IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето колко зле е била България през 1940 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    П.П. Какво да разговаряме като ти изкара период от над 10 години на бурна съпротива в цяла България, че не е съществувал?
    Разбира се, никаква бурна съпротива не е имало. Имало е съпротива на 5% от едрите поземлени собственици по селата. Останалите 95% са подкрепяли комасацията на земята. Само уедряването на разпокъсаните парчета земя е можело да осигури подем в селското стопанство, както и става след като се създават ТКЗС. Именно нарасналата производителност на селското стопанство осигурява възможност за капиталови вложения в леката и тежка промишленост на по-късен етап. Това пък дава възможност само за 30 години, както вече подчертах, жизненият стандарт на българите от 1950 г. до 1980 г. да се вдигне със 700%. Тоест както казваше Т Живков - за времето на социализма бяха създадени 7 Българии!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      1939 г. е двоен (непробит) връх на 1913 г. - ако използваме термини от техническия анализ.....След който започва спад към нивата от преди 1900 г. Периода 1945 - 55 г. е неуспешно повторение на "сценария" от 1880-1900 г. (свързан с политиката на Стефан Стамболов) . След 1955 г. всичко е експеримент - той обаче остави активи за 80 млрд.долара към 1990 г. срещу които стояха 12 млрд. задължения под формата на кредити към Лондонския клуб (основно) и по-малка част към Парижкия....

Така или иначе,социализма не фалира в нито една държава по света - смяната му беше продиктувана от външна намеса под формата на либерализация на всяка цена,резултата от която виждаме в момента по целия т.нар. "Развит" Запад .
      Можеше да кажеш просто, че Първият мораториум в най-новата ви история е абсолютно изфабрикуван.

Нито сме били неплатежо-способни, нито фалирали ... ( както и да е, че мяткаме от тема в тема ).

Някой ден "офцете" ще го зацепят, че 70 години се гаврят с тях, здравето, собствеността им и наследството/потомството им.

Нека блеят и четат "матрьошки" кат' Форката

П.П. Не понасям хора, които ядат всеки ден БГ-хляб, а се правят на "модерни", че ядат руски, турски, немски, щатски хляб.

Жал ми е за такива ....
      Last edited by marandi; 07.01.2013, 22:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
        .....Има ли нещо конкретно, което ти е направило впечатление в труда?
        1939 г. е двоен (непробит) връх на 1913 г. - ако използваме термини от техническия анализ.....След който започва спад към нивата от преди 1900 г. Периода 1945 - 55 г. е неуспешно повторение на "сценария" от 1880-1900 г. (свързан с политиката на Стефан Стамболов) . След 1955 г. всичко е експеримент - той обаче остави активи за 80 млрд.долара към 1990 г. срещу които стояха 12 млрд. задължения под формата на кредити към Лондонския клуб (основно) и по-малка част към Парижкия....

Така или иначе,социализма не фалира в нито една държава по света - смяната му беше продиктувана от външна намеса под формата на либерализация на всяка цена,резултата от която виждаме в момента по целия т.нар. "Развит" Запад .
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          ти говориш за това, че маляките са изселили родното население от Тракия в следствие на българските "зверства" по време на ВСВ, а истината е малко по-друга - нашето население е изселено в рамките буквално на 24 часа веднага след ПСВ - има няма 20 години по-рано. Затова и казвам, че манипулираш.
          Тракия е била различна собственост през вековете, така е и населението и не е хомогенно, но преобладаващият етнос е българския в началото на 20 век.
          П.С. За горяните ме брига фара, принципно са смесица между "капиталистически" диверсанти и истински недоволни от "народната" власт. Така както "партизаните" ни са мешавица между истински вярващи в идеята комунисти и руски мекерета, като вторите бързо се издигат и в последствие избиват първите - ако си запознат със случая на Горуня, вероятно ще ме разбереш.
          Форката,

едва ли е чувал, че БГ отряд е защитавал светините ни в Атон по време на тия събития.

И гаврата на гърците тогава, за да откраднат още от нашата История, но ме кефи ...

Неподготвена "матрьошка" се явява, кат' измислената ви "История"-славяно-БЪЛГАРСКА
          Last edited by marandi; 07.01.2013, 22:27.

Коментар

Разгледай таблиците от линка :

http://www.roiw.org/2000/231.pdf
            Ето това са факти, всеки да си прави изводите. А дали България е могла да продължи с неутралитета си, изглежда че Неутралитета е тарикатска работа, според данните

От дедо ми съм чул че годините на ВСВ, е било сравнително добре. И малко на македонска тема, комшията на дядо ми се казваше Григор, беше дошло едно писмо за комшията, в което пишеше че е за Григор еди кой си... На мен ми беше много смешно, въпреки че беше написано Григор, той го четеше постоянно, като Глигор...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Дрън дрън че пляс... Днес Беломорска Тракия е Северна Гърция. Гледаме на миналото от днешния ден и днешните реалности. Иначе тази територия е била различна собственост през вековете...

Освен това аз ти говоря за 1940, ти ми говориш за 1920 г. Ако се чувстваш по-образован за българо-гръцките отношения след Първата световна нямам нищо против да разискваме и този период. Настоящата тема обаче е за 1940 г. и водим разговор с маранди за периода след Втората световна и в частност за тъй наречените горяни.
              ти говориш за това, че маляките са изселили родното население от Тракия в следствие на българските "зверства" по време на ВСВ, а истината е малко по-друга - нашето население е изселено в рамките буквално на 24 часа веднага след ПСВ - има няма 20 години по-рано. Затова и казвам, че манипулираш.
              Тракия е била различна собственост през вековете, така е и населението и не е хомогенно, но преобладаващият етнос е българския в началото на 20 век.
              П.С. За горяните ме брига фара, принципно са смесица между "капиталистически" диверсанти и истински недоволни от "народната" власт. Така както "партизаните" ни са мешавица между истински вярващи в идеята комунисти и руски мекерета, като вторите бързо се издигат и в последствие избиват първите - ако си запознат със случая на Горуня, вероятно ще ме разбереш.
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Дрън дрън че пляс... Днес Беломорска Тракия е Северна Гърция. Гледаме на миналото от днешния ден и днешните реалности. Иначе тази територия е била различна собственост през вековете...

Освен това аз ти говоря за 1940, ти ми говориш за 1920 г. Ако се чувстваш по-образован за българо-гръцките отношения след Първата световна нямам нищо против да разискваме и този период. Настоящата тема обаче е за 1940 г. и водим разговор с маранди за периода след Втората световна и в частност за тъй наречените горяни.
                Примерно идва ти един туземец и казва, че от днес Форката вече няма имоти, активи и дивиденти?

П.П. Какво да разговаряме като ти изкара период от над 10 години на бурна съпротива в цяла България, че не е съществувал?

Все едно е нямало тракийски въстания, срещу Източна-Римска имеперия ( мразя измислената дума Византия ), срещу Османска империя.

Техните въстания и съпротива стоят в "днешните" ви учебници по История, а сега ново 20-сет - нямало 10 годишна съпротива след 1944. ( нямам навика да преиначавам Историята с думички кат' "вътрешна" революция.

П.П.П. Форчи, правиш разлика в семантиката между: "вътрешна революция" и 10 годишна съпротива ( въстание )?

Ъъъ ... ( смигам )

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  България не заема "северна гърция", а Беломорска Тракия - наша си територия, открадната ни от маляките с благословията на ОН

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Отново не си наясно с историята. Става въпрос не за периода преди 1940 г. а за периода след 1940 г.

След като Германия окупира Гърция през 1941 г. български окупационен корпус заема северна Гърция, а германците изтуглят войски към Източния фронт. Точно тогава българите са се държали по описания от теб начин. Тогава дори остров Тасос е бил българска територия.

След 1944 г. обаче гърците си го връщат с лихвите и изселват цялото българско население от Северна Гърция.
                    Фори, ти си ненормален - за Моллов-Кафендарис чувал ли си? Знаеш ли от коя година е и какво представлява? За какво изселване идва реч точно тогава - 1920-те години? А за "петричкия инцидент" чувАл ли си? Знаеш ли какво предтавлява“? България не заема "северна гърция", а Беломорска Тракия - наша си територия, открадната ни от маляките с благословията на ОН, пак през същите тези 20 гините на 20 век, въпреки че трябвало да е кондоминиум, но за компенсация на загубите им в Анадола, дето твоите матрьошки подпомагат манафите, за да ги размажат, им я дават тихомълком. А за водите на река Места, дето още плащаме с тях и последния договор твоите хора на другаря Жан Виденив го подписаха, знаеш ли? Замислял ли си се защо нямаме ни един язовир на места и в долното течение на струма, а? Не се изказвай неподготвен по история, особено по българската такава.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

В Сливенския балкан - било е "граница" тогава ....?
                      Има различни банди не само в Сливенския балкан но и на много други места. При смяна на една власт с друга винаги има вакум и обикновените обирджии и мародери гледат да си лепнат политически етикет.

Разговарял съм като малък с един такъв бивш горянин. По точно той разговаряше с дядо ми а аз като дете имам само бегли спомени че пушеше като комин. Човекът си живя дълги години и си умря на преклонна възраст на легло в къщата си. Та този горянин си признаваше че е бил контрабандист на часовници от Гърция в началото на 50-те преди да сложат бодлива тел по цялата граница. Един път го засекли и се наложило той да стреля срешу граничарите. Но накрая някой от селото го издал и го хванали. Признал си всичко и изглежда не е улучил никого, защото след като излежал присъдата го пуснали по живо по здраво

Коментар

Интересно четиво, таблиците показват че 1940 е достатъчно представителна за периода 35-45 и че страната е много силно зависима от аграрния сектор.
                        Има ли нещо конкретно, което ти е направило впечатление в труда?

Коментар

Чета уикипедия само по технически теми. При тълкувания на политически събития съм се натъквал не само на фриволни твърдения но дори и на грешна фактология. При тългувания на политически събития доста често редакторът на съответната тема не може да удържи на политическите си пристрастия...

За горяните можеш да ми вярваш на 100%. Разпитвал съм възрастни хора от погранични села. То всъщност и от там идва прозвището на терористите. Преминавали са нелегално границата и в двете посоки през гористи местности, които са били по-трудни за охрана от българските граничари.
                          В Сливенския балкан - било е "граница" тогава ....?

Ти ще изкъртиш тъпомера.

П.П. А, помниш ли защо само от ВТ ви охранявахме границите през Соц-а? Щот' си обичаме тъпата Родина.

Ясно - Сливенския балкан бил гранична зона през 1951 година ( разкази на "очевидци" )

Коментар

.......

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Отново не си наясно с историята. Става въпрос не за периода преди 1940 г. а за периода след 1940 г.

След като Германия окупира Гърция през 1941 г. български окупационен корпус заема северна Гърция, а германците изтуглят войски към Източния фронт. Точно тогава българите са се държали по описания от теб начин. Тогава дори остров Тасос е бил българска територия.

След 1944 г. обаче гърците си го връщат с лихвите и изселват цялото българско население от Северна Гърция.
                              Момче,

между Балканската и Втората световна ( т.е. 30 години период ) имам 5 загинали от джинс-а по всички територии, по които се сетиш от Одрин, Чаталджа до Драва.

Слава Богу, че някои оцеляха - та се пръкна Русото.

П.П. Ти ли ще ме учиш къде как е било, кат' имам разкази на очевидци?
                              Last edited by marandi; 07.01.2013, 21:40.

Коментар

[url]http://bg.wikipedia.org/wiki/
                                Чета уикипедия само по технически теми. При тълкувания на политически събития съм се натъквал не само на фриволни твърдения но дори и на грешна фактология. При тългувания на политически събития доста често редакторът на съответната тема не може да удържи на политическите си пристрастия...

За горяните можеш да ми вярваш на 100%. Разпитвал съм възрастни хора от погранични села. То всъщност и от там идва прозвището на терористите. Преминавали са нелегално границата и в двете посоки през гористи местности, които са били по-трудни за охрана от българските граничари.

Коментар

Working...
                                X