IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България ще тегли руски кредит за „Южен поток“ с огромна лихва

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сензацията! БРЮКСЕЛ СПРЯ ГАЗОВИЯ "ЮЖЕН ПОТОК"! * Тръбата нарушава европейското законодателство * Подписаните споразумения с "Газпром" или трябва да се денонсират, или да се предоговорят. Еврокомисията официално спря газовия проект "Южен поток". Мотивът: подписаните споразумения нарушават драстично европейското законодателство. Представител на Еврокомисията заяви, че трябва да се преразгледат най-малко три основни въпроси около сделките: 1. според енергийния пакет на ЕС трябва да има разделяне на собствеността на тръбата (преноса) от собствеността върху суровината. А това не е спазено от "Газпром", който е производител, и доставчик. 2. договорите за "Южен поток" трябва да гарантират свободен достъп на трети фирми до запълване на капацитета на тръбата. Европейското право забранява изключителното право на "Газпром" като единствен доставчик. 3. Структурата на тарифите е несправедлива (това явно касае ущърба за България) и е необходима да се преразгледа. Директорът за енергийните пазари Краус Дител Борхардт открои тези точки като най-противоречащи на европейското право. Според него Европейската комисия счита, че сключените споразумения на България, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия, Австрия, (и Сърбия като член на Европейската енергийна общност) трябва да се преразгледат или денонсират. "Това, което мога да кажа е междуправителствените споразумения няма да бъдат основа за изграждането или експлоатацията на Южен поток. Защото, ако държавите-членки или държави-членки не се предоговарят, Комисията разполага с начините и средствата да ги задължат да го направят". Съответното писмо днес е изпратено от комисаря по енергетиката Йотингер до руския енергиен министър Александър Новак. Изявлението в Брюксел беше направено в присъствието на руски официални лица и шефове на "Газпром". ------------------------------------------------------ И моят коментар. Явно двубоят след случващото се в Украйна се изостри. Явно настъпва времето България да избере от коя страна на новата необявена Желязна завеса в Европа ще бъде - от източната или от западната. Сега е ясно от коя сме. А утре, други ден?! Що се отнася до "ползите" и вредите от проекта за България, анализът ми е на стената от 17 ноември - не този ноември, а онзи от миналата - 2012 година. Абсолютно обективен, понеже разполагам с цялото проектно проучване и финансови разчети, както съм показал (някои глави от него съм качил в сайта за споделяне Docx.bg.) ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ГОДИНА ВРЕМЕ НИТО ЕДИН ЕКСПЕРТ У НАС, НИТО ЕДИН ПОЛИТИК (от която и било политическа сила), НИТО ЕДИН КОМЕНТАТОР не пожела да се възползва от предоставената от мен информация, обявена и в ТВ ми предаване и пазена като светя светих от Москва, родните правителства и "Газпром". Иначе опозицията на проекта орева света, че сделката е непрозрачна и няма информация. Е, хубаво , аз като разследващ журналист я намерих - в обем от десетки гигабайти (хиляди страници) и обещавах да я предоставя на всеки, който я поиска. Защо не пожелаха да се възползват от тази информация? Защото много по-добре е така наречената "опозиция" на проекта да критикува "Южен поток" по принцип, вместо с конкретните данни, чертежи, схеми, таблици и изчисления, понеже срещу тях няма никакви аргументи. Защото документацията е убийствена. Т.е. мисълта ми, че така се създава видимост на противници на проекта, имитира се демокрация, отпушва се парата на общественото негодувание, за да не гръмне котелът, но на практика ВСИЧКИ (от ГЕРБ до Реформаторския блок и т.нар. соросоиди от кръга Цветелина Бориславова-Прокопиев) играят от единия отбор, МАКАР И ПРОФОРМА РАЗДЕЛЕНИ НА ДВА. Ще повторя националното предателство с проекта: * България подарява част от своята газопроводна мрежа (близо 200 километра), * България реже за скрап част от газопроводния си пръстен, * България губи сегашните такси за пренос (100-110 млн. долара), * България финансира с близо четвърт милиард долара част от проекта (някои от турбинните станции) - без нищо насреща, на своята добра воля И ОТ ВАШИТЕ ПАРИ, * България не получава нищо 17 години, * България след почти две десетилетия започва да получава нещичко - най-смехотворната такса за пренос. * България изкарва тръбата от морето в райони от "Натура", * България се подиграва със собствениците на земята под тръбата (17 000 семейства), като плаща мизерни пари, при това само от своя джоб, макар че дружеството е смесено със "Газпром". (виж замисъла, детайлите, парите и документа за това в поста ми от 10 октомври) Да е жива и здрава Еврокомисията и ЕС, че по геополитически съобръжения спря проекта в този му вид. Каквито и да са мотивите им, този акт е от кръвен интерес за България и българите.
    https://www.facebook.com/grigor.lilo...99611750154769
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Само може да ни радва факта че Русия реши да инвестира в най-несигурната държава в Европа. Не напоследно място турците постоянно ни плашат с гражданска война http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...-15422965?nt=4
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Правителството успя да направи вечен двигател от газопровода южен поток !!!.
        Дават ни заем на някаква уж добра лихва. Ние им го връщаме в една смесена компания, а тя започва да ни плаща дивиденти, с които ние пък си изплащаме заема. И накрая ни остава цял газопровод в компанията, където ние сме съдружници.
        Искам това да го направим и тук.
        Като застана нашият министър до Милер и като започна да хвали предимствата за България, направи руснака за глупак, който така яко се е набутал и се радва на това !!!!!
        Защо не казаха предимствата и на руската страна?

Ако компанията за строителство и експлоатация е губеща, тогава дивиденти ще има ли???

Коментар

• Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
          Това си е кредит, но казано по друг начин. Аз съм доволен, важното е че бъдещите поколения ще са обезпечени с енергия от христянска държава, а не както сега , живота ни да зависи от арабските петролни шейхове.
          Тя държавата може и да е христианска като цяло,но от кой се ръководи и дали той има христиански ценности е друг много по-важен въпрос.
          Както и да е ... наистина е по-важно да имаме енергийна диверсификация.
          Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
            Няма да има заем, а отказване от печалбата от транзитните такси за определен период.
            Това си е кредит, но казано по друг начин. Аз съм доволен, важното е че бъдещите поколения ще са обезпечени с енергия от христянска държава, а не както сега , живота ни да зависи от арабските петролни шейхове.
            НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

Коментар

• Няма да има заем, а отказване от печалбата от транзитните такси за определен период.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
                Ресурса може и да е скъп, но да не забравяме че като изплатим съоражението след 20 - 30години. то си остава наше и ще можем да го ползваме в следващите 200 - 300 години!

Кредитът от 1.55 милиарда евро, който българското правителство ще получи от руския газов монополист „Газпром“ за проекта „Южен поток“ се очаква да бъде взет при висока лихва. Макар че шефът на „Газпром“ Алексей Милер при визитата му в София в понеделник не каза и дума за лихвата по очаквания кредит (след изявлението му не бяха допуснати и журналистически въпроси), по неофициална информация руската страна иска цели 8% лихва върху предоставеното финансиране, съобщи сайтът 3e-news.net.
                Според финансови експерти, цитирани от изданието, международни финансови институции могат да предложат далеч по-изгоден заем за държавата. По тяхна информация, кабинетът на Пламен Орешарски се е опитал да договори по-ниска цена, но не е известно дали това се е случило. Ако лихвата се фиксира на 8%, заемът ще струва на България около четвърт милиард лева.
                Очакванията са голяма част от кредита да е не паричен, а стоков – т.е. тръби и оборудване, произведени в Русия вместо пари, пише още сайтът. Така руската страна печели по два начина – чрез пласиране на финансов ресурс и на руски изделия за газовата индустрия. В подобни случаи не се провеждат търгове, което поражда съмнения в цената на тези доставки – при непрозрачното определяне на цената на оборудването тя може да бъде надута, както и кредитът. Според изданието, непрозрачното образуване на цената може да е сред причините за трикратното поскъпване на тръбата през България за последните година и половина – от 1.1 млрд. евро на 3.1 млрд. евро. Заемът ще се изплаща с приходите от транзитните такси, които трябва да получава България.

http://offnews.bg/index.php/218496/b...-ogromna-lihva
                Едни ДЦК с падеж 20-30 години не биха излезли по-евтино... дори напротив.
                Only God Can Judge me...

Коментар

• България ще тегли руски кредит за „Южен поток“ с огромна лихва

Ресурса може и да е скъп, но да не забравяме че като изплатим съоражението след 20 - 30години. то си остава наше и ще можем да го ползваме в следващите 200 - 300 години!

Кредитът от 1.55 милиарда евро, който българското правителство ще получи от руския газов монополист „Газпром“ за проекта „Южен поток“ се очаква да бъде взет при висока лихва. Макар че шефът на „Газпром“ Алексей Милер при визитата му в София в понеделник не каза и дума за лихвата по очаквания кредит (след изявлението му не бяха допуснати и журналистически въпроси), по неофициална информация руската страна иска цели 8% лихва върху предоставеното финансиране, съобщи сайтът 3e-news.net.
                  Според финансови експерти, цитирани от изданието, международни финансови институции могат да предложат далеч по-изгоден заем за държавата. По тяхна информация, кабинетът на Пламен Орешарски се е опитал да договори по-ниска цена, но не е известно дали това се е случило. Ако лихвата се фиксира на 8%, заемът ще струва на България около четвърт милиард лева.
                  Очакванията са голяма част от кредита да е не паричен, а стоков – т.е. тръби и оборудване, произведени в Русия вместо пари, пише още сайтът. Така руската страна печели по два начина – чрез пласиране на финансов ресурс и на руски изделия за газовата индустрия. В подобни случаи не се провеждат търгове, което поражда съмнения в цената на тези доставки – при непрозрачното определяне на цената на оборудването тя може да бъде надута, както и кредитът. Според изданието, непрозрачното образуване на цената може да е сред причините за трикратното поскъпване на тръбата през България за последните година и половина – от 1.1 млрд. евро на 3.1 млрд. евро. Заемът ще се изплаща с приходите от транзитните такси, които трябва да получава България.

http://offnews.bg/index.php/218496/b...-ogromna-lihva
                  НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
                Working...
                X