Първоначално изпратено от индианеца
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обмислят и евентуално повишаване на ПЛОСКИЯ ДАНЪК с 2%!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DreamerНе мога да разбера как увеличаване на данъчната тежест с 20% се приема от възторг от анкетираните....
Вдигане на 25% на здравните осигуровки и 20% на данъците и всички викат давайте - може още.
А като ДДС от 20 стане 30% пак ли така ще се приеме?
Коментар
-
Фискалният резерв в БНБ намаля с 1 млрд. лв. за месец
http://www.investor.bg/?cat=5&id=95027
Вече е решено за увеличение на здравноосигурителните вноски с 2 процентни пункта, както и се заговори за увеличаване на плоския данък с два процентни пункта, което е индикатор, че правителството не успява да ореже разходите на държавата и ще се опита да прехвърли тежестта на неуспеха си върху коректните данъкоплатци.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от RadoslavaАми аз мисля че Дянков е много по-добър специалист от мен и ще направи нужното за страната ни и за ГЕРБ. Не мисля че мога да се сравнявам с него по знания и умения, така че няма какво да мисля.
Първоначално изпратено от ShemataДобре де Radi,
нали Дянков беше казал:
С. Дянков: Данъчната политика не се пипа в кризисни времена
http://news.expert.bg/?id=261390
"Данъчната политика не бива да се променя в период на криза, смята вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, цитиран от БТА.
..."
нормално ли е на всеки 3-4 месеца да променяш политиката си и да правиш напълно различни неща? Как мислиш ти като специалист?
Първоначално изпратено от RadoslavaАми има специалисти, които това им е работата, да обмислят варианта, дали е подходящ за страната ни и за нашите условия, и съответно да вземат решение.
Ако има нужда да действат, 2% не са нещо голямо, но все пак ще ни помогнат да имаме повече събрани средства в бюджета за да се покрият разходите при тази криза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovНе увеличения на плоския , а връщане на пропорционалния .
Току виж някой мажоритари започнали да раздават дивидент , ако ме разбирате.
Коментар
-
Бойко да седне и да чете какво се прави при намаляване на приходите в бюджета.Той дали има време да чете от ходене по срещи и телевизии?А може и някой очен лекар да му е забранил четенето за да не си развали очите знаем ли?Най глупавото нещо е да вдигаш данъци и осигуровки.Хората които вземат заплати от бюджета трябва да разберат че заплатите им зависят от приходите при ниски малки заплати и обратното.При малко приходи може да се съкращават чиновници ако искат заплатите да останат същите.Та какво прави Бойко.Назначава кмета на Габрово за нов министър айде замислете се за финансовата част.Нов чиновник на заплата и харчене на пари за избор на нов Габровски кмет че може и в два тура.Бойко трябва да застане мъжката и да извади дървото срещу стачкуващите.Да намали по бързо бъджетните заплати и който стачкува да си стачкува колкото си иска.Стачкуват лекарите не получават заплати.Щом мирно си стачкуват да ги остави,като огладнеят и пациентите им избягат ще спрат.Хората трябва да проумеят че раздаването на пари и тегленето на заеми ще взриви държавата след време.Няма начин да натоварим едни хора с непосилни данъци за да раздаваме пари на други.Когато приходите се различават от прогнозните в бюджета то и прогнозните разходи се свалят до действителните приходи.Чрез викане и стачки няма да дойде благоденствие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от roverНе знам какви инвеститори пишат из форума. Не могат да се начудят на увеличенията на осигуровки и данъци. Просто е. Много хора останаха безработни, още толкова са висящи от месеци в някакви неплатени - уж са на работа, ама не са. И за първите и за вторите не се внасят никакви осигуровки - нито социални, нито здравни. А и ДОД няма, защото няма и заплати. По-малко митн. сборове, по-малко ДДС ( защото няма бизнес), сума ти народ увисна на борсата.
Не ми се мисли какво ще стане в следващите месеци. Ще ни одерат кожите. Ама аз на всяко увеличение на вземанията от страна на държавата съкращавам по някого. Защото не съм като лекарите. Не мога в началото на годината да накарам държавата да ми предвиди заплатите и разходите в бюджета. Сам си изкарвам парите.
А иначе се учудвам, как още не са започнали някакви съкращения в държавния апарат. Ама истински, а не на незаетите места. Не може една чистачка в съдебната система да е с 800-1000 лв. заплата, като в тази криза и за 400 ще се намери кой да мете. Ние в нашия цех сами си почистваме.
Абсолютно належащо е съкращаване на администрация държавна/общинска, която покрай бума в строителството и псевдо бизнеса, беше неимоверно раздута и тези реални съкращения да са поне 15%. Удържане в реален размер от заплатите на държавните служители здравни осигуровки, а не поемането им от държавата, с което ще се облекчи и бюджета- държавата в момента е най- големият работодател. Орязване на разни социални програми, които са хранилка за маргинални групи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilovНе увеличения на плоския , а връщане на пропорционалния .
Току виж някой мажоритари започнали да раздават дивидент , ако ме разбирате.
След като започнаха да душат за сметки в чужбина, доста консултант- счетита ще ходят със шини...Защото най-чистия доход и то необлагаем е дивидентния.
И с 5% платими от АД си оправяха сметките до 10 коляно...Но пустата алчност и тъпи съветници ще разплачат доста хора...Темата за дивидентите трябва да се отвори наново...Дано тиквите научат нещо...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътНе вярвам на твърденията им и клетвите им, че няма да вдигат данъкът - ГЕРБ-ерите, особено Дянков и Тиквата доказаха многократно, че лъжат повече от най-долните мангали !!!
Коментар
-
Не знам какви инвеститори пишат из форума. Не могат да се начудят на увеличенията на осигуровки и данъци. Просто е. Много хора останаха безработни, още толкова са висящи от месеци в някакви неплатени - уж са на работа, ама не са. И за първите и за вторите не се внасят никакви осигуровки - нито социални, нито здравни. А и ДОД няма, защото няма и заплати. По-малко митн. сборове, по-малко ДДС ( защото няма бизнес), сума ти народ увисна на борсата.
Не ми се мисли какво ще стане в следващите месеци. Ще ни одерат кожите. Ама аз на всяко увеличение на вземанията от страна на държавата съкращавам по някого. Защото не съм като лекарите. Не мога в началото на годината да накарам държавата да ми предвиди заплатите и разходите в бюджета. Сам си изкарвам парите.
А иначе се учудвам, как още не са започнали някакви съкращения в държавния апарат. Ама истински, а не на незаетите места. Не може една чистачка в съдебната система да е с 800-1000 лв. заплата, като в тази криза и за 400 ще се намери кой да мете. Ние в нашия цех сами си почистваме.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът...сега видях по телевизията как Мухобойко ЗАПЛАШВА че ще си подаде оставката - баси жалката личност - и докарал визия на току-що изкъпан клошар...
Как можахте да ни натресете това говедо, бе...
на ти ГЕРБ
Коментар
Коментар