IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

    Това е бъдещето във всеки гараж и на всяко свободно място - копачи процеса е дълъг и необратим, пуснал съм всичко за продажба / имоти, коли, акции../ и мисля да направя смела крачка в копането )
    Сега е моментът, в продавалника е заринато с обяви за видеокарти на промоция.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Активно пиша в темата от по-малко от една година - долният ми пост е от 09/12/2016, когато цената е била около 740$:
      Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
      Биткойн пред МегаБул Цикъл
      Bitcoin Megabull Cycle - Starts in Less than 24 Hours — trading idea and price prediction for Bitcoin / Dollar (BITSTAMP:BTCUSD) fr
      За тази една година нищо и никой в този форум не се е променил и на 1% ......
      Срвльовците си чакат нещо, като ги питаш какво и те не знаят.......
      Жалко!!! Защото Биткоин е за Всички - само трябва да го пожелаете!!!
      Ай Успех и със Здраве!!!
      remember remember the fifth of november

      Коментар


      • Само за комиците по-долу да отбележа, че точно с такива карти вадех по 8-9 даша на ден през 2014-та..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение

          Dash дръпна в цената, но сред die-hard криптофеновете не се ползва с добро име и повечето сериозни играчи и инвеститори го смятат за скам или най-малкото, за силно централизирана валута. Причината е, че когато стартира през зимата на 2014-та имаше проблем със софтуера и разработчика Еван Дюфелд отложи старта с денонощие, обаче пусна веригата "на тъмно" 16 часа по-рано, така че само той и близките му са копали в първите часове, когато се вадят големите блокове. Освен това, уж поради "проблем с алгоритъма за изчисляване на трудността" първите две денонощия всеки блок даваше по 500, вместо около 5 даша (дарккоин-а), както беше предвидено. Отделно от това, при старта нямаше наличен миньор и портфейл за Windows, a само за Линукс. В резултат от всичко това, след анализи на блок-експлорера се оказва, че само за първите 2 денонощия, Еван и приятелския кръг са изкопали за себе си над 2 000 000 монети, при положение, че през първата година общия брой беше някъде около 4 000 000. Последствията са, че огромен процент от мастърнод-овете, съдържащи по 1000 даша всеки, и даващи пасивен доход (наем) на собствениците им, вероятно са в ръцете на същия приятелски кръг и така прокламираното "правителство" и гласувания, за вземане на решения относно посоката на движение на валутата са шменти-капели. Причината да се поддържа висока цена е, че същите по 1000 монети в нодовете са на практика извадени от пазара и никой не продава, тъй като му носят лихва, а предлагането е малко.. ако съм предлагал Даш преди време, то е защото съм виждал потенциал в цената точно заради този модел, но никога не съм го смятал за валута, която ще измести Биткойн.
          +++
          Повече от това - няма какво да се каже за DASH!!!
          П.С. Това не пречи цената му да се разходи до над 1000$
          remember remember the fifth of november

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Hammer Разгледай мнение
            Здравейте! Dash изглежда най-големият печеливш от топ 10 криптовалутите през тази седмица. Според вас възможно ли е именно тази криптовалута да е основният конкурент на bitcoin и след време дори да го измести? Най-интересно ще ми е да разбера мнението на бай Марин, X man и innergy (евентуално и barbaron, но той пише рядко напоследък) като най-стари и изпечени койнаджии. По мое скромно мнение има доста монети, които имат предимства пред bitcoin - дори по-малко известни такива като navcoin - бързи и евтини транзакции, повече анонимност, лесен за управление портфейл. Предполагам, че цената на bitcoin има още да расте, но според мен главна движеща сила е популярността му, докато технически отстъпва на конкурентите си (litecoin, dash, monero и т.н.). Мнението ми не е препоръка за нищо!
            Dash дръпна в цената, но сред die-hard криптофеновете не се ползва с добро име и повечето сериозни играчи и инвеститори го смятат за скам или най-малкото, за силно централизирана валута. Причината е, че когато стартира през зимата на 2014-та имаше проблем със софтуера и разработчика Еван Дюфелд отложи старта с денонощие, обаче пусна веригата "на тъмно" 16 часа по-рано, така че само той и близките му са копали в първите часове, когато се вадят големите блокове. Освен това, уж поради "проблем с алгоритъма за изчисляване на трудността" първите две денонощия всеки блок даваше по 500, вместо около 5 даша (дарккоин-а), както беше предвидено. Отделно от това, при старта нямаше наличен миньор и портфейл за Windows, a само за Линукс. В резултат от всичко това, след анализи на блок-експлорера се оказва, че само за първите 2 денонощия, Еван и приятелския кръг са изкопали за себе си над 2 000 000 монети, при положение, че през първата година общия брой беше някъде около 4 000 000. Последствията са, че огромен процент от мастърнод-овете, съдържащи по 1000 даша всеки и даващи пасивен доход (лихва) на собствениците си, вероятно са в ръцете на същия приятелски кръг и така прокламираното "правителство" и гласувания, за вземане на решения относно посоката на движение на валутата са шменти-капели. Причината да се поддържа висока цена е, че същите по 1000 монети в нодовете са на практика извадени от пазара и никой не продава, тъй като му носят лихва, а предлагането е малко.. ако съм препоръчвал Даш преди време, то е защото съм виждал потенциал в цената точно заради този модел, но никога не съм го смятал за валута, която ще измести Биткойн.
            Last edited by innergy; 22.11.2017, 13:19.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
              Това е бъдещето във всеки гараж и на всяко свободно място - копачи процеса е дълъг и необратим, пуснал съм всичко за продажба / имоти, коли, акции../ и мисля да направя смела крачка в копането )

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                След като шефа на JP Morgan определи Биткоин като балон и хората инвестиращи в него "глупави" - хоп:
                https://www.cnbc.com/2017/11/21/jpmo...s-trading.html
                За пореден път се потвърждава правилото, че когато индивиди като него твърдят нещо - трябва да се прави точно обратното!!!
                JP Morgan нямат нищо против да вземат парите на умните инвеститори. Щом имат клиенти, които искат да правят залози върху биткойн ще им предложат продукт разбира се.

                • "J.P. Morgan is considering whether to provide its clients access to CME's new bitcoin product through its futures-brokerage unit," the Wall Street Journal report said citing a person familiar with the situation.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                  Печатането на койни с видеокарти отдавна стана нерентабилно.Особено в България с този скъп ток.Вече който иска койни ще трябва да си ги купува на дебели цени от китайци, руснаци, американци, финландци... които действат със собственоръчно проектирани платки.

                  Точно така си ги представям нашите койнаджии от форума. Напечатали са 0.3 койна с карти и искат да ги пласират. Ако обаче същите люде имаха някакви реални свободни пари за инвестиране, примерно $50-$100К, никога не биха ги вкарали в койни.

                  Коментар


                  • Здравейте! Dash изглежда най-големият печеливш от топ 10 криптовалутите през тази седмица. Според вас възможно ли е именно тази криптовалута да е основният конкурент на bitcoin и след време дори да го измести? Най-интересно ще ми е да разбера мнението на бай Марин, X man и innergy (евентуално и barbaron, но той пише рядко напоследък) като най-стари и изпечени койнаджии. По мое скромно мнение има доста монети, които имат предимства пред bitcoin - дори по-малко известни такива като navcoin - бързи и евтини транзакции, повече анонимност, лесен за управление портфейл. Предполагам, че цената на bitcoin има още да расте, но според мен главна движеща сила е популярността му, докато технически отстъпва на конкурентите си (litecoin, dash, monero и т.н.). Мнението ми не е препоръка за нищо!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                      Стартъп набра $375 хил. чрез предлагане на криптовалута и изчезна

                      Инвеститорите са вложили парите си, но няма да получат нищо насреща

                      http://www.economic.bg/bg/news/9/sta...-izchezna.html
                      Този пич пък набра над 70 К в долари като си направи майтап с будалите.

                      Коментар


                      • Стартъп набра $375 хил. чрез предлагане на криптовалута и изчезна

                        Инвеститорите са вложили парите си, но няма да получат нищо насреща

                        http://www.economic.bg/bg/news/9/sta...-izchezna.html

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                          Добри Ютро!!!
                          За желаещи да станат "миньори" - СофтУни организира курс за начинаещи:
                          https://softuni.bg/trainings/1836/bl...-december-2017
                          Курса ще се води от Мартин Куванджиев, същия който е замесен в прокта BitcoinGold и по всяка вероятност ще обяснява основно как се копае неговото "отроче". В цената на курса е включена и бонус Видео карта, модел ASUS MINING-P106-6G 6GB GDDR5, 192 BIT, NO VIDEO OUTPUT с 3 месеца гаранция
                          СофтУни ... развъдника на идиоти. И Куванджи-то, дето стана известен с кражби, измами и пропуски в кода? И някой ще си плати за да го шибат отвсякъде?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
                            Някой би ли казал как стои технически въпроса с BTG.Когато е била вилицата съм имал BTC в два портфейла - Bread на телефона и JAXX на компютъра.Гледам днес че търговита на Bittrex върви.Въпроса ми е как да си получа и закарам BTG на Bittrex, за да ги продам примерно?
                            Благодаря предварително за евентуалната помощ.
                            Виж какъв портфейл ползва BTG и вкарай в него частните ключове на BTC адресите, в които са ти парите.. нещо такова трябва да е

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                              Печатането на койни с видеокарти отдавна стана нерентабилно.Особено в България с този скъп ток.Вече който иска койни ще трябва да си ги купува на дебели цени от китайци, руснаци, американци, финландци... които действат със собственоръчно проектирани платки.

                              Фрости, FYI, някои 5 годишни карти в момента генерират определини монети на стойност 2-3х на цената на тока в БГ.
                              Иначе интереса ти към процеса е покъртително сериозен. Имам подозрения, че си напълнил един гараж с карти и ни тролиш тука

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                                Добри Ютро!!!
                                За желаещи да станат "миньори" - СофтУни организира курс за начинаещи:
                                https://softuni.bg/trainings/1836/bl...-december-2017
                                Курса ще се води от Мартин Куванджиев, същия който е замесен в прокта BitcoinGold и по всяка вероятност ще обяснява основно как се копае неговото "отроче". В цената на курса е включена и бонус Видео карта, модел ASUS MINING-P106-6G 6GB GDDR5, 192 BIT, NO VIDEO OUTPUT с 3 месеца гаранция
                                BTG проекта (и Мартин) все още има да научат някои неща, като например: "в добрите бизнес отношения доверието е всичко".

                                https://themerkle.com/bitcoin-gold-p...en-fee-of-0-5/
                                https://www.cryptocoinsnews.com/bitc...de-pool-shuts/

                                Наблюдавам колкото да ликвидам BTG на добра цена.

                                Коментар

                                Working...
                                X