IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    - ок но е съвършенно странно как пък не са били "намерени" 800 хиляди и нали всичките 800 хиляди са в ареста и крадците не могат да ги харчат.

    Крадците не са хванати, просто се знае адреса на който са монетите. BTC-e е борсата на която крадците са се опитали да "изперат" парите, но не им се е получило... т.е. "изпрали" са само няколко процента.


    Този който беше арестуван е един от админите на BTC-e, но той не е от крадците. Американците твърдят, че той е знаел за парите от MtGox и с години е прал парите на крадците през борсата.



    Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

    Нищо не се разбра как ще завърши с добър край работата в МтГокс.

    Страхотна справедливост:
    Имал си тогава примерно 100 койна @ 1000 долара (100 000 долара)
    Връщат ти сега примерно 30 койна @ 6500 долара (195 000 долара) и ти хвърляш шапка до тавана
    Така ли си го представяш?

    А тва, че са ти откраднали 70 койна, или 455 000 долара, е бял кахър, джобни пари

    Реално погледнато от банката и толкова няма да ти върнат, защото като фалира банката, връщат до $100 хиляди... (или там колкото са гарантираните) а тук може да върнат всички пари и отгоре... е няма да им върнат и "пропуснатите ползи", но те къде го връщат това... в кой магически свят?! Изобщо вие говорите за справедливостта като за нещо тотално, все едно в сегашната система има тотална справедливост, а криптовалутите искат да въведат нещо по-лошо.

    Аз мога да дам хиляди примери където няма никаква справедливост, хиляди излъгани хора, сасипани животи, заради несправедливости, които вие изобщо не ги отчитате. Вие за сегашната система говорите все едно за някакъв бдящ "Бог" който веднага наказва несправедливостите "по-закон". А то такова нещо няма. Навсякъде по веригата има едни субективни хора, които решават живота на остналите. Блокверигата въвежда несравнима обективност спрямо системата която имаме.
    Last edited by Xman1; 13.11.2017, 21:39.

    Коментар


    • - ок но е съвършенно странно как пък не са били "намерени" 800 хиляди и нали всичките 800 хиляди са в ареста и крадците не могат да ги харчат.
      И тази криптосага много пасва за взаимотношения в някой бардак и не излъчва честност и почтенност, това е мое мнение.
      Last edited by supertrader; 13.11.2017, 20:09.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Xman1 - кой ще ги връща и как така част са спасени, нали крадците са откраднали всичките и са откраднати от едни и същи крадци. Кой пуска тез кьорфишеци.

        Откраднали са 800 хиляди Биткойна, 200 хиляди са били намерени. Ето чети най новото по въпроса: https://cointelegraph.com/news/-iron...ln-from-mt-gox

        Карпелес всъщност може да стане милиардер, ако всичко се случи както е по Японския закон... и това след като върнат парите, които хората са загубили.

        Коментар


        • едно дълго историческо четиво

          MtGox, BTC-e, and the Missing Coins: A living timeline of the greatest cyber crime ever


          има ли шанс някой загубил в Гокса да му се възстанови нещо някога?
          (един приятел имаше там койни за няколко К там , и му ги краднаха... )
          "the trend is your friend until the end..."

          Коментар


          • Kildirim_Bei - Сатошито търси начин да ги изработи "законно" по Робин Худски банките, тези които ще получат в адресите си обратно койни ще ги сатнат - продадат на момомента защото много ще им се занимава да ги стискат с идеята че пак ще трябва един ден да ги пратят на "незнамкойси" за да ги обърнат в нещо което на тях им трябва. Може да се включи Джеф Безос и да им ги вземе срещу разни неща от Амазон, щъ напрай още по голям оборот и ще стане най най оборотния и на инвеститорите му от пишманбанки това ще им хареса и ще му дадат още половин трилион за прахос. Пирамидата ще се сгромоляса и май ще бъде по веселия начин - който- дал- взел, който нищо не е дал пие една студена вода за биткойни по 7500 долара парчето.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Xman1 - кой ще ги връща и как така част са спасени, нали крадците са откраднали всичките и са откраднати от едни и същи крадци. Кой пуска тез кьорфишеци.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                Всъщност заради покачването на цената на Биткойн, тези на които са им откраднали парите най вероятно ще си ги върнат... защото част от монетите са спасени и в долари струват много повече от откраднатото. Къде при нормална банка се е случвало такова чудо... там парите заминават и край. Е държавата може да ги плати, но това не е справедливост, държавата просто взема от бюджета (т.е. от парите на другите) и ги плаща... малко по добър вариант е ако има фонд и в него има достатъчно пари, но тогава свършват парите във фонда и държавата, ще трябва да плаща при следваща кражба/източване.

                При MtGox в крайна сметка, както винаги се случва при крипто, нещата ще завършат с добър край, като в някаква приказка.... дори Марк Карпелес, най вероятно ще стане мултимилионер, защото не ги е откраднал той.

                Реално погледнато пострадалите могат да си върнат парите дори в 2-ен размер спрямо това което са им откраднали, Марк Карпелес пак да е милионер... а крадците да имат милиарди които никога не могат да изхарчат. Къде има таква справедливост?! Това е възможно само при крипто.
                Нищо не се разбра как ще завърши с добър край работата в МтГокс.

                Страхотна справедливост:
                Имал си тогава примерно 100 койна @ 1000 долара (100 000 долара)
                Връщат ти сега примерно 30 койна @ 6500 долара (195 000 долара) и ти хвърляш шапка до тавана
                Така ли си го представяш?

                А тва, че са ти откраднали 70 койна, или 455 000 долара, е бял кахър, джобни пари
                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nikrum Разгледай мнение
                  Супер си ,но ти си явно копач и си получил гратис bch, аз споделих горчив опит как се губят пари от трейдинг и то при много точно уцелен тайминг и валута и заложен стоп лос т.е риск мениджмънт който не сработи.И битфинекс не е гаражен шит...Ако се опиташ да трейдваш с цел профит над изкопаното нали се сещаш че ще си ти срещу ботовете и лаг и няколко хил км по далеч от сървърите от доста други твои конкуренти и това е оптимостично без конспиративни екстри които също не са за пренебрегване.Сподели също с колко процента от изкопаното се раздели докато пипна еврото
                  Стоп-лос на никоя платформа (наистина на никоя, дори и най-добрите и регулирани за акции) не ти гарантира изпълнение на поръчката на цената, на която си задал. Просто при достигане на зададената цената поръчката се преобразува в маркет поръчка и се изпълнява по най-добра налична оферта на пазара в момента. Което може в момента да е и на -20%, от това което си задал. Особено на такива сравнително слабо ликвидни и невероятно волатилни пазари като тези на крипто валути.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

                    Да така е съгласен съм, но тук не става въпрос за никаква измама. Това за измамата са абсолютни глупости, написани от хора които изобщо не са наясно с криптовалутите и са прочели най много 5 реда. Криптовалутите са най честните възможни пари, масовото им навлизане би направило всякакъв вид измами почти невъзможни. Такива неща като "търговия с наркотици", "пране на мръсни пари", "финансиране на тероризма" и други подобни, са абсолютно невъзможни с крипто. Просто системата е абсолютно прозрачна и всички транзакции са там завинаги, което прави невъзможни обемни "мръсни операции". Да речем най голямата кражба до сега, тази от MtGox не е донесла почти никаква печалба на извършителите... те не могат да си използват откраднатите милиарди. Това го няма в нито една днешна система, днес този който иска да прави мащабни измами, просто си купува 2-ма банкери и 2-ма политици и си прави каквото си иска... ако нещо се разкрие, банкерите и политиците "горят", а истинския виновник е чист. При крипто това ще бъде невъзможно, защото блокверигата не може да бъде подкупена. Сега какво става, парите потъват в някакви банки и там никой не знае какво става и къде всъщност отиват тия пари... уж има някакви книжа, но те могат лесно да бъдат подправени и много хора биха си сложили "главата в торбата", за да вършат тези престъпления. Примери колкото искаш в последно време, някакви пари отиват някъде "изчезват" и няма обяснение къде са и какво е станало... разни "хиляди бушони" са на пътя на разследващите... и в крайна сметка нещата потъват, рядко се стига до "големите бушони" и никога до истинските извършители. При крипто тия неща са невъзможни, рано или късно цялата истина излиза наяве, защото човек неможе да ги потули нещата.
                    Докато не се регистрира някъде кой реално стои зад всеки койн адрес и някой да контролира създаването на тези койн адреси, всичко което пишеш не е вярно. Реално в момента може напълно анонимно да се превеждат пари в блокчейна без да се знае кой на кого, къде и защо превежда пари. Да, транзакциите ще останат вовеки в блокчейна, но това не ги прави по-малко анонимни, поне за момента.

                    Коментар


                    • Супер си ,но ти си явно копач и си получил гратис bch, аз споделих горчив опит как се губят пари от трейдинг и то при много точно уцелен тайминг и валута и заложен стоп лос т.е риск мениджмънт който не сработи.И битфинекс не е гаражен шит...Ако се опиташ да трейдваш с цел профит над изкопаното нали се сещаш че ще си ти срещу ботовете и лаг и няколко хил км по далеч от сървърите от доста други твои конкуренти и това е оптимостично без конспиративни екстри които също не са за пренебрегване.Сподели също с колко процента от изкопаното се раздели докато пипна еврото

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Не го пожелавам на никого, но ... дали ще го стопли оня тая мисъл дето ще му гепят криптите - че не може никой да ги ползва ???
                        Или викаш койните са по-защитени от парите в банка

                        Всъщност заради покачването на цената на Биткойн, тези на които са им откраднали парите най вероятно ще си ги върнат... защото част от монетите са спасени и в долари струват много повече от откраднатото. Къде при нормална банка се е случвало такова чудо... там парите заминават и край. Е държавата може да ги плати, но това не е справедливост, държавата просто взема от бюджета (т.е. от парите на другите) и ги плаща... малко по добър вариант е ако има фонд и в него има достатъчно пари, но тогава свършват парите във фонда и държавата, ще трябва да плаща при следваща кражба/източване.

                        При MtGox в крайна сметка, както винаги се случва при крипто, нещата ще завършат с добър край, като в някаква приказка.... дори Марк Карпелес, най вероятно ще стане мултимилионер, защото не ги е откраднал той.

                        Реално погледнато пострадалите могат да си върнат парите дори в 2-ен размер спрямо това което са им откраднали, Марк Карпелес пак да е милионер... а крадците да имат милиарди които никога не могат да изхарчат. Къде има таква справедливост?! Това е възможно само при крипто.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

                          Както бях обещал - равносметката от БиткоинКеш "манията" от последната 1 седмица:
                          Продадени общо 4,5 ВСН
                          2 ВСН срещу Биткоин х средна цена 0,193.... = 0,386.... Биткоина
                          2,5 ВСН срещу Евро х средна цена 930 Евро/бр.= 2.325 Евро (Еврата току-що ми влезнаха в сметката)
                          Сега, който ме е чел тук, знае много добре какво ще направя с Еврата.
                          С Биткоините ще купя същото количество БиткоинКеш (4,5) като падне цената под 0,07 ВСН/ВТС
                          И от Еврата и от Биткоините ще остане за прилична почерпка!!!
                          Пре-доволно от ДИВИДЕНТА за притежание на Биткоини!!! Сега (след месец-два) ако се повтори същото и с БиткоинГолд - няма да купувам Злато, ами ще водя жената я в Куба, я на Аруба!
                          Със здраве да се харчат. И след няколко месеца пожелавам да пуснеш тук снимка я от Куба, я от Аруба

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                            Да речем най голямата кражба до сега, тази от MtGox не е донесла почти никаква печалба на извършителите... те не могат да си използват откраднатите милиарди. Т
                            Не го пожелавам на никого, но ... дали ще го стопли оня тая мисъл дето ще му гепят криптите - че не може никой да ги ползва ???
                            Или викаш койните са по-защитени от парите в банка

                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                              То е ясно,че някой ще направят пари.Прите са важни-факт.Но за някой е по-важен и начина на печеленето им.А това с койните е чиста измама,.В началото на демокрацията имаше една игра-измама с писма-ти изпращаш на трима/ и ти плащат/,, и те на трима и другите на трима.....докато останат в някой и той "издуха супата".Това е същото.
                              Да така е съгласен съм, но тук не става въпрос за никаква измама. Това за измамата са абсолютни глупости, написани от хора които изобщо не са наясно с криптовалутите и са прочели най много 5 реда. Криптовалутите са най честните възможни пари, масовото им навлизане би направило всякакъв вид измами почти невъзможни. Такива неща като "търговия с наркотици", "пране на мръсни пари", "финансиране на тероризма" и други подобни, са абсолютно невъзможни с крипто. Просто системата е абсолютно прозрачна и всички транзакции са там завинаги, което прави невъзможни обемни "мръсни операции". Да речем най голямата кражба до сега, тази от MtGox не е донесла почти никаква печалба на извършителите... те не могат да си използват откраднатите милиарди. Това го няма в нито една днешна система, днес този който иска да прави мащабни измами, просто си купува 2-ма банкери и 2-ма политици и си прави каквото си иска... ако нещо се разкрие, банкерите и политиците "горят", а истинския виновник е чист. При крипто това ще бъде невъзможно, защото блокверигата не може да бъде подкупена. Сега какво става, парите потъват в някакви банки и там никой не знае какво става и къде всъщност отиват тия пари... уж има някакви книжа, но те могат лесно да бъдат подправени и много хора биха си сложили "главата в торбата", за да вършат тези престъпления. Примери колкото искаш в последно време, някакви пари отиват някъде "изчезват" и няма обяснение къде са и какво е станало... разни "хиляди бушони" са на пътя на разследващите... и в крайна сметка нещата потъват, рядко се стига до "големите бушони" и никога до истинските извършители. При крипто тия неща са невъзможни, рано или късно цялата истина излиза наяве, защото човек неможе да ги потули нещата.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение



                                Това всичко е много добре, жалко е че в България повечето хора ще изпуснат тази златна възможност. Най вече защото някога се опариха от пирамидите и сега, когато дойде една истинска възможност да спечелят, не смеят да се включат.


                                Всеки е забил поглед в земята, набълбукал се е с кредити и чака... "по-добрите времена"... които разбира се никога няма да дойдат, ако хората не проявят малко инициатива.



                                П.С. Мнението ми не е препоръка за инвестиция.
                                То е ясно,че някой ще направят пари.Прите са важни-факт.Но за някой е по-важен и начина на печеленето им.А това с койните е чиста измама,.В началото на демокрацията имаше една игра-измама с писма-ти изпращаш на трима/ и ти плащат/,, и те на трима и другите на трима.....докато останат в някой и той "издуха супата".Това е същото.

                                Коментар

                                Working...
                                X