IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Експортно мито за електроенергия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Показват по чешката телевизия репортажи за недоволството в България и искам да ви кажа, че чехите са солидарни с българите на тази тема, защото и на тях са им писнали ЧЕЗ и ЕОН и тук те са същите крадци и боклуци.
    Специално на чехите до гуша им е дошло от ЧЕЗ, надуват сметките, защото и тук белият човек трябва да плаща на мангалите тока. Тук те са около 500,000, особено в Северна Чехия. Не плащат нито ток, нито вода.
    Чешките пенсионери също са зле, народа и тук е настръхнал, само се чака нещо да стане и ако не е станало досега, причината е, че поне не са толкова зле, колкото в България, но от година на година става все по-лошо. Струва ми се, че и тук ще ги подберат маѝ. Всички псуват ЧЕЗ, пенсионерите са проревали от тях, лъжат, надписват, в цяла Чехия е така. Като си получат хората фактурите, то са едни пълни пликове с хартия и никому не е ясно какво е това и какво пише.
    Тук съвсем открито се говори, че това е руско израелско чешка фирма!

В Австрия и Германия е същото. В Германия вилнеят турците и германците са в подобно на българите положение с циганите, това ми споделят мои приятели немци, да не говоря колко пъти съм бил във Виена и виждам какво става.

Дори днес, по радиото, има едно чешко радио - Европа 2 хората се обаждат и призовават да направят както направиха в Албания – изгониха ги и както става сега, в България.
    Преди две седмици имаше избори за нов президент и той каза, че ЧЕЗ са опасни за Чешката държава и опциите са само две – да ги закрият или да ги национализират! Това го каза новият президент! Дори ги предупреди да изберат, защото ще последва затвор и по-добре с добро да се разберат държавата и компанията, отколкото да има съдилища.
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Точно така. Канадците имат много аец. И за дане ги спират зимата, продават под себестойност.
      Факушка, за годината, ако продават под себестойност, нали ще фалират бе? Има временни флуктуации но, нищо повече. Що не спрете да се гъбаркате?

Коментар

• dddd, я да проверим: Ако вземем 2K Евро / kWp, годишно производство 1200kWh, колко ще ти е само инвестиционната компонента, при положение, не не ползваш субсидия и трябва за 20 години да си изплатиш инвестицията? Много съм любопитен. Покажи ти сметката, да не се окаже, че аз някъде греша, а? При мен излиза 2000/24000 =8,33 цента или 16,25 стотинки. Ако вземем Белене за 22 милиарда лева, за 20 год работа, по 15 млрд кWh, излизат 7,33 цента
        Та...къде бъркам?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Ей... Тез канадци са мноо прости. Продават тока под себестойност.
          Всъщност в Канада има доста АЕЦ, нали?

Що не спрете с празните приказки.
          Точно така. Канадците имат много аец. И за дане ги спират зимата, продават под себестойност.

Коментар

Те правят една друга хитрина - купуват ток от канадците под себестойност.
            Не съм сигурен, но мисля че джей голд го беше постнал това тук много отдавна - канадцита плащат на сащ да им използват електроенергията.
            А наче дали са американски, руски или дори от марс, е без значение когато пазара е отворен.
            Ей... Тез канадци са мноо прости. Продават тока под себестойност.
            Всъщност в Канада има доста АЕЦ, нали?

Що не спрете с празните приказки.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Gigow, не си запознат как функционира либерализиран пазар. Когато има голямо потребление цените на енергията се качват. Същевременно кривата на производство и потребление при фотоволтаиците съвпада. Това води до спад на на върховоте цени. Именно тези кратки моменти изхранват ТЕЦ и ги правят рентабилни. Благодарение на ВЕИ цената която се плаща за електричество на енергийните борси спадна значително.
              Преди година ми обясняваше как цените на панелите нямало повече да падат. Ами не стана така. Вече себестойността на енергия от фотоволтаик е равна на тази от АЕЦ БЕЛЕНЕ. Повярвай ми след 5 години фотоволтаиците без субсиидии ще произвеждат ток по-ефтино и от АЕЦ Козлодуй. Спри да гледаш в далечното минало а прочети малко как стоят нещата и се опитай да погледнеш напред. ВЕИ се развиват с невероятно голяма скорост.
              Я се опитай да го докажеш това ТВЪРДЕНИЕ.
              Ама с линкове на български.
              За какви пари можеш да си построиш ФВ централа.
              Колко енергия ще произвеждаш средногодишно.
              Ето тези две числа ми дай. С доказателства.
              Другото са празни приказки.

И не ми казвай, че българските фирми са мошеници и продават скъпо централите. Тук пазарът поне е либерален. Ако българските фирми са мошеници щяха да дойдат честните немски.

Коментар

Ама аз говоря да НЯМА преференции и у нас. Да не купуваме задължително на високи цени от американските централи, от ВЕИтата...

Доколкото знам САЩ не държи предно място в "зелените" енергии. Нито във вятърничавите централи, нито във фотоволтаиците.
                И в Протокола от Киото ги няма... Произвеждат си колкото искат парникови газове. Които впрочем са полезни за растежа на растенията и добивите на земеделска продукция
                Те правят една друга хитрина - купуват ток от канадците под себестойност.
                Не съм сигурен, но мисля че джей голд го беше постнал това тук много отдавна - канадцита плащат на сащ да им използват електроенергията.
                А наче дали са американски, руски или дори от марс, е без значение когато пазара е отворен.

Коментар

Свободен пазар? Сериозно? Ами той ще важи ли за производителите?
                  Без задължително изкупуване на енергия на преференциални цени?

Щото ако важи за тях, то фотоволтаиците щяха да са там, където им е мястото. В Космоса, да захранват автоматични метеостанции или преносими сателитни телефони. Изобщо там, където прекарването на кабел е скъпо или невъзможно.
                  Gigow, не си запознат как функционира либерализиран пазар. Когато има голямо потребление цените на енергията се качват. Същевременно кривата на производство и потребление при фотоволтаиците съвпада. Това води до спад на на върховоте цени. Именно тези кратки моменти изхранват ТЕЦ и ги правят рентабилни. Благодарение на ВЕИ цената която се плаща за електричество на енергийните борси спадна значително.
                  Преди година ми обясняваше как цените на панелите нямало повече да падат. Ами не стана така. Вече себестойността на енергия от фотоволтаик е равна на тази от АЕЦ БЕЛЕНЕ. Повярвай ми след 5 години фотоволтаиците без субсиидии ще произвеждат ток по-ефтино и от АЕЦ Козлодуй. Спри да гледаш в далечното минало а прочети малко как стоят нещата и се опитай да погледнеш напред. ВЕИ се развиват с невероятно голяма скорост.
                  Идеята за експортно мито е безумие. На първо време ни трябва енергийна борса и пълна либерализация. Това ще свали цените на енергията. Трябва да се отменят всички субсидии и да се облекчи административната процедура за строителство на ВЕИ. В момента те вече са конкурентни и без субсидии. Надявам се държавата да не започне да субсидира разни ТЕЦ и АЕЦ за да ги спаси от фалит. В конвенционалната енергетика има много пари. Ще има огромен натиск и лобиране за да се измъкнат от фалит. Естествено каквото и да прави държавата нищо не може да се промени. Само могат да забавят неизбежното. До тогава ще се раждат безумни идеи за експортно мито, демонизиране на ВЕИ и ЕРП.

Коментар

• 13.02.13
                    Шефката на ДКЕВР продавала незаконно цигари
                    автор(и): Труд

Новата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова се оказа собственик на електронен магазин, който незаконно продава цигари, установи "Труд". От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия.
                    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Aми гигов нали това казах - тук има борса на която се срещат производители и купувачи, ако ти изнася цената - купуваш. Ако не - не купуваш.
                      Ама аз говоря да НЯМА преференции и у нас. Да не купуваме задължително на високи цени от американските централи, от ВЕИтата...

Доколкото знам САЩ не държи предно място в "зелените" енергии. Нито във вятърничавите централи, нито във фотоволтаиците.
                      И в Протокола от Киото ги няма... Произвеждат си колкото искат парникови газове. Които впрочем са полезни за растежа на растенията и добивите на земеделска продукция

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Точно това казвам и не знам кой идиот и с коя нормативна наредба измислена от някоя секретарка е решил, че АЕЦ Козлодуй и някой други производствени дружества задължително трябва да имат лиценз, сякаш са казина, за да си продават собствения ток, дето те си го произвеждат. И ако няма лицензи и задължително изкупуване, знаеш ли фотоволаиците как ще си идат на мястото. Няма да отпаднат. Колкото и да реват няма, само, че просто ще свалят и те цените, щото иначе ще лягат и ще мрат.

Това все едно да ида за баничка, а баничарят да ми каже, от днес само мога да пека бюреци, но не мога да ти ги продам, понеже трябва да минат през еди кой си, който има лиценз за банички и иди си купи бюрека и бозата от него! Алооооооооо Атомни бомби ли произвеждаме в АЕЦ, разните му ВЕЦ и ТЕЦ, че се налага да ги лицензираме, да продават??????
                        Само маалко уточнение: "бюрек" на турски означава точно баница.
                        Иначе, истинска нелепост са тези лицензи. Паразитите, овладели държавата, са търсили начин за създаване на корупционна среда...и са открили най-благоприятната почва именно в тези лицензи. Използваш ли стандартно оборудване в стандартни режими и докажеш ли собствен източник на енергията/фактури за придобиване/ за какви още лицензи може да иде реч? По какво, аджеба - по лиценз или по електропровод си продават стоката производителите? Регистрационен режим е нормално.
                        За митото, обаче, продължавам да смятам, че е удачен инструмент за защита на родния производител и потребител. Съвършено нелепо е десетилетия средният българин скрито да субсидира износа за Турция Гърция Македония, Сърбия и за където и да е. Нека се облага нетната разлика но, да се облага. Щом се облагат лекарствата, хлябът и книгите, какъв е проблемът? Нека е единната ставка, ако щете но, да се поеме от частния износител. Щом ще е либерализация на пазара, нека всички субекти да са равноправни. И равно задължени - също.

Коментар

Ами мислете черкезов, мислете, стига с това пиене.
                          А нее, Вие, от каква позиция спирате пиенето на хората, що за нахалство. Аман от ниско ниво на фис/к/з/с/култура

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                            Либерализация звучи добре.
                            Но можем да мислим и върху възможноста да складираме излишната енергията някъде под земята в големи акумулатори, а когато се наложи да я ползваме.
                            Наздраве.
                            Ами мислете черкезов, мислете, стига с това пиене.

Коментар

Свободен пазар? Сериозно? Ами той ще важи ли за производителите?
                              Без задължително изкупуване на енергия на преференциални цени?

Щото ако важи за тях, то фотоволтаиците щяха да са там, където им е мястото. В Космоса, да захранват автоматични метеостанции или преносими сателитни телефони. Изобщо там, където прекарването на кабел е скъпо или невъзможно.
                              Aми гигов нали това казах - тук има борса на която се срещат производители и купувачи, ако ти изнася цената - купуваш. Ако не - не купуваш.

Коментар

• Либерализация звучи добре.
                                Но можем да мислим и върху възможноста да складираме излишната енергията някъде под земята в големи акумулатори, а когато се наложи да я ползваме.
                                Наздраве.
                                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Working...
                                X