IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение
    Защото хората с пари пишат, а не Бишат.

Голяма дискусия се развихри. Първоначално и аз бях скептик, дори и в момента съм 50/50 дали ще се наложат криптовалутите, но да си кажа честно - ИСКАМ ДА СЕ НАЛОЖАТ, просто се замислете какви предимства ви дават:
    1. Наднационални - левът дори и да се срине, винаги ще мога да продам моите биткойни, на борсите има американци, китайци, руснаци, японци ..
    2. Бързо ликвидни, не могат да се сравняват нито със злато, диаманти, имоти, акции ...
    3. Много лесни за съхранение (при добра компютърна грамотност). Бях пуснал частния си ключ във форума, не съм проверявал, но съм 100% сигурен, че никой не ги е пипнал дори.
    4. Ако не дай си боже, стигна до съдия изпълнител, това ще са единствените ми средства за които съм сигурен, че няма как да ми ги вземат (без сложни врътки), същото важи и при развод.

Няма да се наложат поради една фундаментална причина.НЯМА да му позволят.
    Вчера е имало голямо събиране в ЕС за взимане на съвместни крути мерки срещу прането на пари и неплащането на дънъци който били 1 трл за 1г .Как ще му разрешът на койна да съществува които разрастене ли се тея горните неща срещу който се борят ще се увеличат по 1000 ? отделно на Американците няма да им хареса пък финансирането на терористи през койн мрежата.Затова е ОБРЕЧЕН ,въпроса е само кога ще го резнат.

Отеделно технологията не е надеждна ,да не говорим колко вируси вече има търсещи само дат.фаила ти .Няма и чисто практично приложение.Кой ще ми гарантира че утре няма да се появи голям бъг какъвто вече е имало и наличноста ми няма да е 0.На кой ще се оплача ? Така че няма как да съществува това животно.Войни са се водили за подобни неща, как ги мислите тея работи вие
    Last edited by Zal_Negodnik; 14.04.2013, 15:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от T.A.D. Разгледай мнение
      Само да питам, защо "биткоин" трябва да се бише с "Й"?
      http://slovored.com/transliteration/rules.html
      Толкова за грамотността на хората с пари.
      Защото хората с пари пишат, а не Бишат.

Голяма дискусия се развихри. Първоначално и аз бях скептик, дори и в момента съм 50/50 дали ще се наложат криптовалутите, но да си кажа честно - ИСКАМ ДА СЕ НАЛОЖАТ, просто се замислете какви предимства ви дават:
      1. Наднационални - левът дори и да се срине, винаги ще мога да продам моите биткойни, на борсите има американци, китайци, руснаци, японци ..
      2. Бързо ликвидни, не могат да се сравняват нито със злато, диаманти, имоти, акции ...
      3. Много лесни за съхранение (при добра компютърна грамотност). Бях пуснал частния си ключ във форума, не съм проверявал, но съм 100% сигурен, че никой не ги е пипнал дори.
      4. Ако не дай си боже, стигна до съдия изпълнител, това ще са единствените ми средства за които съм сигурен, че няма как да ми ги вземат (без сложни врътки), същото важи и при развод.
      Last edited by DeBeers; 14.04.2013, 15:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Ти как пишеш email - имеил или имейл?
        Толкова по грамотността и на хората с пари и на хората без.
        Според мене хората с пари са по-грамотни........

Коментар

Ти как пишеш email - имеил или имейл?
          Толкова по грамотността и на хората с пари и на хората без.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
            Японската борса за търговия на БТК денонощно ли работи? И това включва ли събота и неделя?
            Да, всички борси работят денонощно. Борсите са голям проблем в момента и особено японскоата, защото тя държи +50% от обема. Всичко говори, че ако това се промени, нещата няма да бъдат чак толкова непредвидими. За мен критерий, за близкото бъдеще ще бъде дали http://crypto-trade.com ще тръгне утре или до края на седмицата. Има нужда от повече прилични борси освен btc-e и mtgox. Мтгокс могат да си правят каквото искат в момента и те го правят - виждаме. Това обаче няма отношение към самия биткойн като технология. Все пак му влияе(на цената).
            Да си припомним, че дотук и за двата срива на цената отговорен е мтгокс. Най-напред, с хакването(реално или измислено). А сега - с тия турбуленции и 'извиненията' и за дос-атаки и претоварване. Но трябва да се знае, че това е нещо нормално. Борсите досега не носеха отговорност за монетките на хората и всичко се правеше на 'добра воля'. Цените сега са много нагоре и затова някои оператори на борси, затвориха, например:
            https://ppcexchange.bitparking.com/main
            Когато от едно чудесно хоби, вече започваш да държиш парите на много хора, преценяваш дали можеш да понесеш този товар или - да продължиш да се занимаваш с други неща около биткойн. Така си е нормално мисля.

Коментар

• Между другото когато се появи голям ордер на BTK/USD в борсата BTC-E,много бързо го изяждат с арбитраж през кръстосаните курсове BTC/LTC и LTC/USD.За това и курсът на биткойн там е с около 5% по-нисък.Очаква се,че Гокс ще добавят и лайткойн към търговията.Това ще донесе допълнителна ликвидност на борсите.
              Last edited by detonator; 14.04.2013, 11:54.

Коментар

• Японската борса за търговия на БТК денонощно ли работи? И това включва ли събота и неделя?

Коментар

• Първоначално изпратено от detonator
                  Батка ти прочете ли
                  Кажи батьов, къв ти е порблемът?
                  Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Този закон е за това, как да напишеш Джулюница и Копривщица с латински букви. Измисли го Никито Василев, който в нарушение се изписваше Wasilev
                    Ups, грешка. VaSSilev
                    http://expat.bg/en/about_partners.html

Коментар

Този закон е за това, как да напишеш Джулюница и Копривщица с латински букви. Измисли го Никито Василев, който в нарушение се изписваше Wasilev

Коментар

• Лингвистичен офтопик

Първоначално изпратено от T.A.D. Разгледай мнение
                        Защото такива са правилата на българския език - системата за транслитерация не е двупосочна. Линка ти посочва прехода от кирилица към латиница, преход от латиница към кирилица няма.

От друга страна "биткойн" и "биткоин" на български звучат съвсем различно - сменя се мястото на ударението. И само "биткойн" съвпада с оригиналното звучене на bitcoin, в противен случай си длъжен да кажеш "биткоИн", което вече звучи като някакво химическо в-во.

Та, адресирането на нечия грамотност или компетентност в негативен смисъл, във всяка една среда, се прави само когато си 100% сигурен какво говориш.

Коментар

• Само да питам, защо "биткоин" трябва да се пише с "Й"?
                          Last edited by T.A.D.; 15.04.2013, 04:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Последното срутване се дължеше на 2 фактора.
                            Последното срутване се дължеше само на 1 фактор.Балона се пукна.Точка.
                            Повече цени над 260$ е най вероятно да не видим никога.
                            Отдолу ,60$ докъдето пропадна не е дъното ! Тепърва ще се спуснем отново в бездната

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                              Т.н. "биткойни" са доста по-добре планирана и осъществена операция по източването джобовете на алчните баламурници отколкото "пловдивските" или "варненските" "игри" у нас и тапетите на Сергей Мавроди в Русия преди време.
                              Авторът на тази глупост или не знае що е пирамида или за него е пирамида всяка акция на всяка една фондове борса, чийто курс се вдига или дори всяка стока или услуга, чиято цена расте!

При биткойните липсва ключовият реквизит на всяка една пирамида - лихвения %! Цената на биткойн се вдига не поради гарантирания % на доходност, а поради това че все повече хора осъзнават, колко ценни свойства притежава като валута и затова желаят да притежават биткойни.

Очаквам още по-откачени и неадекватни твърдения на давещи се от злоба губещи от промяната на статуквото!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                                "Покрай развитието на компютърната индустрия милиони млади хора прекрават часове зад мониторите и почват да губят усещането за разликата между реалния и виртуалния свят. Нормално е някои от тях да станат жертва на примамливи идеи и присъщо за младостта им ги приемат безкритично. Когато това се съчетае с алчност и стремеж към бързо забогатяване са готови да за подстрижка.
                                Т.н. "биткойни" са доста по-добре планирана и осъществена операция по източването джобовете на алчните баламурници отколкото "пловдивските" или "варненските" "игри" у нас и тапетите на Сергей Мавроди в Русия преди време.
                                В това има някаква справедливост, защото алчността и глупостта трябва да се наказват.
                                Исторически винаги когато броя на алчните глупаци се увеличи да критична маса, винаги се е намирал някой да ги свали на земята с изпразнени джобове до следващия цикъл."
                                +1

Коментар

Working...
                                X