IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Доносници в Брюксел

    Снимка Борис ВОЙНАРОВИЧ
    Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов не се свенят да сипят хули и доноси срещу България.
    МОНИТОР
    06.12.2013
    Нов скандал завихри президентът Росен Плевнелиев. Стана известно, че държавният глава е пътувал тайно, за да участва в партийна сбирка на Европейската народна партия (ЕНП). Темата на дискусията, състояла се в латвийската столица Вилнюс, е била източното партньорство, като се е дискутирала горещата тема за бъдещето на Украйна, членството й в Европейския съюз и ролята Русия. Независимо че от

    президентството спуснаха плътна информационна

    завеса

    за воаяжа на Плевнелиев, стана известно, че той там не само е говорил за проблемите на Киев, но е използвал случая, за да изсипе поредния донос срещу България. Няма да анализираме обстойно факта, че държавният глава гази през конституцията както си поиска, защото няма право като надпартиен президент да присъства на партийни форуми. Защото дискусията във Вилнюс не е била във формат Европейски съюз или на ниво държавни и правителствени ръководители, а чисто партиен форум. А мястото на президента не е на партийни форуми. Ние, разбира се, вече си знаем, че нямаме държавен глава на всички българи, а

    президент за

    партийна

    употреба

    който обслужва интересите на ГЕРБ и по-точно на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Едва ли някой е забравил каква лавина от обвинения получи президентът Петър Стоянов само поради факта, че изпрати поздравителна телеграма до Националната конференция на СДС, в която, използвайки популярния израз на Кенеди „Аз съм берлинчанин”, беше написал „Аз съм седесар”.

    Това че от президентството скриха за пътуването на Плевнелиев, не ни учудва, като знаем, че

    действията му

    са ръководени

    от фалиралия

    олигархичен кръг

    Маската за открито управление отдавна падна, а събиранията на приближени групи „граждани”, с които се хвърля прах в очите на обществото за публична политика, също вече фалираха. Ясно е и за най-непредубедените, че задкулисието дърпа конците на Плевнелиев и той играе по неговата свирка. Извън всякакво съмнение е, че Росен Плевнелиев нарушава основния закон, участвайки в сбирка на Европейската народна партия, чийто член е и ГЕРБ. Така президентът за пореден път затвърди факта, че е политически пристрастен и съвсем не може да влезе в ролята си на обединител. Нещо повече, с действията си той разделя обществото и влияе деструктивно.

    Какво да кажем обаче за поведението на президента, който час през час „отскача” до Брюксел,

    за да занесе поредния донос срещу България.

    То не бяха жалби срещу кабинета, то не бяха оплаквания по вътрешнополитически проблеми. Във Вилнюс Плевнелиев казал на европейските деснопартийни лидери, че след като подчини Украйна, Русия ще хвърли силите си да направи същото вътре в самия ЕС, като България е очевидна лесна жертва. Българският президент казал още, че 90 на сто от медиите в България са собственост на руски господари.

    Плевнелиев върви по стъпките на партийните си водачи Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които не престават да омаскаряват страната ни пред Европа. Вместо да изпълни обещанието си и да се откаже сам от депутатския си имунитет, за да не спъва разплитането на скандала с „бръмбарите”,

    Цв. Цв. си спретна обиколка

    из белгийската столица

    и обсипа представители на Европейската народна партия (ЕНП) с доноси срещу родината си. Цецо дори „плакал” на рамото на шефа на евродесницата в ЕП Джоузеф Дол заради разследването срещу него. Най-приближеният до Бойко Борисов се скри зад депутатския си имунитет, грабна куфарите с доноси и избяга от България. Клиентът на прокуратурата, срещу когото има повдигнати три обвинения, сипе кал върху страната, а в същото време срещу него продължават да излизат наяве още повече от смущаващи факти. Вече стана публично известно, че МВР е укривало престъпления по времето на Цветан Цветанов, а статистиката е нагласявана. Според думите на бившия главен секретар на МВР Николай Радулов „за последните близо 4 години разкриваемостта на престъпленията падаше с около 3% на година, докато стигна до около 40% разкриваемост, но реалната такава е 17%”.

    Още по-скандално е изказването на Цветанов в Брюксел, че полицията у нас се държи по същия репресивен начин, както украинската полиция. Подобни думи, изречени от устата на човек, който допусна да бъде използван репресивният апарат за изнудване и за партийно-политически цели, са меко казано скандални. Не можем да приемем непочтени хора да ни учат на морал и клеветниците да се бият в гърдите като патриоти. Това е най-ниската точка на падението, до което стигнаха Плевнелиев и Цветанов. Затова е крайно време двамата да се хванат ръка за ръка, да напуснат политиката, и да се скрият от обществото.
    Цветанов да постъпи като Бисеров*
    Напускането на един депутат от ГЕРБ не е най-сериозният проблем на партията. Тя има доста по-голям и той се нарича Цветан Цветанов. Основният проблем в ГЕРБ е нейният заместник-председател. Партия, която претендира да дава европейски знаци, все пак това е и част от името й - Граждани за европейско развитие на България, е редно да постъпи поне толкова достойно, колкото Христо Бисеров. Той подаде оставка от всички постове, преди да му бъдат повдигнати каквито и да било обвинения. А ГЕРБ има зам.-лидер с три повдигнати обвинения.

    Тук става дума за личен морал и за еднакъв аршин в политиката. Когато Бисеров си подаде оставката, въпросите в обществото бяха защо е знаел за сигналите, ама как така бързо си подаде оставката. Изведнъж това се оказа укоримо, противно на логиката. Когато бяха повдигнати три обвинения на Цветан Цветанов, изведнъж започна смешен плач на тема политическо преследване и едва ли не героизирането му, без да са последвали никакви стъпки от типа на оставка или отстраняване. Така авторитетът на г-н Цветанов се оказа пряко свързан с този на ГЕРБ. Очевидно аршинът е двоен. Не казвам, че някой е виновен или невинен, говорим за морала в политиката, който е толкова модерно да се коментира.

    Ясно е кой е лидерът на ГЕРБ, а въпросът дали той трябва да проповядва морал е друг.

    Пределно ясно е, че ГЕРБ не е дясна партия, а един много добре развит популистки проект. Там членуват хиляди десни хора, които смятат, че това е десницата и в годините бяха подведени от ентусиазма, че се възражда отново голяма дясна партия. След управленския опит обаче стана пределно ясно, че нещата не стоят по този начин. И никакви легитимации от типа на членството в европейското партийно семейство не могат да променят този факт.

    * Със съкращения.
    БРАВО НА ЦУЦИЛАН И ОФШОРКОТО

    Коментар


    • Весел празник на имениците които пишат във форума на инвестор.бг !
      https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...62629889_n.jpg
      Last edited by X_Y; 06.12.2013, 13:23.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • БСП: Цветанов да си ходи, а не да учи на морал



        БСП отново призова Цветан Цветанов да напусне политиката, а не да се изявява като морален съдник на всички управляващи.
        Червените направиха това изявление в кулоарите на парламента, като следствие от думите на Цветан Цветанов в Брюксел, че полицейската репресия у нас прилича на тази в Украйна.
        „Той ли е моралният съдник – политикът, вицепремиерът и министър на вътрешните работи, който допусна да бъде използван репресивния апарат за изнудване и за партийно-политически цели? Това ли е човекът, който ще всява респект сред европейските институции?”, попита Атанас Мерджанов.
        Според него на един бивш министър не отива да раздава подобни оценки на българската полиция, имайки предвид, че той сам я ръководи. Атанас Мерджанов припомни и думите на Бойко Борисов, че никога няма да си позволи да хвърли камък на нашата полиция.
        „Питаме Бойко Борисов как може Христо Бисеров само за едно повдигнато обвинение да се оттегли от политиката, а Цветанов, който има три повдигнати обвинения, да продължава да раздава справедливост и да бъде съдник от последна инстанция”, допълни още Мерджанов. Той не пропусна да припомни и обещанието на Цветанов, че ако бъдат повдигнати обвинения срещу него, тогава той сам ще се оттегли от политиката. “Не съм министър, за да ми искат оставката“, коментира зам.-шефът на ГЕРБ.
        Думите на МВР-шеф бяха коментирани и от Борислав Гуцанов, който бе арестуван по време на проведената акция на Цветан Цветанов „Медузите” във Варна.
        „Сега за първи път ще попитам г-н Цветанов – кой даде нареждания да се влезе вкъщи – рано сутринта? Кой разреши маскирани полицаи с насочени оръжия с лазерни мерници срещу децата ми – на 5 и на 7 години тогава?”, добави Гуцанов. Той допълни, че е офицер и син на офицер и прекрасно знае, че никой няма право да дава подобни команди.
        „Той ли е човекът, който в момента ще обсъжда българската полиция? Няма ли поне малко срама и да преклони глава за всичките си дивотии, които върши четири години?”, каза още Гуцанов.
        http://blife.eu/%D0%B1%D1%81%D0%BF-%...%D0%B0-%D1%83/

        Коментар


        • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
          Уникална карикатура хахаха

          Коментар


          • Оооо afera.bg....сови и бухали хариси . Пускайте направо симов от партийния Чума-дума.
            Бахти наглите кутевчетата са се навъдили в тоя "инвестиционен" сайт.
            Никак не е загуба, че не го поглеждам вече.

            Коментар


            • 75,4% ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ БОЙКО БОРИСОВ ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН.

              http://afera.bg/skandalno/53240.html...on_object_map=[427857107340554]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]

              Коментар


              • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                Коментар


                • Хората вярват повече на Николай Бареков отколкото на Бойко Борисов



                  Николай Бареков спечели в словесна битка с Бойко Борисов.
                  20,8% срещу 19,9% е съотношението на българите, които са заявили, че категорично и безрезервно вярват на лидера на движението „България без цензура“, срещи тези, които подкрепят бившия премиер.
                  42,5 % не вярват на нито един от двамата, а 16,7% не могат да преценят добре. Това показа проучва на „Сова Харис“, което бе направено в период от няколко дни – 21-27 ноември. В анкетата са взели участие 1000 пълнолетни граждани на България, съобщи за BNews социологът Васил Тончев.
                  В сряда стана ясно, че рейтинга на Николай Бареков почти е достигнал този на Бойко Борисов.
                  Лидерът на „България без цензура“ допълни, че според него това се дължи най-вече на скандалните разкрития, които е направил срещи Бойко и Плевнелиев за техните офшорни фирми. Николай Бареков добави, че няма да спира да ги разобличава, както и Цветелина Бориславова.
                  Почто 70% от гражданите на България изцяло одобряват провеждането на така наречената операция „Чисти ръце“ в държавата ни, като нейната цел е да бъде обхванат политическия елит на страната.
                  Едва малко над 6% смятат, че това не е необходимо, а именно да се прави чистка на корумпираните политици.
                  В тази връзка не бе пропусната и офшорната тема, като 71,5% от българите са на мнение, че президентът ни Росен Плевнелиев трябва да бъде разследван. Приблизително такъв е и резултата на Бойко Борисов.
                  В това проучване попадан и ексдепутата Христо Бисеров, който е обвинен за пране на пари. 83,4% от българите са на мнение, че компетентните органи трябва да го погнат за офшорен бизнес.
                  http://blife.eu/%D1%85%D0%BE%D1%80%D...0%D0%B5%D0%BA/

                  Коментар


                  • Борисов: Предупредих, че Орешарски ще обърка и "Южен поток" след Белене
                    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...burka_i_jujen/

                    Още преди два месеца предупредих, че Орешарски и правителството ще объркат и проекта "Южен поток" - това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

                    "Според директора на енергийните пазари към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард, междуправителственото споразумение за "Южен поток", подписано през 2008 г. от Тройната коалиция, нарушава европейското право и ако не бъде предоговорено, ще последват санкции от ЕК", гласи статуса във Фейсбук на бившия премиер.

                    "В позицията на ЕК изрично се споменава България като държавата, която в нарушение на европейското законодателство направи "първа заварка" на 31. 10. 2013 г. и това е направено въпреки изричното предупреждение от ЕК на 18. 10. 2013 г. Тази първа копка, освен на европейското, противоречи и на българското законодателство, най-малкото защото няма избран изпълнител и надзор на обекта", твърди премиера.

                    По-рано днес Европейската комисия препоръча на държавите, през които ще премине газопроводът "Южен поток", да предоговорят споразуменията си с Русия, защото в противен случай са заплашени от наказателни процедури. Причина за тази заплаха е това, че двустранните споразумения нарушават единното законодателство като не гарантират свободен достъп до мрежата.

                    От Министерството на икономиката отговориха, че "България би приветствала по-активен диалог между ЕК и Русия по този важен енергиен проект". Подчертаха, че България категорично се е ангажирала да спазва изискванията на европейското законодателство.

                    Ако си спомняте, още преди два месеца предупредих, че Орешарски и това правителство ще объркат и този проект и ще го провалят, така както провалиха и "Белене", и всичко, до което са се докоснали, пише Борисов. Според него управляващите заблуждават "не само българските граждани за хиляди работни места по проекта, за милионите печалба, а и руските си партньори, че си изпълняват ангажиментите".

                    "Нито веднъж те не подходиха по правилния начин - да подпишат договор, в който да бъдат показани публично всички детайли. Не случайно този проект за няколко месеца се оскъпи с над половин милиард и не случайно Орешарски го беше срам да отиде да го съгласува в Брюксел с ЕК, знаейки всички корупционни помисли, които има около този проект", е написал Борисов в профила си във Фейсбук.






                    Коментар


                    • Третокласната напомпана леличка Май Манолова пак ще бие с камшици

                      Пария ГЕРБ внесе искане за освобождаването на Мая Манолова от поста, който заема в момента на зам.-шеф на парламента.

                      От ГЕРБ са на мнение, че тя системно нарушава нормалната работа в парламента, а по-време на обсъждането на бюджет 2014 е надминала себе си.

                      Искането на партията ще се разглежда и гласува в петък. Михаил Миков коментира ситуацията, като добави, че се очаква удължаване на коментарите за бюджета.

                      Цвета Караянчева добави, че демокрацията в най-демократичният орган на държавата е нарушена. Тя припомни думите на самата Мая Манолова, че ще бъдат взети други мерки, за да се установи ред в залата. "Какви други мерки - да влязат хора с пръчки и да ни бият?", попита тя.

                      Десислава Атанасова, която е бивша здравна министърка обвини от своя страна Мая Манолова в цензура.

                      Тя не позволява на депутатите да обективират всички свои процедури или да искат нови по прегласуване на вота, допълни Атанасова.

                      Манолова пък отвърна на удара, като допълни, че ГЕРБ нямат основание, за да искат нейната оставка и че е била изключително толерантна дълго време.

                      Тя от своя страна обясни, че прегласуването на бюджета за другата година трябва да се извърши в определите срокове, а от партия ГЕРБ не спират да бавят гласуването.

                      Мая Манолова добави, че ГЕРБ цели да изнесе целият този цирк в публичното пространство и да занимават гражданите с измислени теми.
                      http://blife.eu/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D...E%D0%B2%D0%B0/

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                        Информационна агенция БГНЕС
                        Веднага след началото на тяхната проверка, обаче, депутатите от ГЕРБ за пореден път решиха колективно да напуснат залата и така на практика провалиха кворума.
                        Парламентът не започна работа поради липса на кворум
                        news.bgnes.com
                        Парламентът не започна работа поради липса на кворум, предаде репортер на БГНЕС.

                        Герберските палячовци не се регистрират дори когато парламента трябва да разглежда ТЯХНОТО искане за отстраняване на Мая Манолова. Това ако не са циркаджилъци, то не знам какво са!

                        А като гледам как герберастите са налазили форума ще им кажа само:
                        С циркаджилък няма да спечелите доверието на народа!
                        Затова и президентът ВИ е с рекордно нисък рейтинг. Щото е циркаджия.
                        И за туй пада и рейтингът на ББ и ГЕРБ, защото сте смешници.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Време е да си вкараме съдии и прокурори отвън - тогава БГ ще тръгне в правилната посока.За добре свършената си работа ,съдебната власт ще се почерпи с коледни бонуси, въпреки недостига на пари

                          18:30 | 05.12.2013 |
                          Въпреки хроничния недостиг на средства и оплакванията от предвидения й за догодина бюджет, съдебната власт ще се почерпи за Коледа с бонуси. Те ще са в размер на 13.7% от заплатата на всеки магистрат и съдебен служител, което ще струва между 2 и 3 млн. лв. от бюджета на съдебната власт, извадени от незнайни засега икономии.

                          На практика всеки съдия ще вземе около 200 лв. бонус, а всеки съдебен служител - около 100 лв.

                          Висшият съдебен съвет (ВСС) взе решението в четвъртък, без да обявява предварително намерението си и въпреки че всички членове на кадровия орган са наясно с обществените настроения към съдебната система.

                          Точката беше вкарана в дневния ред на заседанието като допълнителна и замаскирана зад абревиатурата "ПОИСДТВО", което накратко ще рече "Правила за изплащане на трудовите възнаграждения в системата".

                          Предложението мина тихо и без дебат.

                          Преди по-малко от месец представители на съдебната власт буквално ореваха парламента, че бюджетът й за 2014 г. е крайно недостатъчен.

                          Тогава ВСС предупреди, че предвиденият от изпълнителната власт финансов план за 2014 г. ще остави системата с дефицит от 26 млн. лв., който няма как да бъдат компенсиран, защото резервите са вече изчерпани.

                          Дефицитът в магистратския бюджет означава, че ако правителството не се смили и не даде още пари, конкурсите и кадровото израстване ще бъдат блокирани.

                          Преди две седмици премиерът Пламен Орешарски увери ВСС, че е възможно правителството да компенсира недостига, но не даде ясни гаранции.

                          В тази ситуация кадровият орган на съдебната власт реши да похарчи някой и друг милион за коледни надбавки.

                          Миналия декември бюджетът на съдебната власт бе на същия хал и членовете на съвета предпочетоха да прехвърлят всички икономии за тази година, за да се покрият очакваните дефицити.

                          Това пък предизвика масовото недоволство сред магистратите, свикнали всяка Коледа да получават по една 13-та заплата. ВСС се оказа между чука и наковалнята - да прави икономии и да гаси дефицити и да удовлетвори исканията на магистратите.

                          В края на 2010 г. тогавашният финансов министър Симеон Дянков се опита принудително да прекрати практиката на съдебната власт да си раздава бонуси като едновременно се оплаква, че не й стигат парите. Той блокира сметките на системата и си навлече общия гняв на магистратската общност. ВСС обаче пак излезе победител - традиционните бонуси бяха раздадени в началото на следващата година.
                          http://www.mediapool.bg/sadebnata-vl...ews214370.html
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                          Коментар


                          • Моника Станишева - скритият автор на „опорните точки” срещу студентите?

                            balkanleaks.eu публикува разкрития за черен пиар срещу Борисов и ГЕРБ, проектирани в „лабораториите” на Актив груп, по поръчка на БСП

                            Половинката на лидера на БСП Моника Станишева и нейната пиарска агенция са най-вероятният задкулисен автор на „опорните точки”, които преди по-малко от месец бяха разпространени от пресцентъра на МВР и пиарите на БСП. Те бяха разпратени до червени депутати, партийни структури по места и активисти на левицата с цел да се формира определена негативна нагласа срещу Ранобудните студенти, като се представят за скъпо платени и поръчкови, а окървавените лица от сблъсъците с полицията - като симуланти, които не са добре с главата.

                            Последната публикация в balkanleaks.eu от тези дни, показва автентични разпечатки от фирмената поща на Моника Йосифова - m.yosifova_at_activegroup.bg. Те са изпратени на 8 май 2009 г. до пресцентъра на БСП, като през този период Сергей Станишев все още е премиер на страната, а интимната му връзка с Моника е една от тайните на властта. Основното писмото (виж ТУК оригинала, б.р). В отделните файлове са опорните точки за кризата с боклука, отчета за боклука на София. На светло са показани и опорни точки за икономическото говорене и стратегия "Презареждане". Писмото на Йосифова е озаглавено „oporni tochki i otchet na shtaba”. В него скъпоплатената пиарка пише : „Zdraveite,

                            Izprasham, vi oporni tochki i otchet na krizisnia shtab vyv vryzka sys zakona, koito shte se gleda dnes na zasedanie na MS.

                            V sledvasht mail shte byde prilojeno i predlojenie za media plan i govoriteli.

                            Pozdravi,

                            Monika „

                            Към съобщението са прикрепени две отделни писма с пропагандни опорни точки за червените активисти и свързаните с тях държавни и общински служители по актуални теми в държавата и БСП.

                            Първата пиарска стратегия е посветена на актуалната през този период тема за боклука на София и кризата с почистването на столицата. Озаглавена е „ОПОРНИ ТОЧКИ ЗА ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА СУХОДОЛ – ПРЕДИ ЗАСЕДАНИЕТО НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ”. Целта е да се създаде негативно отношение към тогавашния кмет Бойко Борисов и партията му, а БСП, правителството на Станишев и общинските им съветници в София да се представят като загрижени за здравето на хората, опазването на околната среда.

                            Второто писмо на г-жа Йосифова съдържа публичен отчет на националния кризисен щаб за почистване на София. През пролетта на 2009 г. в края на мандата си премиерът Станишев се бе заел с несвойствената задача да изчисти София от боклуците, за да докаже, че кметът Борисов не може да се справи с проблема. В крайна сметка грандоманската акция на Станишев се провали. Бюджетът изхарчи несвойствени пари, а гражданите посрещаха сутрин чистачите му с освирквания и подигравки. Отчетът обаче показва недвусмислено, че цялата криза с боклука на столицата е бил част от черен пиар и конспирация.

                            Само няколко месеца преди редовните парламентарни избори идеята на пиарите на правителството и БСП е била да покаже на обществото, че ГЕРБ и Борисов не могат да се справят с проблемите в София, та какво остава, ако вземат властта в държавата.

                            Към архива на balkanleaks.eu са приложени и други интересни писма, с ценни пиарски наставления. Едното е озаглавено „ОПОРНИ ТОЧКИ: ПОЛИТИЧЕСКО ГОВОРЕНЕ ПО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПРОБЛЕМИ”

                            То също има чисто пропаганден характер, а целите му са насочени към предстоящите избори. Внушенията са че благодарение на икономическата политика на кабинета „Станишев” в течение на 4 години страната е доведена „до рекордни инвестиции, рекорден валутен резерв, стабилни банки, сериозни социални инвестиции и мерки. Постигнатата икономическа стабилност ни помогна да посрещнем кризата с добри показатели”.

                            Паралелно с това се насажда опасността, че опозицията, визира се основно ГЕРБ, ще се опита да очерни правителството на Станишев и да създаде паника и негативизъм. Пиарската стратегия налага основния извод: Доверието на ЕС е ориентирано към БСП и партньорите й, всичко друго е „черен ПиАр на опозицията и опит името на страната ни да бъде очернено пред света.”

                            Друго писмо недвусмислено разкрива цялата формула на станалата популярна в средите на БСП преди парламентарните избори за 41-во НС стратегия „Презареждане”. Тя вероятно е изфабрикувана в близки до столетницата пиарски компании и е озаглавена „Презареждане – опорни точки”

                            В нея манипулативно се обяснява мотивацията за презараждането: „Политиците решават техните си проблеми, карат се помежду си и най-важното – забравили са ценностите и идеите, заради които са влезли в политиката. Администрацията като че ли забрави цената на мандата си и е бюрократична, бавна и неефективна. Така наречените елити са досадни, застаряващи и вторачени в собствените си амбиции – така е и с политиците, и с бизнесмените, и с културните дейци, и с учените, и с шоумените – едни и същи хора дълги години тъпчат на едно и също място”. На фона на тази патова ситуация се извежда генералната роля на БСП и Станишев, които единствени могат да осъществят презареждането на нацията и да й осигурят светло европейско бъдеще.

                            Разкритията на balkanleaks.eu потвърждават усещането в обществото, че БСП тайно и задкулисно, представяйки се за модерна лява партия, гради кампании за черен пиар срещу опонентите й, и стратегии за фаворизиране на политиките на червените барони.

                            Стилистиката, начинът на действие, приемането на манипулацията като основно оръжие за сатанизиране на противника от писмата на пиарката Моника през май 2009 г. напомнят твърде много на „Опорните точки”, които същата партия използва наскоро, за да представи по недопустим начин студентите като корумпирани, алчни лумпени, които нямат свое мнение и позиция и работят под чужд диктат. Наивно е да вярваме, че шефката на Актив груп, станала злополучно известна с корупционната афера „Хохегер”, днес не се занимава с пиара на БСП и правителството, след като мъжът й е начело на същата партия и мандатоносител на кабинета. Ако г-жа Станишева не стои зад това омаскаряване на студентите, въпреки че неслучайно истинският им автор не беше разкрит и наказан, то приликите с пропагандното й инженерство през 2009 са чиста случайност. Но БСП в никакъв случай не остава в бели дрехи.

                            http://www.faktor.bg/obshtestvo/peta...tudentite.html

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              !!!!Опорна точка: Европа е лоша!

                              Автор: Владимир Йончев 5 декември 2013 в 23:07

                              Този текст няма за цел да убеждава любителите на СССР, СИВ и Варшавския договор.
                              Вероятно няма да бъде разбран и от феновете на Хитлер, Волен Сидеров и малките зелени човечета.


                              http://offnews.bg/index.php/274823/o...evropa-e-losha
                              +++++!!!!!!!

                              Много силна статия, точно в същината на проблема!
                              Last edited by X_Y; 06.12.2013, 11:17.
                              Don't work hard, work smart!

                              Коментар


                              • Cornix cornici oculos non effodietКорумпиран магистрат се връща в съдебната власт

                                Христо Станчев
                                06.12.2013 08:26
                                Доказано корумпиран магистрат вече няма как да бъде спрян да се върне в съдебната власт. Следователят Христо Станчев бе арестуван през 2004 г., докато получава 4500 евро и 1000 лв. подкуп от адвокат Георгий Ангелов.
                                През юли 2011 г. Върховният касационен съд го обяви за виновен и го осъди на 3000 лв. глоба. Той получи това снизходително наказание, защото делото му се проточи години, а и страда от онкологично заболяване.
                                Въпреки че присъдата му е влязла в сила преди повече от 2 години, срещу него така и не започна дело за уволнение. През юли 2013 г. следователят поиска от Висшия съдебен съвет (ВСС) да го върне на работа. И нямаше пречка това да се случи, защото по закон магистрат не може да бъде само юрист, осъден на затвор. А Станчев е само глобен.
                                ВСС обаче реши, че не може да го върне на работа и за целта с 9 години закъснение образува дело за уволнението му. То бе обречено, защото по закон трябваше да започне веднага след окончателната му присъда.
                                Затова вчера ВСС само констатира, че законовият срок да уволни Станчев отдавна е изтекъл и прекрати делото срещу него. На въпрос дали сега, след като е ясно, че няма как да бъде наказан, ще поиска ВСС да го върне на работа Станчев отговори: "Разбира се".
                                Междувременно ВСС порица зам.-шефката на Софийския градски съд Петя Крънчева за забавянето на мотивите по 9 дела с повече от година.
                                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2539567
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                                Коментар

                                Working...
                                X