IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • По-спокойно, не съм казал, че разбирам от спекулации с разни виртуални измишльотини, нито мога да предсказвам бъдещето. Написъл съм, че това са мои предположения...
    Щом не ти изнася написаното - не го чети и го пропускай.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Айде-е-е 1864... балона спихва ли, спихва...
      Които са купили преди 1 месец крипто въздух, парите им сега се топят като априлски сняг на слънце.
      Моите предположения са, че старият биткойн или ще го обезценят до 10-15 долара, или ще го занулят напълно и всички копачи изцяло ще преминат на новия биткойн, а стария ще умре.
      Frosty, ти от шопско ли си бе, човек? Щото сакаш не на тебе да е добре, а на другите да им зле. Моля те, обещай, че ако по някое време през август прогнозата ти за 10-15 долара биткой не се сбъдне, ще се разкараш завинаги от тази тема и ще спреш да ни занимаваш с некомпетентните си коментари. Гледай си автосервиза и всичко ще е наред.

      За тия, които все пак търсят информация, а не празнословие - едно добро описание на предстоящото с полезни съвети от bitcoin.org https://bitcoin.org/en/alert/2017-07-12-potential-split

      Накратко на български: 4-5 дни преди 1 август си изтеглете всички биткойни от борсите и онлайн портфейлите в свой хардуерен или софтуерен портфейл. Не правете никакви транзакции в преходния период. На 1 август част от биткойн обществото ще активира soft fork (BIP 148) и ще отхвърлят блоковете които не са съгласни със SegWit. Ако всички миньори приемат SegWit, разцепление няма да има и всичко продължава както преди. Ако има разцепление сред миньорите - за всеки BTC в портфейла ще имаме 1 NEW BTC и 1 Legacy BTC. Ако продадем единия, другия изчезва. След сплита транзакциите ще се валидират и в двете мрежи. И това ще продължи докато всички миньори се ориентират към една от двете мрежи и откажат другата. Тук е опасността - ако след 1 август сме получили 1 Legacy BTC, но всички се ориентират към BIP 148, този биткойн ни изчезва. Или обратния вариант.
      Цената пада тези дни, защото повечето играчи искат да избягнат възможните неразбории и си изтеглят парите от борсите, защото нищо чудно и някоя от тях да изгори в суматохата. А и всички ще спрат да работят на 31 юли за известно време, така че и да искаш да си продадеш биткойните ще ти е трудно.

      Коментар


      • Айде-е-е 1864... балона спихва ли, спихва...
        Които са купили преди 1 месец крипто въздух, парите им сега се топят като априлски сняг на слънце.
        Моите предположения са, че старият биткойн или ще го обезценят до 10-15 долара, или ще го занулят напълно и всички копачи изцяло ще преминат на новия биткойн, а стария ще умре.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение



          Кражбите се случват винаги от "класическата" страна на нещата, никога от страната на "блокверигата". Досега все още никой не е пробил блокверигата и от там да е откраднал пари. Кражбата се случва, защото борсата е направана по класически начин, ако например самата борса използва собствена блокверига, ще е невъзможно да се краде. Вече има идеи как това да се направи ефективно, а дори в момента има децентрализирани борси, които печелят все по голяма популярност. Проблема с децентрализираните борси засега са значително по високите такси, но сигурноста при децентрализираните борси е почти на нивото на блокверигата.

          За в бъдеще с разивитие на технологията, кражбите от борсите ще станат практически невъзможни.

          По интересното е че ако в момента наредим технологиите с най голяма перспектива и значимост биха изглеждали така: блокверига > квантови компютри > изкуствен интелект... т.е. от трите най малко значим е изкуственият интелект. Трудно е да се повярва това от обикновените хора, на които им е трудно да повярват, че дори изкуственият интелект е изобщо осъществим. Когато осъзнаеш изкуственият интелект до каква революция би довел, тогава ще трябва да започнеш да мислиш по посока на квантовите компютри... и ако някога успееш нещо да разбереш, блокверигата ще ти е най трудна за асимилиране.

          Блокверигата е изключително интересна технология, първоначално започваш с малки стъпки и когато започнеш поне малко да разбираш нещата, все едно получаваш просветление, толкова елементарно на пръв поглед и с такава голяма сила. В историята е трудно да се намерят примери за такава наглед проста система, която води до революция, можеби откриването на азбуката или десетичната бройна система.

          П.С. Сигурно така скептични са били и първите хора видели азбуката... "Пффф, защо ще записвам нещо, като мога да си го помня." "Безмислено хабене на каманаци и клинове, вместо да си построя къща, да дялам тия глупости по скалите по цял ден." " Пффф пък даже и не ги разбирам какво означават... к'ъв е изобщо смисъла."
          Има 1001 начина създателите и поддържащите сорса на криптовалутите да ги манипулират както си щат. Вкл. и емисия на още 21 милиона крипто въздух. Освен това CEX.IO на малко да съборят Биткойн с над 51% изчислителна мощ. После се усетиха и отпуснаха газта, за да не се прострелят в крака. Ей такива няколко чудовища в общ пул спокойно могат да съборят системата отвън.

          Първоначално изпратено от Xman1
          П.С.2. Преди 5 години на мен Биткойн ми изглеждаше като поредната пирамида зарибявка за глупаци и си вярвах, че ще падне до 0 съвсем скоро. Дори си вярвах, че Сатоши ще открадне парите и ще избяга (супер наивно и смешно... но все пак наистина си го мислех това)
          Аз пък си мислех, че MtGox ше откраднат парите и ще избягат, супер наивно и смешно ми е дори сега, щото точно това направи най-голямата борса за хойни.
          Last edited by IvanTerziev; 16.07.2017, 14:13.
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

            това е така само ако гледаш на биткойна като на инструмент ... реално някои доставчици приемат разплащания с койни, но като алтернатива и основната им продажна цена е в долари или евро и тн... когато една валута стане прекалено волатилна спира да е желана

            друга бира е , когато въпросната валута стане водеща ... демек на равно с долара, франка, еврото, йената .... но койна е мнооого далеч от това на този етап... та тази волатилност го отдалечава много от целта да е валута и разплащателно средство...
            Не само е далеч от този етап но няма и да стане. Тази валута се използва само за дарк маркетите за дрога и други щуротии. Как си представяш биткойна да бъде допуснат при положение,че той се обменя свободно за всеки друг вид койн на нерегулирани борси в който се правят манипулации на цената. Никой няма да позволи сулио и пулио да иземва ролята на централна банка като си напечата койнчета и ги обмени за долари, нито престъпни субекти да перат парите си чрез създаването на нови койни. Всеки който приема в момента биткойни го прави на собствен риск с някакви утопични очаквания. Истината е че далаверата беше когато биткойна струваше стотинки. Който я е хванал честито, но в момента да се търсят бъдещи очаквания на база миналото супер повишение е найвно, още повече че това нещо без ценови манипулации няма как да стигне 10 000

            Коментар


            • Бай Марине, къде тикаш тоя пробит балон редом до благородните метали?


              Първоначално изпратено от bgMan Разгледай мнение
              Ама много сте ми сладки и смешни като почнете да се обяснявате колко непонятна и неограничена е тази нова технология и колко невъзможно било да се провали. Хаха!
              Технологията им вече върви към провал, щото всяко пишлеме почна да бълва какви ли не всевъзможни измислени виртуални "валути" и няма кой да спре този процес.
              Сега ще се цепят на "стар" и "нов" биткойн, догодина вероятно ще се появят още червен биткойн, зелен, жълт, плюшен и син биткойн.
              Само стойте и им гледайте сеира.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marin1

                Когато приемеш че 1 BTC = 1 BTC, както и 1 гр. Злато = 1 гр. Злато и волантилноста изчезва!
                това е така само ако гледаш на биткойна като на инструмент ... реално някои доставчици приемат разплащания с койни, но като алтернатива и основната им продажна цена е в долари или евро и тн... когато една валута стане прекалено волатилна спира да е желана

                друга бира е , когато въпросната валута стане водеща ... демек на равно с долара, франка, еврото, йената .... но койна е мнооого далеч от това на този етап... та тази волатилност го отдалечава много от целта да е валута и разплащателно средство...
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                Коментар


                • точно заради бруталната волатилност започнаха да казват, че биткойна било не валута а инвестиционен..инструмент... а сега де?

                  разплащане и държане на средства във валута, която качва стойността си с 10% е страхотно - всички я искат всички и се радват и всички я промотират и възприемат , НО както казват на запад easy come easy go.... какво става когато започне да губи по 10% на ден.... искаш да си купиш нещо докато го разплатиш и цената в койни с 10% нагоре....а продавача докато ги отвърже, че да купи суровини/материали загубил още 10% ..... изведнъж се оказва, че тая валута не е много гот и започват коментарите.

                  много хубаво (ръст) не е на хубаво

                  ще видим
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

                    От тази графика ясно се вижда, че до нивото 1000-1100 няма нищо, което да подкрепи цената. Дано се лъжа
                    Май нещо такова ще да е
                    Вчера сутринта написах:
                    Копи-пейст от друг форум:
                    "08 Юли 2017, 04:30
                    Почва да ми прилича на шаблона от 2013 13->230->120->1150, само че с още една нула. Ако е така, следва да изпратим годината на $11К и нагоре, но с предходящ спад в границите $1000-1500."
                    remember remember the fifth of november

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marin1
                      Не съществува викаш
                      а я виж това на какво ти прилича
                      https://blockchain.info/charts/marke...e?timespan=all


                      От тази графика ясно се вижда, че до нивото 1000-1100 няма нищо, което да подкрепи цената. Дано се лъжа

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marin1
                        Не съществува викаш
                        а я виж това на какво ти прилича
                        https://blockchain.info/charts/marke...e?timespan=all


                        Има още какво да учиш за движението на графиките. Прочети преди да постваш такива заблуждаващи снимки. Току виж някой се е заблудил от глупостите и вземе да купи и да си загуби парите.

                        Но щом вярваш аз очаквам целя да си в биткойни и да гониш 10 000 иначе си просто лаладжия. До колкото помня продаде част от тях на 2500 или 900. Защо така? Май и ти не вярваш в щуротиите които пускаш ........

                        Коментар


                        • Някъде гледах видео с един интернет-маниак, който обясняваше, че биткойна имал голямо бъдеще, щото можело да си купуваш марихуана с него.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marin1
                            Фрости - нещо такова ли ще стане???
                            http://www.oftwominds.com/photos2017/BTC-projected.png
                            Такава графика не съществува и ти добре го знаеш, но аз знам за друг вид графики в който ракетата е излетяла до небесата на 1-2 месеца а след това срива е бил още по-жесток

                            Коментар


                            • Какви са тия глупости,че биткойна имал неограничени приложения и нз си какви щуротии? Биткойна се използва заедно с още 2-3-4 криптовалути за пазарене в дарк маркетите за дрога и оръжия, разни видеа извратени и такива шуротии от всякакви ненормалници. Правени са експерименти има стотици видеа в тубата как се оцелява с биткойн в някой голям град...... ами доста зле е положението.

                              Каква такса ще платиш за една бира от 4,5 долара и за колко време ще стане. Или като не стане веднъж отново пускаш и ти мине деня и кефа от биричката.

                              Айде бе сега някакви ракети някакви излитаня, та нали ти говореше как биткойна ставал 10 000 а етера чуквал поне 1000, само че в момента него специално доста го приземиха и второ голяма част от сделките на тия борсички се правят само и единствено за надуване на цената, да ти ги продадът и да духнат с реални долари/евро/йени а ти да си останеш с койни който не се приемат почти никъде освен по черните сайтове. Съпротиви подкрепи хаха кой ги гледа тия неща? Спекулантите на биткойн доста се различават от истинските такива. При реална стойност от 300 долара за парче в момента все още сме в огромен балон. Аз очаквам спукване и да видим цени от 200 долара Да не 1200, а 200. Запишете си го някаде. Вашите прогнози от 10 000 и 100 000 вече съм си ги записал

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marin1
                                П.С. Сега "капацитетите" като Фрости, мрости и компания ще ни обяснят какво ни чака, но дали ще го отиграят???!!!
                                Какво има за обяснение, гледам, че за 1 месец тая крипто-тъпотия се срина и загуби ~33% от стойността си. Онези, които купиха на две и деветстотин вече са вътрешно и с двата крака. Я ни кажи, някой който преди един месец е дал 20 000 долара за тези виртуални измишльотини, с колко се е набутал до сега и с колко са му се стопили парите.
                                Въпросът е дали ще занулят "стария" биткойн и ще го пратят в небитието, преди да минат към "новия" биткойн.
                                Last edited by Frosty; 16.07.2017, 10:42.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                                Коментар

                                Working...
                                X