Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето колко зле е била България през 1940 г.
Collapse
X
-
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение1939 г. е двоен (непробит) връх на 1913 г. - ако използваме термини от техническия анализ.....След който започва спад към нивата от преди 1900 г. Периода 1945 - 55 г. е неуспешно повторение на "сценария" от 1880-1900 г. (свързан с политиката на Стефан Стамболов) . След 1955 г. всичко е експеримент - той обаче остави активи за 80 млрд.долара към 1990 г. срещу които стояха 12 млрд. задължения под формата на кредити към Лондонския клуб (основно) и по-малка част към Парижкия....
Така или иначе,социализма не фалира в нито една държава по света - смяната му беше продиктувана от външна намеса под формата на либерализация на всяка цена,резултата от която виждаме в момента по целия т.нар. "Развит" Запад .
Нито сме били неплатежо-способни, нито фалирали ... ( както и да е, че мяткаме от тема в тема ).
Някой ден "офцете" ще го зацепят, че 70 години се гаврят с тях, здравето, собствеността им и наследството/потомството им.
Нека блеят и четат "матрьошки" кат' Форката
П.П. Не понасям хора, които ядат всеки ден БГ-хляб, а се правят на "модерни", че ядат руски, турски, немски, щатски хляб.
Жал ми е за такива ....Last edited by marandi; 07.01.2013, 22:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение.....Има ли нещо конкретно, което ти е направило впечатление в труда?
Така или иначе,социализма не фалира в нито една държава по света - смяната му беше продиктувана от външна намеса под формата на либерализация на всяка цена,резултата от която виждаме в момента по целия т.нар. "Развит" Запад .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениети говориш за това, че маляките са изселили родното население от Тракия в следствие на българските "зверства" по време на ВСВ, а истината е малко по-друга - нашето население е изселено в рамките буквално на 24 часа веднага след ПСВ - има няма 20 години по-рано. Затова и казвам, че манипулираш.
Тракия е била различна собственост през вековете, така е и населението и не е хомогенно, но преобладаващият етнос е българския в началото на 20 век.
П.С. За горяните ме брига фара, принципно са смесица между "капиталистически" диверсанти и истински недоволни от "народната" власт. Така както "партизаните" ни са мешавица между истински вярващи в идеята комунисти и руски мекерета, като вторите бързо се издигат и в последствие избиват първите - ако си запознат със случая на Горуня, вероятно ще ме разбереш.
едва ли е чувал, че БГ отряд е защитавал светините ни в Атон по време на тия събития.
И гаврата на гърците тогава, за да откраднат още от нашата История, но ме кефи ...
Неподготвена "матрьошка" се явява, кат' измислената ви "История"-славяно-БЪЛГАРСКАLast edited by marandi; 07.01.2013, 22:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
От дедо ми съм чул че годините на ВСВ, е било сравнително добре. И малко на македонска тема, комшията на дядо ми се казваше Григор, беше дошло едно писмо за комшията, в което пишеше че е за Григор еди кой си... На мен ми беше много смешно, въпреки че беше написано Григор, той го четеше постоянно, като Глигор...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДрън дрън че пляс... Днес Беломорска Тракия е Северна Гърция. Гледаме на миналото от днешния ден и днешните реалности. Иначе тази територия е била различна собственост през вековете...
Освен това аз ти говоря за 1940, ти ми говориш за 1920 г. Ако се чувстваш по-образован за българо-гръцките отношения след Първата световна нямам нищо против да разискваме и този период. Настоящата тема обаче е за 1940 г. и водим разговор с маранди за периода след Втората световна и в частност за тъй наречените горяни.
Тракия е била различна собственост през вековете, така е и населението и не е хомогенно, но преобладаващият етнос е българския в началото на 20 век.
П.С. За горяните ме брига фара, принципно са смесица между "капиталистически" диверсанти и истински недоволни от "народната" власт. Така както "партизаните" ни са мешавица между истински вярващи в идеята комунисти и руски мекерета, като вторите бързо се издигат и в последствие избиват първите - ако си запознат със случая на Горуня, вероятно ще ме разбереш.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДрън дрън че пляс... Днес Беломорска Тракия е Северна Гърция. Гледаме на миналото от днешния ден и днешните реалности. Иначе тази територия е била различна собственост през вековете...
Освен това аз ти говоря за 1940, ти ми говориш за 1920 г. Ако се чувстваш по-образован за българо-гръцките отношения след Първата световна нямам нищо против да разискваме и този период. Настоящата тема обаче е за 1940 г. и водим разговор с маранди за периода след Втората световна и в частност за тъй наречените горяни.
П.П. Какво да разговаряме като ти изкара период от над 10 години на бурна съпротива в цяла България, че не е съществувал?
Все едно е нямало тракийски въстания, срещу Източна-Римска имеперия ( мразя измислената дума Византия ), срещу Османска империя.
Техните въстания и съпротива стоят в "днешните" ви учебници по История, а сега ново 20-сет - нямало 10 годишна съпротива след 1944. ( нямам навика да преиначавам Историята с думички кат' "вътрешна" революция.
П.П.П. Форчи, правиш разлика в семантиката между: "вътрешна революция" и 10 годишна съпротива ( въстание )?
Ъъъ ... ( смигам )
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБългария не заема "северна гърция", а Беломорска Тракия - наша си територия, открадната ни от маляките с благословията на ОН
Освен това аз ти говоря за 1940, ти ми говориш за 1920 г. Ако се чувстваш по-образован за българо-гръцките отношения след Първата световна нямам нищо против да разискваме и този период. Настоящата тема обаче е за 1940 г. и водим разговор с маранди за периода след Втората световна и в частност за тъй наречените горяни.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОтново не си наясно с историята. Става въпрос не за периода преди 1940 г. а за периода след 1940 г.
След като Германия окупира Гърция през 1941 г. български окупационен корпус заема северна Гърция, а германците изтуглят войски към Източния фронт. Точно тогава българите са се държали по описания от теб начин. Тогава дори остров Тасос е бил българска територия.
След 1944 г. обаче гърците си го връщат с лихвите и изселват цялото българско население от Северна Гърция.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеВ Сливенския балкан - било е "граница" тогава ....?
Разговарял съм като малък с един такъв бивш горянин. По точно той разговаряше с дядо ми а аз като дете имам само бегли спомени че пушеше като комин. Човекът си живя дълги години и си умря на преклонна възраст на легло в къщата си. Та този горянин си признаваше че е бил контрабандист на часовници от Гърция в началото на 50-те преди да сложат бодлива тел по цялата граница. Един път го засекли и се наложило той да стреля срешу граничарите. Но накрая някой от селото го издал и го хванали. Признал си всичко и изглежда не е улучил никого, защото след като излежал присъдата го пуснали по живо по здравоСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Има ли нещо конкретно, което ти е направило впечатление в труда?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЧета уикипедия само по технически теми. При тълкувания на политически събития съм се натъквал не само на фриволни твърдения но дори и на грешна фактология. При тългувания на политически събития доста често редакторът на съответната тема не може да удържи на политическите си пристрастия...
За горяните можеш да ми вярваш на 100%. Разпитвал съм възрастни хора от погранични села. То всъщност и от там идва прозвището на терористите. Преминавали са нелегално границата и в двете посоки през гористи местности, които са били по-трудни за охрана от българските граничари.
Ти ще изкъртиш тъпомера.
П.П. А, помниш ли защо само от ВТ ви охранявахме границите през Соц-а? Щот' си обичаме тъпата Родина.
Ясно - Сливенския балкан бил гранична зона през 1951 година ( разкази на "очевидци" )
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение.......
http://www.roiw.org/2000/231.pdfДоказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОтново не си наясно с историята. Става въпрос не за периода преди 1940 г. а за периода след 1940 г.
След като Германия окупира Гърция през 1941 г. български окупационен корпус заема северна Гърция, а германците изтуглят войски към Източния фронт. Точно тогава българите са се държали по описания от теб начин. Тогава дори остров Тасос е бил българска територия.
След 1944 г. обаче гърците си го връщат с лихвите и изселват цялото българско население от Северна Гърция.
между Балканската и Втората световна ( т.е. 30 години период ) имам 5 загинали от джинс-а по всички територии, по които се сетиш от Одрин, Чаталджа до Драва.
Слава Богу, че някои оцеляха - та се пръкна Русото.
П.П. Ти ли ще ме учиш къде как е било, кат' имам разкази на очевидци?Last edited by marandi; 07.01.2013, 21:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение[url]http://bg.wikipedia.org/wiki/
За горяните можеш да ми вярваш на 100%. Разпитвал съм възрастни хора от погранични села. То всъщност и от там идва прозвището на терористите. Преминавали са нелегално границата и в двете посоки през гористи местности, които са били по-трудни за охрана от българските граничари.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар