Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето колко зле е била България през 1940 г.
Collapse
X
-
Last edited by the money-maker; 07.01.2013, 20:44.
-
Рашъните ограбват всички фабрики обслужвали вермахта. Дори на местните- наши, родни комунисти им идва в повече нахалството и безочието им.
п.п.Естествено, че трябва да се гарантира частната собственост.Last edited by val/she; 07.01.2013, 20:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНещо не можете да се разберете. Мастерът е прав. Третият райх изгражда доста фабрики на наша територия, На една от тях, хладилният цех работеше допреди 10 г без отказ и можеше и още да работи (това го знам от технлозите работещи там. пречупените кръстове по стените периодически са ги боядисвали )
п.п.Говорите за различни неща, Маранди.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Нещо не можете да се разберете. Мастерът е прав. Третият райх изгражда доста фабрики на наша територия, На една от тях, хладилният цех работеше допреди 10 г без отказ и можеше и още да работи (това го знам от технлозите работещи там. пречупените кръстове по стените периодически са ги боядисвали )
п.п.Говорите за различни неща, Маранди.
Коментар
-
Като ти гледам простата тиква - тогава Българска империя е трябвало да се опълчи на Германия 1940 ( "темата" ви .... ) и ония да ни избият за 2 седмици точно.
П.П. Виждал съм пачи-акъл, ама да сравняваш Световна война ( 1940 и мирен 70 годишен период после ) и да викаш кое е "добре" и кое "зле" - ти си за психиатрия, моето момче.
Пожелавам ти - твоите внуци някога да пускат теми какъв мизерен нещастик е бил дядо им някога и то по време на Световна война.
Гледали са да ви опазят и да ви има днес .... ( жалко наистина - трябваше да скочим на Германия 1940 г., за да не ви чета тъпотиите днес ... )
Дай Боже децата ти и внуците да те кълнат някой ден така колко "зле" си бил днес!!! ( защото ти това правиш - плюеш на родословието си ).
.... и да пускат темички: Ето колко зле е била България през 2013 год.
-------------------------
Сещаш ли се какъв "паун" си, ако само сменим датата на тая малоумна тема?Last edited by marandi; 07.01.2013, 19:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЯсно и категорично е, че не познаваш историята, маранди... България не е воюваща държава нито през 1939 г. нито през 1940 г. Всъщност тя само печели от войната, защото Германия гълта всичко произведено в България през тези предвоенни години!
Втората световна война започва на 1-ви Септември 1939 г. когато Германия напада Полша. България обаче е неутрална държава чак до 1-ви Март 1941 г. когато се присъединява към Тристранния Пакт.
Най-успешната година в стопанско отношение за Царска България е именно 1939 г. Това е известно на всички историци и икономисти. Изглежда ти, маранди, нямаш нито историческо нито икономическо образование?1
Всъщност като се говори за благосъстоянието на българите през 1940 г. се има предвид годината /1939 г./ на най-високият жизнен стандарт на Царска България за целия период от освобождението ни от турско робство до 1944 г. когато България е все още царство!
подобни "матрьошки" ( кланящи се на чужди идоли ) ги местя в ляво, брато
Хайде, да не се пробваме по История, че ще издъхнеш на мига.
П.П. Сподели, какво е трябвало да направи тогава България? Да я прегазят и избият населението й ли?
Или привидно да се направи на съюзник, но без да участва в инвазията?
П.П.П. Т'ва, което не знаеш моето момче е, че България тогава като съюзник ( насила на Германия ) - изнася дървесина и текстилна индустрия изнася кат' гламава за "съюзника" си Германия.
После след капитулацията на 1 "мирен" договор се оказва, че Германия нищо не дължи на България, като дотогава е издавала едни хартийки, че има да ни дава.
После па, ние се оказваме от "загубилите" и още неизплатили репарациите си от Първата световна война - ( "мирният" договор отписва вземанията ни от Германия като суровини, дет' сме ги блъскали 3 години ) и накрая почват втори репарации да плащаме.
Плащате ги и днес, ама ти не го знаеш.
П.П.П.П. Ъъъ .... понеже си матрьошка - всичко е така завоалирано, та не ме питай колко архива съм обърнал да ви проследя нещата ( имате 1 архив "военен" дет' се вика и т'ва което е останало от него, щот матрьошките са добри и още не искат да ни го върнат ), но долу-горе съм се старал да ви "сглобя" обективна картинка на процеса и то без кинти. Щот' кинти от българин за анализ никога няма да взема.
Колко анализатори имате на световно ниво, че не мога да се сетя?
Та, не се изказвай мега-неподготвен Русото дали разбира от История, плийз
---------------------------
Кланяй се на петолучката у вас и на оня изверг Сталин и не ме занимавай колко си "нестандартен".
Ако, имаш аргумент го изложи - ще те изслушам.
Русото дали разбира от История, не е аргумент и не си ти чилякът, който да го оценява ( особено като ти гледам "възможностите" - историческите )
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЯсно и категорично - а, че този период се нарича Втора Световна война ( а, не е некво локално конфликтче ) - майната му ....
Втората световна война започва на 1-ви Септември 1939 г. когато Германия напада Полша. България обаче е неутрална държава чак до 1-ви Март 1941 г. когато се присъединява към Тристранния Пакт.
Най-успешната година в стопанско отношение за Царска България е именно 1939 г. Това е известно на всички историци и икономисти. Изглежда ти, маранди, нямаш нито историческо нито икономическо образование?1
Всъщност като се говори за благосъстоянието на българите през 1940 г. се има предвид годината /1939 г./ на най-високият жизнен стандарт на Царска България за целия период от освобождението ни от турско робство до 1944 г. когато България е все още царство!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеХа Бат Маранди
Сигурен бях, че съм го чел това някъде след като го видях вчера сутринта
И пак - Коментарите - правят Фактите - тотално различни
А ИСТИНАТА ВИНАГИ Е САМО ЕДНА
Ясно и категорично - а, че този период се нарича Втора Световна война ( а, не е некво локално конфликтче ) - майната му ....
Току-виж се пръкнал нов извод от Мариян, че по време на Световните войни - всички народи живуркат много добре и се радват на блаженство навсякъде. Хич няма да се учудя. То всъщност има ли разлика между военен период и мирен, че съм Рус? Кат' гледам заглавието май няма ....
П.П. Оная пирамида СДИ ли беше ги накараха да сменят заглавието, дет' си е абсолютна пирамида, ма Русото ся шъ гледа т'ва тъпо заглавие за тема.
Поне един въпросителен знак да беше сложил накрая след заглавието. Както и да е ....
Поздрави!Last edited by marandi; 07.01.2013, 14:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение...................
Иначе ето ви статията ми от 2010 год. ( преди 3 години още, където съм ви дал това изказване на Народното събрание тогава ) - но в момента само по себе си изцяло е извадено от контекст на даден анализ.
Интересно как Мариян се сети след 3 години пак за т'ва нещо ( статията ми е четена над 107 хил. пъти ) - демек за сравнение романите на Гришъм се пускат на нашия пазар в 5 хил. тираж.
Както и да е Мариян си знае сам защо го прави, но ми е смешно
------------------------------------------
Сбогом, България?
http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...lgariia.533630
Поздрави!
П.П. Ако на някой му се занимава да чете и коментарите после, около 80-90 са на брой и там са давани читави коментари, че трудно се сравняват ябълки с круши.
Мисля, че в тях бях дал и 3-те парични реформи в БГ с точните дати, които се извършват тогава - та ще се ориентирате.
Сигурен бях, че съм го чел това някъде след като го видях вчера сутринта
И пак - Коментарите - правят Фактите - тотално различни
А ИСТИНАТА ВИНАГИ Е САМО ЕДНАremember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеМаранди, за пръв път това което постна Мариян е постнато от една организация която се нарича "Движение за съпротива 23 септември", които според мен са много големи манипулатори и затова не дават целия текст а изкарват неща от контекст, които дори не е ясно от къде са ги взели и за какво става въпрос. От името на тази организация става ясно що за хора са, но дори и те не са си позволили да заличат думите, които предхождат това което си писал ти. Аз мога да ви припомня картини от Берковско... и чак след това е дадена някаква статистика. Според мен ако изобщо правилно цитиране на някой, той е говорил само за Берковските села. Идете сега в Берковските села и направете сравнение със София, Лондон и Париж.
виж - аз бавно си пиша нещата - проучвам доста, сравнявам за автентичност и т.н.
Това изказване конкретно може би още 2009 г. да съм го виждал някъде в мрежата, но беше снимано на докмент ( по памет ) и отдолу изведено с текст, понеже точно тогава ми изгърмя хард-а и като давам статистики ( т.е. те са десетки и стотици в статиите ми - после винаги копирам линк от къде съм го взел като източник.
П.П. Конкретно по тази тема, както си забелязал и в коментарите ми по-долу имам много точно позиция, за да не се допусне манипулация - т.е. не допуснах партийци в блога си - бяха трити веднага от мен.
Също не допуснах да се делят на българи и емигранти, защото българите винаги трябва да сте заедно, а не да се делите по "тъпи" критерии, а винаги да си помагате българи на българи.
Дал съм ви в коментарите си периодите особено в частта около и след 40-та година и то доста обективно и безпристрастно. Накратко България тогава е принудена да влезе във ВСВ на страната на Германия и точно този период не е много показателен, понеже е "граничен". Мисля, че по-насетне бях посочил 3-те парични реформи, който се правят след 1944 г. с националната ни валута ( лева ) + отнасянето на всичките ни златни запаси, кожи и горите на България са изсечени, за да плащат репарации на победилите. И това се случва 3 парични реформи за само 20 години след въпросната 40-та година - или мизерията 25-30 години след въпросната 1940 г. е била още по-потресаваща за населението.
П.П.П. Затова да се пльосва само 1 цитат от документ, изваден от целия контекст на процесите, които са протичали тогава е меко казано манипулативно.
Лично аз никога не бих си сложил името под подобна "творба" да го наречем. Но Мариян си знае защо го прави.
Поздрави!Last edited by marandi; 06.01.2013, 23:04.
Коментар
-
Моля Мариян да каже дали е член на тази организация "Движение за съпротива 23 септември" или не, защото тази организация слага на прокламациите си най отгоре сърп и чук и над заглавията има надпис "Пролетарии от всички страни съединявайте се". Тази организация е близка до ПП"Българската левица" и няма да се учуда ако е финансирана от тях. Затова хубаво е който пуска във форума техни пропагандни материали да каже член ли е на тази организация или не. Аз мисля че Мариян няма нищо общо с тази организация но за да няма никакво съмнение нека и той да си каже ако пожелае да каже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеФорекс-а изглеждаше 'арно момче, ама и мен ме изуми с т'ва харакири, което сам си направи.
П.П. То, кат' гледам все повече ник-ове изплуват някой ден, че са партийни хранилки за чужди интереси, а не за родни.
-------------------------------------------
Иначе ето ви статията ми от 2010 год. ( преди 3 години още, където съм ви дал това изказване на Народното събрание тогава ) - но в момента само по себе си изцяло е извадено от контекст на даден анализ.
Интересно как Мариян се сети след 3 години пак за т'ва нещо ( статията ми е четена над 107 хил. пъти ) - демек за сравнение романите на Гришъм се пускат на нашия пазар в 5 хил. тираж.
Сбогом, България?
Поздрави!
П.П. Ако на някой му се занимава да чете и коментарите после, около 80-90 са на брой и там са давани читави коментари, че трудно се сравняват ябълки с круши.
Мисля, че в тях бях дал и 3-те парични реформи в БГ с точните дати, които се извършват тогава - та ще се ориентирате.Last edited by the money-maker; 06.01.2013, 22:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеФорекс дебилите знаят че през 2011г. в Русия само 49% от жилищата по селата имат водопровод, само 39% имат канализация, само 29% имат вана или душ, а ако се смята общо за градските и селските то в Русия през 2011г. само 78% от жилищата имат водопровод, само 74% от жилищата имат канализация, само 70% от жилищата имат вана или душ. Който не вярва да види линка който съм дал в предишния си пост - това са официални данни на държавната статистика на Русия.
П.П. То, кат' гледам все повече ник-ове изплуват някой ден, че са партийни хранилки за чужди интереси, а не за родни.
-------------------------------------------
Сбогом, България?
Поздрави!
Мисля, че в тях бях дал и 3-те парични реформи в БГ с точните дати, които се извършват тогава - та ще се ориентирате.Last edited by marandi; 06.01.2013, 21:49.
Коментар
Коментар