IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето колко зле е била България през 1940 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
    ........
    Не им се сърди - повечето тук са невежи и боравейки с фрази взети назаем прикриват гузната си съвест!

В по предния си пост си допуснал някои дребни (според мен....) неточности:

1) Да - пазаруването в Кореком беше свободно,но само за тези които можеха да докажат произхода на валутата си! За останали - беше изпитание,понеже притежаването й без "произход" се квалифицираше като престъпление и винаги имаше риск някой от цивилен оперативник от Второ Главно да те изненада в гръб за кратка справка докато си пазаруваш от "Гергана" .....

2) АК 7.62 (автомат Калашников калибър 7.62 мм.) се произвеждаше в Завод 10 на "машиностроителен"завод 'Фридрих Енгелс' - Казанлък (сега "Арсенал" - в несъстоятелност....) ,а не в Сопот както си споменал ...Вазовските заводи са друга "бира" която не включваше леко стрелково оръжие.
    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• НАИВHИК

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Дон Карлос, привет. С интерес очаквам продължението, което обеща.

Аз обаче не съм съгласен с милиардите, които си написал

Най-големият достигнат пик в производството е когато България произвежда 40% от компютрите използвани в страните от социалистическият блок (60 000 компютъра годишно), като по това време за производството на електроника са ангажирани над 300 000 работника а произвежданата продукция е на стойност $13.3 млрд/годишно (8 милиарда рубли)

Тва е грешка, в писанката, която вече веднъж някъде съм оспорвал. Елементарна математика, при цена от около 3000 долара за компютър

п.п. И представяш ли си как 5 човека 1 година произвеждат 1 компютър Пак елементарна математика
      Обещаното си е обещано, но имах малко ангажименти.
      Що се касае за числата, те се отнасят за цялата българска електроника, не само за компютрите. Все пак 300 000 души са били заети в това производство. Става дума за десетки заводи в цяла България.
      Съжалявам, че линкът не се отваря, но ти напиши "компютри правец" в Google и виж Уикипедия.
      Ето още един линк, който току що ми попадна, дори не зная какво пише в него. Дано се отвори:

http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_dne...izgubihme2.htm

Сега забелязах, че имало и първа част.
      Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Германската икономика е най-здравата в Европа. Проблемът е, че икономиката на ЕС е един голям балон! Именно ефикасността на германската икономика е една от причините за фалитите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Италия, Унгария, Румъния, Белгия, Англия, Австрия и прочие...

Германците даваха кредити за да може тези държави да купуват германския износ. И сега трябва да дават още кредити за да продължат да прикриват фалита на тези държави. Това обаче неминуемо ще доведе до фалита на самата Германия. Ако спрат да дават кредити на фалиралите пък ще означава катастрофално намаляване на германския износ... И двете са еднакво неприятни за германците!
        Е, прекалил си с изброяването, спри се до две, не че се сещам коя е втората, може би Белгия с уговорки
        Примерно, Ирландия кърти миФки и някаква криза с имотен балон (за което сами са си виновни) само може да я забави, те просто са образовани хора, боли ги фара, каквото и да им измислят ще са в час.

Коментар

• Света доста се разви особенно в последните 40-50 години електричеството космоса въобще човечеството жадува все повече за нови познания и открития
          Вицът си е виц ако се прочете

Коментар

Нищо лошо не съм ти сторил, за да плюеш така. Или може би си злобен по рождение? Изпращам ти линкове, написаното в които не съм го измислил аз. От този за компютрите Правец ще научиш, че са давали хляб на 300 000 души, а годишната стойност на произведената в България електроника е $13,3 млрд.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...82%D1%80%D0%B8)

А ето и малко снимчици. На мене не ми изглеждат като правени в час по трудово:

http://www.pravetz.info/

Ето и нещо за българските калашници:

http://forum.vestnikataka.bg/index.php?topic=2488.0

http://pishtov.blogspot.com/2006/04/blog-post_19.html

Ще научиш също, че българско оръжие се продава и в САЩ.
            Да наистина нищо лошо не си ми направил.Но злоба в мен няма.Трудно се спори с предубедени и хора които вярват на вестници сайтове и медии.Щом го пише в интернет значи е така.Да питам само като Правеца е толко велик що фалира?Що дне с го няма?Правеца е една остаряла технология ако не се лъжа на Моторола изхвърлена на бунището на Запада която нашите велики разузнавачи докараха тука и се изкараха велики.Та къде ги продавахме тия боклуци в Япония САЩ ФРГ Англия Канада Франция???Никога не сме имали успехи в електрониката щото успеха е в това да измислиш и произведеш нещо а не да го откраднеш.Света се развива не стои на едно място както закоравелите старци комунисти.С инженери завършили с рабфак и тъпаци партизани за началници каква електроника какви пет лева.Комунистите съсипаха земята и природата и поквариха народа.Това е най гадния период от нашата история по черен дори и от турското робство или как там го наричат

Коментар

Нищо лошо не съм ти сторил, за да плюеш така. Или може би си злобен по рождение? Изпращам ти линкове, написаното в които не съм го измислил аз. От този за компютрите Правец ще научиш, че са давали хляб на 300 000 души, а годишната стойност на произведената в България електроника е $13,3 млрд.
              .
              Дон Карлос, привет. С интерес очаквам продължението, което обеща.

Аз обаче не съм съгласен с милиардите, които си написал

Най-големият достигнат пик в производството е когато България произвежда 40% от компютрите използвани в страните от социалистическият блок (60 000 компютъра годишно), като по това време за производството на електроника са ангажирани над 300 000 работника а произвежданата продукция е на стойност $13.3 млрд/годишно (8 милиарда рубли)

Тва е грешка, в писанката, която вече веднъж някъде съм оспорвал. Елементарна математика, при цена от около 3000 долара за компютър

п.п. И представяш ли си как 5 човека 1 година произвеждат 1 компютър Пак елементарна математика
              Last edited by НАИВHИК; 08.01.2013, 23:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                ...Меркел казва - кризата скоро няма да свърши ! Разбирай - Ние вече без кризата не можем..Няма ли криза !!! Германия, ще тряба да почне да плаща и да изтичат пари от банковата и система.....
                Меркел не казва нищо ново,а просто следва икономическата политика на Хитлер (че дори и патоса му ...) след 1935 г. В резултат на нея фюрера е напуснат от икономическите си екип,който е подкрепял,но не е членувал в НСДАП (национал-социалистическата партия). Планът "Гьоринг" претърпява провал и още през 1938 г. Шахт прогнозира че Германия до няколко години ще фалира. Което със или без война щеше да е факт (и е факт на 9.05.1945 г....) пак към 1942-45 г. - независимо,че някои по долу заблудени души са седнали да сравняват икономиките на победители и победени без да са наясно с реалните факти....

ПС : Чудя се как дотук никой от профан-демократите писали в темата,не се сети да възхвали плана "Маршал" ...чиято реална цена лъсва едва след 2008 г.
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                  Миналото на електрониката и компютрите не е въпиюща простотия.Правец е въпиюща простотия.Правеца за времето си в сравнение с Япония и Запада си все едно днес да си купиш Москвич.Много добре помня 1990г когато в Електрофакултета дойдоха два ай би ема.Правеца изглеждаше като правен в час по трудово.Той си е правен в час по трудово.
                  Бате Пешо света се развива, РедБул не е напитка, а вече и кола... Връщаш ми спомена за моето първо бмв с мотор като на Москвич, само че 6-цилиндъра...

Света се развива в посока фалш и подмяна... Храната е подменена, ценностите се подменят, техниката и електрониката са с живот 2 години, автомобилите също не са това, което бяха...

Тук говорим за две различни матрици, матрицата на Соца и матрицата на Фед и Америка... за съжаление и втората матрица не е това, за което си мечтал, Нале..

Коментар

• Първоначално изпратено от technotronic Разгледай мнение
                    Интересно е че Ганьо си приписва заслугите на Византия, нито православието идва от България нито Кирил и Методи са били българи. Сегашният шрифт на който пишем е руски между другото, въведен от Петър I а по-късно възприет от България. Волжка България пък е унищожена от татаро-монголите, което го пише в дебелите книги, а ако на някой чеченец или казак му кажеш че е българин може да отнесеш един по мордата.
                    "Историята" ви от последните 200 години, която ви написаха в "учебниците" + "историците" в България ми е ясна.

Написаха ви я Австро-Унгария и "великата" Раша - докат' ви мереха с триъгълник на картата кой какво да вземе.

П.П. Докажи ми, че твоята "история" е истинска, дет' си я учил? Давай ми документи и извори преди 200 години, останалото не се брои.

Пример: Дай ми исторически документ, в който се споменава думата Византия преди 15-16 век.

Т.е. преди падането на Константинопол да стане Станбул в наши дни.

---------------------------------------

Ако не можеш да ми намериш такъв документ - замисли се каква "история" си учил ( искам документ с думите Византия, Византийска империя, византийци в него да пише ) - не ти е сложно какво искам да ми покажеш, нали? Да е преди падането на Константинопол като дата.

Поздрави!

( иначе се включи доста нахъсано ) - но не пробвайте Русото по История, че ще издъхнете
                    Last edited by marandi; 08.01.2013, 23:10.

Коментар

• Ако не бяха победени :

http://www.luft46.com/luftart.html

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Странно Германия с огромния си бюджетен дълг - облигационен от над 2.5 трилиона и още по фрапиращия си частен на корпорациите дълг за който има информация, че надхвърля 10 трилиона.........би трябвало да ти изглежда като най задлъжнялата страна на ЕЗ...но от теб разбирам, че тя всъщност е дала заеми в повече ! Разбира се Германия , ще кажат има с какво да ги изплати защото има износ на индустриална продукция , А гаранции че ще ги изплаща тези дългове с машини има ли ?
                        Дори нямате поглед върху това което става - Германия е гнила ябълка, куха и за да си крепи дълга изсмуква средства чрез финансовата си система от периферията..вълненията на пазарите относно бъдещето на Гърция , Испания...водят до трансфери на капитали в нови немски нискорискови и нискодоходни облигации и Меркел казва - кризата скоро няма да свърши ! Разбирай - Ние вече без кризата не можем..Няма ли криза !!! Германия, ще тряба да почне да плаща и да изтичат пари от банковата и система.
                        Кризата е в центъра на ЕЗ , тя не е в периферията и за да се крепи болната индустрия и икономика без да я боли в центъра ..сметката се плаща от периферията.
                        Tейдърко ти държиш ли на думата си?Обеща нещо.Да ти припомням ли за цените на нефта за двучасовата хиперинфлация и други простотии

Коментар

• Батко Пешо

Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                          Toй Форката завалийката си мисли че всички са били комунисти.И са живяли като него.А тука някаква си пенсия Дон Карлос толко глупости е написал че не мое човек да ги прочете.Продавали сме били калашници на кого бе готин.На онези дето замениха лъковете стрелите и прашките с тях ли?А какво получихме за тях?Ома дългове към нас които никога няма да си върнем.А това с компютрите Правец е въпиюща простотия

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...82%D1%80%D0%B8)

Не зная защо линкът не се отваря както трябва. Напиши в Google "компютри правец" и прочети Уикипедия.

А ето и малко снимчици. На мене не ми изглеждат като правени в час по трудово:

http://www.pravetz.info/

Ето и нещо за българските калашници:

http://forum.vestnikataka.bg/index.php?topic=2488.0

http://pishtov.blogspot.com/2006/04/blog-post_19.html

Ще научиш също, че българско оръжие се продава и в САЩ.
                          Last edited by Дон Карлос; 08.01.2013, 23:21.

Коментар

• Forex Master

Странно Германия с огромния си бюджетен дълг - облигационен от над 2.5 трилиона и още по фрапиращия си частен на корпорациите дълг за който има информация, че надхвърля 10 трилиона.........би трябвало да ти изглежда като най задлъжнялата страна на ЕЗ...но от теб разбирам, че тя всъщност е дала заеми в повече ! Разбира се Германия , ще кажат има с какво да ги изплати защото има износ на индустриална продукция , А гаранции че ще ги изплаща тези дългове с машини има ли ?
                            Дори нямате поглед върху това което става - Германия е гнила ябълка, куха и за да си крепи дълга изсмуква средства чрез финансовата си система от периферията..вълненията на пазарите относно бъдещето на Гърция , Испания...водят до трансфери на капитали в нови немски нискорискови и нискодоходни облигации и Меркел казва - кризата скоро няма да свърши ! Разбирай - Ние вече без кризата не можем..Няма ли криза !!! Германия, ще тряба да почне да плаща и да изтичат пари от банковата и система.
                            Кризата е в центъра на ЕЗ , тя не е в периферията и за да се крепи болната индустрия и икономика без да я боли в центъра ..сметката се плаща от периферията.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Прав съм я. А ако знаеше, че прословутият германски износ е изключително към фалиралите държави от еврозоната, щеше още повече да знаеш, колко прав съм!
                              По-конкретно какво значи "изключително"? 50%? 80%? И дай някакви цифри ...

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                                Някои нямат информация как се работеше, преди да се появят Правец 82.
                                Малко инфо: 5-6 помещения се изолираха идеално, като в тях се поддържаше постоянна температура /около 23 градуса/ и в тия помещения работеха многотонни Електронно-изчислителни машини в един електронно-изчислителен център /ЕИЦ/. Такива ЕИЦ в големите градове имаше по 2-3 броя.
                                Как се вкарваше информацията? За да направиш и да се изпълни твоята програма на FFORTRAN, след блок-схемата, трябваше да се въведе в ЕИМ. Всеки ред от програмата се въвеждаше на отделна операционна карта, от тях се правеха перфокарти /за всяка програма – цели “чекмеджета”, които се поставяха в ЕИМ, която пренасяше на перфоленти, които се съхраняваха в огромни дискове – “тави”,които ЕИМ четеше и изпълняваше, като вадеше крайната информация а огроооомни листинги, натам беше по-лесно…

Дойдоха Правец82 с дисковите устройства, които вършеха същата работа и се побираха на половин маса.

Сравнявайки многотонните ЕИМ с Правец82 – това си беше супер-постижение, щом го имаш в къщи и не се налага да чакаш 2-3 пъти опашки в ЕИЦ, за да си пуснеш програмата, а ако имаш тоя месец 3-4 програми?

Разбира се, че Правец82 не може да се сравнява с лаптопчето днес – с неговите възможности /гига и терра байтове инфо/ – също както и лаптопите ще отживеят времето си скоро.

Все пак историята трудно се забавя, а да се твърди, че миналото на електрониката е "въпиюща простотия" - това е неадекватно. Хайде да сме малко по-адекватни в изказванията, нали е възможно, а при апострофиране да разполагаме и с необходимата информация.

Поздрави!
                                Миналото на електрониката и компютрите не е въпиюща простотия.Правец е въпиюща простотия.Правеца за времето си в сравнение с Япония и Запада си все едно днес да си купиш Москвич.Много добре помня 1990г когато в Електрофакултета дойдоха два ай би ема.Правеца изглеждаше като правен в час по трудово.Той си е правен в час по трудово.

Коментар

Working...
                                X