ВЪПРОСА ЗА БЕДНОСТТА ПРЕДИ 9,09,1944 Е МНОГО ДИСКУСИОНЕН, НО ВСИЧКИ АВТОРИ СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ ТОГАВА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЕДЕЛСКА ПРОДУКЦИЯ Е БИЛА НА СВЕТОВНО КАЧЕСТВО
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето колко зле е била България през 1940 г.
Collapse
X
-
Минахме на френски картофи и китайски боб
Вносът е довел до сериозно поскъпване, цената на месото също върви нагоре
Публикувано: 8 ян. 2013, 09:23 | Обновено: 8 ян. 2013, 09:23
Разпечатай
прочитания: 15 | коментари: 0
София, България
Българинът яде френски картофи и китайски боб. Тъй като родното производство не е достатъчно, се налага внос от други държави. Това обаче води до увеличения на цените. Картофите идват от Франция, Германия, Полша и Белгия, бобът пък е от Египет, Китай и Киргизстан, съобщи председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев. Плодовете, които ядем, също са от чужбина. Те пристигат у нас от близки държави – Турция и Гърция.Вносът е довел до скок в цената на картофите с 50 на сто, а на боба – с 20 на сто, обясни Стойчев пред БНР. Той допълни, че страната ни произвежда двойно по-малко картофи, отколкото имаме нужда. Вносните плодове поевтиняват, но според високите си цени от празниците, каза още той.
Захарта и олиото са със стабилни цени с тенденция за поевтиняване, изтъкна председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Стойчев каза още, че слабото потребление през последните години не дава възможност на някои стоки да поскъпнат.
В хлебопроизводството има хиляди малки пекарни, които, мъчейки се да оцелеят, поддържат ниски цени. Това е добре за потребителя, но не е добре за производителя, коментира той. Стойчев допълни, че зърненият баланс в страната е много стабилен.
Поскъпнали са месото, доматите и краставиците. Увеличението е с около 20 на сто в сравнение с година по-рано. По думите му брашното е поскъпнало в много малки граници. В момента може да се купи за 99 стотинки. Според Стойчев не може да има по-голямо увеличение на цената на хляба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеБатка, това го възприемам като голословно твърдение предизвикано от безсилна злоба.
През 80-те години на миналият век България е водеща страна износител на земеделска продукция не само сред социалистическите страни. Домати, пиперки, патладжани, дини, грозде, ябълки и всичко което ражда земята ни заливаше целия соц. блок и необятния пазар на СССР, както в прясно сътояние така и в консерви. Имахме поделения на Булгарплодекспорт и във всички западни държави и доста износ къв тях. Така например, нашето домашно пюре бе изключително качествено и търсено на Запад! Изкупуваха всичкото което произведем! Такава е истината...
Докато сега знаем, че всички тези зеленчуци и плодове са внос. Това е последствието от безумната седерастка политика на "земята в реални граници" през 90-те. Справедливостта изисква да си признаем, че в момента след 20 годишен грабеж и унищожаване на всичкото БГ производство нямаме НИКАВО селско стопанство. НИКАКВО...
Тъпанарите седерасти така и не можаха да разберат че техните западни приятели не искат работеща БГ икономика. На тях не им трябват конкуренти, на тях им трябват пазари! Ето защо в първите години на тъй наречената демокрация, повечето приватизационни сделки и западни инвестиции бяха да се закупи съответното БГ предприятие и да се закрие за да не прави повече конкуренция на съответната западната компания.
Твоите прехвалини комунисти съсипаха страната унищожиха стотици хиляди декари да докарат съветския скраб тука.Кремиковци Плама Химко Девня и куп паметници на българо съветската дружба.Да са ти честити.Не отричам и приноса на седесарските боклуци но поне ми върнаха земята.Сега си я обработвам дават и субсидии и съм доволен.Ако от мен зависеше субсидии за над 1000 декара няма се дават,Субсидии тртябва да се раздават за отглеждане на плодове зеленчуци и животни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеРазправят, че в община Смядово, България кирпичени били 70% от жилищата? Манарди това не е ли повече от процентите в оня списък?
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=605182
ти чете ли ми въобще статията ( анализа )???
Където в прав текст ви казвам, че след 20 години България ще изглежда като лунен пейзаж, населен с необразовани примати и много полиция, която да пази "управлявщите ви" от народната любов.
---------------------------------------------------------------------
Кое не разбра от статията ми? ( писал съм я преди 3-4 години ) - щот' я пуснах много по-късно.
Знаеш ли какво значи да отнемеш Надеждата на някого? Едва ли? ( затова даже не мислех да я пускам, а си стоеше на комп-а ми кат' файл още близо година по-рано написана.
Кое от статията ми не се е сбъднало? Че ми мяташ разни селски нишани за 1940 г. и за точка Х.
П.П. Имаш ли представа колко нещо съм изчел и прегледал, за да ви го синтезирам само в 2 странички?
Напиши нещо "умно" ти и тогава ме питай какво мисля - за момента нищо не видях от тИбя. Направи 1 анализ - аз лоша дума за него няма да кажа, просто да видиш какво коства и да ти се изсерат 100 глупака на труда ( примерно ).
Поздрави!
Коментар
-
унсс, ако имаш време иди да рагледаш дървените къщи по селата в Русия и дървените къщи в Норвегия и после ми кажи има ли разлика. Не знам дали си видял в линка който дадох, че през 2011г. в селата в Русия само 29% от жилищата имат душ или вана, само 39% имат канализация, само 49% имат водопровод. Въпреки че нашите села като цяло изглеждат доста по-добре от руските то и при нас има мила родна картинка - ето някои данни отнасящи се само за селата в България. В селата в България в 55% от жилищата тоалетната е вън от сградата, а в 2,2% от селските жилища изобщо няма тоалетна. В селата в България в 23,2% от жилищата изобщо няма баня, а в други 18,9% от селските жилища банята е извън сградата. В селата в България 7,6 % от жилищата нямат никаква канализация, в други 48,4% от селските жилища като канализация използват попивна яма и само 22,4% от селските жилища са свързани с обществена канализация. В 1,4% от селските жилища в България няма никакъв източник на вода.Last edited by the money-maker; 14.01.2013, 15:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеРазбира се, никаква бурна съпротива не е имало. Имало е съпротива на 5% от едрите поземлени собственици по селата. Останалите 95% са подкрепяли комасацията на земята. Само уедряването на разпокъсаните парчета земя е можело да осигури подем в селското стопанство, както и става след като се създават ТКЗС. Именно нарасналата производителност на селското стопанство осигурява възможност за капиталови вложения в леката и тежка промишленост на по-късен етап. Това пък дава възможност само за 30 години, както вече подчертах, жизненият стандарт на българите от 1950 г. до 1980 г. да се вдигне със 700%. Тоест както казваше Т Живков - за времето на социализма бяха създадени 7 Българии!
аз много те харесвам - повярвай ми!!
Но, всяко приляпане към Исус, Мохамед, бай Тошо ( периода ), Кастро, Пиночет, землянин ( марсианец ), елф, джедай ...... ( фашизъм/комунизъм, англия/колонии, Елада/роби и т.н. )
..... ми е меко казано изперкало.
П.П. Никой не отрича и добрите неща за всеки 1 период, ако ми беше чел коментарите в блог-а, щеше да ги видиш.
Но да не идиализираме някого/нещо за цикъл от едва 50 години да кажем. Все пак сме хора ( поне аз се имам за такъв ).
На иконите в църквите се молят на други личности, но не са въпросните, които коментираме.
От Русото по-грешно няма, но не обичам някой да ми се представя за светец, кат' той е по-голям боклук от мИня да кажем и вече "кръстове" да му бия и свещи да му паля.
Е, как да стане!
П.П.П. Умно момче си - специално в тази материя се излагаш и ако не си финансово заитересован да го правиш, т.е. да ти плащат - по-добре не си сривай авторитета, който имаш - а той поне за мИня не е малък.
Харесвам си те доста - имам чувството, че някой ти пише от ник-а, но използвам случая да ти се извиня, защото ме обвиниха, че съм те "нападал" вече
Не се базикам - прощавай, ако съм прозвучал така!!Last edited by marandi; 08.01.2013, 01:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеРазправят, че в община Смядово, България кирпичени били 70% от жилищата? Манарди това не е ли повече от процентите в оня списък?
Да те попитам имаш ли актуално инфо Кво се случва по нашето Черноморие, вече Велинград и Сандански
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение1939 г. е двоен (непробит) връх на 1913 г. - ако използваме термини от техническия анализ.....След който започва спад към нивата от преди 1900 г. Периода 1945 - 55 г. е неуспешно повторение на "сценария" от 1880-1900 г. (свързан с политиката на Стефан Стамболов) . След 1955 г. всичко е експеримент - той обаче остави активи за 80 млрд.долара към 1990 г. срещу които стояха 12 млрд. задължения под формата на кредити към Лондонския клуб (основно) и по-малка част към Парижкия....
Така или иначе,социализма не фалира в нито една държава по света - смяната му беше продиктувана от външна намеса под формата на либерализация на всяка цена,резултата от която виждаме в момента по целия т.нар. "Развит" Запад .
Социализма във вида практикуван в Източен блок обаче фалира, не толкова финансово, колкото заради уравниловката която беше наложена. Респективно никаква заинтересованост за развитие не се случваше. Китайците се усетиха и вкараха и малко морков в супата, е резултата е ясен, при тях двойния връх трябва да го търсим преди векове, предполагам.
Всичко прекалено, е вредно, казват!
Комплименти за анализа на Труда, въпреки че ще се наложи да го чета по-подробно, че ми стана интересно
Коментар
-
Разправят, че в община Смядово, България кирпичени били 70% от жилищата? Манарди това не е ли повече от процентите в оня списък?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнениес уедрена земя и трактори комбайни торове препарати не можахте да произведете колкото прадядо с воловете.
През 80-те години на миналият век България е водеща страна износител на земеделска продукция не само сред социалистическите страни. Домати, пиперки, патладжани, дини, грозде, ябълки и всичко което ражда земята ни заливаше целия соц. блок и необятния пазар на СССР, както в прясно сътояние така и в консерви. Имахме поделения на Булгарплодекспорт и във всички западни държави и доста износ къв тях. Така например, нашето домашно пюре бе изключително качествено и търсено на Запад! Изкупуваха всичкото което произведем! Такава е истината...
Докато сега знаем, че всички тези зеленчуци и плодове са внос. Това е последствието от безумната седерастка политика на "земята в реални граници" през 90-те. Справедливостта изисква да си признаем, че в момента след 20 годишен грабеж и унищожаване на всичкото БГ производство нямаме НИКАВО селско стопанство. НИКАКВО...
Тъпанарите седерасти така и не можаха да разберат че техните западни приятели не искат работеща БГ икономика. На тях не им трябват конкуренти, на тях им трябват пазари! Ето защо в първите години на тъй наречената демокрация, повечето приватизационни сделки и западни инвестиции бяха да се закупи съответното БГ предприятие и да се закрие за да не прави повече конкуренция на съответната западната компания.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Форекс Мастъра ГО НАПАДНАХТЕ КАТО ЛЕШОЯДИ!!!
Разбира се, че както каза Мадам She - ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ПО-СРЕДАТА!!!
Верно е че Германците са Взели МНОГО - но са ДАЛИ И МНОГО!!!
Помня баба ми, ми е разправяла:
- Германците като дошли - ВСЯКА СУТРИН СА СЕ КЪПЕЛИ НА ЧЕШМАТА СЪС СТУДЕНА ВОДА за разлика от Руснаците Къщата е била на ул. "Искър" - по това време на края на София .......
- После пак тя ми е раправяла как Германците плащали с ЧИСТО НОВИ СТО ЛЕВОВИ БАНКНОТИ за ЯЙЦА - които чупели, слагали жълтъците в дамаджани и изпращали по влака в Германия на смействата си . Българите си мислели че всеки Германец има МАШИНКА ЗА ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ () .......
....... Всички Столевови Банкноти с които Германците плащали били ЧИСТО НОВИЧКИ ()
А то Истината Била че на Хората им Плащали във Валутата в чиято Страна са Окупатори С НОВОНАПЕЧАТАНИ БАНКНОТИ.......
ИСТИНАТА Е САМО ЕДНА - И ТЬА МОЖЕ ДА ДОЙДЕ САМО АКО ИМА ПОЗНАНИЕ ЗА ДЪЛЪГЬ ПЕРИОДЬ ОТ ВРЕМЕ
За днес - Толкоз - Утре пак - АКО МИ ДОЙДЕ МУЗАТА
Дано - ама едва лиremember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение...http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеРазбира се, никаква бурна съпротива не е имало. Имало е съпротива на 5% от едрите поземлени собственици по селата. Останалите 95% са подкрепяли комасацията на земята. Само уедряването на разпокъсаните парчета земя е можело да осигури подем в селското стопанство, както и става след като се създават ТКЗС. Именно нарасналата производителност на селското стопанство осигурява възможност за капиталови вложения в леката и тежка промишленост на по-късен етап. Това пък дава възможност само за 30 години, както вече подчертах, жизненият стандарт на българите от 1950 г. до 1980 г. да се вдигне със 700%. Тоест както казваше Т Живков - за времето на социализма бяха създадени 7 Българии!
Коментар
Коментар