Първоначално изпратено от Fiscalist
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Социална политика или утопия ?
Collapse
X
-
Може ли някой да ми каже какво се случва в тази държава?
Каква социална политика. В момента освен кражби на национално ниво нищо друго не се случва. Замазват ни очите с смешни политически игрички. И какво българина дерзае и се моли да падне правителство, създадено от големите олигарси и бизнесмени.
Правителството няма да падне, за добро или лошо. Защо за лошо ли?
Лично мое мнение е, че след евентуалното падане на правителството и създаването на 43тото народно събрание, цирка ще стане наистина голям. Вече така нареченото "Гражданско общество" ще се събуди, но този път против новото управление, без значение от кого и за кого. Въртележката се повтаря, цирка започва наново. Тук там с някое ново лице.
Единствения изход е не социалната политика,а подпомагането и облекченията за бизнеса като цяло. Но това вече е друга тема. :Р
Коментар
-
Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнениеБезусловният доход - лява утопия или гениална идея
Трудно ми е да коментирам , защо в момента се излъчват по медиите подобни неща.
Някакви икономически неграмотни тиинеджърчета спорят с някакъв дядка, който ако забележите е ковал виденовата зима
Абе що не гласувате за станишева зима ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнениеДоколкото съм запознат, в закъсали страни от Европа като Гърция и Испания, безработните получават поне по 800 Евро затова , че просто съществуват. Идеята на това е да не се бунтува масата. Да седят и да ядат и да си трайкат и да оставят политическата върхушка да си разиграва коня. С последните протести, явно на някои им е припарило под задниците и искат да загасят огъня.
Това си е чиста психология - гладният човек мисли, най-малкото мисли как да се нахрани. Виж ситият - не мисли, доволен е от статуквото. Българина, досега не успяха да го накарат да спре да мисли, да видим като тръгне тая идея как ще бъде. Това е горе-долу като купуване на гласове с кебапчета, но облечено в изискана вечерна рокля.
Що не кажеш колко месеца ги получават тези помощи а?
"Припарило има под задниците" защото след 6 или 9 месеца помощите свършват, и след това на улицата !!
И въобще не съм сигурен че получават такива помощи!!! В Гърция средната заплата е 800 евро, кай ще ти работи ако и помощите са толкова ?
Съмнявам се че помощите са повече от 500 евро...
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеЕ, откъде-накъде безусловен доход?
Ок - нека има подпомагане за болни и др. Ама защо да се поощрява нищоправенето?
И кой ще плаща този доход?Last edited by polax; 01.05.2013, 15:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнениеДоколкото съм запознат, в закъсали страни от Европа като Гърция и Испания, безработните получават поне по 800 Евро затова , че просто съществуват. Идеята на това е да не се бунтува масата. Да седят и да ядат и да си трайкат и да оставят политическата върхушка да си разиграва коня. С последните протести, явно на някои им е припарило под задниците и искат да загасят огъня.
Това си е чиста психология - гладният човек мисли, най-малкото мисли как да се нахрани. Виж ситият - не мисли, доволен е от статуквото. Българина, досега не успяха да го накарат да спре да мисли, да видим като тръгне тая идея как ще бъде. Това е горе-долу като купуване на гласове с кебапчета, но облечено в изискана вечерна рокля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеЗа щастие е утопия, защото вече общо разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците и за пенсии надхвърлят 1 МИЛИАРД лв. на месец:
- от началото на 2013г. до края март 2013г. общо тези разходи са над 3,157 МИЛИОНА лв.
http://www.noi.bg/aboutbg/st
http://www.minfin.bg/bg/statistics
Ако надхвърлят два милиарда, форматирания може да се хвърли от аспаруховия
Коментар
-
Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнениеБезусловният доход - лява утопия или гениална идея
Трудно ми е да коментирам , защо в момента се излъчват по медиите подобни неща.
- от началото на 2013г. до края март 2013г. общо тези разходи са над 3,157 МИЛИОНА лв.
http://www.noi.bg/aboutbg/st
http://www.minfin.bg/bg/statistics
Коментар
-
За мен скандалното е , че Парамов приема като чиста монета финансиането на ромите с 700-800лв. за чавтата и не е готов това да се промени.
Ето това е купуване на гласове и то далеч преди изборите.
Може ли да да финансираш изпростяването на нацията, защото от тези чавета обществено полезни действия след 15-20 години не можеш да очакваш. На кого е полезно това?Last edited by valio1900; 30.04.2013, 23:10.
Коментар
-
Доколкото съм запознат, в закъсали страни от Европа като Гърция и Испания, безработните получават поне по 800 Евро затова , че просто съществуват. Идеята на това е да не се бунтува масата. Да седят и да ядат и да си трайкат и да оставят политическата върхушка да си разиграва коня. С последните протести, явно на някои им е припарило под задниците и искат да загасят огъня.
Коментар
-
Идеята е супер, ама сухото е малко - айде да го направим поне по 800 кинта - тогава всички ще станем мангали.
Съвсем нормално - идеята е на група благородно настроени тийнейджъри, нямащи никакво понятие от икономика или финанси.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар