IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "It has been estimated that all the gold mined by the end of 2011 totalled 171,300 tonnes.."

Един биткоин купува 288 унции злато..

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
      Аз реших да пробвам за да добия малко по добра представа как работи биткойн.
      Разбира се без допълнителна техника, но имам компютър с процесор Intel i7, 8 ядрен на 2.4 Ghz, коeто прави към 19Ghz.

Пуснах го да работи в един пул и за няколко часа имах 0.0000007 биткойна, като компютъра грееше повече от климатика.

Това е пълен абсурд, алгоритъма е напълно безсмислен, върши се една работа дето само хаби електричество и резултата е нищожен. Мога да измисля същия алгоритъм но без работата и ако процесор с определен капацитет стои на линия определено време да му давам награда, същият шит но поне ток да се не хаби

Скоростта ти по-скоро е била 19 МХ/с а не ГХ...затова е такъв резултата..отдавна е безсмислено с обикновени устройства да се работи

Коментар

• Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
        5.5 gh/s e... По принцип е $149, но като сложиш доставка, ДДС, митническа такса...около $230 излезе
        Аз реших да пробвам за да добия малко по добра представа как работи биткойн.
        Разбира се без допълнителна техника, но имам компютър с процесор Intel i7, 8 ядрен на 2.4 Ghz, коeто прави към 19Ghz.

Пуснах го да работи в един пул и за няколко часа имах 0.0000007 биткойна, като компютъра грееше повече от климатика.

Това е пълен абсурд, алгоритъма е напълно безсмислен, върши се една работа дето само хаби електричество и резултата е нищожен. Мога да измисля същия алгоритъм но без работата и ако процесор с определен капацитет стои на линия определено време да му давам награда, същият шит но поне ток да се не хаби
        Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
          тря да е 6-7 GH/s нали? за кви пари го взе ?
          5.5 gh/s e... По принцип е $149, но като сложиш доставка, ДДС, митническа такса...около $230 излезе

Коментар

• Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
            Аз днес си подкарах миньора от BFL, прогнозата е около $65-70 на месец при тази цена и по-точно 0.16 btc, което ще намалява естествено в зависомост от трудността, но ако цената си расте...смятам ще е изгодно...след седмица ще ви кажа как върви
            тря да е 6-7 GH/s нали? за кви пари го взе ?

Коментар

• Аз днес си подкарах миньора от BFL, прогнозата е около $65-70 на месец при тази цена и по-точно 0.16 btc, което ще намалява естествено в зависомост от трудността, но ако цената си расте...смятам ще е изгодно...след седмица ще ви кажа как върви

Коментар

• Ако гръмни го виждам да падне до към 160$-180$ там някъде.
                Предположението е спрямо годишна графика: ма50 е над 200(може около 210$) , долният болинджър барн е около 130$ в момента като при прападане го чакам да се качи до 160$ и когато го удари вече да спре с почне да коригира и да се почне с подготовката на следващото надуване.
                Вече кога ще почне да пропада е интересно, защото тези нива ги казвам за някакъв ориентир към този момент, че аз лично ако имах позиция щях да я затворя. Разбира се ако продължи да се надува долната граница на болинджър барн ще се качи (с малко ама ще се качи) и тогава вече на мига при пропадането ще се гледа вече какви стойности ще има, и съответно ако се купува ще е тогава когато цената го удари.
                Дано с нещо поста ми е бил полезен, че не съм експерт и нямам за цел да заблуждавам някого
                Лек и печеливш ден на всички

Коментар

• Имам малко по-пракитечен въпрос, възможно ли е след като блокчейна е вече изтеглен на един компютър просто да бъде прехвърлен на друг, чрез флашка примерно?

Коментар

• То погледната от тази гледна точка всичко е бомба с часовников механизъм, или дата на годност / време на доверетието на хората/, важно е да влезеш бъзро да излезеш и преди да гръмне. А слсед това да влезеш в другата схема. Едиственото което би смъкнало цените на биткойна е алтернавни криптовалути, или война. Но като концепция и изпълнение е перфектното разплащателно средсвто. Това е алтернавита на досегашното статуктво, интересно ще става..

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Бахти балона е това...
                      Как очаквате някой да го използва за пари, като то мърда всеки ден с десетки проценти. Всички са се набили в него само за да чакат да расте до безкрайност. Всичко ще свърши много зле за "масите". Само неколцина обаче ще забогатеят рязко и отведнъж. Е, заслужават си момчетата печалбата, все пак доста усилия са вложили да организират целия този цирк.
                      Голям балон, ама скъп

A few minutes later Jeff Koons’s sculpture “Balloon Dog (Orange)” fetched $58.4 million, an auction record for a living artist.

Не вярвам в биткойн, това не ми пречи да ги търгувам

Коментар

• Бахти балона е това...
                        Как очаквате някой да го използва за пари, като то мърда всеки ден с десетки проценти. Всички са се набили в него само за да чакат да расте до безкрайност. Всичко ще свърши много зле за "масите". Само неколцина обаче ще забогатеят рязко и отведнъж. Е, заслужават си момчетата печалбата, все пак доста усилия са вложили да организират целия този цирк.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                          Скоро ще има високи обеми. Вервай ми.
                          Вярвам ти. Само дето може и до 3000 да иде. Лошото е, че не мога да сложа стоп, както на стандартна акция.

Ще стискам на сляпо и това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                            Последните три дни покачването е съпроводено с много ниски обеми. Супер волатилната цена пречи на реалната търговия срещу койни и тука някъде се надявам на успокояване и скромна търговия с 5-6% месечен ръст.

Изкушавам се да си затвория мижавата позицийка и да се опитам да влезна около 220 евро за койн отново.
                            Скоро ще има високи обеми. Вервай ми.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Мисля си, че Биткойна намира временен връх около 290 евро за койн или 400 долара за койн.

Последните три дни покачването е съпроводено с много ниски обеми. Супер волатилната цена пречи на реалната търговия срещу койни и тука някъде се надявам на успокояване и скромна търговия с 5-6% месечен ръст.

Изкушавам се да си затвория мижавата позицийка и да се опитам да влезна около 220 евро за койн отново.

Коментар

• Първоначално изпратено от nove Разгледай мнение
                                Много интересна тема...
                                1. Какво ще стане например ако Фейсбук пусне собствена парична единица. Ти сам каза, че в бъдещото всеки ще си бъде собсвтена валута, това може би ще е след 20-30 години, но до тогава можем да предположим, че самите Интернет гиганти могат да пуснат собсвени валути, като добавим към това и вече изграденатат им интернет инфрактростура, навлизането в широка употреба, на едни такива тяхните валути, ще е доста по-бързо и ще е по-приемливо към масите от потребители, отколкото границите за навлизане на биткойн-а например.
                                Интересен въпрос... не се бях замислил изобщо (не че мисля много често за биткойни )...

Защо пък да не се търгуват на free market exchages, както нормалните валути? Плаващи обменни курсове на фейсбук койни, срещу амазон центове срещу ali-baba кюлчета...

Това би било готино...

Коментар

Working...
                                X