikol89_ Разгледай мнение
              Айде, нещо по специална поръчка на Факушкa Ахмед Доган пак беше в изтрезвителното!
              Нов си още и не знаеш, но скоро ще разбереш...

              Коментар


              • А белокосия пудел с бели гащи и бял чепик пече бял ... при Фидел...

                Волене, кинтите, Волене, откъде са, Волене???

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                  Кат стодвайстри,
                  дай некоя скандална, шокираща новина,
                  Ама така с по-големи букви
                  Айде, нещо по специална поръчка на Факушкa Ахмед Доган пак беше в изтрезвителното!

                  Коментар


                  • Кат стодвайстри,
                    дай некоя скандална, шокираща новина,
                    Ама така с по-големи букви

                    Коментар


                    • Възраждат „Кремиковци“, шефът на комбината не знае

                      Възраждат „Кремиковци“, шефът на комбината не знае
                      Не сме водили преговори с правителството, обясни пред BPost.bg шефът на "Елтрейд къмпани" Дамян Весков
                      http://www.bpost.bg/article/24077

                      Коментар


                      • Манолова към гербер: Седнете си на мястото, за да не ви помогна аз

                        Манолова към гербер: Седнете си на мястото, за да не ви помогна аз
                        Станислав Иванов имал и индианско име: „Момчето с чувалите с бюлетини“
                        http://www.bpost.bg/article/24088

                        Коментар


                        • Герберът Калфин: Не съм виждал Марков на живо

                          Герберът Калфин: Не съм виждал Марков на живо
                          Та ние сме 97 души в парламентарната група!, обясни пред BPost.bg депутатът от Кюстендил
                          http://www.bpost.bg/article/24086

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Тенденциозно изказване.И е крайно време да го осъзнаеш ,че покрай Бацето и останалите грабители които ни управляваха 24 години ,много скоро ще бъдат изритани от политическата сцена.

                            Коментар


                            • ,,,...Здравното министерство се ГАВРИ с пациентите, с лекарите, с всички. И докато здравният министър Таня Андреева се усмихва и обяснява, че за всичко научавала от медиите, на ден умира по един пациент с хроничен хепатит B> http://offnews.bg/index.php/274597/l...est-sreshtu-mz
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Коментар

                                Working...
                                X