IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Новите приключения на екскурзианта!
    http://pik.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%...ews127209.html

    Безспорен факт е също, че единствените средства, с които би трябвало да разполага Сидеров в момента, са тези от депутатската му заплата, която е около 3000 лева на месец.



    http://pik.bg/f/uploads/image/IMG_1419.JPG

    Коментар


    • Неадекватните позиции на България

      12.12.2013
      Външната политика на България взе да прилича на факултативно занимание. В момента има пет кризи, които засягат страната. Само че София не е заела адекватна позиция по нито една от тях. Коментар на Татяна Ваксберг

      Сирия, сирийските бежанци, Украйна, руският газов проект "Южен поток" и намерението на Великобритания да наложи ограничения за българи и румънци - това са петте кризи, по които българското външно министерство (МВнР) трябваше вече да е заело адекватна позиция. Вместо това обаче се случи следното: за първите три министерството обяви, че няма да изработва политика, а ще чака първо позицията на Европейския съюз. А що се отнася до останалите две кризи, по-добре от МВнР нищо да не бяха казвали – така поне имаше шанс за момент да се представят като разсъдлива институция, която съвсем скоро ще измисли гениалния си ход.

      Сирия, бежанците и Украйна

      Политиката към Сирия държи палмата на първенството. След като месеци наред се обсъждаше евентуална военна намеса срещу режима на Башар Асад, българският външен министър Кристиан Вигенин обяви, че страната му няма да "бърза пред вятъра", а ще изчака да види позицията на международната общност. Две години и половина след началото на сирийската война, когато по данни на ООН жертвите бяха около 120 000, когато вече се предполагаше, че и двете страни в конфликта използват химическо оръжие, а "Хизбула" навлезе във войната, разширявайки конфликта към съседен Ливан, министърът твърдеше, че сирийската криза все още може да се "разплете с дипломатически и политически средства". В края на август пък, когато сирийските бежанци по света наброяваха вече два милиона души, Вигенин повтаряше, че в България няма да има бежанска вълна, а ако все пак има, то страната ще потърси съдействие от ЕС.

      В края на август Вигенин твърдеше, че в България няма да има бежанска вълна

      Сега картината се повтори с Украйна – страна, в която стотици хиляди протестират срещу проруския и антиевропейски курс на местните власти. По този случай българският външен министър отново каза, че ще изчака "изготвянето на обща позиция на страните от ЕС". Защо обаче той говори за ЕС в трето лице? Та нали България е част от въпросния ЕС, а не наблюдател. И една от причините да е в този съюз е тъкмо хипотезата, че България има какво да каже на всички останали членове. Включително и по въпросите на външната политика. Да не би хипотезата да е била грешна?

      "Южен поток" и Камерън

      Българското външно министерство не реагира адекватно и преди броени дни, когато Европейската комисия обяви руския газов проект "Южен поток" за неприемлив, тъй като не предоставя достъп на други доставчици на газ до тръбата. След това решение на ЕК Кристиан Вигенин прие, че проектът само се забавя, а не се анулира. Същевременно той обяви следното: "България отдавна е заявила, че това, което се случва с "Южен поток" не противоречи на европейските изисквания."
      Това е рядък случай на неуместно позоваване на Брюксел. Когато става върос за изработването на позиция по глобални кризи, България би следвало да разглежда себе си като деен инициатор на политики в рамките на ЕС. Що се отнася до случаите, към които се прилага вече съществуващо законодателство на ЕС, България може да бъде само изпълнител, т.е. да следва зададена от Брюксел рамка, а не да я изменя според собствената си преценка за това дали спазва законодателството.

      Политиката на София се оказа обърната с главата надолу и по въпроса за намеренията на британския премиер Дейвид Камерън да наложи някои ограничения за новопристигащите мигранти в страната му. Така той се опита да успокои британците, опасяващи се от масов приток на българи и румънци след 1 януари 2014.
      Как реагира българският външен министър ли? Той просто реши да заложи на традиционния обиден тон: Вигенин призова Лондон да признае заслугите на българите в рамките на ЕС. Далеч по-остра към Камерън беше реакцията на самия ЕС и по-специално на страните от т.нар. Вишеградска четворка. Българската дипломация пък дори не успя да формулира гладко от какво точно е притеснена. "Притеснени сме, че британското правителство (...) реагира с мерки, които са отчасти по наше мнение, честно казано дискриминационни", каза Вигенин. Добре, че поне беше намерил точната дума за мерките на Великобритания, а именно "дискриминационни".
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Поради големия интерес към изказванията на Бойко Борисов от страна на комунистическата дружинка публикувам най-важното в резюме....

        Бойко Борисов: Партия ГЕРБ е в отлична кондиция

        12-12-2013



        Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. „Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че когато спрат социологическите агенции, привързани към БСП, да дават такива резултати, ще стане ясно", добави Борисов. По думите му, ДПС полага усилия да извади хора от партията. „Ние сме си направили своите изводи и по издигането и утвърждаването на кадри от различни области. Ще гледаме по-прецизно на следващите избори”, каза още лидерът на ГЕРБ. "Партия ГЕРБ не е опозиция в смисъла на думата. ГЕРБ спечели изборите. Затова средата не е естествена. ГЕРБ е първа политическа сила", заяви Бойко Борисов. Той отчете, че от 97, двама депутати са 2 процента - за напусналите през последните дни народни представители партията.ГЕРБ ще е по-силен на следващите избори и пак ще ги победим, категоричен беше Борисов. По думите му, през последните години не се е занимавал с членовете на ГЕРБ, защото е строил магистрали, естакади. Той обясни, че няма да се раздели с Цветанов. „През месец февруари имаме конференция на партията. Цветанов е направил много за ГЕРБ и прави. Докато не минат съдебните процеси срещу него, няма да коментирам. След конференцията в ръководните органи на ГЕРБ ще влязат нови хора”, каза още Бойко Борисов. Той информира, че днес ще разговаря с депутатите от ПГ на ГЕРБ и ще ги помоли на когото не му харесва или му е омръзнало, сега е моментът да си подаде молба за напускане.

        "Днес ще се срещна с групата и ще ги помоля, ако на някой не му харесва някой в партията – дали аз, дали някой друг, да си подадат декларации да напуснат, да станат независими. Тези двамата, които напуснаха, са си разказали защо са напуснали. Последният ми изпрати есемес, че винаги ще ме уважава, но иска да стане независим", разказа бившият премиер. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че с ДПС никога не е имало каквато и да е договорка за съвместно управление. "Важният човек в държавата се казва Ахмед Доган. Всички останали са негови функции", отчете той. Според Борисов една от целите на тези хора е да се губи времето с такива приказки, а не с важните теми днес. Вече 7 месеца ДПС и Ахмед Доган правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ.

        "Говорихме 20 минути за двамата напуснали депутати, но не говорихме за двамата напуснали ДКЕВР вчера. Причината да са напуснали е, защото са или притискани да намалят тока изкуствено, или са принуждавани да фалират НЕК и да го продадат на безценица, защото ДКЕВР е с милиони загуби тази година", посочи Борисов.

        Борисов предупреди, че ако на един проект дори само една част да не е направена, се вземат парите за целия проект. Ако не се направи втори тунел на „Струма“, ще ни вземат всичките пари, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.


        Борисов: Проектите "Южен поток" и нов реактор в "Козлодуй" ще бъдат спрени
        http://www.dnes.bg/politika/2013/12/...proekti.209204
        Last edited by Стамболов; 12.12.2013, 11:43.

        Коментар


        • А като четох изявлението на главния фес, направо си го виждам Воленчо в следващия парламент, а и другите - фронтове, ВМРО и др. с национален уклон
          И това ще мине ...

          Коментар


          • В Украйна Кличко се договаря с полицията да разиграят театър за пред камерите. Видео тук:

            http://www.youtube.com/watch?v=EQhzJPi_keQ

            Коментар


            • Борисов: Проверяват имотите ми и тези на всички мои близки
              12 декември 2013 - 09:46 | Прочетена (176) | Препоръчай (0) | Коментари (0)

              "Колкото съм бил в СИК, толкова съм и собственик на медията, както се твърди от определени групи от хора. В момента водя 15 дела по тоя въпрос. Искам да ви помоля да не им се връзвате" Това каза пред Нова телевизия бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

              Аз мисля, че от 97, двама депутати са 2 процента - каза Борисов за напусналите през последните дни народни представители партията.

              "Днес ще се срещна с групата и ще ги помоля, ако на някой не му харесва някой в партията – дали аз, дали някой друг, да си подадат декларации да напуснат, да станат независими. Тези двамата, които напуснаха, са си разказали защо са напуснали. Последният ми изпрати есемес, че винаги ще ме уважава, но иска да стане независим", разказа бившият премиер.

              Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция, заяви още лидерът на ПП ГЕРБ.

              "Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че когато спрат социологическите агенции, привързани към БСП, да дават такива резултати, ще стане ясно. Това че двама депутати са напуснали....", добави Борисов.

              По думите му, ДПС полага усилия да извади хора от партията.

              "Ние сме си направили своите изводи и по издигането и утвърждаването на кадри от различни области. Ще гледаме по-прецизно на следващите избори", каза още лидерът на ГЕРБ.

              "Аз съм им работодател на тези хора. Това са единствените работни места, които Орешарски е създал в този си мандат."

              По този начин Борисов коментира протестиращите, които го очакваха рано сутринта пред студиото на Нова телевизия.

              "Аз винаги съм бил човек, който се отнася с уважение и към прокуратурата, и към съда. Ако се докаже, че е имало незаконно подслушване, ще има дела, ще се разбере. Когато беше случката с „Галерия“, на третия ден се знаеше кои журналисти са подслушвани, сега минаха 7-8 месеца и няма нищо", заяви Борисов.

              Важният човек в държавата се казва Ахмед Доган, всички останали хора са негова функция, каза още той.

              Цветанов е правил за ГЕРБ и прави много, посочи Борисов и допълни, че не би се разделил с него.

              "А иначе, в изпълнителната комисия, на ключови места, ще има нови лица".

              Попитан дали е възможно да има нов председател, Борисов отговори, че е възможно.

              "Бях обвиняван, че по време на моето управление, съм притискал бизнеса. Вие как си представяте физическo притискане на бизнеса?! В момента правят проверки на мен, на всички мои близки и хора, които ме познават", заяви лидерът на ГЕРБ.



              "Аз и сега отричaм автентичността на записа, който излезе преди няколко месеца. Тогава ставаше дума за бира, която хората искат да си бутилират и продадат, да не застоява. И цялата стойност е към 30-40 000 лева."

              Това коментира Борисов за скандалните записи, излезли с Мишо Бирата.

              Ваньо Танов е слушан официално. Ако тези записи бяха предадени в прокуратурата, няма да оспорвам. Но те, освен, че не са предадени, са монтирани, допълни още бившият премиер.

              Другите имат по 100 фирми, аз имам една четвърт, която през 1997 година е прекратила дейността си.

              Чисто партийно ние ще си направим необходимите изходи.

              Имам дискове с операциите ми. Всяка моя операция е филмирана и мога да я предоставя на колегите от парламента.

              Нито БСП, нито ДПС, нито Сидеров са спечелили изборите. ГЕРБ е първата политическа сила. Как ще оставя Сидеров да ме вика мен в парламента? Аз парламента ще напусна, няма да позволя Сидеров да ме вика, заяви Борисов.

              Затова не е естествена средата в момента. ГЕРБ е първа политическа сила.

              По повод скандала, че ГЕРБ плаща минимален наем в НДК за своята централа, Борисов каза: „На "Позитано" цялата сграда е 7500 лева на месец. Два етажа в малкото НДК е 5500 лева. Поканете партийните лидери да ви покажат договорите си за наемите и сметнете на квадратен метър колко струва. Аз ще ви изпратя моя договор“.

              Говорихме 20 минути за двамата напуснали депутати, но не говорихме за двамата напуснали ДКЕВР вчера. Причината да са напуснали е, защото са или притискани да намалят тока изкуствено, или са принуждавани да фалират НЕК и да го продадат на безценица, защото ДКЕВР е с милиони загуби тази година, посочи Борисов.

              Искам да ви напомня, че ако на един проект една част само не е направена, се вземат парите за целия проект. Ако не се направи втори тунел на „Струма“, ще ни вземат всичките пари, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

              ТАКА И ТРЯБВА..НАЛИ Е ЧИСТ И НЕ Е ОТ СИК..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                ...Партия ГЕРБ не е всъщност политическа партия, тя е формирование, създадена за да управлява и бе сплотявана от Цветан Цветанов в името на властта почти четири години. Това каза в студиото на bTV Eвгени Дайнов. Той обяви, че познава Георги Марков и той е винаги там, където се събират власт и пари. Според него, с такъв тип хора не може и не бива да се прави политика.
                .....Не трябва да се подценява способността на Волен Сидеров да влезе и в следващия парламент, каза още Евгени Дайнов. Според него, лидерът на Атака действа много правилно в извънредна ситуация и ще се справи с предизвикателствата след политическата криза. /БЛИЦ

                Най-после и Генчо да каже нещо нормално.
                Но бих заместил думата "управлява" с "преразпредели установените потоци на краденето".
                Болен е ясен, но вероятно ще влезе.

                И всъщност изказаната причина за дружинната ръководителка и т.н. си е чиста истина - като са ги вкарали в парламента, да са мислили за момента, в който по-редовите ще се осъзнаят.
                Last edited by Вълчо-34; 12.12.2013, 10:57.
                И това ще мине ...

                Коментар


                • ТРОЛОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНАТ ОТ ФОРУМА
                  Факушкa Факушкa не е онлайн
                  Аватара на Факушкa
                  Мнения: 3,612

                  Вчера, 22:23

                  Начално
                  Цитат:
                  Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                  Карл тая година избраха ли те за мъж на годината?
                  Май не са.
                  Обаче догодина ще му дадат да води гей-парада.

                  МОЛЯ МОДЕРАТОРА ДА СПРЕ ОБИДИТЕ НА ТОЗИ ТРОЛ- ФАКИ КАТО ГО БАНЕ- ДА НЕ ОТГОВАРЯМ НА ЛИЧНИТЕ МУ ОБИДИ...

                  Факушкa Факушкa е онлайн в момента
                  Аватара на Факушкa
                  Мнения: 3,613

                  Днес, 08:07


                  Начално
                  Кире издадох те, а?


                  Ма ти земи постни некое цитатче, че иначе няма копейки...



                  ПРОДЪЛЖАВАТ обидите на трола- моля модератора да се намеси- аз знам какво да му отговоря..бъдете взискателни както към другите..

                  Коментар


                  • Кандид, кокато получиш СМСа от ЦВЦВ защо не ни разкажеш тебе за какво те държат мутрокомунетата

                    Партия ГЕРБ не е всъщност политическа партия, тя е формирование, създадена за да управлява и бе сплотявана от Цветан Цветанов в името на властта почти четири години. Това каза в студиото на bTV Eвгени Дайнов. Той обяви, че познава Георги Марков и той е винаги там, където се събират власт и пари. Според него, с такъв тип хора не може и не бива да се прави политика.

                    С тези факти Дайнов обяснява и започналото отцепване на депутатите от парламентарната група. След като е в опозиция, има негативни настроения в обществото срещу правителството, хората на Борисов трябва да трупат дивиденти и да си вдигат подкрепата ,но това не става, анализира политологът.

                    Лъснаха основните слабости на тази формация, зависимостите и каишките, на които Цветанов и Борисов държат хората си в парламента, анализира Дайнов. Според него, ясен е изхода от политическата криза, но не е ясно кой ще дойде след нея.

                    Не трябва да се подценява способността на Волен Сидеров да влезе и в следващия парламент, каза още Евгени Дайнов. Според него, лидерът на Атака действа много правилно в извънредна ситуация и ще се справи с предизвикателствата след политическата криза. /БЛИЦ

                    Коментар




                    • Вече има предложения за четворна коалиция, да прибавят и Кастро.
                      Yeah

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                        Киро,
                        докато дойдат опорните точки, що не публикуваш нещо от осъдения престъпник Бедников?

                        Коментар


                        • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                          Коментар


                          • Бавно ги пишат днес опорните точки ...
                            Междувременно

                            Ало България, на Запад от Калотина не са идиоти
                            http://www.faktor.bg/poltika/hlyab-i...sa-idioti.html
                            Ползването на прокуратурата като тояга в Европа никой няма да приеме за балкански принос в демокрацията
                            Петър Бояджиев*, Франция

                            Трудно намирам сили да коментирам и да се гневя за батака в България, който настъпи след изборите на 12 май, но този път бях провокиран от трудни обяснения с френски журналист. Той следи процесите в моята родина и не може да намери логични отговори на случващото се с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

                            Има нещо гнило и неясно в отношението към този политик. От една страна, прокуратурата в София му е повдигнала вече три обвинения, а се коментира, че му готвят още няколко. Значи сериозно е смачкал закона и сега, когато е паднал от власт трябва да отговаря. Това във Франция е необяснимо – заставаш пред закона още щом си го пристъпил, независимо на каква властова позиция си в държавата. Никой не те чака да загубиш изборите, за да ти образуват дела, а в България законите явно действат само за победените. Това е комунистически модел на демокрация, който е необясним в страните от ЕС.

                            От друга страна, се усеща някакво настървение да се води сякаш на инат битка и игра на нерви с този депутат от опозицията. Делата му изглеждат някак кокошкарски, а тезите на обвинението се клатят заедно със свидетелите. Все повече се натрапва усещането, че са съшити с бели конци с едничката цел

                            да се сатанизира опозицията,

                            но това в никакъв случай не прави управляващите по-обичани и по-красиви.

                            На фона на българските нрави ясно контрастира отношението на европейските партньори и институции към бившия вътрешен министър. В България той е някакъв емблематичен враг за новата власт, а в Европа се оказва добре приет гост, въпреки, че не е управляващ. Всички врати на Стария континент са му отворени и това отношение са набива на очи на фона на новото правителство, което явно е нежелано от гражданите. Последното впечатляващо потвърждение в тази посока е визитата на Цветанов в най-мощната германска провинция Бавария. Там не се стъпва просто ей така, за една разходка. Екс вътрешният министър бе приет видимо приятелски от премиера на провинцията, от главния прокурор и министъра на правосъдието на Бавария, от политици, с респектиращи биографии и авторитет. Българите да си отворят широко очите – на Запад от Калотина не са идиоти, за да провалят кариерата си с престъпник от вечно проблемните Балкани. Такива гости просто не ги приемат.

                            Спомнете си преди месец унизителното отношение към депутатите на Волен Сидеров и Атака, за които вратите на европейските партии останаха затворени. При Цветан Цветанов всички порти на Брюксел са отключени. Отношението към този политик от опозицията е знак към някои увлекли се в реваншизъм български институции, да се обърнат с лице към реалните проблеми на престъпността в България, защото нейната територия е и европейска. Прокуратурата наистина трябва да се замисли по сериозно и да се откаже да изпълнява политически поръчки на това компрометирано и преходно правителство. Никой не е в състояние да върви срещу течението на историята.

                            След 12 май е очевидно, че властта в България е обсебена от най-ретроградните сили, които без да се крият искат да отблъснат страната от европейските ценности и отново да я поднесат на тепсия на господарите им от Москва. Затова в страната върви

                            явна рекомунизация

                            На важни постове се възстановяват компрометирани политици, агенти на ДС и кадри на червената номенклатура. Скандалното е, че това се прави с ясното съзнание на мандатоносителя Сергей Станишев, който е и лидер на европейските социалисти. Във Франция и други държави на ЕС вече открито се коментира в авторитетни политически издания, че издигането на Станишев е било грешка. Но като още по-голям провал се отчита приемането на нереформираната от комунизма БСП в редиците на европейските социалисти. Следствие на това е и атаката към опозицията.

                            Бившият вътрешен министър Цветанов е обект на явен лов на вещици от българската прокуратура. За всеки непредубеден наблюдател е очевидно, че това е „наградата” му за неговите усилия в борбата с организираната престъпност по времето на мандата на ГЕРБ. Прокуратурата нанасят сериозен удар по личния си авторите и ако самите магистрати в България не се интересуват от това, то гражданите трябва да защитят държавата си от този авантюристичен курс на правителството и държавното обвинение. За Орешарски, Станишев и Местан такова поведение е разбираемо. За тях е игра на живот и смърт да запазят властта си, за да продължат да смучат и да се обогатяват от нея. Но когато се руши и компрометира законът, и се използва като тояга срещу опозицията и неудобните, си е чист фашизъм, който Европа никога няма да приеме като балкански принос към демокрацията.
                            Yeah

                            Коментар


                            • Факушкa Факушкa не е онлайн
                              Аватара на Факушкa
                              Мнения: 3,612

                              Вчера, 22:23

                              Начално
                              Цитат:
                              Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                              Карл тая година избраха ли те за мъж на годината?
                              Май не са.
                              Обаче догодина ще му дадат да води гей-парада.

                              МОЛЯ МОДЕРАТОРА ДА СПРЕ ОБИДИТЕ НА ТОЗИ ТРОЛ- ФАКИ КАТО ГО БАНЕ- ДА НЕ ОТГОВАРЯМ НА ЛИЧНИТЕ МУ ОБИДИ...

                              Факушкa Факушкa е онлайн в момента
                              Аватара на Факушкa
                              Мнения: 3,613

                              Днес, 08:07


                              Начално
                              Кире издадох те, а?


                              Ма ти земи постни некое цитатче, че иначе няма копейки...



                              ПРОДЪЛЖАВАТ обидите на трола- моля модератора да се намеси- аз знам какво да му отговоря..бъдете взискателни както към другите..:

                              Коментар


                              • Сипвам си още кайве и ще гледам Баце

                                Коментар

                                Working...
                                X