Първоначално изпратено от Shar
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 13.11.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Аз искам да разкажа за Бай Миле, понеже съм му бил охранител и за групировката СИК, за всички босове от СИК, включително и за Бойко Борисов преди да стане Главен секретар какви са му били отношенията. Не е смешно, защото аз му бях охрана на Бай Миле и съм бил свидетел на разговори и на срещи на Бай Миле и на други, които някои от тях са починали, други са живи. Искам да разкажа отношенията на премиера Бойко Борисов с групировката СИК. Ще започна първо, че повече от разрешителните на оръжията, особено на охранителите на Бай Миле, бяха на фирмата на Бойко Борисов, на охранителната фирма “Ипон”.
Бойко Борисов изрева, че не бил виждал никога в живота си Иво Карамански, камо ли да се бил снимал с него.
Припомняме на читателите на АФЕРА показанията на обвиняемия по любимото дело на Цветан Цветанов „килърите” – Васил Костов – Кеца, които АФЕРА публикува преди две години. От тогава до днес съдът, прокуратурата, службите и МВР се правят на неми и глухи.
Това са пълните обяснения на Васил Костов – Васко Кеца по делото „килъри” за Бойко Борисов от 24 ноември 2011 година пред Шуменския съд:
„Съдът дава възможност на подсъдимия Васил Костов да дава обяснения.
Подсъдимият Васил Костов: Аз искам да разкажа за Бай Миле, понеже съм му бил охранител и за групировката СИК, за всички босове от СИК, включително и за Бойко Борисов преди да стане Главен секретар какви са му били отношенията. Не е смешно, защото аз му бях охрана на Бай Миле и съм бил свидетел на разговори и на срещи на Бай Миле и на други, които някои от тях са починали, други са живи. Искам да разкажа отношенията на премиера Бойко Борисов с групировката СИК. Ще започна не знам от къде. Ще започна първо, че повече от разрешителните на оръжията, особено на охранителите на Бай Миле, бяха на фирмата на Бойко Борисов, на охранителната фирма “Ипон”, аз я знам коя е. Нямам нищо против правителството, нищо против партия ГЕРБ да говоря това, даже съм се.
СЪДЪТ УКАЗВА на подсъдимия Костов в обясненията си да се придържа към факти и обстоятелства по делото, които се изясняват, установяват и проверяват по настоящото дело.
Подсъдимият Васил Костов: Добре. Виждал съм Бойко Борисов, Сретан Йосич, Бай Миле, Стоил Славов и не съм на сто процента сигурен, но мисля, че и Венци Стефанов в сладкарница “Виенски салон”, която се намира на паметника “Левски”. И доколкото в последствие разбрах тоя Виенският салон май е бил на Венци Стефанов. В последствие разбрах, че там се обсъждало от групировката всеки от босовете да съберат пари да подкрепят Бойко Борисов да стане някакъв главен в полицията, не разбрах добре, в последствие разбрах какъв става, и да му се закупи с тия пари, да му се уреди висок чин. Това е едното. Бил съм. Да продължавам ли?
СЪДЪТ УКАЗВА на подсъдимия Костов да дава обяснения във връзка с факти и обстоятелства на делото, предмет на проверка и установяването им по настоящото дело.
Подсъдимият Васил Костов: Аз искам да разкажа за моите отношения, нали все питат “Бай Миле, Бай Миле”, и аз искам да разкажа за Бай Миле, искам да разкажа и за другите. Бил съм на срещата след убийството на Поли Пантев.
Съдът: Въпросът за Бай Миле и неговото отношение не са предмет на разследване тук.
Подсъдимият Васил Костов: Ами ще ви кажа. Ще се обърна и ще Ви кажа, че от тия всичките подсъдими единствено познавам Петър Стоянов, а ме вкарват в някаква група, едва ли не, че с Янко съм бил не знам какъв, и с тоя, и с оня и т.н. Нека да се изкажа.
Адвокат Анадолска: Господин Председател, може ли само да кажа нещо. В момента дава обяснения подсъдимият. Цял ден слушаме свидетелски показния за всякакъв вид убийства.
Подсъдимият Васил Костов: И говорим за пет години назад.
Адвокат Анадолска: Подсъдимият иска да каже това, което е слушал днес, и което провокира тези частични обяснения. Не знам дали неговите са извън предмета на доказване, след като цял ден слушахме за всякакви други неща, което означава, че би могло да продължим да слушаме и това, което той има да каже, включително за Бай Миле, както каза прокурор Петрова, което е на първа страница на обвинителния акт. Значи, той е може би много по-близо до предмета на доказване, отколкото беше свидетелят. Много моля да дадете възможност на моя подзащитен да обясни това, което иска да обясни, защото аз не случайно казах, че после може да се наложи провеждане на очна ставка именно със свидетеля, който отстранихте от залата.
Подсъдимият Васил Костов: Бил съм пряк свидетеля на срещата между босовете на СИК, няма да ги изреждам, те се знаят кои са, когато се разпределяха, след убийството на Поли Пантев. Бяха всички в Японския хотел и се караха за парите му. Ставаше въпрос за 80 или 100 милиона долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не даваха повече от 10 милиона. В последствие разбрах, че Бойко Борисов има бригада, не група – бригада, която все някак си ще се разберат там, ще се оправят, ще се натиснат, ще ги натиснат тези тримата и ще си вземат парите. Чувал съм, това ще си го запазя за впоследствие, и много по други разговори за Бойко Борисов специално. За каналите да кажа. Бойко Борисов му бяха на него, той отговаряше лично за каналите за хероина от Турция, който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дроба. Синтетична дрога се изпраща тук и каптагон, а влизаше хероин. Той имаше проблеми тогава за тези канали с Косьо – Самоковеца. Беше взето, знам в коя къща, кои хора са присъствали, се взе решение някак си да се оправи проблема с Косьо – Самоковеца. Трябваше да се оправи и проблемът с Мето Илиенски, а Бойко Борисов не знам там какви отношения е имал – по-близки, по- преки, той се застъпи тогава за Мето Илиенски. И много други работи мога да Ви разкажа – за Бай Миле, и за групата СИК, и за премиера и т.н. Мога да Ви кажа другото. Защото премиерът, тогава Бойко Борисов, идваше постоянно с един мой градски, който в момента всички го знаят какъв е на премиера и къде се намира в момента, за потвърждение, мой градски от Червен бряг, макар че аз не съм от Червен бряг, какви са му отношенията на този човек с Бойко Борисов, нали примерно, ако нещо съм се объркал и не е бил Бойко Борисов. От къде знам, че е бил Бойко Борисов и съм го виждал. Мога да Ви разказвам до утре още, ако Ви интересува. Искам да потвърдя за пореден път, че нямам нищо общо, освен с Петър Стоянов моите познанства и съм работил в неговата фирма. Другите въобще не ги познавах до обвинението, до процеса. И така. Преди това нито съм ги знаел, нито съм ги познавал. Благодаря Ви!”
Afera.bg
МУТРИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеКойто бездейства – предава себе си. Бъдещето си. Децата си
11 Ноември 2013
Доц. Кристиан Таков
Публикуваме едно към едно обръщението на доцент Кристиан Таков, преподавател по гражданско право в Софийския университет, в началото на похода на справедливостта в неделя. Той застана на стълбите пред Ректората и заяви, че "битката е безкрайна, ежедневна, а напредъкът ще ни се вижда бавен".
Отсреща имаме хора,
Които наричат честността "наивност";
Които бълват по форуми, но ги е срам от имената си, та ги крият;
Които мразят Ранобудните студенти заради смелостта им и заради собствената си пъзливост;
Които не разбират, че нещо може да се прави не за пари, а за идеал.
Само ги вижте, на какво приличат:
Ректорът на УНСС приканя студентите си да емигрират и плаши, да ги заключи.
Рефлекси от предишната му месторабота.
Депутат от БСП предвожда мутри и фашисти да поругаят Университета и да го опръскат с кръв.
Рефлекси от 1925 година
Председателят на църковното настоятелство на св. Александър Невски уволнява дръзналия да бие камбаната за Деня на будителите. Иначе казано – епископ Тихон въдворява тишина.
Липса на рефлекси и неспособност за рефлексия.
Като ги гледам, се сещам за думите на Max Liebermann – "не мога да изям толкова, искам да повърна".
Да не забравяме обаче, че изброените са просто слуги на скрити господари.
Което не значи, че са безобидни.
Което обаче и не значи, че трябва да ги мразим. ЗАЩОТО:
Те се хранят от омразата ни и растат върху й. Не им я давайте и не рушете себе си. ЗАЩОТО:
Не за омраза, а за погнуса са достойни – и то не те, а делата им.
Различавайте човека от делата му. Тях дамгосвайте, него привличайте.
Не отричайте никому шанса да се покае, поправи и развие. С омразата си го гоните по пътя на злото. ЗАЩОТО:
Дори да победим с омраза – как после ще живеем с нея? ЗАТОВА:
Не клеймете тия, които не мислят точно като вас, като предатели, като платени, като комунисти и като каквото друго там си ненавиждате;
Не правете списъци с врагове – оставете тоя специалитет да си го ядат ония, които си го умеят;
Бъдете будители, но не будете никого силом;
И не размахвайте юмрук, а протегнете ръка.
ИНАЧЕ:
Ще заприличате на тях. И те ще победят завинаги.
Не можем да забравяме и друго – че злодеите десетилетия наред градят безумно социално неравенство, от което оскотяват и прекалено богатите, и унизително бедните. Богатите се самозабравят. Бедните стават страхливи, отчаяни и затова – безразлични. Те не ни припознават като свои защитници и нашата битка не смятат за своя. Тази пропаст между имащи и нямащи е съпричинена от партията, която колкото по левее на думи, толкова по корпоративна става на дело. Затова няма да приканвам, да викаме "Оставка", а ще призова непрестанно да си повтаряме думите на Александър Кьосев "Така повече не може". И да правим така, че повече да не могат.
Те се страхуват. Панически. Ядат се един друг, бягат в "тежка чужбина". Започват да хапят наоколо. И – защото злостта е емоция, която умеят твърде добре – ще хапят и след години. IGNORE. Няма безплатен обяд. Може и вас да ухапят. Показвайте белезите си. С гордост.
И ги разобличавайте. С мъдрост, смелост и неотклонност. Така от безсилната ярост ще преминем към справедливия гняв.
Не когато сме много. А когато сме достатъчно.
Протестът вече е успял и продължава да успява с всеки ден, в който:
Не стихва;
Намира нова форма;
Назовава конкретно опозорено име;
Препречва поредното безобразие;
Осуетява наглост.
Успява всеки ден, в който:
Ги е страх, да влизат през парадния вход;
Се боят, да водят стенограма за срещите си;
Лъжите им се разобличават, а сценариите – провалят;
Успява всеки ден, в който на тях е по-трудно, а ние дишаме по-свободно.
Битката е безкрайна, ежедневна, а напредъкът ще ни се вижда бавен.
Посоката обаче е ясна за всекиго. И затова всеки трябва да участва.
Там, където е.
С каквото може.
По какъвто начин реши.
А който бездейства – предава себе си. Бъдещето си. Децата си. Да не каже после, че не е разбрал.
Прочее, ОСТАВКА!
http://www.svobodata.com/page.php?pid=12744&rid=20
ОСТАВКА !!!
ВЕДНАГА !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
"Студентите" са група граждани, окупирали обществена сграда
12.11.2013 / 09:39 от: доц. д-р Николай Гочев, преподавател по антична литература в СУ "Св. Климент Охридски"
Какво имаме тази вечер, 11 ноември 2013 г.? Ректоратът е затворен и там не се допускат не само редовните студенти и щатните преподаватели, но дори и администрацията. Искането на затворилите сградата граждани е същото като преди: незабавна оставка на правителството и незабавни избори. Аргументът за това е, накратко, следният: “не ни харесва това правителство и този парламент”.
Ако правителството отстъпи и парламентът бъде разпуснат, това ще значи
отмяна на изборите в България по принцип.
Защото независимо от това, какъв ще е следващият парламент, той винаги, съгласно прецедента, ще може да бъде разпуснат с “граждански протест”. При това няма да има значение колко масов ще е този “протест”. Ето сега виждаме няколко десетки (или стотици) “студенти и преподаватели”, които просто “искат” избори. Тези хора са граждани, нали така? Медиите ни уверяват, че техните изяви представляват позицията на всички граждани в България и поради това правителството е длъжно да подаде оставка. Значи волята на няколко стотици е достатъчна, за да се отменят избори, в които са участвали милиони.
Възможно е оттук нататък избирателите да откажат да избират така, както изискват “протестиращите”, покровителстващите ги вестници и телевизии, и партиите, които имат по-малко гласове от тези, които желаят. Тогава всяко законно правителство ще бъде сваляно с протести и страната винаги ще се управлява от назначени (от президента) правителства. Наистина ли един президент, който вижда това и не възразява, е добър представител на народа (общността на всички граждани)? Мисля, че не.
Ето как се ограничава участието на хората в управлението на държавата.
Така се отменя и демокрацията
– ако всеобщите избори за народни представители са съществена част от понятието “демокрация”. Хората, които днес действат за отмяна на демокрацията, твърдят, че се борят с олигархията. На основание на казаното дотук ми се струва, че те лъжат.
За да се разбере ставащото, трябва да се обърне внимание, как то се поднася на обществото, как е опаковано. Говори се упорито за “студенти”, като с тази дума се дава сигнал, че това са лица млади, неопитни, невинни, но пък смели и честни. В действителност те могат да бъдат, за съжаление, всякакви. Това, че тези хора не могат да представляват общността на студентите в СУ, да не говорим за тези в страната, изцяло се игнорира.
Същото се отнася за преподавателите, които са съставили подписка “в подкрепа на окупацията”. Списъкът, който се разпространи преди 3-4 дни, съдържа имена на 609 лица, като за около 300 от тях е отбелязано, че са преподаватели от СУ. Аз обаче срещам в него имена на хора, които познавам много добре, и за които знам, че никога не са били преподаватели в Университета, освен ако не се смята това, че преди много години някой им е позволил да проведат няколко часа на хонорар. Но нека са 300, това е по-малко от 20% от щатните преподаватели в Университета. Неучастието в подписката на другите над 80% не се коментира.
Тези малко на брой “студенти и преподаватели”, които желаят правителството да си иде, се
опитват не просто да извършат преврат, а да променят изцяло политическата система,
като по същество отменят изборите и отстранят завинаги от управлението на страната партиите, които ги затрудняват.
Поради това събитията през 2013 г. изглеждат като подготовка за нещо, подобно на случилото се през 1944-1947 г. Но се работи по нова технология. Заинтересованите медии въвеждат в публичното пространство образ на група интелигентни и почти безпомощни млади хора, които се опират само на изостреното си чувство за обществен морал. Тези хора, под закрилата на благоприятния образ, който им е създаден не случайно, а целенасочено, отнемат от обществото една от най-големите сгради в центъра на столицата. Съобщават, че ще допускат в нея само онези преподаватели, които ги подкрепят (сякаш е тяхна собственост!). Атакуват и други (сградата на Стопански факултет - това го прочетох днес следобяд ).
Приемат бившия посланик на САЩ.
И пак са безпомощни, и пак станалото си е сякаш вътрешна работа на Университета, така че полицията да не може да се намеси, но пък обществото да се стресне, да се поучи и да изгони законното си правителство и законния парламент.
Сутринта бях писал на колегите от Катедрата, че е добра идея това, което видях в един форум:
"Тока, водата и парното в университета биват прекъснати, а полицията организира КПП-та на входовете на "окупирания" университет, недопускайки никого да влиза, но пропускайки окупаторите, желаещи да излязат навън. Би трябвало на излизащите да им се вземат личните данни, за да бъдат предадени на ръководството на университета, така че ако има повреди в сградата, да се знае от кого да се искат компенсации."
След като получих два кратки отговора, добавих следното:
“Колеги,
Предложението ми е изпратено на е-mail адреса на Ректора.
Българската полиция, както и всяка друга, съществува, за да охранява конституционните права на гражданите. Сега, както виждате, правата на хиляди граждани са нарушени.
Недейте да сантименталничите. Лицата, които се намират в Ректората, са си присвоили обществена сграда за неопределен срок. Те са манипулирани от преподаватели с политически амбиции, от цинично идеологизирани медии и съмнителни "неправителствени организации". Това, че някой се е нарекъл "студент", не означава, че не е способен на терористични действия. Трябва да се види, дали това, което става пред очите ни, не може да бъде определено и така.
Не забравяйте, че онези, които убиха и прогониха стотици хиляди хора от домовете им в една не много далечна от нас държава и до ден днешен биват наричани от влиятелни медии "опозиция".
Не мислете, че това не може да се случи и тук. Имаме работа с хитър и опасен противник, който разполага с вестници и телевизии, с подкрепа на всички нива в държавата, а несъмнено и в чужбина.
Наред с това трябва да мислим и за безопасността на тези хора, които нахлуха в сградата. Трябва да се намери начин те да бъдат изведени оттам мирно.”
*
А ето и едно днешно изказване от Фейсбук. Ако е на студент -
ето за такива студенти си заслужава да се работи:
“Тази ситуация става все по-абсурдна. Университет, окован във вериги. Медиите - дирижирано поднасят информация през цедка, изкривяват фактите, не допускат никакво друго мнение. Институциите - управа на СУ, прокуратура, полиция, МОН и др. изцяло абдикират от задълженията си, вменени от закона.
Хилядите студенти, преподаватели и служители, които искат да упражнят правото си на труд и обучение нямат нито медиен комфорт, нито институционална закрила - принудени са да събират подписи за спазване на законността. Това не е "правова" държава. Това е липса на държава.
Може би това е целта и на активистчетата окупирали СУ, и на кукловодите им, и на бездействащите пряко отговорни институции. Погазване на закони, погазване на права на граждани, мълчание на институции, пълно информационно затъмнение - на какво ви прилича това? Има подобни периоди в учебниците по история - най-срамните за обществото!”
МУТРИТЕ ГЕРБЕРЯСАХА И МУТРЯСАХА БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
Който бездейства – предава себе си. Бъдещето си. Децата си
11 Ноември 2013
Доц. Кристиан Таков
Публикуваме едно към едно обръщението на доцент Кристиан Таков, преподавател по гражданско право в Софийския университет, в началото на похода на справедливостта в неделя. Той застана на стълбите пред Ректората и заяви, че "битката е безкрайна, ежедневна, а напредъкът ще ни се вижда бавен".
Отсреща имаме хора,
Които наричат честността "наивност";
Които бълват по форуми, но ги е срам от имената си, та ги крият;
Които мразят Ранобудните студенти заради смелостта им и заради собствената си пъзливост;
Които не разбират, че нещо може да се прави не за пари, а за идеал.
Само ги вижте, на какво приличат:
Ректорът на УНСС приканя студентите си да емигрират и плаши, да ги заключи.
Рефлекси от предишната му месторабота.
Депутат от БСП предвожда мутри и фашисти да поругаят Университета и да го опръскат с кръв.
Рефлекси от 1925 година
Председателят на църковното настоятелство на св. Александър Невски уволнява дръзналия да бие камбаната за Деня на будителите. Иначе казано – епископ Тихон въдворява тишина.
Липса на рефлекси и неспособност за рефлексия.
Като ги гледам, се сещам за думите на Max Liebermann – "не мога да изям толкова, искам да повърна".
Да не забравяме обаче, че изброените са просто слуги на скрити господари.
Което не значи, че са безобидни.
Което обаче и не значи, че трябва да ги мразим. ЗАЩОТО:
Те се хранят от омразата ни и растат върху й. Не им я давайте и не рушете себе си. ЗАЩОТО:
Не за омраза, а за погнуса са достойни – и то не те, а делата им.
Различавайте човека от делата му. Тях дамгосвайте, него привличайте.
Не отричайте никому шанса да се покае, поправи и развие. С омразата си го гоните по пътя на злото. ЗАЩОТО:
Дори да победим с омраза – как после ще живеем с нея? ЗАТОВА:
Не клеймете тия, които не мислят точно като вас, като предатели, като платени, като комунисти и като каквото друго там си ненавиждате;
Не правете списъци с врагове – оставете тоя специалитет да си го ядат ония, които си го умеят;
Бъдете будители, но не будете никого силом;
И не размахвайте юмрук, а протегнете ръка.
ИНАЧЕ:
Ще заприличате на тях. И те ще победят завинаги.
Не можем да забравяме и друго – че злодеите десетилетия наред градят безумно социално неравенство, от което оскотяват и прекалено богатите, и унизително бедните. Богатите се самозабравят. Бедните стават страхливи, отчаяни и затова – безразлични. Те не ни припознават като свои защитници и нашата битка не смятат за своя. Тази пропаст между имащи и нямащи е съпричинена от партията, която колкото по левее на думи, толкова по корпоративна става на дело. Затова няма да приканвам, да викаме "Оставка", а ще призова непрестанно да си повтаряме думите на Александър Кьосев "Така повече не може". И да правим така, че повече да не могат.
Те се страхуват. Панически. Ядат се един друг, бягат в "тежка чужбина". Започват да хапят наоколо. И – защото злостта е емоция, която умеят твърде добре – ще хапят и след години. IGNORE. Няма безплатен обяд. Може и вас да ухапят. Показвайте белезите си. С гордост.
И ги разобличавайте. С мъдрост, смелост и неотклонност. Така от безсилната ярост ще преминем към справедливия гняв.
Не когато сме много. А когато сме достатъчно.
Протестът вече е успял и продължава да успява с всеки ден, в който:
Не стихва;
Намира нова форма;
Назовава конкретно опозорено име;
Препречва поредното безобразие;
Осуетява наглост.
Успява всеки ден, в който:
Ги е страх, да влизат през парадния вход;
Се боят, да водят стенограма за срещите си;
Лъжите им се разобличават, а сценариите – провалят;
Успява всеки ден, в който на тях е по-трудно, а ние дишаме по-свободно.
Битката е безкрайна, ежедневна, а напредъкът ще ни се вижда бавен.
Посоката обаче е ясна за всекиго. И затова всеки трябва да участва.
Там, където е.
С каквото може.
По какъвто начин реши.
А който бездейства – предава себе си. Бъдещето си. Децата си. Да не каже после, че не е разбрал.
Прочее, ОСТАВКА!
http://www.svobodata.com/page.php?pid=12744&rid=20Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеДнес е денят. Днес ще се разбере "ранобудните" независими ли са или не, народът ще ги подкрепи ли или не, народът иска ли промяна или не, ще има ли промяна на олигарско-политическата клика, ще има ли съд и присъда за ограбилите България за така наречения преход.
Ако ще има промяна - нека да става.
Ако няма да има промяна, прибирайте се вкъщи и се стягайте за студената зима.
Студенти от цялата страна ще окупират парламента
Окупацията на парламента започва в 10.30 ч. във вторник.
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...amenta-5998165Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Не сме изпращали писмо до България, а водим закрити преговори за програма "Околна среда". Не мога да кажа, че има проблем с обществените поръчки, заяви Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.
Днес вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова заяви, че е открита наказателна процедура на ЕК към България по Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) заради злоупотреби при възлагане на обществени поръчки. По думите ѝ в края на октомври било получено официално писмо от ЕК, че България е сериозно застрашена от откриване на наказателна процедура, "която към днешния ден вече е открита". Целта е прозрачна, по изключително примитивен начин да бъдат политизирани евентуални предстоящи проблеми в министерството, като прехвърля въображаеми вини.
По-късно Ширин Уилър заяви на пресконференция, че ЕК е загрижена за управлението на "Околна среда" в България и добави, че става дума за проблеми при управлението и осигуряването на пълен контрол над правилното изразходване на средствата, предаде БТА.
"Не сме изпращали писмо до българските власти, а водим закрити преговори, за които засега не мога да съобщя подробности", добави тя.
Говорителят поясни, че разговорите се водят на основата на данни от доклад на Сметната палата.
"Не мога да кажа, че има проблем (с избора на изпълнители на обществени поръчки), но това е един от въпросите, които разглеждаме. Има тревоги, свързани с управлението на фондовете (по тази програма), това обичайно е свързано с обществените поръчки", добави Уилър.
Междувременно ръководителят на управляващия орган на програма "Околна среда" Малина Крумова, която заемаше този пост и в правителството на ГЕРБ, каза, че има писмо от ЕК, но в него не е посочено предупреждение за наказателна процедура, предаде БНР.
Бившият зам.-министър на МОСВ и депутат от ГЕРБ Ивелина Василева коментира, че твърденията и обвиненията на министър Златанова не отговарят на истината и са проява на некомпетентност, предаде "Фокус".
Според нея "този израз на некомпетентност и неадекватност на Златанова" може да изложи на риск дори бъдещия програмен период.
"Процедурите по обществените поръчки, където са открити нарушения, са провеждани през 2008 и 2009 г, по време на управлението на тройната коалиция. Нарушения по Закона за обществените поръчки има в десетки проекти и в такава ситуация се прави финансова корекция и се отрязва част от финансирането по проекта", каза пък бившият министър по управление на средсвата от ЕС Томислав Дончев.
По думите му в конкретния случай е имало дълга кореспонденция с ЕК, където се водил спор какъв трябва да е размерът на корекциите.
"Нормално е правителството да се опита в максимална степен да защити финансовия интерес на българските общини. Няма и не е имало писмо от октомври на ЕК и България не е в процедура по спирането на ОПОС", заяви още Дончев и добави, че "всичко останало са едър формат политически коментари".
Коментар
-
"България се намира в дълбока политическа криза", пише руският вестник "Московский комсомолец". Изданието базира констатацията си на продължаващите вече месеци протести и обявената окупационна стачка на Софийския университет.
В България студентите организираха шествие, към което се присъединиха хиляди граждани. Освен това младежите окупираха сградата на Софийския университет и се затвориха вътре, пише „Московский комсомолец”.
Искането на протестиращите е незабавната оставка на правителството. Учебният процес е възпрепятстван, тъй като преподавателите и останалите служители не са допускани в сградата.
България се намира в дълбока политическа криза, пише още вестникът. Предишното правителство подаде оставка в резултат на масови демонстрации срещу корупцията и увеличението на цените. След изборите през май бе сформирано технократско правителство с премиер Пламен Орешарски. Рейтингът на кабинета обаче се понижи заради обвиненията, че той се намира в корупционни отношения с бизнеса.
МУТРИТЕ ГЕРБЕРЯСАХА И МУТРЯСАХА ДЪРЖАВАТА
Коментар
-
БОРИСОВ: БЕХ Я ЗАБРАВИЛ ОФШОРНАТА ФИРМА? КВО РАЗБИРАМ АЗ, БИВШ КАРАТИСТ, ОТ ОФШОРНИ?
http://afera.bg/skandalno/52089.html
БОРИСОВ: БЕХ Я ЗАБРАВИЛ ОФШОРНАТА ФИРМА? КВО РАЗБИРАМ АЗ, БИВШ КАРАТИСТ, ОТ ОФШОРНИ? / АФЕРА.БГ
afera.bg
„1994 година... Имал съм една четвърт в офшорна фирма, дето тогава всички правеха такива. Бех я ..
А КВО РАЗБИРА ЕДНА МУТРА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ ВИДЯХМЕ
Коментар
-
Днес е денят. Днес ще се разбере "ранобудните" независими ли са или не, народът ще ги подкрепи ли или не, народът иска ли промяна или не, ще има ли промяна на олигарско-политическата клика, ще има ли съд и присъда за ограбилите България за така наречения преход.
Ако ще има промяна - нека да става.
Ако няма да има промяна, прибирайте се вкъщи и се стягайте за студената зима.
Студенти от цялата страна ще окупират парламента
Окупацията на парламента започва в 10.30 ч. във вторник.
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...amenta-5998165
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе знам, като се получи ще видим. Може да се със силна държава като Франция, може да е социална като Испания или Португалия, или доста либерално пазарна като Англия, може да прилича на Германия или Скандинавските, макар че на мен не ми се вярва. Нямам идея. Все пак никога България не се е управлявала наистина демократично, никой няма как да знае какво всъщност искат българите. До сега знаем какво не искат. Знаем слабостите в обществото ни, но не и силните му страни. Партиите доста се потрудиха да потискат тези силни страни. А силно общество се гради върху сила, не върху експлоатиране на слабости.
Коментар
Коментар