IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето колко зле е била България през 1940 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Ъмм ..

виж - аз бавно си пиша нещата - проучвам доста, сравнявам за автентичност и т.н.

Това изказване конкретно може би още 2009 г. да съм го виждал някъде в мрежата, но беше снимано на докмент ( по памет ) и отдолу изведено с текст, понеже точно тогава ми изгърмя хард-а и като давам статистики ( т.е. те са десетки и стотици в статиите ми - после винаги копирам линк от къде съм го взел като източник.

П.П. Конкретно по тази тема, както си забелязал и в коментарите ми по-долу имам много точно позиция, за да не се допусне манипулация - т.е. не допуснах партийци в блога си - бяха трити веднага от мен.

Също не допуснах да се делят на българи и емигранти, защото българите винаги трябва да сте заедно, а не да се делите по "тъпи" критерии, а винаги да си помагате българи на българи.

Дал съм ви в коментарите си периодите особено в частта около и след 40-та година и то доста обективно и безпристрастно. Накратко България тогава е принудена да влезе във ВСВ на страната на Германия и точно този период не е много показателен, понеже е "граничен". Мисля, че по-насетне бях посочил 3-те парични реформи, който се правят след 1944 г. с националната ни валута ( лева ) + отнасянето на всичките ни златни запаси, кожи и горите на България са изсечени, за да плащат репарации на победилите. И това се случва 3 парични реформи за само 20 години след въпросната 40-та година - или мизерията 25-30 години след въпросната 1940 г. е била още по-потресаваща за населението.

П.П.П. Затова да се пльосва само 1 цитат от документ, изваден от целия контекст на процесите, които са протичали тогава е меко казано манипулативно.

Лично аз никога не бих си сложил името под подобна "творба" да го наречем. Но Мариян си знае защо го прави.

Поздрави!
    Маранди, защо в това което си постнал липсват думите" Аз мога да ви припомня картини от Берковско...", като тези думи са изложени малко преди статистическите данни ако изобщо това са статистически данни? Смятам че всеки, който нарочно пропуска тези думи от първоначалния текст дали неволно или съзнателно манипулира хората. Възможно е ти да не си искал да манипулираш хората, но според мен се е получила известна манипулация. Пак казвам, че преди теб този текст, само че с думите " Аз мога да ви припомня картини от Берковско..." е постнат от една лява или крайнолява организация( те трябва да си кажат дали са леви или крайнолеви защото на един 1 -ви май техни активисти скандираха думите " Сергей, Борисов и Първан слуги на чичо Сам") "движение за съпротива 23 септември" и това все още стои в нета и всеки може да види че при теб в твоя цитат липсват доста думи. Хубаво преди да постнеш текст за който не си сигурен дали е автентичен дали е преправен или манипулиран, да помислиш какъв ще е ефекта върху някои хора. След като не си виждал оригинален документ на хартиен носител, не можеш да бъдеш сигурен дали това изобщо е документ и дали е манипулиран и подправен.
    Last edited by the money-maker; 07.01.2013, 20:44.

Коментар

• Рашъните ограбват всички фабрики обслужвали вермахта. Дори на местните- наши, родни комунисти им идва в повече нахалството и безочието им.

п.п.Естествено, че трябва да се гарантира частната собственост.
      Last edited by val/she; 07.01.2013, 20:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Нещо не можете да се разберете. Мастерът е прав. Третият райх изгражда доста фабрики на наша територия, На една от тях, хладилният цех работеше допреди 10 г без отказ и можеше и още да работи (това го знам от технлозите работещи там. пречупените кръстове по стените периодически са ги боядисвали )
        п.п.Говорите за различни неща, Маранди.
        Прав е ама пропуска най-важното - единствения начин за просперитет е гарантиране на частната собственост и функциониране на икономиката с пари определени от пазара. Болшвиките първата им работа е била да национализират всичко и оберат златото на народа. Техническия прогрес който се е осъществил през втората половина на 20 век е бил резултат от навлизането на нови технологии в производството, изцяло нови индустрии - полупроводници и пластмаси, а не плод на политическа воля и ЦК гений. Благата по един или друг начин са щели да стигнат то населението..
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Нещо не можете да се разберете. Мастерът е прав. Третият райх изгражда доста фабрики на наша територия, На една от тях, хладилният цех работеше допреди 10 г без отказ и можеше и още да работи (това го знам от технлозите работещи там. пречупените кръстове по стените периодически са ги боядисвали )
          п.п.Говорите за различни неща, Маранди.

Коментар

• Като ти гледам простата тиква - тогава Българска империя е трябвало да се опълчи на Германия 1940 ( "темата" ви .... ) и ония да ни избият за 2 седмици точно.

П.П. Виждал съм пачи-акъл, ама да сравняваш Световна война ( 1940 и мирен 70 годишен период после ) и да викаш кое е "добре" и кое "зле" - ти си за психиатрия, моето момче.

Пожелавам ти - твоите внуци някога да пускат теми какъв мизерен нещастик е бил дядо им някога и то по време на Световна война.

Гледали са да ви опазят и да ви има днес .... ( жалко наистина - трябваше да скочим на Германия 1940 г., за да не ви чета тъпотиите днес ... )

Дай Боже децата ти и внуците да те кълнат някой ден така колко "зле" си бил днес!!! ( защото ти това правиш - плюеш на родословието си ).

.... и да пускат темички: Ето колко зле е била България през 2013 год.

-------------------------
            Сещаш ли се какъв "паун" си, ако само сменим датата на тая малоумна тема?
            Last edited by marandi; 07.01.2013, 19:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Ясно и категорично е, че не познаваш историята, маранди... България не е воюваща държава нито през 1939 г. нито през 1940 г. Всъщност тя само печели от войната, защото Германия гълта всичко произведено в България през тези предвоенни години!

Втората световна война започва на 1-ви Септември 1939 г. когато Германия напада Полша. България обаче е неутрална държава чак до 1-ви Март 1941 г. когато се присъединява към Тристранния Пакт.

Най-успешната година в стопанско отношение за Царска България е именно 1939 г. Това е известно на всички историци и икономисти. Изглежда ти, маранди, нямаш нито историческо нито икономическо образование?1

Всъщност като се говори за благосъстоянието на българите през 1940 г. се има предвид годината /1939 г./ на най-високият жизнен стандарт на Царска България за целия период от освобождението ни от турско робство до 1944 г. когато България е все още царство!
              Форексов,

подобни "матрьошки" ( кланящи се на чужди идоли ) ги местя в ляво, брато

Хайде, да не се пробваме по История, че ще издъхнеш на мига.

П.П. Сподели, какво е трябвало да направи тогава България? Да я прегазят и избият населението й ли?

Или привидно да се направи на съюзник, но без да участва в инвазията?

П.П.П. Т'ва, което не знаеш моето момче е, че България тогава като съюзник ( насила на Германия ) - изнася дървесина и текстилна индустрия изнася кат' гламава за "съюзника" си Германия.

После след капитулацията на 1 "мирен" договор се оказва, че Германия нищо не дължи на България, като дотогава е издавала едни хартийки, че има да ни дава.

После па, ние се оказваме от "загубилите" и още неизплатили репарациите си от Първата световна война - ( "мирният" договор отписва вземанията ни от Германия като суровини, дет' сме ги блъскали 3 години ) и накрая почват втори репарации да плащаме.

Плащате ги и днес, ама ти не го знаеш.

П.П.П.П. Ъъъ .... понеже си матрьошка - всичко е така завоалирано, та не ме питай колко архива съм обърнал да ви проследя нещата ( имате 1 архив "военен" дет' се вика и т'ва което е останало от него, щот матрьошките са добри и още не искат да ни го върнат ), но долу-горе съм се старал да ви "сглобя" обективна картинка на процеса и то без кинти. Щот' кинти от българин за анализ никога няма да взема.

Колко анализатори имате на световно ниво, че не мога да се сетя?

Та, не се изказвай мега-неподготвен Русото дали разбира от История, плийз

---------------------------
              Кланяй се на петолучката у вас и на оня изверг Сталин и не ме занимавай колко си "нестандартен".

Ако, имаш аргумент го изложи - ще те изслушам.

Русото дали разбира от История, не е аргумент и не си ти чилякът, който да го оценява ( особено като ти гледам "възможностите" - историческите )

Коментар

• Логично е през историята България да не е била толкова "добре", колкото е сега. . Все пак наблюдаваме развитие във всички сфери. Това обаче не ни дава право да гледаме назад в миналото по този показател.

Коментар

Ясно и категорично - а, че този период се нарича Втора Световна война ( а, не е некво локално конфликтче ) - майната му ....
                  Ясно и категорично е, че не познаваш историята, маранди... България не е воюваща държава нито през 1939 г. нито през 1940 г. Всъщност тя само печели от войната, защото Германия гълта всичко произведено в България през тези предвоенни години!

Втората световна война започва на 1-ви Септември 1939 г. когато Германия напада Полша. България обаче е неутрална държава чак до 1-ви Март 1941 г. когато се присъединява към Тристранния Пакт.

Най-успешната година в стопанско отношение за Царска България е именно 1939 г. Това е известно на всички историци и икономисти. Изглежда ти, маранди, нямаш нито историческо нито икономическо образование?1

Всъщност като се говори за благосъстоянието на българите през 1940 г. се има предвид годината /1939 г./ на най-високият жизнен стандарт на Царска България за целия период от освобождението ни от турско робство до 1944 г. когато България е все още царство!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                    Ха Бат Маранди
                    Сигурен бях, че съм го чел това някъде след като го видях вчера сутринта
                    И пак - Коментарите - правят Фактите - тотално различни
                    А ИСТИНАТА ВИНАГИ Е САМО ЕДНА
                    Не знам, братле, ама трябва да си уникум да нацепиш заглавие от типа: "Ето колко зле е била България през 1940 г. "

Ясно и категорично - а, че този период се нарича Втора Световна война ( а, не е некво локално конфликтче ) - майната му ....

Току-виж се пръкнал нов извод от Мариян, че по време на Световните войни - всички народи живуркат много добре и се радват на блаженство навсякъде. Хич няма да се учудя. То всъщност има ли разлика между военен период и мирен, че съм Рус? Кат' гледам заглавието май няма ....

П.П. Оная пирамида СДИ ли беше ги накараха да сменят заглавието, дет' си е абсолютна пирамида, ма Русото ся шъ гледа т'ва тъпо заглавие за тема.

Поне един въпросителен знак да беше сложил накрая след заглавието. Както и да е ....

Поздрави!
                    Last edited by marandi; 07.01.2013, 14:01.

Коментар

...................
                      Иначе ето ви статията ми от 2010 год. ( преди 3 години още, където съм ви дал това изказване на Народното събрание тогава ) - но в момента само по себе си изцяло е извадено от контекст на даден анализ.

Интересно как Мариян се сети след 3 години пак за т'ва нещо ( статията ми е четена над 107 хил. пъти ) - демек за сравнение романите на Гришъм се пускат на нашия пазар в 5 хил. тираж.

Както и да е Мариян си знае сам защо го прави, но ми е смешно
                      ------------------------------------------
                      Сбогом, България?

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...lgariia.533630

Поздрави!

П.П. Ако на някой му се занимава да чете и коментарите после, около 80-90 са на брой и там са давани читави коментари, че трудно се сравняват ябълки с круши.

Мисля, че в тях бях дал и 3-те парични реформи в БГ с точните дати, които се извършват тогава - та ще се ориентирате.
                      Ха Бат Маранди
                      Сигурен бях, че съм го чел това някъде след като го видях вчера сутринта
                      И пак - Коментарите - правят Фактите - тотално различни
                      А ИСТИНАТА ВИНАГИ Е САМО ЕДНА
                      remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                        Маранди, за пръв път това което постна Мариян е постнато от една организация която се нарича "Движение за съпротива 23 септември", които според мен са много големи манипулатори и затова не дават целия текст а изкарват неща от контекст, които дори не е ясно от къде са ги взели и за какво става въпрос. От името на тази организация става ясно що за хора са, но дори и те не са си позволили да заличат думите, които предхождат това което си писал ти. Аз мога да ви припомня картини от Берковско... и чак след това е дадена някаква статистика. Според мен ако изобщо правилно цитиране на някой, той е говорил само за Берковските села. Идете сега в Берковските села и направете сравнение със София, Лондон и Париж.
                        Ъмм ..

виж - аз бавно си пиша нещата - проучвам доста, сравнявам за автентичност и т.н.

Това изказване конкретно може би още 2009 г. да съм го виждал някъде в мрежата, но беше снимано на докмент ( по памет ) и отдолу изведено с текст, понеже точно тогава ми изгърмя хард-а и като давам статистики ( т.е. те са десетки и стотици в статиите ми - после винаги копирам линк от къде съм го взел като източник.

П.П. Конкретно по тази тема, както си забелязал и в коментарите ми по-долу имам много точно позиция, за да не се допусне манипулация - т.е. не допуснах партийци в блога си - бяха трити веднага от мен.

Също не допуснах да се делят на българи и емигранти, защото българите винаги трябва да сте заедно, а не да се делите по "тъпи" критерии, а винаги да си помагате българи на българи.

Дал съм ви в коментарите си периодите особено в частта около и след 40-та година и то доста обективно и безпристрастно. Накратко България тогава е принудена да влезе във ВСВ на страната на Германия и точно този период не е много показателен, понеже е "граничен". Мисля, че по-насетне бях посочил 3-те парични реформи, който се правят след 1944 г. с националната ни валута ( лева ) + отнасянето на всичките ни златни запаси, кожи и горите на България са изсечени, за да плащат репарации на победилите. И това се случва 3 парични реформи за само 20 години след въпросната 40-та година - или мизерията 25-30 години след въпросната 1940 г. е била още по-потресаваща за населението.

П.П.П. Затова да се пльосва само 1 цитат от документ, изваден от целия контекст на процесите, които са протичали тогава е меко казано манипулативно.

Лично аз никога не бих си сложил името под подобна "творба" да го наречем. Но Мариян си знае защо го прави.

Поздрави!
                        Last edited by marandi; 06.01.2013, 23:04.

Коментар

• Моля Мариян да каже дали е член на тази организация "Движение за съпротива 23 септември" или не, защото тази организация слага на прокламациите си най отгоре сърп и чук и над заглавията има надпис "Пролетарии от всички страни съединявайте се". Тази организация е близка до ПП"Българската левица" и няма да се учуда ако е финансирана от тях. Затова хубаво е който пуска във форума техни пропагандни материали да каже член ли е на тази организация или не. Аз мисля че Мариян няма нищо общо с тази организация но за да няма никакво съмнение нека и той да си каже ако пожелае да каже.

Коментар

Форекс-а изглеждаше 'арно момче, ама и мен ме изуми с т'ва харакири, което сам си направи.

П.П. То, кат' гледам все повече ник-ове изплуват някой ден, че са партийни хранилки за чужди интереси, а не за родни.

-------------------------------------------

Иначе ето ви статията ми от 2010 год. ( преди 3 години още, където съм ви дал това изказване на Народното събрание тогава ) - но в момента само по себе си изцяло е извадено от контекст на даден анализ.

Интересно как Мариян се сети след 3 години пак за т'ва нещо ( статията ми е четена над 107 хил. пъти ) - демек за сравнение романите на Гришъм се пускат на нашия пазар в 5 хил. тираж.

Сбогом, България?

Поздрави!

П.П. Ако на някой му се занимава да чете и коментарите после, около 80-90 са на брой и там са давани читави коментари, че трудно се сравняват ябълки с круши.

Мисля, че в тях бях дал и 3-те парични реформи в БГ с точните дати, които се извършват тогава - та ще се ориентирате.
                            Маранди, за пръв път това което постна Мариян е постнато от една организация която се нарича "Движение за съпротива 23 септември", които според мен са много големи манипулатори и затова не дават целия текст а изкарват неща от контекст, които дори не е ясно от къде са ги взели и за какво става въпрос. От името на тази организация става ясно що за хора са, но дори и те не са си позволили да заличат думите, които предхождат това което си писал ти. Аз мога да ви припомня картини от Берковско... и чак след това е дадена някаква статистика. Според мен ако изобщо има правилно цитиране на някой, той е говорил само за Берковските села. Идете сега в Берковските села и направете сравнение със София, Лондон и Париж.
                            Last edited by the money-maker; 06.01.2013, 22:44.

Коментар

• Форката ни баламосва тука.Всички знаем че си е комунист.И послъгва че е бил обикновен бригадир

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                                Форекс дебилите знаят че през 2011г. в Русия само 49% от жилищата по селата имат водопровод, само 39% имат канализация, само 29% имат вана или душ, а ако се смята общо за градските и селските то в Русия през 2011г. само 78% от жилищата имат водопровод, само 74% от жилищата имат канализация, само 70% от жилищата имат вана или душ. Който не вярва да види линка който съм дал в предишния си пост - това са официални данни на държавната статистика на Русия.
                                Форекс-а изглеждаше 'арно момче, ама и мен ме изуми с т'ва харакири, което сам си направи.

П.П. То, кат' гледам все повече ник-ове изплуват някой ден, че са партийни хранилки за чужди интереси, а не за родни.

-------------------------------------------

Сбогом, България?

Поздрави!

Last edited by marandi; 06.01.2013, 21:49.

Коментар

Working...
                                X