IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Изказване на Петър Курумбашев относно пчеличката Мая: „Не съм я виждал с палка или камшик в пленарната зала”, а интересно тогава къде я е виждал в тази нейна светлина…

    Цялата партия на БСП стана на крака, за да аплодира Мая Манолова по време на началото на дебатите относно поисканата от ГЕРБ оставка.
    „Мая Манолова е нашето мъжко момиче, което никак не се шегува”, комемтира социалистът Петър Курумбашев. „Имам привилегията да заявя подкрепата на БСП за нея”, добави той, като допълни, че Мая Манолова е вече трети мандат депутат.
    Той направи на „пух и прах“ мотивите на партия ГЕРБ относно поисканата от тях оставка на „мъжкото момиче“, макар че ние се съмняваме, че са говорили за нейната визия, а не за качествата и като депутат в парламента.
    „Не съм я виждал с палка или камшик в пленарната зала”, а интересно тогава къде я е виждал в тази нейна светлина…
    Курумбашев намекна, че първите, които са сложили пописа си под мотивите на ГЕРБ, вероятно си представят друго, визирайки Цветан Цветанов, Красимир Велчев и Димитър Главчев.
    Политикът от БСП не пропусна да иронизира изказването по повод Мая Манолова, че тя е олицетворение от от сталинградски тип „Има разлика между Сталин и Сталинград, то е като разликата между цар и Цариград”.
    Депутатът отчете и липсата на подпис под искането за оставката на Бойко Борисов.
    „Липсва този, на който не трябва да споменаваме името напразно, на строителя на съвременна България,на вожда и учителя на българския народ. Подписал се е и Цветан Цветанов, но на трето място. Защо така колеги? Има три обвинения – и веднага на трето място”, каза още Петър Курумбашев.
    http://blife.eu/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D...0%D0%BB%D0%BA/

    Коментар


    • Опорна точка: Европа е лоша!

      Този текст няма за цел да убеждава любителите на СССР, СИВ и Варшавския договор.

      Вероятно няма да бъде разбран и от феновете на Хитлер, Волен Сидеров и малките зелени човечета.

      Затова изобщо няма да се хабя да обяснявам, че Европейският съюз е по-хубав от Северна Корея. Който мисли обратното, да си купи някоя от десетките книги за лечебен глад на Лидия Ковачева и да я ползва вместо Библия.

      Този текст има за цел да алармира за нещо изключително важно, което се случва в момента. Залисани в протести и дребни парламентарни хватки, го пропускаме, а е по-важно от всичко, което се е случвало в последните 7 години.

      Отскоро си имаме нова Опорна точка. Суховато можем да я кръстим “Европа е лоша!”, но можем да си изберем и далеч по-експресивни определения за смъртния враг и садистичен убиец на KLETA MAJKA BALGARQ.
      ...
      Но с доказателства от коментари и фейсбук, може и да не ми повярвате.

      Затова търпеливо изчаках (не беше дълго) опорната точка да се появи официално – чрез органа и официоз на управляващата партия вестник “Дума”.

      Далеч съм от мисълта, че Сергей Станишев – шеф на ПЕС и ръководената от него БСП имат желание да бъдем изхвърлени от Европа. Напротив – елитът на БСП иска България да е в ЕС повече от всеки друг, дори и да го обвиняваме (понякога несправедливо), че гледайки ЕС вижда еврофондове, а не евроценности.

      Защо тогава троловете и Органа нападнаха добрата стара Европа? Да не са се измъкнали незабелязано от контрола на кораба-майка?

      Не. Не са. По партийно-пиарска повеля е.

      България е пред сериозни санкции от ЕС. Сигналите са ясни:

      1. Спряха ни парите по най-голямата оперативна програма “Околна среда”.

      2. Европейската комисия прати писмо до премиера Орешарски, че ще спре около 400 млн. евро от фондовете за безработица.

      3. Вчера (б.р. – в сряда) Еврокомисията заяви, че договорът за Южен поток е незаконен и трябва да бъде предоговорен.

      България подритва членството си в ЕС, каза източник от Еврокомисията пред доайена на българските кореспонденти в Брюксел Веселин Желев.

      Ето, това е най-важният процес, който се случва в момента. По-важен от избора на Пеевски за шеф на ДАНС, от неусвоените европейски пари, от поредната придобивка на управляващата ни олигархия и от “Южен поток”. Всъщност този процес е вследствие на всички тези неща.

      Корабът-майка подготвя общественото мнение или поне твърдото си ядро, за момента, в който Европа ще ни отлюспи. Дали с изключване, ограничаване на фондове и права (например на свободно придвижване и работа) или чрез “Европа на две скорости”, са само степени на катастрофата, за която ни подготвят.

      Има неща, за които никакви алтернативни гледни точки не трябва да се позволяват. Не са много, можем да ги изброим всичките:

      - Пропагандиране на фашизъм (простете, забравих – как точно се казваше партията на Хитлер?)

      - Възхвала на Сталин – избил няколко десетки милиона, за да укрепи съветската си империя

      - Толериране на дискриминация по раса, пол, национална принадлежност…

      У нас от няколко месеца трите най-човеконенавистни теории, се леят отвсякъде.

      Хората, които протестират срещу тях, са наричани соросоиди, платени, толерасти, либерасти.

      Визията за България в Обединена Европа е това, което защитават протестиращите за морал студенти, срещу които корабът-майка организира контрапротести от контрахора.

      Затова срещу всяка агитация за излизане от “лошата Европа” трябва да се реагира така, както се реагира при пропаганда на хитлеризъм, сталинизъм и дискриминация.

      А, че Европа не е съвършена, ние – хората, които я познаваме и обичаме, знаем най-добре. И много ще обсъждаме и критикуваме тромавите й процедури и неефективната й бюрокрация. Но чак когато за всички е ясно, че сме неразделна част от нея и връщане на изток от рая няма.

      https://noresharski.com/oporna-tochka-evropa-e-losha/

      Коментар


      • Акция на младежите от ГЕРБ прати управляващите да летят за Северна Корея

        14:31 | 06.12.2013 |

        медиапул.бг

        Бутафорни, поименни и еднопосочни самолетни билети до Северна Корея раздадоха младежи от ГЕРБ на част от депутати от управляващите партии БСП, БПС и "Атака". Акцията се разигра в петък по време на парламентарното заседание.

        Младежите от ГЕРБ обявиха, че искането ми да си тръгват управляващите, за да има шанс за младите хора в България. Да хванат еднопосочен полет и да има предсрочни избори, обясни символиката Митя Атанасов.

        Някои депутати взеха билетите, други реагираха остро.





        Коментар


        • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
          Тия сайтове от доходите от офшорки ли ги плащате?

          Коментар


          • Йоханес Хан: България ще загуби 10 милиарда лева заради Орешарски!
            Когато Орешарски дойде на власт стана ясно, че старото правителство на Бойко Борисов е почнало преговори с Европа в рамките на 24 милиарда лева до 2020-а година.

            Тези пари обаче се стопиха на 14 милиарда заради Орешарски и некадърността на неговите министри "експерти".

            Спрямо Бойко Борисов забележки нямам – България е една от малкото страни, която през последните 3 години не е имала прекъсване или спиране на европлащанията, каза Хан.

            Той уточни, че забележките и притестенията му касаят единствено и само дейността на кабинета Орешарски.

            Помолен да коментира предупредителното му писмо до българските власти за усвояването на европейските средства, Хан обясни:

            "Моята загриженост беше свързана по-скоро с усвояването на парите от сегашната финансова рамка на новото правителство.

            И с програмите за следващата, за 2014-та година.

            Дано да не стане така, че България да загуби много пари", завърши еврокомисарят.

            В крайна сметка, бедна България ще получи най-малко пари на глава население – и всичко това заради неспособността на Орешарски да работи с Европа.
            http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-09-27_05.html
            Yeah

            Коментар


            • Ооооо!!! Магдалена Ташева!!!! Ооооо, интелект и класа, ооооо....

              Е няма такъв тапирррр!!!

              Коментар


              • Магдалена Ташева: ГЕРБ са единствената парламентарна група, заслужила еднопосочен без

                6 Декември 2013 | 13:35 | Агенция "Фокус"

                София. ГЕРБ са единствената парламентарна група, заслужила еднопосочен безплатен билет за Рияд. Това каза депутатът от ПГ на партия „Атака” Магдалена Ташева от името на парламентарната група, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Поздравявам българската академична младеж и искам да й се извиня от името на 42-то Народно събрание, че не можа да предотврати окупацията, която прекъсна академичния процес, за да върне на власт онзи, който пращаше IT специалистите да пасат овце”, заяви Ташева.
                „Сега е много лесно да флиртувате с тези, които оставихте без пари за образование, за развой в университетите, за заплатите на БАН – велика институция в историята, създадена преди Третата българска държава. Вашият финансов министър каза, че иска да ликвидира БАН с опита, натрупан от грузинската академия на науките. На 8 декември, когато честваме и паметта на Св. Климент Охридски, вие отдясно имате най-малко право да говорите. Трябва да седите, да мълчите с глави наведени до коленете. Желая ви приятно пътуване към Саудитска Арабия”, каза още Ташева.
                Яница ТАНЕВА

                Коментар



                • Къде сме и какво ни чака





                  Едвин Сугарев

                  svobodata.com


                  Никой вече не може да си прави илюзии относно това какво се случва в България – никой освен малоумниците, които с политическото си невежество или с грешните си политически сметки ни доведоха до главите това случване.

                  А се случва ето какво: българските комунисти излизат от нелегалност. Свалят си маските, отменят конспиративните си имена – като БСП например. Предявяват на подопечния си народ позабравения член Първи на тяхната – Живковата Конституция, в чиято алинея втора се казваше едно към едно: “Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.”

                  Това е, което се случва. Доскоро можехме да се надяваме, че става дума за гафове, за персонални изхвърляния и недоразумения. Че примерно Сергей Дмитриевич е насадил Делян Пеевски върху пачите яйца на ДАНС в желанието си да отмъсти на Бойко Борисов за претърпяните унижения по време на неговия мандат. Че извратената етно-червено-кафява коалиция е само и просто случайна сделка между изгубилите последните избори партии. Че сламенният човек Орешарски ще обслужи своите господари и ще се оттече заедно с тях в забравата, пометен от мътните води на хорската нетърпимост.

                  Можехме, но вече не можем. Не и след като АЕЦ “Белене” е отново на дневен ред, не и след като:

                  - държавата зове за нова индустриализация и се кани да възобновява “Кремиковци”;

                  - сламеният премиер дава категоричен знак кому служи, като се заканва да разпусне комисията по досиетата;

                  - гласените промени в закона за МВР, които следват стриктно челния руски пример;

                  - правителството започва да налага тлъсти данъци върху неудобните за него сектори от промишлеността;

                  - палките и стоманените заграждения около НС се осъзнават като основния и всъщност единствен ресурс на властта – която именно благодарение на тяхното наличие тя има наглостта да твърди, че е формирала най-силното правителство по време на прехода;

                  - държавата генерира национализъм от най-долен и опасен тип, за да измести фокуса на гражданското внимание от собствените си золуми;

                  - проявява се очевидна тенденция към живеене на кредит, която няма как да завърши различно от комунистическата такава – а тя свърши с фалит на държавата по време на второто правителство на Андрей Луканов;

                  - създават се нерегламентирани и неподлежащи на реален контрол финансови “буфери”, чиято единствена функция е да купуват доверие към правителството чрез еднократни социални бонуси, средствата за които изтичат без ефект като от каца без дъно.

                  И прочее, и тъй нататък. Това изброяване може да бъде продължено още дълго. Но и настоящото е достатъчно, за да потвърди основната тенденция на подлите времена, в които живеем: настъпление на неокомунизма и рестартиране на тоталитарната държава – само че вече по модзела на Путин – като публично-частно сътрудничество между държавната власт и олигархията.

                  Тази тенденция е в пълен синхрон с водената напоследък от България външна политика. Възраждането на “големия шлем” на руските енергийни проекти – и особено ексхумирането на Белене и “първата копка” от строежа на “Южен поток” го показват достатъчно ясно. Нека дадем един пример: току що Клаус-Дитер Борхард, директор по енергийните пазари в Европейската комисия, обяви пред Европейския парламент, че договорите за Южен поток попадат в драматичен разрез с европейското законодателство – и че сключилите ги държави трябва да ги предоговорят – а “ако страните не започнат предоговаряне, ЕК има начините и средствата да ги задължи да направят това”.

                  Подобно предупреждение би накарало всеки реално свързан с ЕС премиер сериозно да се замисли. Да забелязвате такива интелектуални вълнения у Пламен Орешарски? Не. А у партиите, които подкрепят неговото правитгелство? Също не.

                  Това е факт, който се нуждае от обяснения. Ще се задоволя само с едно от възможните: изглежда споменатите господа са получили директива, която обявава ролята на България като руски Троянски кон в ЕС за изчерпана. Следва нов етап, ново действие от комедията, зовяща се “Падането на Берлинската стена” – следва де-демократизация, протетаризация и комунизация на уж приобщените към цивилизования свят страни от бившия Източен блок.
                  Last edited by X_Y; 06.12.2013, 14:25.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    А БТВ НОВА И ЕВРОПА какво са?Кавал ти ви сигурно?Е нема по прости и нагли пръчки от Генка Шикерова и Ани Цолова.
                    Не те разбрах! Кам ъгейн! Генка е по-скоро куха лейка... Цолова е доста неориентирана (но не и глупава)...

                    Та нещо да кажеш, затова че всички комунета в сутрешните блокове днес ползваха "общи" (опорни) реплики???

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                      Боже, Божее, то не бе опорни точки, не бе чудо!!!

                      Пълен набор публикации на БГНЕС, Монитор, ТВ Дудук (и други Прасьовщини), Афери-мафери...



                      Иначе тази сутрин една от опорните точки, свързани с гласувания бюджет я чухме неколкократно. Поне три комундета в сутрешните блокове използуваха репликата: "А в предходния закон за бюджета 1,5 млрд. бяха на разпореждане с едно натискане на бутона от Бойко Борисов.").

                      Чакам тукашните тролове да я пуснат в обръщение...
                      А БТВ НОВА И ЕВРОПА какво са?Кавал ти ви сигурно?Е нема по прости и нагли пръчки от Генка Шикерова и Ани Цолова.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                        Отиде си последния велик човек а вие още се джънкате за глупости ....
                        Прав си...

                        Коментар


                        • Отиде си последния велик човек а вие още се джънкате за глупости ....
                          Life won't wait for you.

                          Коментар


                          • Боже, Божее, то не бе опорни точки, не бе чудо!!!

                            Пълен набор публикации на БГНЕС, Монитор, ТВ Дудук (и други Прасьовщини), Афери-мафери...



                            Иначе тази сутрин една от опорните точки, свързани с гласувания бюджет я чухме неколкократно. Поне три комундета в сутрешните блокове използуваха репликата: "А в предходния закон за бюджета 1,5 млрд. бяха на разпореждане с едно натискане на бутона от Бойко Борисов.").

                            Чакам тукашните тролове да я пуснат в обръщение...

                            Коментар


                            • ГЕРБ да не говорят за митниците още 10 години, те държат контрабандата с цигари. Това заяви в студиото на TV7 шефът на легия „Антимафия“ Григор Здравков.

                              Той коментира обвиненията на Ваньо Танов, който нападна Станимир Флоров, че е режисирал разговора с Бойко Борисов за Мишо Бирата. „Танов да се лекува. Знам го какво прави в момента – гледа си пчелите в Резово и отскача до Русе. Проблемът при Ваньо Танов е, че като шеф на ГДБОП твърдеше, че няма един почтен митничар, а когато стана шеф на митниците твърдеше, че няма един честен бопаджия“, каза Здравков.

                              „Обиден съм на Цветанов. Пътува да Брюксел, където си прави имидж с наши разследвания като им смеян имената“, разкри още шефът на „Антимафия“. „Изказванията на Кольо Парамов са доста странни. Той не може да си измисли сам такива полицейщини. Милиционерите от ГЕРБ са съчинили тези теории. Ако Парамов извади едно доказателство, лично аз ще го поздравя. Бившите управляващи вече са извадили големите машини за мятане на мръсотии и се готвят за предизборната битка за европарламента, категоричен беше Здравков. Частното ГДБОП продължава да действа. Последните пътувания на Цветан Цветанов бяха свързани точно с това. Да се очернят политици, които подкрепят настоящето правителство“, допълни Григор Здравков.

                              „Проблемът на митниците е, че бяха назначавани хора, които нямат работен ден там. Каналите за контрабанда продължават да действат. През последната година са заловени най-малко контрабанди цигари. Единственият изход е твърда ръка, а аз не виждам такова нещо. Контрабандните канали продължават да работят за бившите управляващи. Новите шефове в агенцията е крайно време да си подберат и назначат екипите“, обясни Здравков.

                              Коментар


                              • Кат едно две три, ти да не би да си катерицата БеатриЗ?

                                Коментар

                                Working...
                                X