IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз лично съм убеден че ако в парламента се избират на случаен принцип хора с висше образование, на тези хора им се отрязват всякакви възможности за корумпиране, то този парламент ще се справя всъщност по-добре от всеки български парламент от 1876 насам.
    1. Спорът за истината не се решава с рационални аргументи
    2. Спорът за истината се решава с компромиси, жребий, избори или насилие
    3. Това кой го беше казал ??? Кой кОй коЙ

Вървиш в правилна посока. Самостоятелното мислене и незачитането на авторитети, винаги води до помъдряване. Обречен си да станеш ФИЛОСОФ !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Снимката на Дудука е менте, ето го оригиналът!

"Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Би ли разяснил какво е това нещо нормална европейска България?
        Не знам, като се получи ще видим. Може да се със силна държава като Франция, може да е социална като Испания или Португалия, или доста либерално пазарна като Англия, може да прилича на Германия или Скандинавските, макар че на мен не ми се вярва. Нямам идея. Все пак никога България не се е управлявала наистина демократично, никой няма как да знае какво всъщност искат българите. До сега знаем какво не искат. Знаем слабостите в обществото ни, но не и силните му страни. Партиите доста се потрудиха да потискат тези силни страни. А силно общество се гради върху сила, не върху експлоатиране на слабости.

Коментар

Това което аз искам е нормална европейска България. Нито една партия в този парламент не допринася за това. Като се махне БСп и ДПС ще загуби влияние. ГЕРБ си е еднодневка, още 3,5 години и няма да я има. Волен се надявам да направи някоя глупост че да го вкарат на топло. него главата вече не го слуша така че ще направи някоя глупост. И така от само себе си ще се разчистят авгиевите обори.

Какво ще излезе след това кой знае. Но хората вече узряват, не приемат манипулации като чиста монета, имат избирателно внимание към медиите. Гражданското общество почна и да хапе, не само да се държи цивилизовано. В началото на протестите си мислех че тази енергия ще свърши по някое време, хората пак ще изпаднат в апатия и съответно бързата оставка бе важна за да се чувства гражданското общество силно.

Но то вече набра такава инерция че не мисля че нещо може да го спре. Освен бърза оставка. За това и не искам оставка.
          Би ли разяснил какво е това нещо нормална европейска България?

Коментар

• Да видим обаче каква е доминантната стратегия на партиите ако няма вяра в медиите. Значи те не могат да си позволят да загубят контрола върху тях - въпреки всичко - защото това ще изкара на бял свят глупостите им. Остава им само едно нещо - максимално навреждане на имиджа на противника - така поне няма сами да затъват и си запазват възможността ОТНОСИТЕЛНО да се представят по-добре.

Но така отново те подкопават собствената си основа на властта, защото затвърждават в обществото че медиите са продажни. От този кръг няма измъкване - в крайна сметка самите партии работят за сриване на властта си и реално няма как да се измъкнат от този порочен кръг.

Така обаче създават вакум във властта - и в този вакум се настанява това гражданско общество което сега се създава. Няма как да се настани партия, защото ще бъде наклепана. Гражданското общество едва ли ще иска да прави партия, това за него е лоша стратегия, което мисля че то го разбира, но реално ще може да контролира имиджа на наличните партии.

И партиите губят властта си - поне тази власт на която са свикнали. След това вече доминантната им стратегия вече се променя - няма да е следване на лидера и шуробаджанащина, а да правят мили очички на гражданското общество.

И България се превръща в нормална европейска държава. Една оставка сега ще отложи това, може би дори много ще го отложи, но в крайна сметка това ще се случи в свят, в който всеки човек е медия.

Коментар

• Чрез Milena Mavrova#КОЙ?

- Кой изби елита на нацията след Девети септември? – БКП
              - Кой създаде лагерите? – БКП
              - Кой обслужваше Съветския съюз? – БКП
              - Кой ликвидира свободата и демокрацията? – БКП
              - Кой създаде ДС? – БКП
              - Кой дъндурка 35 години на власт Живков? – БКП
              - Кой уби Георги Марков? – БКП
              – Кой скри истината за Чернобил? – БКП
              - Кой създаде БСП? – БКП
              - Кой докара „Лукановата зима“? – БКП
              - Кой свали първото демократично правителство? – БСП
              - Кой измисли тезата „всички са маскари“? – БСП
              - Кой ограби банките и спестяванията на хората? – БСП
              - Кой създаде кредитните милионери? –БСП
              - Кой беше против НАТО? – БСП
              - Кой създаде олигархията? –БСП
              - Кой докара Царя? – БСП
              - Кой направи Тройната коалиция? – БСП
              - Кой върти с руснаците далаверата „Белене“? – БСП
              - Кой назначи Пеевски? –БСП
              - Кой ръководеше Бисеров? – БСП.
              - Кой не подава #ОСТАВКА? – БСП' и Олигарски '

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Защо в България демокрацията се изкривява?

Защото политиката корумпира - бедни, некадърни хора разчитат на партиите си да направят пари, богати некадърни хора разчитат на партиите си да стават все по-богати. Какво става от тук нататък - лоялността към партията и партииния лидер измества демокрацията. Реално за всеки човек в политиката е много по-важно да прави това което лидера иска, от това да прави това което смята за редно. Защото от лидера зависи как той ще живее.

Но какво се получава в такъв случай. Интереса на лидера е на първо място да си запази мястото - за тази цел му трябва некадърни лоялни хора, които да зависят от него, я с добро, я с заради нещо тъмно в миналото им - така първата цел на лидера става много по-лесно достижима.

Втората цел на лидера - да си осигури благоприятно медиино отразяване. Така държи общественото мнение. За да направи това му се налага да държи медиите - което е доста трудно. Много по-лесно е да зарадва собствениците на медии и големите рекламодатели.

До тук значи контролира собствената си партия и общественото мнение. Идва проблема му с дълготрайното запазване на властта. Трудно може да разчита че сам ще стои дълго на власт, защото е ясно че на следващите избори най-вероятно ще загуби. така поне практиката показва. Значи му се налага да запазва някакви парчета власт дори когато не е на власт. Как може да става това - ами с дългосрочна лоялност на хората, които са лоялни към него. Те трябва да си знаят че щом той е на власт и за тях ще има от баницата.

И до какво води това. До шуробаджанащина, корупция, ужасно управление все едно кой е на власт. Просто това е доминантната стратегия да имаш власт в България.

Слабото звено в цялата верига са медиите. хората трябва да им вярват, за да могат тези медии да формират обществено мнение. Значи ако се срине вярата в медиите, излезат на бял свят манипулациите, а и манипулаторите и вече цялата пирамида на властта почва да се клати. Реално всичко друго става контрапродуктивно ако не може да се гарантира правилното обществено мнение.

И това сега правят тези протести - сриват из основи самата основа на властта в България. Превръщат успешните модели на задържане на властта в анахронизъм. За това и България вече няма да е същата и управленията няма да са същите. Партиите са тъпички и ще им трябва известно време да осъзнаят това, но ще се научат.

Коментар

• Преди седмица и нещо Цветелин Йовчев беше в САЩ .Днес е замина на посещение в Израел.,http://press.mvr.bg/NEWS/news131111_06.htm Много съмнителни са тия негови воаяжи.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    [B][SIZE="4"][COLR="Blue"]Бюнямин Хюсеин Хасан ще замести Христо Бисеров в парламента/url]
                    И какво нередно видя твоята кандидатемигрантска особа в случая?

Коментар

Институциите в САЩ са направени така че на всякъде да има контратежест. Още когато са я измисляли тяхната конституция целта им е било никоя група от хора - независимо колко популярна да не може да упражнява властта самостоятелно.

Ако някой американски политик или партия каже ние сме мнозинство - ще си правим каквото искаме и ще го изгонят веднага от политиката - самата им конституция смята това отношение за изключително лошо.

Тук това е нормално поведение.
                      Тук, май само при Борисов се е случвало, а там.. е не е точно демокрация Имаш между БСБ и ГЕРБ да избираш, а дали е достатъчно..

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                        Хипотетично има много варианти,но на този етап,с това народонаселение нищо добро не виждам!!!БКП/С,ДПС,Атака!!!Но все пак трябваше да направят нови избори!!!Да си затвърдят победата!!!
                        Аз все пак казах с висше образование.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                          Аз съм убеден, че и в Конгреса на САЩ ще е така, е и?
                          Институциите в САЩ са направени така че на всякъде да има контратежест. Още когато са я измисляли тяхната конституция целта им е било никоя група от хора - независимо колко популярна да не може да упражнява властта самостоятелно.

Ако някой американски политик или партия каже ние сме мнозинство - ще си правим каквото искаме и ще го изгонят веднага от политиката - самата им конституция смята това отношение за изключително лошо.

Тук това е нормално поведение.

Коментар

Аз лично съм убеден че ако в парламента се избират на случаен принцип хора с висше образование, на тези хора им се отрязват всякакви възможности за корумпиране, то този парламент ще се справя всъщност по-добре от всеки български парламент от 1876 насам.
                            Хипотетично има много варианти,но на този етап,с това народонаселение нищо добро не виждам!!!БКП/С,ДПС,Атака!!!Но все пак трябваше да направят нови избори!!!Да си затвърдят победата!!!

Коментар

Аз съм убеден, че и в Конгреса на САЩ ще е така, е и?

Коментар

• Бюнямин Хюсеин Хасан ще замести Христо Бисеров в парламентаТова обяви Централната избирателна комисия в решение, публикувано на интерент страницата й

Какво ми каза гуглето за тоя резак Он е роден на 23 ноември 1963 г. в с. Байково, област Шумен

Образование
                                Средно - Техникум по механотехника гр.Шумен
                                Висше, магистър - Шуменски университет през 1990 г.
                                специалност "Българска филология"

Професионална квалификация
                                Учител по БЕЛ в ОУ с. Висока поляна
                                От 1992 до 1996 г. началник отдел "ОК" в общинска администрация Хитрино
                                До 1997 г. директор на СОУ с. Венец
                                Секретар на община Венец до 1999 г.
                                Заместник областен управител на област Шумен до 2001 г.
                                Консултант в "Шуменско пиво" АД в периода 2001-2003 г.
                                От 2004 г. до 2011г. секретар на община Хитрино;
                                От 14.11.2011г. заместник кмет на обшина Хитрино
                                http://www.hitrino.org/bg/administra...wo/zam_kmetowe

Коментар

Working...
                                X