IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това не звучи ли плашещо - предимно за държащите койни.... Все пак е добре , че не са мнозинство
    "Професор по финанси предрича, че биткойн ще се сринат до под $10 през 2014 г."
    http://darikfinance.bg/blog/view/15889/%CF%F0%EE%F4%E5%F1%EE%F0+%EF%EE+%F4%E8%ED%E0%ED%F1 %E8+%EF%F0%E5%E4%F0%E8%F7%E0,+%F7%E5+%E1%E8%F2%EA% EE%E9%ED+%F9%E5+%F1%E5+%F1%F0%E8%ED%E0%F2+%E4%EE+% EF%EE%E4+$10+%EF%F0%E5%E7+2014+%E3.+
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Биткойна не е никаква система за разплащане, а най-обикновена пирамида, от която печелят банки, корпоративни фондове и олигарси.
      +1000
      Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Фростев,осъзнаваш ли поне малко ,колко си тъп ? Спри да се излагаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
          Заради проблема който описваш са създадени немалко бикойн компании, осигуряващи ескроу сървис
          Нали и аз това ти казвам - че тази система е тромава, неудбна, несигурна и доста първобитна. Затова не става за платежно средство. Дали някой ще тръгне да открива ескроу сметки само за да си купи две пакетчета дъвки и една минерална вода? А кой печели най-много от откриването на тези сметки - банкерчетата естествено.

За да стане биткойна всеобщо и разпространено разплащателно средство, са необходими няколко задължителни условия:
          1.Курса задължително трябва да е фиксиран(примерно към евро)
          2.Всички единици трябва да бъдат емитирани предварително. Недопустимо е да има такова нещо като "копаене"
          3.Трябва да съществува начин за доказване на плащанията и възможност за връщане на транзакциите при грешка.

Биткойните(а и всичко останали виртуални монети) никога не могат да покрият горните условия. По какъв начин някой, който плаща с биткойни ще докаже, че действително е платил?
          Биткойна не е никаква система за разплащане, а най-обикновена пирамида, от която печелят банки, корпоративни фондове и олигарси. Затова не ми го хвали.
          Last edited by Frosty; 21.12.2013, 01:39.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Абсолютно същото е ако дойде с 2 чанти и ти плати кеш

Заради проблема който описваш са създадени немалко бикойн компании, осигуряващи ескроу сървис
            Last edited by fefo; 20.12.2013, 22:42.
            "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
              Това просто не е вярно. Нито е бавна, нито пък е несигурна. На този етап не е толкова удобна, заради волатилноста на койна.
              Ха-ха, на това ли ви учат в сектата?
              Виртуалните койни могат да бъдат откраднати по съвсем елементарен начин. Като твърдиш, че биткойна става за разплащане, обясни ми, как ще стане покупката на стоки срещу биткойни?

Примерно продавам си мерцедеса. Модел 2012, всички екстри - цена 150 биткойна. Идва някой купувач, който иска да плати автомобила с биткойни. Отиваме при нотариус/в общината за прехвърляне и в момента, в който купувача прехвърли биткойните на моя адрес, аз се отказвам от сделката и му казвам да се омита по най-бързия начин докато не съм му натрошил кокалите. Какви са опциите на купувача да си върне койните?

а)ще отиде в полицията и ще каже: Помощ, един бандит ми открадна 150 биткойна! Направете нещо! (На полицаите ще им е нужен поне един месец, докато схванат що е това чудо биткойн)
              б)ще отиде в прокуратурата и ще каже: Помощ, измамиха ме със 150 биткойна! Помогнете ми да си върна парите!

Според мен най-вероятната възможност е:
              в)купувача ще пие една студена вода за монетите си.

Обясни ми, как купувача ще докаже, че въобще е платил?
              Last edited by Frosty; 20.12.2013, 22:47.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• и самолети взеха да продават срещу 80 койна
                http://www.skycraftairplanes.com/sky...coin-payments/

тук пък един друг си купил Ламборджини пак с койни
                https://bitcointalk.org/index.php?topic=378936.0
                Last edited by kurta007; 20.12.2013, 21:44.

Коментар

• И те като държат цялата мощност (плащат $10-$15 млн. ток на ден ) и 90% от койните., къде им е далаварета? Ейй Замръзнал, мисли ги малко тея работи
                  http://en.wikipedia.org/wiki/TOP500

Те разходите на по-горните машинарии си вървят постояно.

Колко ли може да изкопае само компа на китайците за един ден..

А да сетих се, че те тези компютри ги използват само да пресмятат и симулират земетресения и промяна на климата

Коментар

• fefo

Знаеш ли за RAT и под линукс има ли ги ? Каква сигурност в интернет ?
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      Шиткойна е бавна, тромава, първобитна, неудобна и прекалено несигурна система. Затова не става за разплащане.
                      Това просто не е вярно. Нито е бавна, нито пък е несигурна. На този етап не е толкова удобна, заради волатилноста на койна.
                      Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      Да се държат виртуални монети на компютъра също е доста рисково.
                      Ти не държиш монети на компютъра. Просто не работи така системата. На компютъра трябва да сложиш едно текстово файлче на което ти е ключа. Това текстово файлче можеш да го сложиш на флашка и нея да я оставиш в трезор или да я заровиш в лозето.
                      В уиндоус има пролуки, които дават възможности за дистанционен достъп до почти всеки компютър.
                      Ами то ако не се пазиш е същото и при онлайн банкирането...
                      В днешно време не ти трябва да си компютърен гуру за да си защитиш компютъра на 100%. Има хиляди начини и допълнителни програми за това, а ако те притеснява уиндоус слагаш линукс или друго. А можеш и просто да не закачаш компа към мрежата.
                      В момента цялата шиткойн система вече е в ръцете на банки, спекулативни фондове и олигарси. Те държат 90% от наличните монети, също и мощностите за копаене едновременно.
                      Мммдаа, точно така е. Даже половината са в извънземните....

И те като държат цялата мощност (плащат $10-$15 млн. ток на ден ) и 90% от койните., къде им е далаварета? Ейй Замръзнал, мисли ги малко тея работи
                      "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Пороблема не е само в генерирането на случайни числа, проблем е че който се помъчи да го хакне все ще удари някой случаен койн е на него не му трябва точно определен, както е при електронния подпис. Нищо общо няма тази програвка за генериране на койни с надежност и сигурност, т.е. цялата работа е въздух под налягане.
                        Проблемът с PRNG важи за абсолютно всички двойки ключове, понеже по ползва да генерирато им. Аз бих се притеснил повече за банковите си сертфикати, отколкото за смешния ми биткой уалет. Тенденциозно са били тровени определени алгоритми с друга цел, не заради койна ->> търси за Dual EC_DRBG за разбереш за какво иде реч.

Коментар

• Коментар

• Minavast

Пороблема не е само в генерирането на случайни числа, проблем е че който се помъчи да го хакне все ще удари някой случаен койн е на него не му трябва точно определен, както е при електронния подпис. Нищо общо няма тази програвка за генериране на койни с надежност и сигурност, т.е. цялата работа е въздух под налягане.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• :--^-)

Надеждността на криптовалути зависи от генератор на случаини числа(начина по който работят сигнатурите в биткойн (ECDSA).Софтуерните генератори в копачки са несъвършенни( birthday paradox) и в новите модели копачки генератора е ионизацинен брояч и ампула кобалт90. 29.01.13 г. 23:36 http://hardwarebg.com/forum/showthre...D0%B8)/page252 .Направо космически технологии!!!Коледната треска е помислила и за геимърите с хубави видео карти.До 28 декембри за 899$ се продава флашка с анимирана история на криптовалутите и 2 биткоина. Можете да изпратите подаръка на приятел и чрез Доичепост в цяла Европа 12.12.2013, 23:34 http://www.investor.bg/forum/showthr...t=13811&page=8

Коментар

• честито на участниците в експеримента

Коментар

Working...
                                X