IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
    Блок-веригата е просто консенсусен механизъм, децентрализирания публичен регистър - нещо съвсем друго..

    Блокверигата не може ли да бъде и двете... т.е. и децентрализиран публичен регистър?!

    Коментар


    • pinoccio - системата е една яка измама, първо се мултиплицират дълговете и се умножават до 10 ако резерва който отделят е 10 % и в момента в който приключат кредитирането умира и тръгват да събират депозити. Цикъла е 10 годишен и представлява схема на понци програмирана да падне и да се събори, след което започва играта с ДЦК която е същата схема с мултипликация но с по нисък ранг. Въпреки това тази част е 7 годишна и се удължава единственно като ЦБ почне да купува ДЦК, нещо което тя не случайно няма право да прави по дефолт. Това е проблема и ако резерва беше 50% циклите щяха да са с много малка амплитуда и няма да се усещат както сега - А ТЕ БУКВАЛНО РАЗБИВАТ ИКОНОМИКАТА и това е много продажно, но пък се случват обири и източвания. Т.е. те са си вменили една власт над живота на хората, която въобще не им се полага и те такива права нямат - трябва просто да работят честно и почтенно и живота да си тече нормално. Биткойна ще им види сметката, най големите мошенници са се ушили в него както се и очакваше.
      Last edited by RUBLA; 09.01.2018, 19:02.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Блок-веригата е просто консенсусен механизъм, децентрализирания публичен регистър - нещо съвсем друго..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Подозирам, че моят прадядо по-лесно би разбрал блок веригата от примерно някой пъпчив тийнеийджър-хипстър с айпад в Старбъкс.

          Проблема не е толкова в разбирането за това как работи блокверигата, а в ефекта който ще има блокверигата върху финансовия свят и обществото като цяло.

          Ето два добри видеоклипа за начинаещи:

          https://www.youtube.com/watch?v=WnEYakUxsHU

          https://www.youtube.com/watch?v=Ft8dSvdH2ek



          Съвсем друг е въпросът, че за да разбере човек блокверигата и нейното приложение, не е достатъчно да гледа видео клипове в Интернет или да чете книги за блокверигата. Единственият начин човек да разбере блокверигата е да започне да я използва на практика, едва тогава идва истинското разбиране за нещата.

          Всъщност повечето хора които са против блокверигата, не са прочели дори "бялата книга на Сатоши". Те просто повтарят това което им казват фалшивите банкови "експерти".


          Разбира се най доброто нещо е, че човек не е необходимо да разбира блокверигата, ако просто иска да печели пари, но ще му е трудно да оцени коя монета има реална стойност и коя е просто бутафорна с цел бързо забогатяване на на тези които са я създали. (има и такива монети и те съвсем не са малко)
          Last edited by Xman1; 09.01.2018, 18:45.

          Коментар


          • Подозирам, че моят прадядо по-лесно би разбрал блок веригата от примерно някой пъпчив тийнеийджър-хипстър с айпад в Старбъкс.

            Коментар


            • https://www.yahoo.com/news/microsoft...174300609.html

              Коментар


              • Какво да й разбира човек на блок веригата. Едно време хората сами са си създавали ликвидност с менителници на заповед. Прехвърляли са ги един на друг с джиро, което представлява един “блок”, казано на крипто език, т.е. запис на гърба на менителницата на коя дата на кого е прехвърлена ценната книга. Джирата са правили една “верига” или ред на джирантите и джиратарите.

                Блокчейн е същата работа, но в публична електронна база данни, която всички заедно поддържат. Това е супер.

                Само че “фиатните” пари не са фиатни. А койните нямат стойност и нищо зад тях.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  С тоя пич сме дискутирали няколко пъти в туитър:

                  https://www.cnbc.com/video/2018/01/0...ager-says.html

                  Хората ще загубят огромно количество пари, а Виза, МастърКард и банките ще се възползват от блокчейн иновацията, която им се предоставя на тепсия.

                  Бла бла бла... този човек не знае за какво говори. Банките могат да се възползват, но не искат, защото се страхуват. Техният бизнес модел са бавните транзакции и манипулацията на икономиката... с блокверигата тези неща се постигат трудно и могат да бъдат само временни. Блокверигата е направена за бързи транзакции и манипулацията е почти невъзможна (или е възможна, но за кратък период от време).


                  Не давай отново Биткойн за пример, че транзакциите били бавни... защо не погледнеш Даш или Биткойн Кеш и да видиш как е решен там този "проблем".

                  На практика в момента имаме една огромна маса от хора, които не разбират блокверигата и всякакви "самозвани експерти" се надпреварват да говорят небивалици. Един ден след много години, когато блокверигата стане част от образователната система, вече няма да имаме такъв проблем, но дотогава ще продължават разни "измислени" експерти, да ни дават акъл.

                  Виза щели да се "възползват"... че какво им пречи в момента да се възползват... защо чакат някакъв "бъдещ" неизвестен период.

                  Гледам ги повечето банки вместо да се възползват, блокират транзакциите от и към Биткойн борсите. Това с каква цел го правят?! Да ускорят навлизането на блокверигата ли?! Защото такъв ефект постигат... явно банките са мазохисти освен всичко останало. Нямат ли поне един истински експерт, тия хора там получават заплати да говорят само глупости. Те просто са като коне с капаци, които не виждат нищо повече от посоката в която са се насочили.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                    Хайде наобратно внимателската.
                    Прочети някоя книга по-напред ще си, но това от позицията в която се намираш няма как да го разбереш

                    Коментар


                    • С тоя пич сме дискутирали няколко пъти в туитър:

                      https://www.cnbc.com/video/2018/01/0...ager-says.html

                      Хората ще загубят огромно количество пари, а Виза, МастърКард и банките ще се възползват от блокчейн иновацията, която им се предоставя на тепсия.

                      Коментар


                      • Бай Марин и Ексмена защо ги няма никакви? Да не са заети да си пачват операционните системи с новия ъпдейт, за да не им задигнат хакерчетата портфейлите и да им източат койните през прословутата "задна вратичка" в процесорите?
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                        Коментар


                        • Ко става, днеска къде са форумните бабички да мърморят ?
                          Да не са пуснали ефтини кески на булгарплода?
                          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                            Ха!!! Кой казва че Биткоин не се използва за платежно средство/Покупки???
                            Precious Metals Dealer JM Bullion Accepts Over $60mm in Bitcoin Payments in 2017
                            https://bitcoinwarrior.net/2018/01/p...ments-in-2017/

                            От статията:
                            "Benefits of Bitcoin
                            Bitcoin payments present several benefits to both merchants and customers. First, the transaction fees are much lower than the standard credit card fee of 2%-3%, which allowed JM Bullion to save significantly on transaction fees and pass on savings to customers in the form of lower prices. Next, by accepting bitcoin, JM Bullion can acquire new customers who might not have a credit card or be able to remit bank wires. Lastly, JM Bullion has substantially reduced their chargeback and fraud risk as bitcoin transactions are relatively fraud free."
                            Дали горното ще сложи край на спора тук, кое е по-изгодно: Пазаруване с кредитна карта или с Биткоин???!!!
                            А дали Амазон ще го пусне за стоки в порядъка на 5-50$? Или който и да е ресторант/ритейл? Смешно е направо, но е добър вариант да се изкарат парите ако не минават през банка заради описаните спънки...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                              Аз дадох пример с депозитите и то в най-бързоликвидния им вариант - без изискване за срочност, за да бъде по-лесно за обяснение движението на парите. При ДЦК важи същият пример, само че банките вече не оперират с парите от от депозити, а буквално създават пари за кредити от нищото. Докато при депозитите човек може да вземе кредит кеш на ръка от банка А и да ги внесе като депозит кеш на ръка в банка Б, както и да се осъществи междубанков трансфер, за да не ги мъкне в куфарче, то при кредитите от ДЦК може да се осъществи само междубанков трансфер по същата схема, защото пари в случая няма - инструментът е ДЦК. Никой не получава като купувач на апартамент кредит в ДЦК от банка А и да ги внесе тези ДЦК като депозит в банка Б на сметка на продавача. Трансформацията на кредита в депозит е причина за десетократното увеличение на парите в сумарния баланс на банките и в активите, и в пасивите. Това е банковият мултипликатор - кредитът се мултиплицира, като за целта преминава през фазата на депозиране. Не може от кредит да се получи кредит - трябва този актив да бъде категоризиран като депозит, налични пари, за да се отделят задължителните 10% от него и остналите 90% отново да се дадат като кредит. И когато закъсат ТБ, ЦБ им налива ДЦК за разширяване на базата на резерва, но понеже няма кеш, с които ТБ да се разплатят с ЦБ, се печатат и пари. Затова ЕЦБ изкупува ДЦК и прави количествени улеснения, защото правителствата не могат да печатат пари.
                              Нищо не се "депозира". Банките създават парите във вид на депозити, т.е. М2 като приемат като актив едно обещание на заемателя и издават едно друго свое обещание - депозита, т.е. парите.

                              И нищо не се отделя от депозита, той си е М2 по рождение и няма как да стане М1.

                              Коментар


                              • Xman1 - добре че койните не са масовите пари, защото са продефлационни. Дефлацията мори тези които работят и щедро обогатява тези които стискат парите и блокират икономиката, като как точно ги обогатява не е много ясно защото те стискайки парите не консумират. Става въпрос като модел как стоят нещата и дано койните не станат масовите пари, защото случи ли се това ще е лошо и ще дойде голяма мизерия, глад и болести за които не сме предполагали че ги има.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X