Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.03.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение260 000 долара!
Че то "Плама" само желязо за скрап има за повече пари!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеВие не се научихте, че в баланса освен графа активи, има и пасиви. Другото което е - технологичното ниво на соц избушеняците е тотален шит, третото пазарите са ти някакви африкански диктатори от 3тия свят и ОНД ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеНа мен ми се струва като да са някакви диви избушеняци май май
А дето били много отрудени, тъкмо сега ще си почиват, налиLast edited by X_Y; 18.12.2013, 22:47.
Коментар
-
Понеже знам, че Венито има фенове в тази тема...
Вени Марковски – галеното внуче на соца, стожер на „обективния” политически анализ
декември 18, 2013
http://mejdu-redovete.com/%D0%B2%D0%...BE/#comment-74
Интернет-светилото Вени Марковски /роден през 1968г в гр. Скопие/, има скъпа къща в „Кепитъл хил”, Вашингтон, Станишев за кум и родословие, осигурило му охолно детство по времето, когато децата на смъртните вкусваха банани само на Коледа. Той не познава вкусът на филия с мас, не е ритал парцалена топка, но знае чужди езици. На „ти” е с новите технологии, има впечатляваща кариера зад гърба си, за която, в интерес на истината, ще се намерят и по-подходящи, но лишени от подобна възможност заради неподходяща фамилия. Фейсбук е вторият му дом – „витрина” на нещата, които харесва, и трибуна за анализ на обществено-политически събития и нравоучителни есета и възвания, с които се поставя разделителна линия между „БСП” и…света на „лошите”. Умението да вижда конфликта на деня в развитие, не е силната му страна, а разбиранията за морал в политиката са подплатени с алогизма, завещан ни от комунистическия бард Радевски: „Аз знам, аз вярвам, че си права, дори когато съгрешиш”.
Паралелно със Станишевата закана да свали ГЕРБ от власт с „други средства”, Марковски регистрира завидна активност, фиксирайки вниманието си не толкова върху политиката на кабинета „Борисов”, колкото върху характеровите особености на бившия премиер и неговия заместник. В профила му в социалната мрежа ще се натъкнете на сатирични слова срещу двамата, но няма да откриете и запетая за случая „Пеевски” или за Сидеров. Подминати са и нарцистичните оратории на Бареков и неподплатената му с качества амбиция да седне на трона на властта.
Със старта на първите протести срещу кабинета „Орешарски”, Марковски „заспа” в интелектуалната тематика, търпеливо изчака протеста се превърне в театър, за да се включи отново в дебата. И то за да подчертае още по-категорично, че няма желание да надмогне идеологическите си зависимости, да заложи на безпристрастната оценка. В писанията му ще прочетете гневни слова срещу протестиращите, но няма да се натъкнете на неодобрение към „контрите”, заради неоправданата им гавра със законно избрания президент, въпреки че един негов постинг – гневен изблик в защита на Орешарски, би бил подходящ и за случая: „ 100 души да крещят срещу един е проява не на смелост, а на подлост. Но и на глупост, защото охраната от НСО има една задача само и тя не е да опази живота и здравето на тълпата, а на охраняваното лице”.
аистина е подлост, но „пеленгаторът” на внучето на соца е настроен на „променлива” честота, в която тълпата може да бъде и гражданско общество, стига да протестира срещу правилните хора. Но покрай твърденията за липса на толерантност у другите, интернет публиката получи свидетелства за липса на всякаква толерантност у самия Марковски, като най-доброто доказателство за твърдението са собствените му думи – напалм към несговорчивите протестъри:”Който не дава на другия да има мнение, различно от неговото и се опитва да му го наложи силово, той не милее нито за родината, нито за народа. А ако някой се страхува от критиката на идеите му/ѝ, това ще рече, че той подозира, че аргументите му са слаби, а фактите не ги подкрепят”.
С вторачването си в „греховете” на „вредителите” на правителството, Марковски-джуниър предизвика интерес към собствената си биография и род. Някои го възприеха като архаична останка от миналото, „артефакт” от средата на миналия век, в който се „борят” за надмощие гените на дядото – македониста Венко Марковски, на чиято съвест лежи насилственото помакедончване на българите в Благоевградско, и на бащата Миле Марковски, за когото в Уикипедия пише:„български и македонски писател”.
Самият Вени казва за себе си:“Смятат баща ми Миле Марковски и брат ми Игор за добрите Марковски, а мене и дядо ми Венко – за лошите“.
Дали е лош или добър, е важно само за близките му. По-любопитно е, че чисто професионално е човек от бъдещето, а демонстрира авторитаризъм и дебелоочие, характерни за най-върлите псевдокомунисти, допринесли за колапса на комунистическия идеал. В прочита му на последните 23 години от родната история преобладават белите петна, задължително съвпадащи с годините на управление на БСП, и навеждащи на извод за щедро просмукала се в мозъчните гънки „червена боя”, материализирана в огромен „сърп и чук”, насочен към различната политическа сетивност. Младият Марковски зачеркна с лекота Фейсбук – приятелства заради различни партийни симпатии, и като всеки овен, който първо действа после мисли, написа на стената си за вечни времена и резил:
„15 май, 2013г.
Внимание! Забелязах, че сред вас има хора, които са все още фенове на някакви страници в подкрепа на Бойко Борисов и/или Цветан Цветанов. Надявам се, че сте станали такива преди 4-5 години, когато все още не сте разбирали какви хора (?) са те. Вече разприятелих няколко човека, а на други писах съобщения, защото знам, че не може сериозно да продължават да поддържат тези екземпляри! Още повече, че това не са страници, направени от тях, на които те самите пишат, за да кажете, че ви е интересно какво мислят тези двама цветани на мисълта. Моля ви да изберете: искате да сте ФБ-приятели с мен или ФБ-фенове на измислените профили на Бойко, Цецо и др.п. индивиди. Ако сте забравили, че някога сте станали техни фенове, записали сте се в някоя група или нещо подобно, то прегледайте си списъка (колонката вляво)”.
споредно с „разприятеляването”, Марковски – син и внук продължи да подхранва усещането, че отглежда в себе си един мини-диктатор, напиращ да изскочи навън. Протестърите не знаели какво искат, нямали визия за бъдещето, проправяли пътя към ново връщане във властта на ГЕРБ, съответно заслужаващи игнор. Така смята Марковски, но никога няма да предложи за дебат темата за преяждането с власт от БСП и ДПС.
Порасналото само на години внуче на соца „залепна” между лятото на 2009 и зимата на 2013 година, припомня непрестанно лошото управление на ГЕРБ, вероятно с тайната надежда да „омекоти” грозотата на настоящето. И ако някой се събуди след стогодишен сън и прочете откровенията Марковски, ще остане с впечатлението, че няма история преди и след Цветанов.
Трайната непоносимост, която е развил към бившия МВР-министър, вероятно пренася и в среднощни видения за решетки и раиран костюм: „Оказва се, че Прокуратурата на Република България също празнува Деня на народния будител – с искане имунитета на Цветанов. Пак! Хайде, хаирлия да е! Веднъж стомна за вода, втори път, белким на третия са събрали достатъчно доказателства за вкарване на делото в съда”.
Въпреки подбраното отразяване на новия политически сезон, Марковски си има фенове. Повечето от тях даже не го четат, натискат автоматимно „харесва ми” и отминават, но Вени е доволен. Не счита за важно да благодари за подкрепата, но се надъхва за още статуси, издържани в любимата му гама: подкрепа за Орешарски с критики към…
За подобна, лишена от логика и полезен ефект апология, много биха се замислили за съдбата на Вени, в случай че родът му беше останал в Скопие. Дали щеше да се запише в редиците на онези скопски историци, за които светът се е състоял заради Александър Македонски, и същият този свят е провинция на Македония?
Отговорът може да се предположи с голяма доза сигурност.
* * *
Като типичен представител на „голЕмото добрУтро”, Вени Марковски е затворил „входа” за коментари към статусите си за неблагонадеждни „елементи”, не спазили указанията да се дистанцират от идеологическия враг. Старателно избягва директни сблъсъци, в които вместо стари дъвки се изискват аргументи, и минимум два ракурса за анализ. Залага на лежерния диалог с безопасни „игли”, и едва ли ще признае някога, че има собствен принос за парцелирането на нацията по партиен признак, за нагнетяване на омразата, която раздели брат от брата, родители от деца.
Изгледи за промяна няма.
Коментар
-
Тоя па Василев чак сега осъзнал ,че Йовчев е спяща червена клетка Емил Василев:Не знам Цветанов да е Хитлер, но Йовчев е ученик на Сталин и продукт на ДС
18 Декември 2013
Обвиненията на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че Цветан Цветанов бил българският Хитрел предизвикаха гневната реакция на бившия агент от НСС и екс депутат адвокат Емил Василев.
„Червен боклук! Не знам дали Цветанов е българският Хитлер, но че Цветлин Йовчев се е учил от Сталин и Дзержински - в това съм абсолютно убеден”, коментира на стената си във Фейсбук юристът.
„Известно време съм имал "честта" да работя с Йовчев н спец-службите, когато той бе прохождащ в занаята млад оперативен работник. Йовчев е продукт на тогвашния шеф на контраразузнаването Иван Драшков и дълбокозаконспириран агент на комунистите - без да уточнявам дали на наште или на руските... Драшков имаше за задача да го води за ръка дори до тоалетната и го повишаваше в звание и длъжност на всеки шест месеца. На всеки шест месеца му се подаряваше и служебен пистолет или часовник за добра служба. Накрая изкласи чак до шеф на ДАНС. Сега комунистите просто го активираха, той излезе от демократичното си прикритие и стана червен вътрешен министър. Задено с министърката на правосъдието това са двамата най-опасни червени боклука - просто никой не предполгаше, че са ДС-продукти: мислехме ги за проевропейски хора, а те – московци”, коментира още бившият депутат.
http://www.faktor.bg/novini/balgariy...ukt-na-ds.htmlВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАма божието наказание не ви достига комуняги мръсни.
Не ги достига, защото са атеисти- безбожници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКазах ти да не бързаш като пале пред майка си.Имай търпение.Ще видиш какво ще му се случи на тоз добър човечец на него и семейството му.Не може да разплачеш цяла страна и да няма възмездие.Рано или късно Божието наказание ще го настигне.Ще си плати всичко с лихвите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеВие не се научихте, че в баланса освен графа активи, има и пасиви. Другото което е - технологичното ниво на соц избушеняците е тотален шит, третото пазарите са ти някакви африкански диктатори от 3тия свят и ОНД ....
То и Кремиковци, дето го продаде бай Иван за 1 долар имаше пасиви, пък Захариев го продаде на Прамод Митал за над 100 милиона долара.
Пасиви.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Хехе
Стамби, на затворниците разрешено ли е да членуват в партии?
Цветанов: Оставам до живот в ГЕРБ
Аз съм отдаден изцяло на ГЕРБ, така че ще остана в ГЕРБ до края на живота си, заяви Цветан Цветанов в твърдишкото село Жълт бряг, предаде кореспондентът на БГНЕС в района.
На въпрос на БГНЕС по повод изказване на Мирослав Найденов, че отцепилите се двама депутати от ГЕРБ – Светлин Танчев и Георги Марков, са негови приближени и това дава повод да се мисли, че Цветанов прави нова партия, той отговори, че за първи път през живота си членува в партия и не мисли да прави друга партия.
Относно това, че Цецка Цачева ще замества Бойко Борисов в ПГ на ГЕРБ, Цветанов заяви, че ръководството така е решило. "Има много работа, която трябва да се върши в парламента, а знаете, че моята основна роля като зам.-председател на партията, е да бъда постоянно в движение и да мога да се срещам с всички наши структури по места", каза Цветанов и допълни, че ГЕРБ има много добри кадри, които могат да изземват функции, разпределяни досега само между и Борисов. Според него силата на една партия е именно в кадрите, на които да може да възлага определени отговорности.
Нямам абсолютно никакви притеснения, отвърна Цветанов в отговор на въпрос по подов думите на Борисов, че в ГЕРБ предстоят смени.
Цветанов пристигна в село Жълт бряг заедно с депутата Десислава Танева, за да открие ремонтираната сграда на джамията в селото. /БГНЕСНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар