IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Т.е. според тебе има някакъв “твърд” сентимент, вяра в полезността на биткойн, който е всъщност фундамента?

Според мен фундаментът е отвращението към някои от финансовите практики на големи институции и правителства, и към тенденцията непрекъснато нещо електронно да записва къде сме, какво правим, какво купуваме и с кого общуваме. Криптовалутите, на които биткойн в момента е лицето, на теория предлагат решение на някои от тези проблеми, а това има поне някаква стойност.

Edit: Относно втората част аз електричеството, това е така в момента, докато все още всичко е на база proof of work. Ако proof of stake се получи, както уж ще става с етериум, графичните карти и електричеството ще бъдат заместени буквално със заложени етери, които ще се губят при манипулация на съставения блок, и съответно ще действат като гарант за сигурността. Има много начини да се създаде общо доверие между непознатите които съставят мрежата от копачи, и сигурно с времето ще се намери най-добрата комбинация между сигурност, ефикасност, цена и т.н.
    Last edited by Abnell; 02.02.2018, 21:32.

Коментар

• Т.е. според тебе има някакъв “твърд” сентимент, вяра в полезността на биткойн, който е всъщност фундамента?

Което включва и фактът, че цялото това хипер полезно нещо струва доста електричество. Което също се мени според сентимента на миньорите.

Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Можеш да следиш, но не и да предсказваш, защото движенията не са резултат от сентимента на целият пазар, а на малка част от него. Останалата част или си е татуирала HODL на челата, или си е купила биткойни защото е модерно и хич не се занимава да им трепери всеки ден. Биткойн има фундамент, просто този фундамент се равнява на цена в пъти по-ниска от дори и сегашната, но със сигурност не нула.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Какъв фундаментален анализ при криптото?

Фундаментът там е нула. Можеш само да следиш сентимента, на къде върви моментума и при какви обеми.

Можеш да следиш, но не и да предсказваш, защото движенията не са резултат от сентимента на целият пазар, а на малка част от него. Останалата част или си е татуирала HODL на челата, или си е купила биткойни защото е модерно и хич не се занимава да им трепери всеки ден. Биткойн има фундамент, просто този фундамент се равнява на цена в пъти по-ниска от дори и сегашната, но със сигурност не нула.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

е твое лично обяснение или си го взаймствал от СМИ
          Дори и така да е , тя е манипулирана от хора и манипулира хора ...
          И двата отбора участват със своята нагласа (сентимент) на пазара .
          Тоест , това което казах в предишния пост .
          Фундаменталния анализ е малка частичка от създаването на сентимента .
          Никога не е водещ !
          Съгласен съм, че фундаменталният анализ не е водещ, но техническият също не е. Даже бих казал, че водещото при биткойн няма нищо общо с никакъв анализ, освен на тези които от време на време бутат пазара в определена посока за краткосрочни изгоди. В този смисъл двата главни отбора са шепата манипулатори и стадото манипулирани, и на нито един от двата не им дреме за вълните на някакъв си Елиът.

Коментар

• Какъв фундаментален анализ при криптото?

Фундаментът там е нула. Можеш само да следиш сентимента, на къде върви моментума и при какви обеми.

Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Ами ако става въпрос за биткойн, мисля че може да се говори само за фундаментален. Техническият анализ изисква допускания, които са в разрез с биткойн реалността през последните месеци. Докато цената продължава да бъде така тежко манипулирана, техническият анализ може да даде правилна прогноза само случайно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Ами ако става въпрос за биткойн, мисля че може да се говори само за фундаментален. Техническият анализ изисква допускания, които са в разрез с биткойн реалността през последните месеци. Докато цената продължава да бъде така тежко манипулирана, техническият анализ може да даде правилна прогноза само случайно.
              тежко манипулирана
              е твое лично обяснение или си го взаймствал от СМИ
              Дори и така да е , тя е манипулирана от хора и манипулира хора ...
              И двата отбора участват със своята нагласа (сентимент) на пазара .
              Тоест , това което казах в предишния пост .
              Фундаменталния анализ е малка частичка от създаването на сентимента .
              Никога не е водещ !

Коментар

Да , извинявам се .
                Пропуснал съм ! Думата .
                Точно на Технически анализ и всичко , което влиза в него !!!!
                Ти с какъв друг анализ , изключвайки горния , анализираш

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                  Баце, едно питане Не помня, ама се доверявам, че преди месец примерно си казал, че ще падне до 8000 долара. Въпроса ми е защо смяташе така? Това за 8те хиляди е във всеки форум и общност от не знам си колко време и то с който не съм говорил, той не е казал, че можело да върне до 8к. За това и те питам - правил ли си някакъв собствен технически анализ или просто повтаряш вероятностите на разни анализатори?
                  Цел на АВС корекцията, започнала от 20 к.

Коментар

• Днес, 17:52
                    Този коментар от forexboy е изтрит от aleks262
                    Причина: Коментар на изтрит пост

Алексчо,
                    Ти в крайна сметка мазно анусче ли си или обикновен форумен гъз?!

Коментар

На анализ да, но не и на технически анализ.
                      Да , извинявам се .
                      Пропуснал съм ! Думата .
                      Точно на Технически анализ и всичко , което влиза в него !!!!
                      Ти с какъв друг анализ , изключвайки горния , анализираш

Коментар

Абсолютно невярно !
                        Всяко нещо в което участва човека и човешкия сентимент , е подлежащо на анализ
                        На анализ да, но не и на технически анализ.

Коментар

Това наистина всички го повтарят, и много от тях го мислят, защото последно се въртеше около 8000 миналия ноември, преди да започне великият скок. Технически анализ и биткойн са взаимно изключващи се понятия.
                          Абсолютно невярно !
                          Всяко нещо в което участва човека и човешкия сентимент , е подлежащо на анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                            Е затова питам Да знам дали следващият път да обърна внимание какво пише човека, щото го прави на база собствени знания или просто повтаря меинстриим тезите. В случая просто тази вероятност се случи, но те вероятностите бяха много, а пък е естествено да се запомни само случилата се
                            Разбира се че вероятностите са няколко (не много)
                            Но всяка една се базира на някакво развитие във всяка своя част .
                            С добри познания и по пътя на отсяването , ЧЕСТО ПЪТИ се стига предварително до най-вероятния .
                            Като в случая.

Коментар

• Уикенда - 10 500 USD Доста вероятно е да се случи и аз залагам на това Други желаещи да дадат мнение?

Коментар

• Е затова питам Да знам дали следващият път да обърна внимание какво пише човека, щото го прави на база собствени знания или просто повтаря меинстриим тезите. В случая просто тази вероятност се случи, но те вероятностите бяха много, а пък е естествено да се запомни само случилата се

Коментар

Working...
                                X