Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 13.11.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Университетски преподаватели подготвят протестно шествие в деня на будителите
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...iat_protestno/
Университетски преподаватели, които подкрепят студентската окупация, ще се съберат за протестно шествие на 1 ноември, деня на народните будители.
Срещата е уговорена за 11 часа пред централния вход на ректората на Софийския университет, уточниха участници в акцията.
В интернет от три дни се разпространява декларация на преподавателите, подкрепящи протестните действия на студентите. До 31 октомври тя е подкрепена от повече от 300 души от различни университети в България, както и някои в чужбина - асистенти, доценти и професори.
"За 24 години ние самите не успяхме да гарантираме най-базовите демократични ценности - затова дължим подкрепа на тези студенти, които имат смелостта да се борят за тях", пише в декларацията на преподавателите. Те изразяват убеждение, че правителството на Пламен Орешарски е напълно компрометирано, а 42-рото Народно събрание е делегитимирано и всекидневно "подрива и малкото останало доверие в политическите институции на страната".
"Вярваме, че в политиката моралът има място – и то днес, тук и сега. Затова се чувстваме длъжни да подкрепим студентите, дръзнали да се надигнат срещу цинизма, бездушието, пасивността и недоверието, разяждащи основите на обществото ни и поставящи под въпрос нашето бъдеще като политическа общност", пише още в документа.
Студентската стачка започна от Софийския университет преди седмица, след като Конституционният съд върна Делян Пеевски (ДПС) като депутат след искане на ГЕРБ пълномощията му да бъдат прекратени. Студентите настояват за оставка на правителството и насрочване на нови парламентарни избори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБоко тиквоча да каже, къде са:
1. 1 400 000 000 лева от резерва на НЗОК?
2. 4 000 000 000 лева от фискалния резерв?
3. 4 000 000 000 лева нов външен дълг?
КАКВО НАПРАВИХТЕ С ТЕЗИ ПАРИ БИ гербаджийски МЪРШИ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеУважавам мнението ти . Аз на орешака не вярвам от как март 2008 г. спрямо март 2007 г. е инфлацията чукна 14,2%. пък той ми обясняваше как всичко е цветя и рози - демек икономиката прегряваше със бесни темпове , а ония го насърчаваха с харченето на всичко от заниженият им бюджет .После Дянков нямал верен бюджет сякаш Орешака имаше
Демек само 5 пъти по-високи, отколкото в Германия, щот' там са 0.80 евроцента = 1.60 лв.
Ма, кефят ме тия отвсякъде - няма бюлетина от мИня докат' не видя 0 лв. партийна субсидия.
Нали си имат "членове" и "членска" маса - да се издържат от "членски" вноски
П.П. Не се занимавай да му обясняваш по макро икономика - тоя няма те разбере и след 100 години ко си му написал в 2 реда
Поздрави!
Коментар
-
Васил Георгиев, писател: Отвратителните не могат да измислят достоверни компромати срещу студентите
http://www.dnevnik.bg/intervju/2013/...e_ne_mogat_da/
През последните 25 години България никога не е имала толкова лоша медийна среда. Като качество тя е по-ниска и от тази преди това. Собствеността върху медиите е само един от факторите за това, но важен – смрадливата машина на отвратителните е почти непобедима и това със сигурност се отразява на всеки от нас.
В случая със студентите това не е точно така. Защото отвратителните не могат да измислят някакви достоверно звучащи компромати срещу студентите. Освен това смрадливите медии на отвратителните знаят, че ако атакуват прекалено остро студентите, ще настроят срещу себе си част от своите читатели, които инстинктивно проектират своите родителски инстинкти върху младите хора. Затова студентите за разлика от другите протестиращи са по-скоро неуязвими за смрадливите медии на отвратителните.
Хората в правителството с малки изключения са наемници – хора без кауза, без мнение, без право на самостоятелна инициатива. Засега силите на злото и машината за компромати използват по-нископлатените наемници - подопечния си криминалитет. На пръв поглед го използват по възможно най-жалкия начин, но целта им е да всеят страх сред студентите, защото това е максимумът, който могат да постигнат.
Нямат друг избор - морално несравнимо е да изправят някой министър или друг публичен фигурант срещу младите хора и от това няма да има някаква смислена поза. Затова насаждат умерен страх, като последна барикада, която да осуети достъпа до разложените им позиции.
Със своето участие сега, студентите, накрая оформиха трите стълба, на които стъпваше както протестът през 1997 г., така и тези през 1990 и 1991 – политическа организация, граждани и студенти, които, без да са зависими един от друг, преследват едни и същи цели със сходни, но донякъде различаващи се в конкретиката действия. Разликата е, че тогава злото – мафията и Държавна сигурност, бяха много по-прикрити. Сега имаме срещу себе си един враг, който е преял от власт и пари, който вижда своя край, но вече е толкова пораснал, че не може да се скрие. И затова сега му е времето да бъде наказан.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениене знам дали обичаш да вършиш политически поръчки ама аз не обичам..
Та така беше при БорисоФ...
Аз това съм го казал още при протестите...
Котката трябва да яде мишки ..като не искат да яде ,тогава да не искат чудеса от правителството...
Всяко следващо при този натиск ще работи..
Тези поне не им пука иначе някой луд от РБ,ГЕРБ ще направи мазало из София ....
като Михаил Неделчив , Йосиф Сърчаджиев , Михайлов ,Онзи Гладуващия...и т.н...
Коментар
-
Информационна агенция БГНЕС
Цонев не пропусна и физкултурното образование на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър на свой ред обясни автобиографията си, която била публична.
Йордан Цонев: Борисов е основателят на СИК, той е мутра
news.bgnes.com
Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (депутата от БСП Иван Иванов - б.р.), основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам.
КОМУНИСТИТЕ СИ ВАДЯТ САМИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеНе е проблема в това дали ще оцелее или не . Орешака не мие братовчед, ни тоя Михов , та да ме е еня дали щели да оцелеят или не . Проблема е че ще са поредното правителство което НЯМА да свърши НИЩО .
Вече си прочел бюджета им и знаеш че е бюджет на тупане на топката !
За мен кат няма да работят, а само ще ОЦЕЛЯВАТ е по добре да се махат още сега !
Та така беше при БорисоФ...
Аз това съм го казал още при протестите...
Котката трябва да яде мишки ..като не искат да яде ,тогава да не искат чудеса от правителството...
Всяко следващо при този натиск ще работи..
Тези поне не им пука иначе някой луд от РБ,ГЕРБ ще направи мазало из София ....
като Михаил Неделчив , Йосиф Сърчаджиев , Михайлов ,Онзи Гладуващия...и т.н...
Коментар
-
След като в продължение на години шефът на ДФЗ Васил Грудев заблуждава обществото с официалната си биография, че е "доктор" на науките, от днес той стана официално "докторант"
Биволъ разкри, че Васил Грудев не е получил образователна и научна степен доктор в Страсбург, за което са нужни най-малко 3 години. След няколко настойчиви въпроса към пресцентъра на ДФЗ оттам изпратиха следното уточнение:
"През 2005 г. става докторант и асистент към Юридическия факултет на университета „Robert Schuman” в Страсбург, Франция."
Същият текст вече фигурира и в официалната биография на Грудев на сайта на ДФЗ.
Това твърдение също е съмнително, тъй като през 2005 г. във Франция магистратурата не е достатъчна за записване на същинска докторантура. Необходимо е кандидатите да са завършили успешно обучението в програмата DEA (Diplôme d'études approfondies), която трае минимум една година.
До момента пресцентъра на ДФЗ е предоставил следните номера на дипломи на името на Vassil Groudev от Университета в Безансон: License N°·Besanco 3476865/2002200103953 (еквивалент на Бакалавър) и Maîtrise N°·Besanco 3477839/2003200204620 (Maîtrise еквивалент на Магистър б.ред).
Биволъ изпрати отново запитване до Васил Грудев да предостави подробно описание за университетското си образование по години, придружено със съответните копия от дипломи.
https://www.bivol.bg/dfz-groudev-2.htmlВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Оф, ако му ги броя тия заплахи, досега половината парламент и журналя трябваше да са в затвора
БЛИЦ Новини - Бойко заплаши със съд Йордан Цонев
www.blitz.bg
Бойко Борисов не остана длъжен на Йордан Цонев и се закани да го съди заради обвинение, което ДПС депутатът отправи към него. “Взех стенограмата от Народното събрание днес и утре ..
ТИКВАТА ПЛАШИ
Няма ли някой юрист около Борисов да му обясни, че депутатите не носят отговорност за това, което говорят от трибуната на НС. Цонев добре си е свършил работата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеhttp://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2403879
Проф. Михаил Мирчев: Оцелее ли кабинетът след май, изборите може да се разминат
Вече си прочел бюджета им и знаеш че е бюджет на тупане на топката !
За мен кат няма да работят, а само ще ОЦЕЛЯВАТ е по добре да се махат още сега !
Коментар
-
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2403879
Проф. Михаил Мирчев: Оцелее ли кабинетът след май, изборите може да се разминат
Коментар
-
В Русия. Един дядо се жалва на лекаря:
- Докторе, помогни, бабата умира, само лежи, стене, не ще да яде, не пие нищо, какво да правя?
- Ще се опитам да помогна, но първо трябва да се започне със секс.
- Какъв секс от мен, аз съм стар, Ленин съм държал в ръцете си, като умираше!
- Няма друг начин, казал лекарят.
Отишъл дядото в аптеката, купил виагра, оправил бабата два пъти и захъркал. На сутринта се събужда и какво да види - бабата станала, весела, готви нещо на печката. Дядото тутакси заплакал.
- Що плачеш, попитала бабата.
- Ако знаех това нещо през 1924г., Ленин нямаше да умре тогава.
ЗА МУТРОТРОЛОВЕТЕ НА ГЕРБ- НАЛИ СА КОМУНИСТИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЕЕ ДОСАДНИК- ТОВА Е ВЕЛИКО, АКО Е ВЯРНО- АБЕ СМЕШНИК И КЛОУН
Депутат от ГЕРБ към колегите си: Осъзнавате ли колко сме жалки
pik.bg
"Осъзнавате ли колко сме жалки всички”, призна от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ
Тоя тъпунгер, поне си е признал, ама ти да си чул някога такова нещо от заклетите комундета? Няма и да чуеш. Все пак те вината ги поемат само с мезетата. Сигурно и сега "не са разбрали", че "колко сме жалки" е включвало и тях, както и всичката сган в оня коптор парламента.
Коментар
Коментар