IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Представете си свят в който имаш прозрачност в плащанията, няма безразборно печатане на пари от богоизбрани.
    Представете си как 90 % от бюрокрацията се поема от смарт контракти.
    Представете си децентрализиран архив на активи.
    Представете си как блокчеин технологията се развива и се използва по предназначение а не за спекула и лично облагодетелстване.

    Защо 99 % от хората виждат в Биткойна само начин за забогатяване и спекула?

    Биткойна е мъртвороден и да в момента е балон заради начина по който се възприема от повечето хора.
    Лично аз виждам в биткойна един експеримент и то успешен който ще помогне за развитието на технологията и в крайна сметка ще помогне.

    Лично аз се надявам малко утопично че тази технология ще помогне за подобряването на света.
    Ще принуди банките да станат това което трябва да бъдат а не това което са в момента.
    Правителствата по света ще трябва да се адаптират защото в един глобален свят хората имат право на избор.
    Благодарение на смарт контрактите голяма част от бюрократите ще трябва да си намерят полезно занимание а не да са паразит върху гърба на обществото.
    Благодарение на децентрализираните валути банки и правителства няма да могат да печатат пари безразборно.

    Това разбира се са бенефити които аз виждам в тази технология, мнозина ще се опитат да я използват за лично облагодетелстване но красотата на тази технология е в това че никой за сега не може да променя блокчеин веригата и е децентрализирана не може да се манипулира. Това как ще я използваме зависи от самите нас.
    Аз се надявам да промени света към по добро.

    Коментар


    • Ще пазаруваш нанай!....освен балъци по форумите. Аре стига вече! Това си е чисто зарибяване на новоизлюпени шарани.

      Коментар


      • Добри Ютро!!!
        Ако някой се чуди защо цената слезе за 5-6 часа до 13.000 това е новината: South Korea plans to ban cryptocurrency trading, rattles market

        https://www.reuters.com/article/us-s...-idUSKBN1F002B

        Има вероятност за спад под 10.000$ до към 8.400 - 7.700. Никога не ми е минавало през ума че ще чакам цена от 8.000$ или надолу за да пазарувам, но ето че се случва!!!
        remember remember the fifth of november

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Money - предлагам да се ограничи кредита до 50%, да се заделя 50% резерв при всеки кредит и цикъла да се скъси до много малък за да няма кредитна експазнзия и това да стане с междудържавен - междубанков договор и която държава не иска да се извади от свободната търговия с останалите държави. Втория цикъл да се премахне и забрани, става въпрос за този с ДЦК, да се задължат банките от договора да емитират свежи пари в размер 5% от М1 и да ги подаряват на бюджета всяка година като това трябва да става с вноски на четири пъти в годината. Минимум 5процента инфлация от обезценка на парите и максимум не повече от 6-6.5 ще е реалната. С това този театър би трябвало да приключи. Циклите в природата са възможно най рационалните и няма 10 годишни цикли. Трябва да има договор за цикличността и да се спрат тези внушения за нейната неизбежност, защото истинските цикли са едногодишни и не са разрушителни.Другия вариант е кредитиране без резерв, като ще е валутна война да е война.
          supertrader дай да прехвърлим този разговор в темата за ползата от математиката. Да не дразним нашите приятели койнаджиите, за които същността на икономиката е само детайл (защото явно не крипто валутите трябва да се нагодят така, че да са полезни на света, а светът трябва да се нагоди спрямо крипото така че то да може да съществува).

          Ако имаме 100% резерв това означава или централната банка да стане истинският банкер и ТБ да са само "терминали". Но тогава целият риск ще отиде в ЦБ. Или да има друг вид паричен агрегат извън тези 100% резерви, което пак ни връща на системата, която имаме сега.

          В момента банките оперират при доста голям резерв заради КУ. Банките имат огромни излишни разерви, което е същото като просто да имат голям резерв. Но пък ти не харесваш КУ. Не е ли това противоречие?

          Коментар


          • Money - по скоро тъжна новина, но е добра като превенция заради срутване на цената. Представи си че си платят всички разходи в койни и после ги продадат накуп на борсите, ще стане конференция срутила пирамида. При тази луда ликвидност така е по добре за цената.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Ще падна от смях, биткойн конференция в Майами спира да приема биткойн за плащане на таксата за участие заради таксите:

              Next week the popular cryptocurrency event, The North American Bitcoin Conference (TNABC) will be hosted in downtown Miami at the James L Knight Center, January 18-19. However, bitcoin proponents got some unfortunate news this week as the event organizers have announced they have stopped accepting bitcoin payments for conference tickets due to network fees and congestion.

              Коментар


              • Money - предлагам да се ограничи кредита до 50%, да се заделя 50% резерв при всеки кредит и цикъла да се скъси до много малък за да няма кредитна експазнзия и това да стане с междудържавен - междубанков договор и която държава не иска да се извади от свободната търговия с останалите държави. Втория цикъл да се премахне и забрани, става въпрос за този с ДЦК, да се задължат банките от договора да емитират свежи пари в размер 5% от М1 и да ги подаряват на бюджета всяка година като това трябва да става с вноски на четири пъти в годината. Минимум 5процента инфлация от обезценка на парите и максимум не повече от 6-6.5 ще е реалната. С това този театър би трябвало да приключи. Циклите в природата са възможно най рационалните и няма 10 годишни цикли. Трябва да има договор за цикличността и да се спрат тези внушения за нейната неизбежност, защото истинските цикли са едногодишни и не са разрушителни.Другия вариант е кредитиране без резерв, като ще е валутна война да е война.
                Last edited by supertrader; 11.01.2018, 03:09.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • redcretin - много малка програмка написана на чист асемблер и я има във всеки файл от един мегабайт - няма как да се усложни с допълнителни функции като компресия и изчистване на счетоводната книга коквато всъщност представлява от излишна информация, защото до сега щяха да са я открили и разкостили - атакували. Направено е както може и както трябва.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Xman1 - Не мисля че сега му е времето, то по вероятно приключи а когато започне прочистването е сигурно че почти нищо от алтовете няма да остане. Има прекалено голям коефициент за капитализация към ликвидност, толкова ниска ликвидност е направо стряскаща. Другото което притеснява са тези включвания от високи места показващи безпринципност и смяна на позицията по отношение перпективите на койните на диаметрално противоположна. Без да познаваш нищо и при нулеви пророчески възможности става ясно че банките им са набутани косвенно - индиректно в криптопирамидата и тези мениджъри за да намалят загубите се изказват вербално. В Китай не само борсите са забранени, но и ще спират тока на фермите и понеже съм леко светнат там кое работи най добре няма да ме учуди ако застрелят някой собственик на ферма като голям бандит т.е. за там има индикации че се мудят как да ги спрат и извадят от криптопирамидата. Като имам предвид че това е най информираната за бъдещето държава и познават накъде ще духне вятъра по скоро ставам послушен китаец който би се изчистил от всякакви крипто монети.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                      В основата си "блокверигата" е нещо което организира други неща, няма значение какво... икономика, живи организми, компютърни програми и тн. това е основната философия и вие това не можете да разберете. Еволюцията някога е започнала с РНК веригата, после ДНК... и днес в информационния свят е блокверигата. Това е, вие се впускате в някакви детайли, какво било пари, какво било икономика... няма никакво значение... "Може ли да се оранизира?" е въпросът. След като може да се организира, хоп блокверига му слагаме и готово, от там нататък блокверигата си еволюира и си се развива. Нямам си на идея през какви перипетии ще трябва да пемине и кой ще и слага "прът в колелото", но блокверигата ще продължава да се развива.

                      Слаба ви е философията и разбирането за вселената, от там ви е проблема... и не очаквам това да се промени в скоро време.
                      Я пак кое какво организира, че ме напуши смях
                      Иди чети, че май си се посветил на материя от която нямаш и понятие. Информационния свят изобщо не залага на блокчейн, от ИТ гледна точка тя е безумно неефективна и като дизайн експоненционално задръства системата си на обмен - което лесно може да се види в последно време по цените и времето за изпълнение на транзакциите на дъртия биткойн например. Какво точно и се развива на блокчейна, я ме просвети?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                        Както ДНК е Блокчеин на ЦЯЛАТА ЕВОЛЩЦИЯ НА ОРГАНИЧНАТА МАТЕРИЯ до момента, така и Биткон веригата е ДНК на ВСИЧКИ ТРАНЗАКЦИИ от раждането му до момента!!!
                        Ако Биткоин се наложи като световно платежно средство то Блокчеина ще е ДНК-то на всички финасови транзакции!
                        ТолкоЗ за приликата м/у Биткоин и ДНК! Кой разбрал - разбрал!!!
                        Форумен бисер
                        ДНК не съдържа пълен запис на еволюцията, толкова ти разбира главата Явно и с блокчейн си скаран като цяло, тя няма дори далечна прилика с ДНК. Единственото общо между двете е че не ги схващаш.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                          Тоя номер не се ли изтърка досега? Разбрахме се, че който се е включил навреме в пирамидата ще спечели. Въпросът е кога да влезе който още не е, и да не изгуби 48 % от парите си само за 5 дни. Като случката с Рипълите тия дни.
                          Аз ако имам кристално кълбо сега щяха да ми веят мулатки на собствения остров. Тука говорим за логика. Иначе може да ме връщаш и до 2008 година, кога за една пица са давали 10 000 БТК.

                          Той човека ти постна коментар от преди 2 месеца, не 2 години.

                          След 2 месеца ще е пак същото, пак ще обясняваш, който се бил включил на време и тн.

                          Сега му е времето, преди да са започнали да се включват стотици милиони хора... докато потребителите са все още под 100 милиона... защото с всеки скок нагоре възможностите за бъдещ растеж намаляват, понеже населението на Земята не е безкрайно много и няма да е особено изгодно да се включиш последен. Всъщност най вероятно когато ти се решиш да си купиш Биткойн, повечето от нас отдавна ще са го продали. То и в момента възможноста за растеж на оригиналния Биткойн е по-малка отколкото на някои от алт. монетите. Можеш да си стоиш и да се вайкаш колко бил паднал Биткойна някога и че това пак щяло да се случи. Разбира се, че ще се случи, както се случва и с всичко останало на този свят. Да речем хората предвиждат още откакто съществува цивилизацията "края на света".

                          Явно живота ти не е много интересен, след като се притесняваш от всеки малък неуспех, защото единственият начин за успех е неуспеха, ако човек се страхува от това, няма никакъв шанс за какъвто и да било напредък.

                          Ще ти кажа, защо имаш проблем, защото ако не те интересуваха криптовалутите нямаше да пишеш толкова много в тази тема, а ако те интересуват, какъв е смисъла да не участваш по никакъв начин. Защо не цениш времето си, то струва пари... има къде по-полезни неща от това да обясняваш, на криптофеновете, че били пирамида. Накрая като дойде някоя монета истинска пирамида (като Onecoin например) вече никой няма да вярва и всички ще се е набутат.

                          Хората просто няма да правят разлика, че едното го казва IvanTerziev, а другото Xman1. Те ще са прочели толкова много твъдения, че криптовалутите са пирамиди, че на нищо няма да вярват, дори когато им се казва за истински пирамиди, а такива има сред монетите и не са една.
                          Last edited by Xman1; 11.01.2018, 01:24.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                            ...
                            СЕГА КАК МИСЛИШ - СПЕЧЕЛИЛ ЛИ СИ ИЛИ СИ ИЗГУБИЛ ОТ ТОГАВА ДОСЕГА???
                            Лека Нощ!!!

                            Тоя номер не се ли изтърка досега? Разбрахме се, че който се е включил навреме в пирамидата ще спечели. Въпросът е кога да влезе който още не е, и да не изгуби 48 % от парите си само за 5 дни. Като случката с Рипълите тия дни.
                            Аз ако имам кристално кълбо сега щяха да ми веят мулатки на собствения остров. Тука говорим за логика. Иначе може да ме връщаш и до 2008 година, кога за една пица са давали 10 000 БТК.

                            Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                              Добри ютро!
                              .............
                              Биткойн се е запътил пак към 13 К. 7К $ съм напред, щото не ви послушах.
                              ................
                              Аааайде на кеските, неска има утре няма! Графиките верно мязат на първоизточника на кеските. Увиснали са като ...
                              Ванка, я глей какво си ми написал на 13-ти Ноември 2017, преди по-малко от 2 месеца ....

                              12.11.2017, 21:51
                              Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                              Видяхме малко Фоерверки и сега полека ще се върнем към нормалния ход на нещата - т.е. Биткоин нагоре към 10.000$ а Биткоин Кеша около 1/10 от цената на Биткоина. Това не значи че няма да може да се прави добра спекула пак - покупки под 0,07 и продажби над 0,12 (0,14)
                              Който спечелил - Честито! На другите: "не губи кураж - следва нов тираж"!!!

                              Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                              Абе отива към 6 000, при 7 800 оня ден пик...
                              Гледаш ли цените изобщо?
                              СЕГА КАК МИСЛИШ - СПЕЧЕЛИЛ ЛИ СИ ИЛИ СИ ИЗГУБИЛ ОТ ТОГАВА ДОСЕГА???
                              Лека Нощ!!!


                              remember remember the fifth of november

                              Коментар


                              • Не знам дали някой е пуснал вече тази тема, но поне на мен ми се вижда доста интересна.
                                You have to distinguish between market value and intrinsic value — and cryptocurrencies have no intrinsic value.

                                Коментар

                                Working...
                                X