IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.investor.bg/novini-i-anal...2012-g,162920/

    БРАВО ЦУЦИЛАНЕ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Няма да ти обяснявам кои са моите другари но за твоя изненада са земеделци не комунисти.Ти обаче като дърта комунистка се пребоядиса в милиционерска мутра за облаги.Не ме карай да ти търся писанията от преди години.Е прецака се се и сега се ядосваш.Не мога да ти помогна.И понеже ми омръзна да ти слушам глупостите за цивилизованите държави що не вземеш да се махнеш от тука и душата ти да намери покой?Аз обаче знам защо си тук.И отговора не е много приятен.
      A Спас Панчев земеделец или комунист е???

      Коментар


      • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        То щото пък твойте другари хич не са избили милиони невинни хора и не окупираха БГ.Относно парите си объркал влака.Не бих се продала за тях, щото си има предостатъчно. Вземи излез от туй село и върви поживей ,а не на екскурзия в цивилизованите страни .И ще се увериш ,че са на светлини години от БГ и Русия.Аман от русофили
        Няма да ти обяснявам кои са моите другари но за твоя изненада са земеделци не комунисти.Ти обаче като дърта комунистка се пребоядиса в милиционерска мутра за облаги.Не ме карай да ти търся писанията от преди години.Е прецака се се и сега се ядосваш.Не мога да ти помогна.И понеже ми омръзна да ти слушам глупостите за цивилизованите държави що не вземеш да се махнеш от тука и душата ти да намери покой?Аз обаче знам защо си тук.И отговора не е много приятен.

        Коментар


        • http://www.investor.bg/novini-i-anal...2012-g,162920/

          Коментар


          • Писмо до сина ми - Станислав Стратиев

            Когато бях малък, сине, баща ми ми даваше сърцето на динята.
            И когато пораснах, пак посягах към него.
            Разбрах, че съм станал баща, когато за първи път не аз изядох сърцето на динята, а го дадох на тебе, сине.
            Не на динята, сине, не на динята. Моето сърце ти давах, както някога моят баща на мене.
            Ако дините в Канада имат сърце, дай го и ти на сина си, когато се появи.
            Ако и той го даде на сина си - значи е българин.

            Коментар


            • Новият наряд застъпи.

              Коментар


              • Из опорните точки на ГЕРБ “Как се клати кабинет”
                На много места в страната партията фабрикува страхове, за да настройва хората допълнително срещу властта
                Диян Божидаров
                Снимка: БГНЕС
                Кметът на Пловдив Иван Тотев бе разкрит как намира за напълно нормално Общинският съвет, който е доминиран от ГЕРБ, да приема калпави решения. Така областният управител, назначен от правителството, ще бъде принуден да ги връща и ще поема общественото недоволство. В крайна сметка това Общински съвет ли е или нелегална група за подривна дейност?
                "В страната цари тотален хаос и затова искаме предсрочни избори и оставка на управляващите", написа в средата на октомври в профила си във "Фейсбук" Бойко Борисов. Прав е, правителството е слабо, в страната цари хаос. Но Борисов - този Паисий на виртуалния свят, пропуска, че ГЕРБ съвсем целенасочено допринася за хаоса. Тъй като протестът тлее в София, а в страната е спокойно, в ГЕРБ очевидно са измислили специална "политика по региони" - как с хитрости да разнасят искрата на недоволството из държавата. Звучи смешно, но не е. Нивото на партийната изобретателност изглежда обидно ниско. Какво да направим, такова си е. И когато бърчим нос пред опорните точки, писани от Моника Йосифова и подчинените й, да не забравяме какво произвеждаха и произвеждат ГЕРБ.

                Тези дни например се обсъждаше бюджетът за догодина. Това е най-важният закон, който дори в най-богатите страни не може да удовлетвори всички желания. Трябва да е подчинен на обща рамка, логика, подход. От бюджет, всъщност, разбират малцина, но мнозина, да не кажем всички, са сигурни, че е можел да бъде по-добър.

                Тази особеност е добре известна на депутатите от ГЕРБ. Затова в дебатите не гледаха да допринесат за стабилност на хазната, а просто да поискат много неща, неизпълними, а после да занесат в регионите си "новината" за лошото правителство, което за пореден път не мисли за хората. Станаха депутатите от Благоевград и предложиха 2.5 млн. лв. повече за капиталови разходи на община Гоце Делчев.



                Скокнаха и старозагорските,



                които настояха за разширение на пътя от магистрала "Хемус" до града. Не останаха назад и русенските, които поискаха половин милион за бившата военна болница. А варненската избранничка Красимира Атанасова си заплю 6.2 млн. за пътен възел край Аксаково. Депутатите от мнозинството, естествено, отхвърлиха предложенията. Може ли да се угоди на всички и на какъв принцип? Още повече, че се създава фонд за инвестиции към кабинета, в който ще има 500 млн. лв. и именно общините ще кандидатстват за средства по него.

                Целта на мероприятието не бе мнозинството да одобри поисканите разходи. Широката публика не знае, но точно същия ден герберски фейсбук групи, пременени като "независими интернет граждани", насрочиха митинг пред варненската областна управа заради "липсата на средства за града". Създаде се организация, хвърлиха се и медийни ресурси. Протестът обаче не се състоя, на варненци темата не им се стори интересна.

                Да продължим с Пловдив, за Варна пак ще стане дума. Някъде по същото време, когато Борисов поиска избори във "Фейсбук", кметът Иван Тотев бе записан на партийно събрание да отбелязва със задоволство, че доминираният от ГЕРБ общински съвет нарочно приема незаконни решения, за да бъдат впоследствие връщани от областния управител Венцислав Каймаканов (ДПС). Така губернаторът, срещу когото и без това имаше протести при встъпването в длъжност, щял да отнася общественото недоволство за спрените проекти в града. Прокуратурата започна проверка има ли престъпление по служба. Дори и да няма, видно е, че целта на упражнението на пловдивските общинари от ГЕРБ е

                саботаж и дискредитиране

                на държавните органи. Как широката общественост ще разбере, че именно областният управител е лошият? Не забравяйте - има си интернет, НПО-та, ще му бъде спретнат протест под прозорците. От записа с Тотев става ясно, че централното партийно ръководство е спуснало твърда директива за поемане на курс към предсрочни избори. Няма по-голям отличник от ГЕРБ-Варна в изпълнението на това начинание.



                На местните журналисти вече е ясно,



                че наближат ли неделя и понеделник, когато парламентът не заседава и депутатите са в избирателните райони, варненските непременно свикват пресконференция и гръмко предупреждават: "МВР се кани да настани бежанци в града". Първо драмата се завихри около предвижданата за закриване местна полицейска школа. Тя не е закрита, но има идея за това. Което непременно бе изтълкувано от ГЕРБ и други будни варненски умове, че сградата ще се ползва за бежанци. Цял октомври бе натрапван сюжетът "Правителството затрива родната полиция и ни натрапва бежанци". Общинският съвет произведе протестна декларация. Междувременно във Варна пристигна зам. вътрешният министър Йордан Грамов и заяви, че настаняването на бежанци в полицейската школа във Варна никога не е обсъждано. Но кой го слуша? Важното е екшън да има, обществото да е наплашено, правителството да се клати, а ГЕРБ да бъде спасител.

                След като школата отпадна като сюжет, тръгна втори филм "Бежанци ще бъдат приютени в бившите казарми до кв. "Владислав Варненчик". Вече имало ремонт. Но кой твърди, че има ремонт, след като такъв няма? "Граждани сигнализират ГЕРБ, притесняват се, попитаха вярно ли е", обяснява варненското депутатство на водещата опозиционна партия, начело с Лиляна Павлова. Не стана ясно "гражданският сигнал" лично ли е подаден. По-вероятно - чрез "Фейсбук".



                Не само че няма ремонти, ами и кметът на града



                Иван Портних и районният кмет Христо Христов няколко пъти отрекоха тия глупости. Първият е от ГЕРБ, вторият е близък до ГЕРБ, но те, за разлика от депутатите, са пряко отговорни за гражданския мир в града и управлението му и се въздържат от търговия със страхове. Единодушен с тях, като никога, бе и областният управител Иван Великов. Всъщност фактологичната основа за олелията бе една - Националният оперативен щаб, който бе създаден заради миграционния натиск, поискал от Министерството на отбраната справка за празните казарми. МО посочило 10 обекта - два са във Варна, ерго прииждат бежанци. "Ние питаме ще се настаняват ли във Варна, а вицепремиерът Цветелин Йовчев мълчи...Нещо се крие, нещо се крои на тъмно" - това се търкаля два месеца от депутатите от ГЕРБ. Повечето журналисти - знае се, няма да проверят съобщението, а директно ще го интерпретират в десетки плашещи заглавия.

                Я да видим мълчал ли е наистина министър Йовчев? На 13 ноември му е отправен групов депутатски въпрос за ситуацията във Варна. На 25 ноември е дал писмен отговор (видно е от сайта на парламента). Казва това, което се знае - правителството има план за кризисната ситуация, приет на 6 ноември, ремонти на сгради за бежанци се предвиждат в Харманли и Телиш. Не само във Варна, но и във Варненска област няма да се настаняват сирийци.

                Т.е. когато варненските депутати от ГЕРБ са знаели отговора на въпроса си, още когато са го задавали. Но си имат алиби - те просто придвижват нагоре въпроса на бдителните граждани.

                Напоследък в Стара Загора - също твърдина на ГЕРБ, зачестяват общинските решения, които областният управител трябва да спира. В Сливен също е интересно. И там има празни казарми. И местните гербери с радост плашат съгражданите си. В унисон с "Атака", която пък прави митинги. Плашилото "бежанец" е най-оборотната политическа търговия. Технологията е една и съща с онова, което прави във Великобритания партията на Майкъл Фарадж срещу българските и румънските имигранти. Тук това го върши Магдалена Ташева по тв "Алфа". ГЕРБ уж пазят дистанция. Те само разорават почвата, на която "Атака" посява семената на страха.

                Целта на всички, това е очевидно,



                населението в страната да бъде изплашено, максимално травмирано



                и настроено срещу правителството, което и само се клати, но дали ще падне наистина? Отдавна е известно, че ГЕРБ иска предсрочни избори, от тия примери се вижда как точно докторът на науките Бойко Борисов смята да ги предизвика. Правилно е схванал същността на модерното време - с чисто партийни действия нищо няма да стане, дори стоенето в парламента е безполезно; обществото, което и без това е стресирано, следва да бъде плашено всекидневно като в китайско мъчение, докато дойдат изборите и започне броенето на бюлетините. Големият въпрос е какво общо има това с честния стремеж на стотици хиляди българи да бъде преборена политическата олигархия.

                Няма общо, има общо само с интересите на ГЕРБ. Добрата новина е, че все по-малко хора вярват на Борисов. А и на БСП. Лошата е, че това е един твърде дълъг процес на осъзнаване кой и как излъга надеждите. Пред нас все още е отвратителното уравнение с две известни.

                Снимка: БГНЕС
                Тези празни казарми в кв. Владислав Варненчик бяха превърнати в основна политическа тема на варненските депутати на ГЕРБ цели два месеца, независимо че и вътрешният, и военният министри отрекоха, че има планове да бъдат настанени там бежанци.
                http://www.segabg.com/article.php?id=678093

                Коментар


                • Цв. Цв. лъга за пореден път в телевизионно интервю…
                  Tsvetan-Tsvetanov-1
                  Сподели

                  “Сотир Цацаров ще разбере истината – че аз не съм му враг. Той ще разбере, че съм се ръководил само от интересите на държавата”. Това заяви зам. председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в телевизионно интервю.

                  Според Цветанов, прокуратурата е част от политическия живот на страната. Това обаче не било така по времето на ГЕРБ.

                  Дясната ръка на Бойко Борисов се оплака, че бил пряка жертва на черен пиар от страна на БСП. Той даде пример с написаното в български таблоид тази седмица – че е пребил дъщеря си Гергана заради татуировка. Водещата отбеляза, че Цветанов се е просълзил, когато е споменал дъщеря си.

                  Политикът заяви, че обмислял да се оттегли от партийните постове, които заема, но след като видял, че всичките дела срещу него са скалъпени, решил категорично, че няма да се оттегля.

                  Цветан Цветанов каза още, че продължавал да се среща със Станимир Флоров и даде „честна дума”, че не е подслушвал никого незаконно.

                  “За 7 години постигнахме много, което се дължи на много лишения. Днес доверието между мен и Бойко Борисов е още по-силно, отколкото тогава. Сега можем да правим неща, без въобще да ги обсъждаме помежду си”, допълни Цветанов, въпреки, че слуховете говорят за разправии между тях.

                  Той изкоментира напускането на Георги Марков като грешка при подреждането на листите. “Винаги сме се стремили да се съобразяваме с местните структури, тъй като политиката е екипна игра. Всяко решение на партията е започвало с решение на местно ниво”, заяви Цветанов. Той посочи, че не е знаел нищо по повод разследването за ДДС измами срещу Марков. По думите му досъдебното производство е било образувано срещу неизвестен извършител.

                  За пореден път Цв. Цв. лъга безсрамно хората, манипулирайки фактите на ръба на истината. Даже успя да докара сълзи в очите си, за да впечатли водещата, когато говореше за дъщеря си.

                  АЛАРМА му се “възхити” за наглостта и скритите му актьорски заложби, но…

                  Хората вече не му вярват!

                  БРАВО НА ЦУЦИЛАН- ХУБАВО ЛЪЖЕ

                  Коментар


                  • Президентът Росен Плевнелиев имал здрави комунистически корени. Това стана ясно от думите на водещия на “Всяка неделя” Кеворк Кеворкян, който нападна държавния глава за това, че крие произхода си.

                    Журналистът оповести, че единият от родителите на Плевнелиев е бил идеолог в Окръжен комитет на БКП, другият е бил партиен секретар в училище.

                    Кеворкян излъчи изказване на президента, в което той ловко се измъква за партийната принадлежност на близките си. В изявлението си държавният глава казва, че няма общо с комунистическите престъпни групировки, а майка му е учител по математика, а баща му по български език.

                    Тв водещият се възмути, че президентът крие факта, че родителите му са били партийни дейци.

                    inews.bg

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Бе той от селото ще излезе.
                      Селото от него обаче не мож изкара.
                      С цървули по дивия запад!!!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                        То щото пък твойте другари хич не са избили милиони невинни хора и не окупираха БГ.Относно парите си объркал влака.Не бих се продала за тях, щото си има предостатъчно. Вземи излез от туй село и върви поживей ,а не на екскурзия в цивилизованите страни .И ще се увериш ,че са на светлини години от БГ и Русия.Аман от русофили
                        Бе той от селото ще излезе.
                        Селото от него обаче не мож изкара.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
                          Нали се сещате кой ще плаща тия "такси"???
                          Това все пак е нов връх на демагогията. Комунизмът процъфтява, а Оруел се кикоти в гроба си.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                            БатШорошките лозунги са за демокрация, законност и справедливост, като в същото време действията им са антидемократични, антизаконни, антисправедливи...

                            Просто трябва спазване на законите, явно в новите демокрации има някакъв законов вакум, от който се възползват Хелзински комитети и тем подобная сволоч... Китайците смазаха някакъв цветен студентски протест, като всичките виждаме резултатите след 20 и кусур години....
                            Спуснаха ли ви вече опорните точки за протестите в Украйна?
                            Don't work hard, work smart!

                            Коментар


                            • Защо ли на депутата Явор Куюмджиев му викат Явор Тъпото?
                              Don't work hard, work smart!

                              Коментар


                              • МНОГО лесно ще се отърват,
                                трябва с дървена лъжица сърцата
                                им да вадиш
                                ...упс , забравих, те пък нямат сърца
                                Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
                                http://banks.dir.bg/2013/12/08/news15702239.html

                                След тая новина, предлагам да ги обесим.
                                За топките.
                                Която няма топки , да си ходи, не става за бесене!

                                Новината е съобщена от първия за бесене в листата: Кюмюра.
                                Нали се сещате кой ще плаща тия "такси"???

                                Коментар

                                Working...
                                X