IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Че той Бареков си е Капут бре. Те затова му и викат Капут.

Е, ся вярно, че едно време му викаха Дудук, ма тва са стари работи
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      А бе не е зле да се провери и дипломата на този, който е правил поправките, както и да се види какви оценки има по писане.
      Аз също имам известни съмнения, но ПРОКОРАТУРАТА кърти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ExtraRange Разгледай мнение
        За децата ни!Синя София да излиза на улиците,пък каквото сабя покаже!

Аман от превратаджии...
        Левитге са революционери а десните превратаджии...
        То исканията им са такива...никакви...
        Да паднеш ... Кой назначи Пеевски и веч 125 дни трамбоват и се питат ..КОЙ е!
        А не се питат колко им е акъла .....да не искат нищо ...повече от това кой е олигарха и оставка на правителство което все рак е в ляво.......

Десните воюват с олигархията в технит редове..
        верно сте луди .....
        Да си видял реститут да се се бие за нещо освен за наема....

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          А бе не е зле да се провери и дипломата на този, който е правил поправките, както и да се види какви оценки има по писане.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ExtraRange Разгледай мнение
            За децата ни! София да излиза на улиците,пък каквото сабя покаже!
            +65536

Долу комундяците от всички партии !!!
            tnm

Коментар

• За децата ни!Синя София да излиза на улиците,пък каквото сабя покаже!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                Виж какво анархисче...
                Дъщеря ми учи там и съм запознат със случая по добре...
                На студенти ,който им плащат да митингуват да не са морални бе таласъм....така са наричали анархистите...
                Това че няколко червени и сини юристи им взеха баницата, не значи че трябва да ги подкрепям
                Така ,че недей да ми налагаш Татко Махно.....
                Так так так говорит пулеметчик
                Такатакатак говорит пулемет

Така пък анархистите са наричали болшевиките
                tnm

Коментар

• Коментар

• Браво ГЕРБ! Съгласен съм, че и вие сте свършили нещо добро за държавата и обществото.

М.Веселинова: Съдебната реформа минава през промени в Конституцията

Агресивната атака на ГЕРБ срещу съдебната власт създадоха условия за консолидирането на реформаторско мнозинство в тази власт.

Не мога да кажа дали поразиите, които ГЕРБ направи спрямо съдебната власт, са по-различни като насока в сравнение с другите власти. В България от началото на прехода всички партии, които са идвали на власт, всички мнозинства по един или друг начин са се опитвали да овладеят съдебната власт - кадрово, функционално, с оглед на нейните правомощия и по всякакъв начин да я подчинят на определени политически цели и конюнктурни интереси.

В това отношение ГЕРБ не прави разлика. Разликата е в интензитета, агресивността, наглостта, безцеремонността на тази атака. Бих казала, че разликата е в изключителната глупост на тези атаки, липсата на професионализъм и чувство за мярка. Персоналните нападки, недопустими за една политическа власт спрямо предната администрация. В това отношение и резултатите вече са наяве. Ние имаме и едно много скандално решение. Първото решение на Европейския съд в Страсбург по делото Гуцанов. Иначе по отношение на ефекта съм затруднена да преценя кое е по-негативно и кое изигра по-страшна роля за съдебната власт и въобще за обществото като цяло. Дали назначението на главния прокурор Никола Филчев навремето с политическата протекция на СДС, за което отговорност носи лично тогавашният премиер Иван Костов и неговото най-близко обкръжение. Назначаването тогава на главния прокурор Филчев беше осъществено с ясен политически натиск и имаше изключително негативен ефект върху прокуратурата и съдебната власт. Не съм сигурна, ако това тогава изобщо се беше случило, дали сега щяхме да говорим за тези проблеми на съдебната власт.

При всички случаи тази нагла и агресивна атака на ГЕРБ към съдебната власт в публичното пространство имаше един положителен ефект, колкото и парадоксално да звучи. И то е в това, че то консолидира реформаторско мнозинство в съдебната власт, консолидира една нова обществена нагласа в стремеж да се оцени и отдели важността на проблема независимост на съдебната власт. Всъщност то създаде една съпротива срещу точно този тип политическа намеса, такава каквато досега не бяхме виждали.
                    Не бяхме виждали такива протести пред Висшия съдебен съвет от страна на съдии, декларации. Самата професионална общност реагира. Струва ми се, че това до голяма степен се дължи на тази безпринципна, целенасочена атака в стремеж да се омаскари съдебната власт и конкретни нейни представители.

Проблемът с реформите в съдебната власт опира до липсата на цялостна визия. В този смисъл няма някаква най-належаща реформа. Мисля, че още преди 1995 година Младен Червеняков постави за първи път въпроса за липсата на обща политическа воля и визия за цялостна съдебна реформа, политическо съгласие за основните субекти в държавата за продължаването на тази реформа, независимо от смяната на мнозинства, политически власти. Това е една реформа, която трябва да бъде проведена в продължение на много години при различни власти. Ако няма такава обща политическа визия, такава нагласа и политическо съгласие, просто не е в състояние да се случи. Още повече, че основните анализатори смятат, и аз съм съгласна с това, че такава реформа на съдебната власт задължително трябва да мине през промени в Конституцията, за което пък трябва да има ясна политическа воля. Необходимо е съгласие, включително и за това как да бъдат извършени тези промени – дали чрез обикновено Народно събрание, Велико народно събрание и т.н. В този смисъл не бих си позволила да говоря за някакви много спешни и належащи промени, макар че има и такива, които трябва да се направят дори в чисто технологично отношение.

Големите болезнени проблеми в съдебната власт, това са проблемите на кадруването, ясно принципно кадруване при ясни правила, проблемите на дисциплинарната отговорност, конкурсите и случайното разпределение на дела. Те са ясни промени. Ясно е какво трябва да се направи, даже в момента има законопроект за промени в закона за съдебната власт, който стои от предишното правителство. До колкото знам по него се работи с оглед да се вкара в парламента до месец, два, както обеща министър Зинаида Златанова. В това отношение това е един належащ проблем. Наистина според мен е по-важно да има цялостна концепция и политическа воля да се направи нещо.
                    ......................................
                    /БГНЕС
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• "Румънският парламент няма да гласува споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада, ако не бъдат премахнати визите за румънските граждани, заяви румънският външен министър Титус Корлъцян, цитиран от вестник "Адевърул" и БТА.......Румънците и българите са единствените граждани на ЕС, които имат нужда от визи, за да пътуват до Канада, след като в петък канадският премиер Стивън Харпър обяви премахване на визовия режим за гражданите на Чехия, за да се избегне блокиране на споразумението с ЕС."
                      Какво ли ще решат нашите политици
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        КРАДАТ МУТРИТЕ И КОМУНИСТИТЕ
                        Бааа всички крадат. И тебе ако те светна за една схема, дето нема грам риск да те хванат и ти ще крадеш, повервай ми

Коментар

• БСП: В три министерства при ГЕРБ са си раздали 20 заплати; ГЕРБ: Оправдават бъдещи съкращения в администрацията

Препоръчване (11)

От Дневник
                          Последна промяна в 15:22 на 24 окт 2013, 500 прочитания, 17 коментара

Фотограф: Юлия Лазарова

Дневник
                          По темата

БСП: Около 29 млн. лв. бонуси са раздадени в 9 министерства за последните две години на кабинета "Борисов" - 20 сеп
                          БСП изчисли, че политическите кабинети на министерствата на финансите, на икономиката и на социалната политика са получавали по 20 заплати допълнително на година. Данните са въз основа на получени писмени справки от различните ведомства за раздадените пари за заплати от 2010 г. до края на август 2013 г. Бившият зам. финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов отговори, че това са спекулации на БСП, които подготвят почвата за съкращения в администрацията.

В политическите кабинети на министерствата влизат главният секретар на ведомството, началникът на кабинета, съветници, сътрудници и директори на дирекции.

Според изчисленията на депутата от БСП Георги Свиленски в Министерството на финансите директорите на дирекции са получавали около 5000 лв. на месец, а началниците на отдели - 3000 лв. Горанов каза, че му е известно само двама души да са получавали подобни възнаграждения - шефовете на НАП и Агенция "Митници". Сметките на БСП идват от информацията, че в края на 2010 г. за 19 директори на дирекции са раздадени над 600 хил. лв., а в края на 2012 г. - над 900 хил. лв. Не е задължително всички директори да получават еднакви заплати.

В социалното министерство през три месеца в периода 2010 – 2013 г. са получавали двойни заплати, каза още Свиленски. Там парите на съветниците и сътрудниците са нараснали за 3 години с 20%, а на зам.-министрите - с 90%.

По негови данни в Министерството на икономиката и енергетиката през 2010 г. зам.-министрите и политическият екип, общо 11 души, са получили възнаграждения за 313 000 лв., през 2011 г. - 360 хил. лв., или с над 20% увеличение на заплатите.

Възнаграждението на главния секретар на Министерството на младежта и спорта от 2010 до 2012 г. е било увеличена със 100%. Заплатите на част от директорите на дирекции е нараснала с 90%. В министерството са получавали и 13-а заплата.

В Министерството на културата за 2010 г. са заложени 10 000 лв. за около 10 души от политическия кабинет. За 2013 г. са заложени 20 000 лв., т.е. увеличението е 100%.

Депутатите Петър Мутафчиев и Георги Свиленски от БСП изнесоха информация, че с около 30% се е увеличила работната заплата в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за три години. В Министерството на отбраната не са изплащани допълнителни възнаграждения. Там има съвсем минимални, за целия период увеличението е с около 20%, но това е вследствие на повишение на класа на служителите, обясни Свиленски.

В министерството на образованието не са получавали 13-а заплата, допълнително материално стимулиране не е изплащано. В МВР от 2010 до 2012 г. повишението на трудовите възнаграждения е с 30%.

Заплатата на главния секретар на министерството на транспорта е повишена с 80% през 2012 г. На някои началници на отдели в същата година заплатите са намалени, отчете Свиленски. От Министерството на околната среда и водите са отказали информация на депутатите заради закона за защита на личните данни, а отговорът на Министерството на правосъдието не е ясен за народните представители.

Владислав Горанов от ГЕРБ напомни пред журналисти, че в техния мандат от 2012 г. бяха променени над 60 закона, за да бъдат "премахнати порочните практики за съществуването на допълнително материално стимулиране, особено обвързано с контролните функции на администрациите". Според него така е бил премахнат грешният стимул администрациите да притискат обектите си за контрол, особено когато става дума за администрации с контролни функции, с оглед осигуряване на достатъчен ресурс за допълнително материално стимулиране.

Той увери, че разходите за възнаграждения в администрацията по време на мандата на ГЕРБ за съжаление не са могли да бъдат съществено увеличени. Той обаче потвърди, че парите, които е получавал годишно като зам.-министър на финансите до 2012 г., отговарят на 24 заплати.

КРАДАТ МУТРИТЕ И КОМУНИСТИТЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                            А стига бе ..!!!!
                            Първо ги насочи през 2009 като овчари а после през 2010 да копат картофи че се много търсели...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Недей ако обичаш защитавайки Мамин Прасчо, Гея и Олигарски да наричаш децата ни политотрепки !!!
                              Виж какво анархисче...
                              Дъщеря ми учи там и съм запознат със случая по добре...
                              На студенти ,който им плащат да митингуват да не са морални бе таласъм....така са наричали анархистите...
                              Това че няколко червени и сини юристи им взеха баницата, не значи че трябва да ги подкрепям
                              Така ,че недей да ми налагаш Татко Махно.....

Коментар

• И що точно студентите да са политотрепки бре комундяци ??? Щото още не са крали ли ??? Щото още не са давали и не са вземали рушвет ли ??? Такива ли ви са критериите ???
                                tnm

Коментар

Working...
                                X