IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    И кой идва след това.....?
    ...социализма...
    Ти наистина ли не виждаш какво става.

Като ходи в Дания лошо ли беше.
    Така е когато няма комунисти в една държава !!!

И в България ще стане така, ако успеем да ги изритаме червените, барабар с герберастите им и петната и всичките там дудуци !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• "Може ли талибаните да окупират Народния театър, да го затворят и да ползват за жилищни нужди? Този човечец наистина не е добре с мозъка! Да отива да се лекува! Каква е алтернативата на кабинета Орешарски? Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова, Цецка Цачева?", пишат още във форумите.

" Мутафчиев сега се е сетил да се отблагодарява за разходката по въздух.Ако бяхте толкова силни нямаше да тъпчете на едно място месеци наред. Правителството не трябва да се предава, защото болшинството българи вярват в него."

"Да подкрепя "студентите", значи да подкрепя Бойко. Няма как да стане!!Лозунгите за студентите-будната съвест на нацията тук не важат, защото в случая защитават престъпници.", гласят други коментари.

МУТРИТЕ И КУ.ВИТЕ ИМ ИСКАТ ПАК ДА СА НА ВЛАСТ

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Комунизмът си отива !!!

И кой идва след това.....?
        ...социализма...

Коментар

• То още след падането на правителството на ГЕРБ си личеше шаша и паниката у ортодоксалните комуноиди. Не знам помните ли как му се караха на Тиквоча, що си бил подал оставката. Страх ги беше щото осъзнаха, че Тиквоча е свършен, а те не са си подготвили друг, с когото да се менкат. Сега стигнаха дотам, да се опитват да направят Дудука и Петното национални герои. Смях.

Комунизмът си отива !!!
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik_3 Разгледай мнение
            Ти ако на това викаш бунтове, интересно как ли ще наречеш после това, което има да става
            Това ли имаш предвид

http://www.youtube.com/watch?v=U-nQxQkYjSk
            tnm

Коментар

• Емил Спахийски
              Протести в юридическата махала 8 3127

26.10.2013 09:18 | Анализи

Без никакво съмнение окупацията на помещения в Софийския университет "Св. Климент Охридски" от група студенти е голяма новина.

Поне така изглежда през еуфорията на новинарските емисии. Макар и революционен патос, актът на младите хора не е точно Парижката комуна, но темата е гореща. Кой какво е казал, колко души са спали в аулите, какво са яли, докога ще протестират.

Събудиха се спомени от студентските стачки от първите години на прехода. Предсказаха се много сценарии за развитие на окупацията - от пълен провал до ренесанс на студентската будна съвест.

За мен няма никакво съмнение, че бъдещите висшисти (поне част от тях) трябва да бъдат част от сензитивността на нацията. Онези подпалки, които да разгорят и сухите, и мокрите дървета, когато има нужда от топлина. Протестът нараства - създават се комитети, преговарят се планове за действия, преподаватели подкрепят студентите.
              Обаче нещо ме е налегнал тежък скепсис.

Тази окупация не събужда доверието на искрен протест, не създава впечатлението за вечен пламък. Само си спомнете истинските спонтанни митинги през последните години - срещу АКТА, в подкрепа на зелените идеи. Шествията от Студентския град. Истерията на властта от безсилието си, че не може да овладее енергията на младите. Това е нещо, което кара обществото да бъде живо.

На мен лично тази клета окупация ми изглежда като скандал в "Ориндж каунти" - квартала на богатите, доколкото на юридическото съсловие завиждат всички останали. Скандал между свои.

Началото на окупацията започна с протест и агресия срещу професора по конституционно право Димитър Токушев, председател на Конституционния съд. Т.нар. Ранобудни студенти настояват в декларация Токушев да поеме моралната отговорност за решението на съда да остави Делян Пеевски като депутат и поискаха оставката на кабинета.

Общо взето, ако бяха поискали и деконструкция на всичко построено досега, включително и магистралите на Бойко Борисов, протестът щеше да добие доста ранноболшевишки вид.

Няма никакво съмнение, че не живеем в най-справедливите години в историята на България. Всъщност кога ли е било справедливо? В демокрацията има консенсус, че споровете се решават цивилизовано в съда.

А Конституционният съд е върхът в тази пирамида. За добро или лошо съдът преценява казусите според законите, а не според мнението и настроенията на хората. Ако беше така, десетки невинни хора щяха да лежат в затворите, както и обратното - мнозина престъпници да избегнат правосъдието.

Не че сега не го избягват, но това е благодарение на същите тези юристи, завършили не само СУ, но и десетките фабрики за дипломи в страната.

Конституционните съдии носят своята морална отговорност с действията си. Когато един съдия гласува, то той вече ясно е заявил каква е неговата позиция. Можем да роптаем, но не и да рушим институцията. Вероятно ще чуем много тези, че няма смисъл от институции, ако те вземат подобни решения.

Това би било чудовищна грешка, защото практиката е показала, че по-добре е лоши закони, отколкото беззаконие.

Най-малкото аз мога да бъда адвокат или прокурор на и срещу съдебната система - нямам тази квалификация, а още по-малко желание да го правя. Но дългото наблюдение върху процесите в страната ме карат да се доверявам на нюха си. Щом нещо мирише на помия, то най-вероятно е помия.

Като споменахме студентските протести от началото на прехода, нека си припомним, че почти всички лидери на студентските движения осребриха с кариера и приходи участието си. Не че е лошо. Напротив - звучи прагматично. Прагматично, колкото може да бъде един юрист. Не случайно децата масово искат да стават адвокати, съдии, прокурори - там всичко е прагматично: убиецът има право на защита, крадецът има право на къшей хляб.

Най-дразнещото

в началото на тази окупация е, че се случва на лекция на юристи. Когато бъдещи юристи ми говорят за морална отговорност, нещо ми става. Ако студентите се чудят какво ще стане от тях след години, нека погледнат точно Конституционния съд - шест на пет на един. В зависимост как са стигнали до върха.

И в зависимост от приятелствата ще изнасят лекции или ще предизвикват бунтове срещу колегите си, защото не са на тяхното място. Животът е напълно справедлив само за престолонаследниците, при това само до пожара на първата революция, когато тълпите разрушат всичко. Затова при демокрацията не рушим институции, а се борим да ги правим работещи

Коментар

• Georgi Drentchev
                След възходящата кариера на генерал-лейтенант, доктор Борисов, държавата е в режим на свободно падане, а на всичкото отгоре имаме и едни хора, които я засилват към пропастта с още по-жестока скорост, обвинявайки затова, всички останали.Кеф.

МУТРИТЕ В ЗАТВОРА..КУР...ТЕ ИМ С ТЯХ

Коментар

Бунтовете се възродиха. Осъзна се народа.
                  Ти ако на това викаш бунтове, интересно как ли ще наречеш после това, което има да става

Коментар

• Дудука и Петното обаче днеска пак заедно митингуват Аз казах ли ви миналата седмица, като дудучето се оплака, че петънцето му строшил колите, всичко е постановка

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                      Били 3000 но в мокрите фантазии на пишешия.
                      Верно!
                      Напоследък бойко само този сайт ли е купил, че само него цитират протестутите?
                      На мен вече друго е интересно, ще поскажа на Волен и група депутати, че са се събрали достатъчно данни, че тиквата организирайки различни наивни групи се опитва да го подредят отново, но инструментария му е организиране на метежи и нестабилност, което си е престъпление против Републиката.

Коментар

• Момичетата и момчетата от СУ усетиха подкрепа,имаше усмивки и надежда.
                        Доволен съм

Коментар

• ТАНОВ, ТАНОВ, МНОГО ЗДРАВЕ НА КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ НА ГЕРБ!
                          http://afera.bg/mishena/51232.html
                          ТАНОВ, ТАНОВ, МНОГО ЗДРАВЕ НА КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ НА ГЕРБ! / АФЕРА.БГ
                          afera.bg
                          Бившият шеф на Агенция Митници Ваньо Танов ..

МУТРИТЕ В ЗАТВОРА- КУ..ВИТЕ ИМ С ТЯХ

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            И ти си писал молба (по заръка на ЗКПЧто) да те приемат за член на Българската комунистическа партия.
                            Кентавъра е "бивш"пом-полит и неслучайно е "върл" антикомунист .Обаче е достатъчно заблуден за да знае,че анархистите всъщност са правоверни комунисти от ония дето взривяваха влакове (Леон Таджер) и извършваха публични убийства (като "Черните ангели") .И двете тактики са заклеймени от Коминтерна(дори не са съгласувани с него), като вредни за условията към 1940-1944 г.
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

+65536

Нагънахме ги червеняците. Даже и до средата на седмицата може да не изкарат.

1. Видиш ли гладен комунист - нахрани го
                              2. Видиш ли жаден комунист - напои го
                              3. Поиска ли комуниста власт - бий го докато се откаже !!!
                              ДА ПОДКРЕПИМ СТУДЕНТИТЕ И ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ДРУГАРИТЕ !!!!Последен валс > http://www.youtube.com/watch?v=KKOSWU2NoXA
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Гигов, не чакай прекалено дълго а...
                                ‪#‎occupyShumen
                                и нека силата бъде с теб
                                Last edited by Big6ha; 27.10.2013, 19:22.

Коментар

Working...
                                X