IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЕЕ ДОСАДНИК- ТОВА Е ВЕЛИКО, АКО Е ВЯРНО- АБЕ СМЕШНИК И КЛОУН

Депутат от ГЕРБ към колегите си: Осъзнавате ли колко сме жалки
    pik.bg
    "Осъзнавате ли колко сме жалки всички”, призна от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      А кой позволява на Румен Гечев да се показва по телевизията и да дава акъл по икономика след като беше финансов министър при Виденов.
      http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...87%D0%B5%D0%B2
      Очевидно управляващите залагат на старческата деменция, което е много грозно - останалите са на улицата.
      А кой даде на Румен Овчаров пак ръководен пост в енергетиката след като се о*****къка публично като министър на енергетиката както при Жан Виденов, така и при бившата тройна коалиция ???
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        БРАВО ДОСАДНИК- СТАВАШ ПИЧ- АМИ ТО ИМА И СМЕШНИ МУТРИ КАТО ТИКВАТА- КОЛЕГИТЕ МУ КАСЗВАТ, ЧЕ БИЛ ГОЛЯМО ШУБЕ
        Ти не се радвай, щото ваще червени кхмери са много по-изобретателни в краденето, лъжите и измамите от един прост пожарникар

Коментар

• Боко тиквоча да каже, къде са:
          1. 1 400 000 000 лева от резерва на НЗОК?
          2. 4 000 000 000 лева от фискалния резерв?
          3. 4 000 000 000 лева нов външен дълг?
          КАКВО НАПРАВИХТЕ С ТЕЗИ ПАРИ БИ гербаджийски МЪРШИ?

Коментар

• Беше се излъгал да отиде на един рожден ден на половинката му Цветелина. Още на вратата управителят на заведението им предложил специално помещение за охраната по идея на Бойко. Естествено, охранителите се зарадвали, че ще ядат и пият на воля, далеч от погледите на шефовете си. Към края на вечерта сервитьорите ги бяха сюрпризирали много неприятно. Минали покрай всеки, записали кой какво е ял и пил и им изготвили индивидуални сметки.

— Ние сме гости на рождения ден на Цветелина — възроптали някои от тях, като повикали управителя.

— Няма такова нещо! Бойко каза, че гостите са в другата зала.

Едно от момчетата на Поли нямало никакви пари и се принудило да поиска от шефа си, като му обяснил случая. Той веднага демонстративно напуснал рождения ден. Оттогава на Бойко му беше излязъл прякора Бойко Ларжа. И всички охранители го презираха.

Коментар

• Властта Станишева и европейските пари

Едвин Сугарев
              svobodata.com

Пак попаднахме в черния списък. Този път на Европейския съюз – заради лошите практики при провеждането на обществени поръчки. Това призна вицепремиерът Зинаида Златанова и характеризира ситуацията като драматична, а състоянието в системата за обществени поръчки като лошо.

Оказа се, че при близо 70% от търговете е участвал само един кандидат, което означава липса на конкуренция, като причината е в подготвената тръжна документация, систематично писана за определени кандидати, обясни тя.
              От това признание можем да си направим само един извод: че българската администрация действа като организирана престъпна група за заграбване на европейските пари. И че тя обслужва не интересите на българските граждани, за подобряване на чието дередже би трябвало да работят европейските фондове, а интересите на задкулисни играчи, които симулират дейности, докато всъщност разбойнически ограбват отпуснатите траншове.

Резултатът е предвидим – вече сме се сблъсквали с него покрай золумите на предишната тройна коалиция – тези на Батко и Братко, тези в САПАРД, тези с Людмил Стойков и Марио Николов, и кои ли не още. Предполага поредното безпрецедентно спиране на еврофондовете и загубата на поредните стотици милиони евро за страната ни. И никак не е случайно, че Златанова вече говори за „нулева година” за усвояване на средствата от присъединителните фондове.

Мащабите на злоупотребите с тях са огромни – което личи по установените от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) нарушения. За две години и половина, докато е имала правомощията да проверява тази дейност и оповестява своите проверки, агенцията е констатирала 589 нарушения на пет нормативни акта – Закона за обществените поръчки, правилника за неговото прилагане, наредбата за възлагане на обществените поръчки, закона за счетоводството и постановление на Министерския съвет за разходване на средствата по програма ФАР. Набелязани са 312 персонално отговорни за тези нарушения лица, сред които, оказва се, фигурира дори тогавашният премиер и настоящ лидер на европейските и българските социалисти Сергей Станишев. Той е отговорен за това, че със своя заповед е допуснал нарушение по оперативна програма "Административен капацитет".

Впрочем отговорен за нарушение на тръжното законодателство е и самият Министерски съвет на Република България – във връзка с аферата Хохегер, при която подизпълнител и получател на близо половината средства е Моника Йосифова, понастоящем съпруга на Сергей Станишев. С негово решение и при брутално нарушение на Закона за обществени поръчки, е сключен първият договор с австрийския лобист, като именно за да се избегнат изискванията на този закон, министрите решават договорът да бъде сключен през Пловдивския панаир, а финансовият министър (и днешен премиер) Пламен Орешарски няма никакви възражения за целта да бъде похарчен принадлежащия на хазната дивидент на държавното предприятие (тогава все още държавно, а малкож по-късно харизано на мастития червен олигарх Георги Гергов). Търг практически няма, тъй като тръжната документация е подадена от три фирми на Хохегер, а Пловдивският панаир възлага поръчката буквално в деня, в който МС на България решава да наеме лобистка фирма, която да чисти лошия имидж на България непосредствено преди подписването на договора с ЕС.

Впечатляващо, а? Още тогава младият социалист е доказал своята способност да потребява Закона за обществени поръчки в своя полза.

Поставете се за миг на мястото на г-н Барозу. Какво бихте си помислили за държава, в която не друг, а премиерът, при това със санкцията на самия Министерски съвет, фрапантно нарушава Закона за обществените поръчки – като от това нарушаване е облагодетелстван близък до сърцето му човек?

Какво бихте си помислили за държава, в която държавните институции оказват пряко и очевадно съдействие на някакви тъмни балкански субекти – в техните усилия да заграбят парите не само на българските, но и на европейските данъкоплатци?

Какво бихте си помислили за държава, в която партиите, пренадлежащи към ЕНП и ПЕС, въпреки върлата вражда помежду си, се съюзяват в своето желание да подкрепят популисткия законопроект на профашистката Атака за мораториум върху сделките със земя за чужденци, който съвсем директно противостои и наевропейското законодателство, и на ангажиментите, поети от страната ни при встъпването ни в ЕС?

Бихте си помислили няколко неща. Част от тях не са за казване, тъй като съдържат популярни изрази по тези места сексуални пожелания. А иначе бихте си задали три въпроса. Първо: откъде се взеха тези идиоти; второ: слепи ли сме били, като сме ги приемали; и трето – не е ли време вече да ги напъдим от хранилката, пък и изобщо от съюза...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Браточка, не ме вкарвай в партийните си "филми" - щеше да знаеш, че всички сте ми през .... ( демек безпартиен съм и редовно НЕ гласувам на избори ), за да не ви тъпча още гушите с по 12 кинта на бюлетинка

Оправяйте се!

П.П. Махнете партийната субсидия, която е 9 пъти по-висока от Германия и може да преразгледам позицията си. Демек някой ден да пусна бюлетина.

Нали ми мислите всичките доброто, що ми искате пари тогава за гласа ми?
                Не, ти ме вкарваш в партиини филми...
                Аз защищавам този ,който имам интерес да управлява...
                Аз съм казал че партиината субсидия от 12 трябва да стане на 6 лв.а за под 4 % никаква.....,че трябва да има 120 мажоритарни депутати ,но с 50 % избираеми и да се гласува машинно...
                Също гласуването да отпадне за ЕИмигранти освен за ЕС и то за евродепутати...
                Да имат 20 коли и да се возят в в самолетите на ТИМ...
                Президента да се избира от НС ...
                Прокурори ,съдии, полицейски начлници също през избори..

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  А кой назначи Делян Пеевски ???
                  А кой позволява на Румен Гечев да се показва по телевизията и да дава акъл по икономика след като беше финансов министър при Виденов.
                  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...87%D0%B5%D0%B2
                  Очевидно управляващите залагат на старческата деменция, което е много грозно - останалите са на улицата.
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• БРАВО ДОСАДНИК- СТАВАШ ПИЧ- АМИ ТО ИМА И СМЕШНИ МУТРИ КАТО ТИКВАТА- КОЛЕГИТЕ МУ КАСЗВАТ, ЧЕ БИЛ ГОЛЯМО ШУБЕ

Студентка в НБУ: “Окупаторите” са забравили, че правата на всеки се простират до там, откъдето започват правата на другите
                    31.10.2013 | 09:46 ч.

NBU Снимка: nbu.bg

Публикуваме коментар от Фейсбук на студентката по “Право” в Нов български университет Елена Николчова.

До днес не коментирах така актуалните “окупации”, но след случката днес в НБУ- не мога да се сдържа. За мен е вън от всякаква логика да отида на лекции и лекцията да не се проведе, защото 6-ма!!! младежи са окупирали залата (настанили са се удобно в една от най-големите ни аудитории, сърфират си из нета, което се виждаше на мултимедията, и си се смеят на нещата в интернет) и съответно провалят лекцията на около 250 прависти ( всеки ден на стотици млади хора). Уважавам правото на протест, но не и когато с протеста си някой нарушава правата ми (правото на образование е законоустановено в Конституцията на Република България и ще се радвам тези шестима души да се запознаят с върховния ни закон, ако ще се борят за демокрация). Няколко въпроса изникнаха. Никой от хората, търсещи явно отговорност на лица в държавната власт, обаче не можа да поеме отговорност и да ми даде отговор. Въпросите ми бяха лесни:
                    - Ще върнете ли на стотици студенти заплатената такса за конкретния курс, след като не могат да чуят лекцията, защото пречите на провеждането й?
                    - Ще изплатите ли обезщетение за пропуснатите ползи и претърпени загуби на всички тези студенти, защото, ако продължите тези си действия, ще се стигне именно до тази хипотеза?
                    - Запознати ли сте, че с действията си в момента нарушавате правата на други студенти?

Единственото, което ми се каза от едно момиче, събиращо подписи в подкрепа на “окупацията”, беше: “Емииии… не знам… и вие може да си направите протест за това като нас.”- явно приема всичко за някакво забавление, нещо разчупващо ежедневието.

Дали някой ще застане на входа на дома ми и няма да ме пуска, или ще запречи входа на гражданското, на църквата, университета и т.н. е все с еднакво значение. Ако претендирате, че нещо е свещено за вас, защо го отнемате от другите?

“Окупаторите” явно са забравили, че правата на всеки се простират до там, откъдето започват правата на другите.

Коментар

• Утре ще има голям БУНТ !!!
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (депутата от БСП Иван Иванов - б.р.), основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам.

Това заяви депутатът Йордан Цонев по адрес на лидера на ГЕРБ, цитиран от вестник "Труд".

Цонев направи изказването си по време на дебата в пленарна зала по съставянето на комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ. Цонев не пропусна и физкултурното образование на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър на свой ред обясни автобиографията си, която била публична.

Всичко започна, когато Вежди Рашидов от ГЕРБ напомни на управляващите, че студентите протестират. "Наистина ли не знаете какво искат децата - нов морал. Знаете ли какво значи, да ви го преведа - децата вече искат да останат в България образованите, а мутрите, тиквите и крадците да ходят на Терминал 2", каза бившият министър на културата. "Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател. Нека започнем да чистим мутрите", призова Йордан Цонев.

ЦАРЯ Е ГОЛ- ТИКВАТА Е МУТРА, А ТРОЛОВЕ
                        Ква мутра е тиквата бе, я не обиждай мутрите ако обичаш Истинските мутри, за съжаление не са между живите вече. А тиквата е била една изтривалка на мутрите, тип - слушам и изпълнявам. Те и затова го турнаха него за главен - щото като му кажат от ЕС изпълнявай и той търчи да изпълнява

Ей ти истински мутри, ако толко си затъжил за тех

http://www.youtube.com/watch?v=cHuhBJ0VYB4

Коментар

• Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (депутата от БСП Иван Иванов - б.р.), основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам.

Това заяви депутатът Йордан Цонев по адрес на лидера на ГЕРБ, цитиран от вестник "Труд".

Цонев направи изказването си по време на дебата в пленарна зала по съставянето на комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ. Цонев не пропусна и физкултурното образование на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър на свой ред обясни автобиографията си, която била публична.

Всичко започна, когато Вежди Рашидов от ГЕРБ напомни на управляващите, че студентите протестират. "Наистина ли не знаете какво искат децата - нов морал. Знаете ли какво значи, да ви го преведа - децата вече искат да останат в България образованите, а мутрите, тиквите и крадците да ходят на Терминал 2", каза бившият министър на културата. "Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател. Нека започнем да чистим мутрите", призова Йордан Цонев.

ЦАРЯ Е ГОЛ- ТИКВАТА Е МУТРА, А ТРОЛОВЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
                            Емитираха бонд днес, книгите може и да ги орежат до 500 милиона EUR. 5yr; 320точки над мидсуапа (4.287).
                            Въпросът е ЗА КАКВО ЩЕ СЕ ползва, каква ще е възвръщаемостта на евентуалните инвестиции (0.00% според мен щото просто ще запушват дупки) и най-вече...кой ще я "възвръща"
                            Много просто, виж ги как са изчислили годинките , кога требва да се връщат. Ще си изкарат мандата, после пак ще сложат некоя калинка за мин пред. с бутафорно правителство, което да се осере като тиквуний и по-после пак те ще се върнат на бел кон и ще раздават 13та пенсия Тая игра вече я разиграват от 25 години

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik_3 Разгледай мнение
                              Ти не отговори от де ще вземат двата милиарда за пушват БЕХ , но аз май се досещам вече
                              Емитираха бонд днес, книгите може и да ги орежат до 500 милиона EUR. 5yr; 320точки над мидсуапа (4.287).
                              Въпросът е ЗА КАКВО ЩЕ СЕ ползва, каква ще е възвръщаемостта на евентуалните инвестиции (0.00% според мен щото просто ще запушват дупки) и най-вече...кой ще я "възвръща"

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                А аз ти предлагам да връщаш парите ,който Борисф затри при спирането на Белене...
                                Браточка, не ме вкарвай в партийните си "филми" - щеше да знаеш, че всички сте ми през .... ( демек безпартиен съм и редовно НЕ гласувам на избори ), за да не ви тъпча още гушите с по 12 кинта на бюлетинка

Оправяйте се!

П.П. Махнете партийната субсидия, която е 9 пъти по-висока от Германия и може да преразгледам позицията си. Демек някой ден да пусна бюлетина.

Нали ми мислите всичките доброто, що ми искате пари тогава за гласа ми?
                                Last edited by marandi; 31.10.2013, 16:09.

Коментар

Working...
                                X