IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • според мен тези независимите криптоси ги оставят, за да прокарат партината... в един момент ще им дръпнат щепсела и на дневен ред ще дойдат битдолар битюан, битевро... с много по-модерна и мощна мрежа...мечтата на матрицата.. да не се занимава с хартия и да знае всичко и всички ....

    като се замисля...по-добре да съм от архива с една кесийка наполеони
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
      Това съм го гледал и преди, (отново във връзка с Биткойн) може да се каже до някаква степен че е "предвиждане", но по онова време най вероятно е достигнало до 0.1% от хората и много по-малко са разбрали изобщо какво има в предвид.

      Но дори Милтън Фрийдман едва ли е можел да си представи, че този "дигитален кеш" ще се търгува на Чикагската борса.
      Едно е да кажеш, че (1) ще има дигитален кеш.

      Друго е да кажеш, че (2) в бъдеще парите ще са кухи жетончета.

      Фрийдман е казал първото (1) и то ще стане факт ако централните банки пуснат свой блокчен кеш. Но второто (2) не го е казал. И щеше да е малко странно ако го беше казал, за човек който е много наясно как функционират парите.

      Предполагам, че Фрийдмън щеше да се изсмее ако някой му беше казал, че кешът ще се "търгува", защото това реално го прави некеш.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        ...
        Аз си спомням много добре скептицизма на хората, относно Интернет по онова време. Повечето хора тогава не искаха изобщо да чуят за Интернет... днес не можеш да ги накараш да си свалят очите от Фейсбук. (Разбира се говоря за средно статистически хора) По същия начин сега отричат криптовалутите и твърдят, че ще им "мине модата" или ще се "спука балона", като правят някакви асоциации с дот.ком балона, без да си дават сметка че историята никога не се повтаря на 100%.
        E как не те е срам да сравняваш полезно нещо като Интернет с безполезните архаични крипто тъпни? Почнаха да спират възможността да се търгува с него.
        На базата на сегашното „производство“ изчисленията на Digiconomist, чиято основна тема са дигиталните валути, показват, че за поддръжката на биткойн манията са необходими малко над 32 тераватчаса електроенергия годишно.

        Скокът само за месец е забележителен – на 11 ноември средногодишните нужди от електричество за производството на биткойн бяха 26,7 тераватчаса.

        За сравнение, двата блока на АЕЦ "Козлодуй" произвеждат малко над 14 тераватчаса годишно. Оперативните данни на централата за първите 11 месеца на годината например показват, че пети блок е произвел 6,9 тераватчаса, а шести – 7,05 тераватчаса.

        Прочети още на: https://www.dnes.bg/technology/2017/...ikata.361995,2

        Цялата система ще се промени, човек с крипто и беден, няма да могат да се сложат в едно изречение. Този път "бедността", наистина ще бъде избор, да имаш крипто или да нямаш крипто, това ще е разликата между богатите и бедните, нищо друго. Няма да има значение кой колко произвежда и тн. защото този който има крипто ще може да си купи всичко, а другите ще бачкат "за без пари"... и ще хейтят
        А може да си налееш парите в крипто, и после да станеш беден, заради спад в цената. Самият бай Марин призна, че повечето от валутите дето е копал - вече не съществуват.
        Last edited by IvanTerziev; 12.12.2017, 11:48.
        Мнението ми е погрешно и води до загуби.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
          Цялата система ще се промени, човек с крипто и беден, няма да могат да се сложат в едно изречение. Този път "бедността", наистина ще бъде избор, да имаш крипто или да нямаш крипто, това ще е разликата между богатите и бедните, нищо друго. Няма да има значение кой колко произвежда и тн. защото този който има крипто ще може да си купи всичко, а другите ще бачкат "за без пари"... и ще хейтят (междувременно). Единствено е въпрос на време... явно в Америка има някакво "осъзнаване" и затова предпочетоха по някакъв начин да го регулират, вместо да го забраняват като в Китай.
          Именно, абсурдна система. Затова и няма да се случи.

          Биткойн отразява мечтата да ставаш все по-богат без нищо да правиш и без да поемаш риск. Втората част - без да поемаш риск - може да стане реалност в един въображаем свят, в който има само биткойн.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение


            Абсолютно верно прозрение!!!

            Жив да си проф. Каро!
            Естествено, че е вярно. Прозрението му с нищо не се различава от идеята за търгуването на всякакъв crap по борсите, който нито може да пипне, види, чуе, или пък да има полза от него, освен да разнообрази лайфстайла на участниците от високо в търговията. Затова и желанието и към тоя "инструмент".

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

              Аз мисля: правилно си харесах Лайткойнченцето - от началото ми се видя подценено и още е - чисто логически и математически - ако Биткойнът стане 20 Б, то Лайткойнът трябва да е 5 Б. Затова - мисля - това е само началото на якото Яхо-о-о-о-о-о-о.

              Абсолютно верно прозрение!!!

              Поради липсата на каквито и да е други икономически, финансови и изобщо обменни зависимости, между всякакви койни, все пак трябва да има някаква математическа/логическа функция, която да ги държи в двойки!

              Жив да си проф. Каро!

              Коментар


              • Към настоящия момент, целия "смисъл" на съществуването на този,... хммм "иструмент" е участниците в лотарията да "изкарват" пари...
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Hammer Разгледай мнение

                  Виждам го на около 26 000 и после корекция - 20К не го виждам като бариера. Честито на всеки взел лайткойни преди да се изстреля със 100 % за последните два дни. Общо взето като наблюдавам какво стана с dash, cardano, stellar, iota, nem, einsteinium, litecoin и т.н. мисля, че се задават много добри дни за алт. койните. Ако някой е изпуснал тези влакове да не се притеснява, защото се задават нови. Не е препоръка, а само мнението ми за цената на биткойн и на алт. монетите.
                  Аз мисля: правилно си харесах Лайткойнченцето - от началото ми се видя подценено и още е - чисто логически и математически - ако Биткойнът стане 20 Б, то Лайткойнът трябва да е 5 Б. Затова - мисля - това е само началото на якото Яхо-о-о-о-о-о-о.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар



                  • Биткойнът – предизвикателство за енергетиката!


                    Прочети още на: https://www.dnes.bg/technology/2017/...etikata.361995

                    Разни интересни, обобщаващи числа, пък за верността им да кажат знаещите.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                      Айде на "тлъстите" лихви!!!
                      https://imgur.com/f4QvwsR
                      П.С. Лихвените % са за 1 ден!!!
                      Лайфчойс също даваха тлъсти лихви. Също така бяха доста по-известни от БАМС, Спирели и разни други, дето не задържаха толкова дълго "инвеститорския" интерес.
                      Но накрая всички свършиха по един и същ начин.

                      Коментар


                      • Айде на "тлъстите" лихви!!!
                        https://imgur.com/f4QvwsR
                        П.С. Лихвените % са за 1 ден!!!
                        remember remember the fifth of november

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

                          Напипваш същността на проблема, но не ти се иска да си го признаеш в цялата му грозота.
                          Биткойна е АБСОЛЮТНО също толкова безполезен, колкото ронполкойна и 4ервенасганкойна, само че има предимството да е от по-ранните пирамиди, да е зарибил малко повечко "инвеститори", мечтаещи да станат мЕлеонери оувърнайт и да има най-много PR, от глупавите медии.
                          Нещо като името XEROX за копирните машини.....само, че без машините.
                          Не виждам никакъв проблем за да му търся същността .....
                          А твоята теория нещо не се "вързва" защото:
                          1. имаш ли представа колко от 1-вите криптовалути вече не съществуват? без а правя справка се сещам поне за 5 които съм копал преди 4 години, сега вече ги няма ....
                          2. Етерума съществува от 2,5 години и ВЕЧЕ е на второ место по капитализация ..... много, много повече от стотици други стартирали преди Етерум!!!


                          remember remember the fifth of november

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                            Разбира се че всеки може да си създаде/направи собствена Крипто Валута и да си мисли каквото си иска, включително че е станал милионер, но съвсем друг е въпроса дали някой ще иска да му я купи/приеме тази Крипто Валута.
                            Има примерно Ronn Paul Coin (RPC) https://coinmarketcap.com/currencies/ronpaulcoin/ пазара не иска да я приеме вече повече от 4 години и това си е, но някой може да опита с 4ervenasganCoin или пък с BertiCoin и да има по-голям успех ...
                            А това че 30% от Биткоините били в "криминални ръце" откъде го извадихте нямам си идея, но примерно след като нашето правителство конфискува около 1,25% от СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ БИТКОИНИ, т.е. иззе ги от "криминалните ръце" по-добре ли стана или пак е същото???
                            Между другото - много интересна дискусия на тази тема в Туитър - коментарите направо къртят!!!
                            https://twitter.com/lopp/status/939634644936478722
                            Напипваш същността на проблема, но не ти се иска да си го признаеш в цялата му грозота.
                            Биткойна е АБСОЛЮТНО също толкова безполезен, колкото ронполкойна и 4ервенасганкойна, само че има предимството да е от по-ранните пирамиди, да е зарибил малко повечко "инвеститори", мечтаещи да станат мЕлеонери оувърнайт и да има най-много PR, от глупавите медии.
                            Нещо като името XEROX за копирните машини.....само, че без машините.

                            В един друг форум, един колега е дал добрата идея, вместо да купувате биткойни, да вземете да си купите няколко декара земя, която както казват също е краен брой декари, може да се копа и да се комасира в блокчейнове, пък и от нея все има полза. Ма нема мераклии нещо.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                              примерно след като нашето правителство конфискува около 1,25% от СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ БИТКОИНИ, т.е. иззе ги от "криминалните ръце" по-добре ли стана или пак е същото???
                              Лесно.... ДА!! по-добре стана ти друго ли си мислиш?

                              Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

                              Коментар


                              • Разбира се че всеки може да си създаде/направи собствена Крипто Валута и да си мисли каквото си иска, включително че е станал милионер, но съвсем друг е въпроса дали някой ще иска да му я купи/приеме тази Крипто Валута.
                                Има примерно Ronn Paul Coin (RPC) https://coinmarketcap.com/currencies/ronpaulcoin/ пазара не иска да я приеме вече повече от 4 години и това си е, но някой може да опита с 4ervenasganCoin или пък с BertiCoin и да има по-голям успех ...
                                А това че 30% от Биткоините били в "криминални ръце" откъде го извадихте нямам си идея, но примерно след като нашето правителство конфискува около 1,25% от СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ БИТКОИНИ, т.е. иззе ги от "криминалните ръце" по-добре ли стана или пак е същото???
                                Между другото - много интересна дискусия на тази тема в Туитър - коментарите направо къртят!!!
                                https://twitter.com/lopp/status/939634644936478722
                                remember remember the fifth of november

                                Коментар

                                Working...
                                X