If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много интересна тема! Поздравление на Мастер-а, за това, че я е създал и така подробно и търпеливо обяснява на скептично настроението към биткойн. Децентрализацията, ограниченото и количество, както и независимостта и от всякакъв вид регулация я правя една наистина от валутите на бъдещето според мен. За съжаление малко късно разбрах за нея.
Имам няколко неизсвесни все пак, малко ме съмнава регулаторите да оставят нещата така.
1. Какво ще стане например ако Фейсбук пусне собствена парична единица. Ти сам каза, че в бъдещото всеки ще си бъде собсвтена валута, това може би ще е след 20-30 години, но до тогава можем да предположим, че самите Интернет гиганти могат да пуснат собсвени валути, като добавим към това и вече изграденатат им интернет инфрактростура, навлизането в широка употреба, на едни такива тяхните валути, ще е доста по-бързо и ще е по-приемливо към масите от потребители, отколкото границите за навлизане на биткойн-а например. Какво им пречи тяхните валути да следват същият този принцип на ограниченото количесто и анонимността при разплащането. И според мен това е единственият начин да се спре, нарастващата така бързо цена на биткойните в момента. Ако найстина фирмите, и държавата, която косвено стои зад тях, не направят подобна крачка, аз не виждам никакъв таван за цената на биткойните, и следователно това ще е по-вероятен техен ход, целящ дисбаланс и отново връщане на единтификацията при разплащане.
2. Сега един от най-основните активи на едни такива Интернет гиганти е потребителската информация, с която те могат да търгуват в замяна на валута или реклама. При децентрализация на валутата както при биткойн, и анонимността е на първо място, следователно, подрива основата на самите основни играчи е Интернет пространстеото. Криптовалутите са наистина доста напреднали за нашето време, за жалост, самите структури на частните фирми са централизирани като сруктура,
3. Сегашното процентно разпределение на население/ресурси няма ли да се запази, а именно 1 процент от населението да държат 99 процента от биткойните.
Времето наистина ще покаже.
Отново, браво за темата!
На BTC-e с/у долари или биткойн. Там е най-големият обем от търговията с LTC.
Трансфери на $ към BTC-e не съм правил, та ако някой е, може да пише.
Take care.
Latest news:
06/11/13 BTC-E Introduces A New Payment Method - EgoPay
EgoPay = електронен портфейл, захранва се с почти всички възможни начини: кредитни карти, банкови преводи, пейпал, дори и ePay. Транзакциите са мигновенни. Има такса от 1.25% за транзакция и за малки суми е най-удобен. Отделно BTC-E взимат 2% такса за депозит с EgoPay и 0% процента за теглене. Но ако ще се вкарват над 3 цифрени суми, най-изгодно е с банков превод.
С интегрирането на EgoPay, BTC-E ще стане най-голямата борса за биткойни и останалите криптовалути! Мигновен депозит с всякакви кредитни карти и теглене, точно от това имат нужда хората от цял свят. А не като т.н. гигант MtGox, който го чакам да фалира скоро време. Хора от цял свят си чакат теглениятa по банков път от месеци...и може и да не ги дочакат.
Форексов, а Литкоини имаш ли- как могат да се купят и заслужава ли си..
На BTC-e с/у долари или биткойн. Там е най-големият обем от търговията с LTC.
LTCBTC - 0.011
LTCUSD - 3.76
Голяма волатилност ... преди 10 дена LTCUSD беше под $1.6, преди няколко месеца LTCBTC беше 0.036. Трансфери на $ към BTC-e не съм правил, та ако някой е, може да пише.
Форексов, а Литкоини имаш ли- как могат да се купят и заслужава ли си..
Не зная, Кире. Не следя отблизо развитието при лайткойните. Няма как човек постоянно да следи всичко в областта на криптовалутите, защото всеки ден излизат нови неща. В този форум би трябвало да има по-добре осведомени хора от мен за лайткойн. Може би те ще ти отговорят?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Хайде инвеститори вземете се в ръце и рискувайте малко.
Това е характерен момент, който следва да бъде обяснен...
За да инвестираш в биткойн трябва да си психически необременен. Няма как "инвеститорите" на бфб-то да са такива... Те отдавна са се набили в артии на компании, чиито основни печалби на книга са от финансови врътки, а не от реален бизнес. Запзването на съществуващото финансово статукво е въпрос на живот и смърт за тях.
Няма как ако са купили да речем банкови акции едновременно да инвестират в биткойн, защото биткойн е клечката кибрит под планината от необезпечени артии. Все едно да им казваш "Хайде инвеститори вземете се в ръце и рискувайте малко /като драснете клечката/." Няма да те послушат... Да не са луди
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Не знам дали това е пирамида или нещо много прогресивно, но това което виждам е че в Румъния вече продават бикойни на реална търговия, а в България още няма. А уж бяхме по-напред технологично от румънците?
Хайде инвеститори вземете се в ръце и рискувайте малко.
Коментар