IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересно мнение по темата.

Всъщност повтаря и моето виждане, че койните не са валута, а инвестиция. Ако бяха валута, то тя щеше да е доста дефлационно ориентирана, както Златния стандарт.

http://www.businessinsider.com/if-yo...itcoin-2013-11

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
      Едно време хората казваха, че парите не спят, за Биткойна това важи с пълна сила.
      Проспал съм движението от почти 400$ до 290$ (на графиката не се виждат точно колко е бил върха и дъното затова ги закръглих числата), както и връщането до 360$
      Шоуто тук е невероятно!
      Интересно е, че когато цената хвърчи -> търговията с реални стоки с биткойн намалява,
      а когато се стабилизира цената почва бум в търговията с реални стоки с биткойни.
      И по този начин се подготвя съответно нова експанзия в цената и нова експанзия в търгуването на реални стоки с биткойнти (под експанзии имам в предвид, че се увеличава търговията спрямо стар връх в цената, съответно връх в обемите на търговия на реални стоки с биткойнти)
      Очаквам скоро бум в докторантури по икономика с обяснение на тези ефекти с биткойните (съответно другите виртуални валути) .
      мога да потвърдя от наблюденията си на плащанията с биткойни в Грабо.бг, че при стабилизирана цена плащанията ни растяха всеки месец, а за изминалите 2 седмици няма никакви плащания, логично продиктувано от вярата на хората че с всеки ден ще са по-богати и могат да почакат с консумацията си. Следващата година ще е годината на биткойн-търговията, която ще стане основен двигател след първия етап на миниране, втория на борсите и третия, най-важен и гарантиращ дългосрочната полезност на интернет златото чрез масова търговия в биткойни за реални стоки и услуги, извън ръцете на държавния султанат. Биткойните ще обезмислят централизираната власт, като форма на обществени взаимоотношения, за сметка на тотална децентрализацияи, и това е шанса на човеците да се избавят от войни веднъж завинаги, изземвайки възможността на султаната да инфлира за да се подготвя и извършва войни за ресурсите на другите

Коментар

От обяд не ми зарежда сайта с графиките: http://bitcoincharts.com/charts/mtgo...Dzi2gSStochzps
        И идея си нямам дори къде е курса, камо ли да Ви кажа как са се изменили индикаторите
        305. Не вярвам в Биткойн. Нищо обаче не ми пречи да го търгувам

Коментар

• От обяд не ми зарежда сайта с графиките: http://bitcoincharts.com/charts/mtgo...Dzi2gSStochzps
          И идея си нямам дори къде е курса, камо ли да Ви кажа как са се изменили индикаторите

Коментар

Едно време хората казваха, че парите не спят, за Биткойна това важи с пълна сила.
            .
            Докъде казват индикаторите че ще коригира ?

Коментар

• Едно време хората казваха, че парите не спят, за Биткойна това важи с пълна сила.
              Проспал съм движението от почти 400$ до 290$ (на графиката не се виждат точно колко е бил върха и дъното затова ги закръглих числата), както и връщането до 360$
              Шоуто тук е невероятно!
              Интересно е, че когато цената хвърчи -> търговията с реални стоки с биткойн намалява,
              а когато се стабилизира цената почва бум в търговията с реални стоки с биткойни.
              И по този начин се подготвя съответно нова експанзия в цената и нова експанзия в търгуването на реални стоки с биткойнти (под експанзии имам в предвид, че се увеличава търговията спрямо стар връх в цената, съответно връх в обемите на търговия на реални стоки с биткойнти)
              Очаквам скоро бум в докторантури по икономика с обяснение на тези ефекти с биткойните (съответно другите виртуални валути) .

Коментар

• Казвате, че прекалено големите пулове, така да се каже, ще се "самоизядат".
                Не съм кой-знае колко технически грамотен, но съм сигурен, че в бъдеще ще се изобрети пул на децентрализиран принцип. Въпрос на време е. Ако се направи един, след това ще се направят много и проблема е решен.

А на тея фростита-мростита въобще не се палете да им отговаряте. Някой по-назад в темата беше дал адски точното сравнение:

"Да кажеш, че биткойн е пирамида или някаква измамна схема, е все едно да кажеш, че Ботев всъщност е възпявал величието на османската империя между редовете"

/или за по-простичките нека направя транскрипция на метафората - идеята на биткойн е да е безкрайно свободна, бърза и удобна система за разплащания, която да запазва стойността си във времето, т.е. се бори срещу вече съществуващите измамни схеми - банките, и най вече централните такива, които са супер безкористни, ама не баш/
                "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• Litecoin
                  http://selfielifes.com

Коментар

• ?

Колеги от къде мога да си закупя директно litecoin ?
                    http://selfielifes.com

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                      Че не моа ли си копам с лопатата (лаптопа) или нещо съм заблуден?
                      Можеш. Само че за период от 1 година ще имаш печалба няколко стотинки. Ако си нямаш друга работа... Форекс Мастъра го каза: копането вече не е за всеки. Има повече смисъл да издебнеш дъно и да си купиш с кеш.

В началото на годината аз дадох едни пари в кеш за няколко биткойна, а един мой приятел даде приблизително пак толкова за ASIC копачка. Неговата копачка дойде преди 2 седмици, и за 1 седмица му изкопа 0.2 койна. С тези темпове на повишаване на трудността не мисля че ще може да ме настигне някога...

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                        Да кажем, че не ме кефи как се опитвате да подлъгвате и заблуждавате незапознатите хора да си вкарат парите във финансовата пирамида. От което ще спечелите вие.
                        Фрости, приеми че ние сме като едни малки деца, които играят на видеоигри. Плащаме си, за да играем една голяма игра. Не ни взимай насериозно. Има хора, които за месец наливат повече пари за да играят Травиан, отколкото аз съм дал за да си купя биткойни. Краста, какво да я направиш Give us a break, дет' се вика

Коментар

• Първоначално изпратено от r00t Разгледай мнение
                          Предполагам, че си прочел само статията, без коментарите под нея и затова я квалифицираш като евтина псевдосензация. Предлагам ти да прочетеш отново цялата статия, заедно с коментарите под нея + отговорите към коментарите от самият автор - тогава може би ще разбереш за какво става дума.

[
                          Рууте, това като го четох вече беше 3 през нощта (тук където съм аз), затова вероятно съм го прочел така както на мен ми се е искало

Атаката ми изглежда валидна, просто прави непрекъснати "микро-форквания" на blockchain-а, принуждавайки честните копачи постоянно да изоставят текущата си работа и да отиват на друго "пипало" на веригата.

Добрата новина е, че се предлага рецепта за частично фискване на протокола, както и че както вече споменах големите миньорски пулове умишлено се самоограничават, за да не обезсмислят работата си. Осъзнават че ако са много алчни, ще се окажат с купища криптовалута, която никой не иска, тъй като основната и характеристика - децентрализацията, е била монополизирана. Имаше време, когато BTCGuild можеха по всяко време да завладеят системата, но не само че не го направиха, ами се и дръпнаха назад (виж bitcoincharts.com, преди няколко месеца бяха окупирали половината от "пая").

Без паника

Ето още едно четиво по въпроса, много по-малко техническо: http://www.coindesk.com/bitcoin-mini...vulnerability/
                          Last edited by ndachev; 09.11.2013, 11:09.

Коментар

Посмали малко, манго!
                            Не виждате ли, че никой вече не го е еня за вашата финансова пирамида. Не разбрахте ли, че от бибиткойни не можете да забогатеете. Ако не вярвате, питайте мастъра. Той може и да ви повози малко на яхтата си, купена с бибиткойни.

Единствените, които печелят от цялата схема с биткойна са производителите на гаражно-сглобени устройства за копаене, като ги продават скъпо и прескъпо на наивни шарани като вас. Те стоят зад цялата тая бутафория, диктуват пазара и могат монополно да определят курса както си искат, докато ви оберат парите.

Нямам желание да се заяждам с никого по форуми, но жалко за вас, че се ловите на въдицата по най-левашки начин и си давате парите да пълните чужди джобове.
                            Ха-ха, никой не се интересувал Този никой са Google Ventures, Andreseen Horowitz, YCombinator, Founders Fund, Winklevoss, Accel Partners ... + стотиците хиляди обикновени потребители.

Коментар

Да кажем, че не ме кефи как се опитвате да подлъгвате и заблуждавате незапознатите хора да си вкарат парите във финансовата пирамида. От което ще спечелите вие.

Иначе ви виждаме колко печелите. В интернет е залято и е пълно с обяви от фалирали "биткойн-инвеститори", които си търсят нови шарани на които да пробутат "изгодната биткойн-инвестиция" в копачки.

Напълно ни е ясно колко "печелите".

Не само, че нищо не сте спечелили, ами ако калкулирате разходите за хардуер, устройства за копане и ток, сте вътре и с двата крака.
                              За тези хиляди левове, които някои лекомислено хвърлиха на вятъра за устройства за копаене, сега можеха да получат добра възвращаемост, ако ги бяха вложили в нещо смислено. А тези копачки освен за украса, сега за нищо друго не стават.
                              Кой тук те кара да купуваш какво и да е?!!

Има една поговорка, която звучи горе-долу така:
                              Дай на гладния една риба и той ще си остане гладен. Научи гладния как да си хване риба и той никога повече няма да бъде гладен."

Като ти чета разсъжденията съм убеден, че ако преди 1 година ти бях дал $1000 и ти бях казал да ги инвестираш в Биткойн или Лайткойн, ти щеше веднага да си купиш хардуер, а сега щеше да ревеш, че си се прекарал.

Само че умният човек щеше да ги инвестира тия $1000 директно във криптовалута, т.е. да си купи койни за цялата сума и сега щеше да си е увеличил парите минимум десетократно.

Схващаш ли разликата?

Това е форум за инвестиции и точно такива обсъждаме тук. Някои инвестиции може да са печеливши, други да са губещи, но важното е печалбите да надвишават в пъти евентуалните загуби. Или както се казва в една моя любима песен:

You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em,
                              Know when to walk away and know when to run.

Поздрави към всички с Kenny Rogers The Gambler:
                              http://www.youtube.com/watch?v=Jj4nJ1YEAp4
                              You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
                              Know when to walk away and know when to run

Коментар

• Че не моа ли си копам с лопатата (лаптопа) или нещо съм заблуден?
                                Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

Working...
                                X