IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Abnell - акциите ще подменят голяма част от парите, но биткойна няма да е този актив който да свърши тази работа.На държавите койни не им трябва да въвеждат - не са пари и са адски неудобни.
    Суперче, до сега не съм си "позволявал" да ти отговарям на твоя супер ама супер "капацитет" .....
    Да речем че Биткоините не са пари, както ни обясниха "професорите" днес по-рано, ама моля ти се ако можеш да ми обясниш откъде си толкова сигурен, че Коините са толкова "адски неудобни" - ще ти бъда благодарен
    remember remember the fifth of november

    Коментар


    • Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение



      Интересна теза, това е по силите на една държавна машина, но едва ли имат толкова ум да го направят. Както и да е нещата вървят добре.

      Коментар


      • Abnell - акциите ще подменят голяма част от парите, но биткойна няма да е този актив който да свърши тази работа.На държавите койни не им трябва да въвеждат - не са пари и са адски неудобни.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • 13k Честито!

          Коментар



          • Коментар


            • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
              Появи се нов термин ВВН (Bitcoin Black Hole)!!!
              Max Keiser‏ @maxkeiser Global stock markets are falling as capital flows into #Bitcoin. The BBH (Bitcoin Black Hole) will soon cause bank runs as balance sheets evaporate and fractional reserve system disintegrates. Get your money out of banks and into crypto.

              https://twitter.com/maxkeiser/status/938375426321342464
              Подозирам, че върви схема за нулиране на американския дълг.. само не мога още да им хвана спатиите

              Коментар


              • Хич не си прав Не ми се преразказват неща, които могат да се прочетат на много места. От къде идват новите коини мислиш?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

                  ...... решаването на блока и обработката на транзакции са различни неща. Помисли - ако си прав, то първите блокове, решени от компютъра на Сатоши какви транзакции са обработвали? Или по просто - първият биткоин от къде е дошъл
                  Абе моите познания в областта говорят за съвсем друго - блок се създава само за да отрази промяна в "счетоводната книга", а това се случва при промяна в "местоположението"/собствеността върху биткойн.

                  Ако избегнем болезнената тема за яйцето и кокошката, при биткойн е било нужно и една сатоши в началото (отделно от първите 2,2 млн., които и до днес си стоят непипнати), може би като първи ред в кода - просто е бил даденост. Оттогава насетне всяка промяна (Сатоши или някой друг) е трябвало просто да премества биткойни на различни адреси.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от valdor Разгледай мнение

                    1G5YCYj5hw2AuuKec9Ky8fJZwMQ6W2ca8Y.....колата пътува
                    Поздравления! Не съм проверявал дали адрес е коректно генериран, но приемам, че задачата е изпълнена - котирах цена в биткойни, а един "неверник" има вече адрес и е готов да я получи в замяна на стока.
                    Има надежда значи.

                    Коментар


                    • Hammer - само ще ги скъсят на фютчърси по Мартингейл и ще ги счупят и ще стане бляк трап. И както са капитализирани и голи като пушки откъм кеш за часове ще ги изтрият.
                      Last edited by supertrader; 06.12.2017, 19:53.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • marin1 - добро утро ! Как мислиш тези които държат акции на ейпъл дали не се чустват изгорели - не се качва цената им като на койна, яко сел и парите на койни. Има потенциал ракетата.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                          Появи се нов термин ВВН (Bitcoin Black Hole)!!!
                          Max Keiser‏ @maxkeiser Global stock markets are falling as capital flows into #Bitcoin. The BBH (Bitcoin Black Hole) will soon cause bank runs as balance sheets evaporate and fractional reserve system disintegrates. Get your money out of banks and into crypto.

                          https://twitter.com/maxkeiser/status/938375426321342464
                          Точно за това говоря! На пръв поглед позитивно за цената на биткойн събитие, но с риск да принуди централните банкери да предприемат по-крайни мерки към криптовалутите. Идват интересни времена!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                            И тази нова валута с фиксиран курс ли ще е? Етерите, които споменаваш, например за мен не са валута, а само технология, те нямат краен брой. АСИК машините не са нещо различно от просто програмиран хардуеър да решава определено уравнение, най-просто казано, тоест може да се направи АСИК за всеки един алгоритъм. И въпросната държавна валута с какво покритие ще е? Например криптолев и държавата ще казва, че струва един лев ли, защото ако не струва нищо защо да си местя машините към нея? Ако пък е с фиксиран курс как ще дойде увеличаване на стойността и?
                            Държавите няма да спечелят битката с биткоин и алтовете, а ще се приспособят. Предишната истинска революция в света беше индустриална, следващата истинска ще е технологична и криптото проправя пътя към нея. Тук вече в метафизични разсъждения мога да отида, а не искам, просто защото целта уж на тоя форум е да изкараме пари Ей ги парите стоят пред нас, който иска да си вземе, който не иска да продължава да бълва хеит Сори, ама така стоя нещата, като за успокоение на критиците мога да ги уверя, че един ден ще се окажат прави и биткоина ще се срути. Въпроса е дотогава какво правим
                            Не съм програмист, така че извинявай че просто говоря общи приказки, но съм говорил с програмисти точно по въпроса за АСИК за етериум, и са ми обяснявали, че умишлено и създаден такъв алгоритъм, че да не може АСИК да бъде специализиран и да дава по-добри резултати от просто един по-силен процесор. Живот и здраве ако започна да копая и аз ще разбера по-подробно как стоят нещата.

                            Относно по-подходящият за този форум въпрос, това че държава застава зад определена криптовалута не я прави държавна, а просто държавно защитена. Не си представям бъдеще в което криптовалутите заменят всички пари, а по-скоро такова в което се асимилират в обществото и се използват за конкретни цели, като например онлайн търговия. Аз не искам и да си представя бъдеще в което не мога да си взема презервативи от бензиностанцията в малките часове, без това да става чрез дигитална валута която за вечни времена да остави следи кога, къде и какво съм купувал. Иначе няма нужда да има никакъв фиксиран курс. Ще си е изцяло на пазарен принцип, както биткойна, а държавният гръб ще прави новата криптовалута много по-атрактивна.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                              Да ви сваля академизма и новото малко на форумните професори
                              Наисхаш май са го хакнали, ако е вярно, то ще има вероятност за пързалка надолу. Ама не знам дали е вярно (никога не е бил долу сайта толкова време), а ако е си мисля, че пързалката трябваше да е започнала вече, щото хората с много коини следва да следят изкъсо подобни неща.
                              Ако не е вярно да си повторя мантрата - 20к до края на годината
                              Направо им шибни по една с яка, възлеста, мазолеста, челичеста, работническо-копаческа ръка в академичните морди. Нихната мама!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

                                Ок, доставката кога ще бъде? Дай адрес и ще имаш койните 30 минути след като ми прехвърлиш количката.
                                1G5YCYj5hw2AuuKec9Ky8fJZwMQ6W2ca8Y.....колата пътува

                                Коментар

                                Working...
                                X