IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В интерес на истината, въпреки, че Ердоган е прав, аз се радвам на твърдата позиция на външно. Това е първата сериозна рекакция срещу турските пропълзновения на ислямиста Ердоган. бойко му целуваше гъзъ.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
      Какво лошо има един от най-доблестните политици през последните 100 години да разпуска от време на време? И той е човек, кой на негово място не би постъпил по същия начин като мъж? Защо да си води приятелката по треторазрядни хотели, при положение че е един от най-важните хора в България.
      И вече доста богат, не само от субсидия, що да не дрънне едно ягодово дайкири (ама женско питие било ) на фона на Айфеловата кула...

      Коментар


      • Ама Черкезов ти вече от Атака ли си..Досега един път беше казал, че си от НДСВ и после от ГЕРБ..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
          Да трудно е да се определи, но някои твърдят, че илирите от Албания са сродни с траките, както и Даките..Трудността идва както от липсата на писменни източници, така и от заличаването им..Във всеки случаи Орфеи - планинския трак- овчар е бил добре разбират и приет от тогавашните гърци..
          Даките, както и гетите са тракийско население, илирите са по-близко до италийските племена, а иначе Балканите в първото хилядолетие преди Христа бъкат от всякакви "варвари" - пеласгийски (които пък преди това населяват почти цялото крайбрежие - от Добруджа до Албания, вкл. Същинска Гърция), пеонски, македонски, тесалийски и всякакви други, включително келти (те пък дори правят няколко "държави" - в Тракия и в Мала Азия - Галатия (буквално страна на Келтите)...и т. н.
          А Гърците ги наричат варвари когато им изнася и обратно - знатния еди кой си... например Тукидит е внук на едонския цар Олор, а Ксенофонт беше зет на един Севт (одриски парадинаст, не онзи на Китов) и множество други примери има...

          Коментар


          • С ден закъснение по въпроса със скандалните турски претенции към българските земи се произнесе и Росен Плевнелиев. Президентът обяви, че се е "синхронизирал" с позицията на Външно министерство, което още вчера реагира срещу заплашителните изказвания на премиера на югоизточната ни съседка Реджеп Тайип Ердоган."Изцяло се синхронизирам с позицията на българското външно министерство по случая. Много често ние сме синхронизирали заедно позициите си, така беше по казуса със Сирия, когато излязохме с обща декларация, така беше и по темата с източното партньорство и позициите в България, така че вие виждате тук една последователност и добър синхрон в българската външна политика", каза Плевнелиев.

            „Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион". Това заяви турския премиер Реджеп Тайп Ердоган в предизборно си изявление за местните избори в Кешан. Думите му предизвикаха възмущението на всички засегнати страни. Гръцките медии оцениха изказването като всичко друго, но не и като приятелско отношение на съседна страна, с която Гърция се опитва да изгражда мостове и да преодолее проблемите.

            В отговор МВнР разпространи съобщение:
            „Министерството на външните работи, изхождайки от традиционно добрите отношения между България и Турция, и в светлината на предстоящото заседание на Смесената комисия по нерешените въпроси, смята, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения. България, като страна, основана преди повече от 1300 години, има значително и трайно историческо, културно и духовно присъствие, наследство и традиции в Югоизточна Европа. Водени от опита на историята смятаме, че към интерпретации, свързани с миналото на нашия регион, следва да се подхожда особено внимателно, отчитайки неговите особености, както и чувствителността, която те могат да предизвикат. Бихме искали да напомним, че както за добросъседските отношения, така и за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост".

            Това е добре

            Коментар


            • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
              Черкезов коя е втората армия, която храним
              Велика майка Русия, нашите пари отиват там! Време е Русия да тропне с крак на ибрика!
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                Клоунадата няма край!
                http://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%...ews127288.html
                Какво лошо има един от най-доблестните политици през последните 100 години да разпуска от време на време? И той е човек, кой на негово място не би постъпил по същия начин като мъж? Защо да си води приятелката по треторазрядни хотели, при положение че е един от най-важните хора в България.
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                Коментар


                • Лорде, може би тези мераци на Ердоган се подхранват от факта, че първата държава на турците е в Тракия..Един вид връща електората към началото на величието им..Не правят ли всички националисти така...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Няма да го граничаваме Човека....Той мисли глобално...
                    А вие локално, щото сте местни туземни комплексъри! Цитат от "THRACE": "Thus it difficult for us to follow and to understand the course of Thracian Hellenism it experienced momentous events and upheavals"
                    Всеки дърпа чергата на историята и географията към себе си! Приличате на британските ксенофоби, които ни оприличават с хлебарки. Срамувам се от Вас!!

                    Коментар


                    • Да трудно е да се определи, но някои твърдят, че илирите от Албания са сродни с траките, както и Даките..Трудността идва както от липсата на писменни източници, така и от заличаването им..Във всеки случаи Орфеи - планинския трак- овчар е бил добре разбират и приет от тогавашните гърци..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                        Лорде Херодот определя траките като наи голямия народ след индусите..Имало е траки на целите балкани до Карпатите и Албанските планини, както и в цяла Мала Азия..След като са се били за Троя са имали тясни връзки с тогавашните гърци..
                        Доста преекспонирано и преексплоатирано твърдение на Херодот, но да не са били малобройни и действително Витиния и Фригия в Мала Азия са наричани от гърците Азиатска Тракия.

                        Коментар


                        • Черкезов коя е втората армия, която храним

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Публичната реч на Ердоган е била направена в Кешан близо до турската граница , няколко дни преди планираното посещение на турския външен министър Ахмет Давутоглу в Атина.Същата се тиражираше първо в гръцките медии> [

                            Поводът е изказване на Ердоган, който в предизборна реч обяви части от България, Гърция, Македония и Сърбия за турски.

                            Последва остра реакция от страната на българското и гръцкото външни министерства.

                            Точните думи на Ердоган бяха: "Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион".

                            Проекторезолюцията ще бъде разгледана в Комисията по външни работи и гласувана в пленарна зала в началото на следващата година.

                            Европейският парламент всяка година приема резолюции относно докладите за напредъка на страните-кандидатки за членство в ЕС, в които дава оценка за процесите и тенденциите в съответната държава.
                            http://www.standartnews.com/svyat-ev...an-217963.html

                            До кога ще чакаме да се гаврят с нас?! Защо храним две армии и още не сме им обявили война питам аз?! Ние Българи ли сме или болни балерини?
                            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                            Коментар


                            • Лорде Херодот определя траките като наи голямия народ след индусите..Имало е траки на целите балкани до Карпатите и Албанските планини, както и в цяла Мала Азия..След като са се били за Троя са имали тясни връзки с тогавашните гърци..

                              Коментар


                              • Борисов чисти шефове в ГЕРБ, може да сдаде поста
                                bnews.bg
                                4 човека ще бъдат сменени в ръководството на ГЕРБ. Възможно е постът да сдаде и самият лидер, стана ясно от думите на самия Борисов. ...

                                ОТВАРЯ СЕ РАБОТА ЗА АГЕНТ ПИДАЛ- ЩЕ ЧИСТИ МНОГО И ПРИ МУТРИТЕ И НА ПОЗИТАНО -СПЕЦИАЛНО ЗА ВИГЕНИН

                                Коментар

                                Working...
                                X