Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.03.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЕ то часовата ставка е друга форма на МРЗ но изпълнява същата функция , то и сега я има но не е масово използвана в БГ.
Мен лично много ме дразни инспекцията по труда , щото при тоя КТ винаги има за какво да те глобят , пък глобите им вече почват от 1500 лева .....
Там трябва нещо да се прави , но без трудовите договори не вярвам да може , щото без договор писмен ако се стигне до съд и от едната и от другата срана няма как да мине. Но регулациите за нощен труд, извънреден труд и т.н. са неработещи и затрудняващи бизнеса. Ако иска работник що да не може да бачка повече то 160 часа извънредно на година не го схващам. Ако има нужда от пари що да не бачка човека след като и работодателя е съгласен ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЗа минимална почасова ставка. Без задължение за трудов договор. Трудовото законодателство в БГ е от комунистическо време. Ако искат, минималната часова ставка, да е двойна на МРЗ.
Мен лично много ме дразни инспекцията по труда , щото при тоя КТ винаги има за какво да те глобят , пък глобите им вече почват от 1500 лева .....
Там трябва нещо да се прави , но без трудовите договори не вярвам да може , щото без договор писмен ако се стигне до съд и от едната и от другата срана няма как да мине. Но регулациите за нощен труд, извънреден труд и т.н. са неработещи и затрудняващи бизнеса. Ако иска работник що да не може да бачка повече то 160 часа извънредно на година не го схващам. Ако има нужда от пари що да не бачка човека след като и работодателя е съгласен ...Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЗа мин.осигурителен доход съм съгласен , за МНЗ не.
За съжаление по голяма част от населението не могат да се оправят с живота както трябва и затова държавата трябва има някакви механизми за поправяне на тия дефекти на пазарната икономика.
Не разбирам какво МРЗ пречи на работодателите , всеки работник , служител имаш необходимите качества и умения успява да се спазари за по голяма сума.
Принципно да тия пари работят не особено качествени работници и служители , а също и хора в доста западнали икономически региони от страната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНай-голямата дискриминация по полов признак е в пенсионното осигуряване
От къде, накъде женурята, дето живеят 10 години повече от нас, ще се пенсионират по-рано?????Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМРЗ не трябва да има. Още по-малко, минимален осигурителен доход.
За съжаление по голяма част от населението не могат да се оправят с живота както трябва и затова държавата трябва има някакви механизми за поправяне на тия дефекти на пазарната икономика.
Не разбирам какво МРЗ пречи на работодателите , всеки работник , служител имаш необходимите качества и умения успява да се спазари за по голяма сума.
Принципно да тия пари работят не особено качествени работници и служители , а също и хора в доста западнали икономически региони от страната.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнениеНе съм за 2 та лева. ЕВъпроса е за дискриминацията и разделянето на българите на наши и ваши.
Значи един пенсионер с 300 лв пенсия не може да плати 2.9 лв за лекар а един безработен без никакви доходи трябва да плаща 16.6 здравни вноски и 2.9 при лекаря.
Как ти се струва социалната комуноидна поллитика?
От къде, накъде женурята, дето живеят 10 години повече от нас, ще се пенсионират по-рано?????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМРЗ не трябва да има. Още по-малко, минимален осигурителен доход.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТи за двата лева ли се хвана? Те махнаха данъчното облагане в Чистота и в цеховете в Родопите
Значи един пенсионер с 300 лв пенсия не може да плати 2.9 лв за лекар а един безработен без никакви доходи трябва да плаща 16.6 здравни вноски и 2.9 при лекаря.
Как ти се струва социалната комуноидна поллитика?
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТи си умен човек, принципно всеки гледа на нещата от своята си камбанария. Но извън София , не само в Родопите и не само при малцинствата , има работещи на минимална раб.заплата. Не случайно като стане дума за увеличение на МРЗ работодателските организации винаги са против. Уж нямали такива заета пък са против...нещо няма логика.
Аз смятам факта че в държавата има хора принудени да живеят с 300-400 лева за много обиден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТи за двата лева ли се хвана? Те махнаха данъчното облагане в Чистота и в цеховете в Родопите
Аз смятам факта че в държавата има хора принудени да живеят с 300-400 лева за много обиден.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнениеТук винаги има по един дежурен лайномет на щат в Посрано 20.
Цяла София да им сере в устите пак не може да ги запуши.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеМарков, очевидно ти си на пост днес?
Разбирам те с три евро на част като чистач на кенефи трудно се живее в странство ....Last edited by markov; 22.12.2013, 13:26.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнениеТя ще се изясни съвсем скоро!
И един въпрос:
Защо БСП дискриминира гражданите на България да заплащат по 2.90 при посещение при лекар а пенсионерите по 1 лев.
С какво един безработен е по-долен от един пенсионер?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеМарков, очевидно ти си на пост днес?
Цяла София да им сере в устите пак не може да ги запуши.
Коментар
Коментар