На форекс глупаците каквото и да им кажеш няма да го разберат. През 30 те години на 20 век почти половината от децата в Русия са умирали преди да навършат 18 г. Смъртността сред децата до 1г. в СССР е била от 2 до 5 пъти по-голяма отколкото днес в най-изостаналите африкански страни. Хората в селата на СССР тогава са живеели основно в дървени къщи и при пожар проблема става много голям. По време на Втората световна война с една средна месечна заплата в СССР е могло да купиш на черния пазар едва 2-3 кг картофи или 2 яйца и това трябва да ти стигне за цял месец, ако нямаш купони за храна, защото не всички в СССР са получавали купони за храна. Дори и днес в Русия средната продължителност на живота е по-ниска в сравнение с всички страни в Европа с изключение на Украйна, а тогава средната продължителност на живота в СССР е била с около 30-35 години по-ниска отколкото е сега в Русия. През 30 те години в СССР са умрели от глад между 7 000 000 и 10 000 000 души. В момента в нито една държава няма такава смъртност от глад.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето колко зле е била България през 1940 г.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеМарияне, разгледай сайта за който съм дал линк. Аз знам как са живеели родителите ми през 1940 и техните разкази не съответстват на това което си постнал в началото. Между другото разгледай къщите по централните улици на София и другите градове в България и ще видиш, че те повечето са строени преди 1940г. и са тухлени, а не кирпичени. Когато са дошли съветските войски през 1944г., съветските офицери не знаели какво е това пижама и се учудили, че хората в България имат мебели, Съветските офицери въпреки, че били офицери нямали соствени мебели, чудели се че обикновени хора в България имат собствени маси, гардероби, скринове и други мебели и съветските офицери се учудвали че хората в България живеели по-добре отколкото те в СССР. Марияне, ходил ли си преди 40 години в Бековските села, а ходил ли си в някой от крайните квартали на София, Пловдив, Сливен. Знаеш ли при какви условия живеят някои представители на така наречените малцинства в България и предполагам, че текста, който си постнал се отнася за Берковишките села или за други селски райони на България, които и в момента са много по-изостанали от останалата част от България.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДа са избити, да са избити, колко да са избити? Не повече от 3-4. И то не са избити а са пратени на заточение в Сибир.
За твое сведение само по време на Септемврийското антифашистко възстание от 1923 г. военната хунта в България само за 2-3 седмици избива без съд и присъда над 5000 човека. Много се спасяват с бягство или към СССР или към Югославия.
Таз фабрика вече не твоя а е на народа.
Как така ?
Така. Ти си враг капиталист и не може да имаш а другите да нямат.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнениеНе на "над 30", а на 13%.
Коментар
-
Марияне, разгледай сайта за който съм дал линк. Аз знам как са живеели родителите ми през 1940 и техните разкази не съответстват на това което си постнал в началото. Между другото разгледай къщите по централните улици на София и другите градове в България и ще видиш, че те повечето са строени преди 1940г. и са тухлени, а не кирпичени. Когато са дошли съветските войски през 1944г., съветските офицери не знаели какво е това пижама и се учудили, че хората в България имат мебели, Съветските офицери въпреки, че били офицери нямали соствени мебели, чудели се че обикновени хора в България имат собствени маси, гардероби, скринове и други мебели и съветските офицери се учудвали че хората в България живеели по-добре отколкото те в СССР. Марияне, ходил ли си преди 40 години в Бековските села, а ходил ли си в някой от крайните квартали на София, Пловдив, Сливен. Знаеш ли при какви условия живеят някои представители на така наречените малцинства в България и предполагам, че текста, който си постнал се отнася за Берковишките села или за други селски райони на България, които и в момента са много по-изостанали от останалата част от България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнениеНе на "над 30", а на 13%.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнениеИ за да бъдем съвсем точни, една голяма част от тях са били избити по време на сталинските репресии ...
За твое сведение само по време на Септемврийското антифашистко възстание от 1923 г. военната хунта в България само за 2-3 седмици избива без съд и присъда над 5000 човека. Много се спасяват с бягство или към СССР или към Югославия.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеДаде ама Жора Депардъов не дойде в Бг на 10% данък, ами отиде в Русия на над 30%... Някъде по руските медии бях чел че СофияЛорен също ще иска Рашънгражданство
Коментар
-
Първоначално изпратено от GreatApe Разгледай мнениеИ за да бъдем съвсем точни, една голяма част от тях са били избити по време на сталинските репресии ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеМислиш така, защото ти липса не само образование, но и обща култура. Много българи са емигрирали в СССР в края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век. Бягали са от гоненията и изстъпленията на фашистката диктатура в България по това време...
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеМисля, че в момента няма нито една държава по света в която условията на живот като цяло да са толкова лоши колкото са били в СССР през 30 те години на 20 век
И в днешно време по-умните хора като Жерар Депардийо напускат потъващият кораб и емигрират към обетованите земи на Изток. Много американци с възможности се отказват от хамериканското си гражданство и заминават я за Китай я за Сингапур или Хонг Конг.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеМарияне, може ли да дадеш източник на това, което си писал за да се види там, където са многоточията какво е пишело и за коя година са тези данни. Доколкото разбирам има някакви данни за които не е ясно от коя година са и за кой край става въпрос. Доколкото разбирам става въпрос само за села и то май става въпрос само за села край Берковица. Добре е сега да отидете в същите тези села, за които става въпрос и да видите те как живеят в момента и дали имат същите удобства, които имаш ти в София. Хубаво е когато се говори за 20 век да се сравняват показатели на отделни страни от една и съща година. Целият свят се развива. Мисля, че в момента няма нито една държава по света в която условията на живот като цяло да са толкова лоши колкото са били в СССР през 30 те години на 20 век, но от това не може да се правят някакви големи изводи, защото света много се е променил и през 30 те години на 20 век може би в някои страни на Африка или Азия или Южна Америка хората са живели дори по-лошо отколкото в СССР през 30 те години на 20 век.
В нейната къща е имало повече неща, но като се оженила за дядо ми се хванала за главата.
Първо докато била малка (мисля 7 годишна) я пращали да търчи след биволите. Живеели са в една къща огромна рода (виждал съм къщата, доста е малка), баба й разпределяла дажбите. Мисля че са спали по 20 души в стая. После дядото направил къщи на децата си и поживяли нашироко. Колко нашироко? - 6 души в 2 стаи.
Обаче при дядо ми било голямо шоу, което втрещило баба ми и се изселили в град Самоков (селото им е било на 10 км. от града). В къщата на дядо ми "единия събуе панталоните другия ги убуе". Аз трябва да я разпитам пак, сега е на 81 години, да е жива и здрава. Пращали са ги на нивата само с вода и сланина и хляб. Гаден живот ти казвам И говорим за 1953 г.
После мизерията в града продължила, защото нямало детски, нямало работа, мъка. Картофа им замръзвал под леглото. Представи си какъв студ!! Имали легло, маса и столове, защото баща й бил дърводелец.
Голям глад е било до към 1970-та. Отделно са разделяли семейства. Дядо беше военен и по половин година го е нямало, постоянно на учения - в бойна готовност на Студената война.
Така че абсолютно вярвам на написаното в първия постинг. Хубаво е и вие да питате бабите и прабабите си.
На един колега бабата била само метър и 30 см., защото била 7-мо дете и нямало какво да яде, само хляб и олио.
Коментар
-
Марияне, може ли да дадеш източник на това, което си писал за да се види там, където са многоточията какво е пишело и за коя година са тези данни. Доколкото разбирам има някакви данни за които не е ясно от коя година са и за кой край става въпрос. Доколкото разбирам става въпрос само за села и то май става въпрос само за села край Берковица. Добре е сега да отидете в същите тези села, за които става въпрос и да видите те как живеят в момента и дали имат същите удобства, които имаш ти в София. Хубаво е когато се говори за 20 век да се сравняват показатели на отделни страни от една и съща година. Целият свят се развива. Мисля, че в момента няма нито една държава по света в която условията на живот като цяло да са толкова лоши колкото са били в СССР през 30 те години на 20 век, но от това не може да се правят някакви големи изводи, защото света много се е променил и през 30 те години на 20 век може би в някои страни на Африка или Азия или Южна Америка хората са живели дори по-лошо отколкото в СССР през 30 те години на 20 век.
http://www.lostbulgaria.com/index.php?cat=5Last edited by the money-maker; 05.01.2013, 21:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеда се водим и равняваме към начина на живот на гражданите от развитите икономики и придържане и следване на постиженията на същите!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеСамо дето не го правим... ами всичко побългаряваме.
Коментар
Коментар