Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Предния крах си имаше основателна причина... MtGox където се търгуваха близо 80% от всички Биткойни тогава. Всъщност Биткойн има повече от 1 крах, не за друго, а защото е нормално при толкова нова и непозната технология, хората влезли с цел спекулация бързо да се отказват.
Друг е върпосът, че въпреки цялата математика зад Биткойн, трябва все още да разчитаме на "вяра" и "доверие"... това е най странното според мен. Хората някак се отплесват забравят за твърдата и неумолима математика, която ни казва, че Биткойн е идеалната разменна монета. Биткойн е като един идеален кристал, но със способноста да се дели без това да го прави по-малко ценен, за разлика от "реалните" кристали.
Фиатните пари не са разменна монета, те са като "талоните за пазаруване", имаш определено количество, които трябва да "изхарчиш" за определено време иначе рискуваш да станат със стойност 0. На всичко отгоре неможеш да си пазаруваш с тях във всички магазини на всички държави... т.е. минеш ли границата трябва да ги обменяш в други фиатни пари. От друга страна държавата може да си "печата" колкото си иска и да си ги манипулира както си иска. Въпреки това все още има хора които разплено ни убеждават, как фиатните пари са най-доброто. Според мен най-доброто, трябва да е ценно и да си личи от далече, че е най-доброто... т.е. ако дойдат извънземните (образно казано) и те да си кажат... ей това е най-доброто и да си напазаруват. Ако фиатните пари са най-доброто... дали някой извънземен би си купил такова чудо, което след 100 години, ще има 1000 пъти по-ниска стойност или изобщо няма да съществува?! Според мен истината, за фиатните пари, е че са ни промили мозъците за това колко са добри, фиатните пари са боклук и винаги са били боклук и колкото повече хора го осъзнават това нещо, толкова повече ще расте цената на криптовалутите.
Коментар