IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    Веригите решиха ли проблема с мащабирането?
    Признавам че знанията ми са малко стари, откога веригите имаха сериозен проблем със скалирането - като станат много звената и записите в тях ставаха много скъпи (от към ток, време, изчислителна мощ).
    Личните ми предположения че този проблем няма как да се реши, или то вече няма да е верига.
    Какво казва съвременната теория?
    Ето какво казват и теорията
    https://www.researchgate.net/publica...Survey/related

    и практиката
    https://cointelegraph.com/news/binan...adoption-grows
    https://www.thecointribune.com/actua...ork-pour-2021/

    Коментар



    • Цени на копачки оказион за Биткойни

      Моята хипотеза за лавинообразното нарастване на цената на биткойна:
      1) Bitmain започва да продава нови, по-ефективни копачки ASIC;
      2) Миньорите започват да купуват масово новите копачки ежедневно, плащайки с BTC;
      3) Bitmain обменя ежедневно получените BTC за USD
      4) Цената на BTC расте;
      5) Цената на новите и старите копачки расте;
      6) Треската за "златното" BTC расте, трейдърчетата купуват още BTC за USD
      7) И цикъла се повтаря от 1) до 7)

      Bitmain са продали копачки за доставяне чак до август 2021 г.
      Когато тези копачки бъдат доставени и инсталирани,
      трудността на копаене ще нарастне, добива ще спадне,
      похарчения ток ще струва повече от добитите койнчета
      и много стари копачки ще бъдат хвърлени на боклука.
      Собствениците им ще започнат да си разпродават спечелените биткойни и
      тогава цената на BTC ще падне.
      Който има здрави нерви и няма нужда от пари, ще дочака следващия бум на BTC
      Last edited by barbaron; 05.01.2021, 11:58.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

        От днешна гледна точка изглежда бъдещето ще е на смарт веригите.... т.е. Етер подобните вериги. Като разбира се ще останат няколко класически вериги (Биткойн -подобни).

        Веригите решиха ли проблема с мащабирането?

        Признавам че знанията ми са малко стари, откога веригите имаха сериозен проблем със скалирането - като станат много звената и записите в тях ставаха много скъпи (от към ток, време, изчислителна мощ).

        Някой беше изчислил че за да минат всички транзакции на Виза за деня ти трябва целия ток на Земята да отива само за тях за този ден. И това беше верно. Обаче освен на Виза има още 1000 пъти по-толкоз транзакции дневно.

        Личните ми предположения че този проблем няма как да се реши, или то вече няма да е верига. Поне така казваше на времето теорията. Примерно релационните бази или кей валюе сторета нямат проблеми със скалирането. Дали са хиляди, милиони или милиарди записи все си работят. Но при веригите нещата не стояха баш така. Какво казва съвременната теория?

        Коментар


        • Горките руснаци, ще им сложат стена към криптовалутите
          Russia's Central Bank tries to stem the tide of rubles leaving bank accounts
          With the declared intent of reducing risk, the moves look to cut new investors off from opportunities to get out of the ruble.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
            Нова съм и за мен като цяло биткойн е пирамида. Ако купувам ще е със спекулативна цел. Вече купих веднъж и продадох щото се уплаших че тръгна надолу. Но то пак смени посоката.
            02.01.2021, 15:33



            Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

            При бичи тренд биткойна прави корекции от този порядък 30 - 40 процетн по пътя на горе. Сривът е при мечи тренд обикновенно 80-95 процента.Биткойна е пред корекция съвсем скоро време дни до седмица Ще формира локален връх въпроса е от къде ще почне спускането лично аз очаквах да почне от 21 - 25 хиляди , Но вероято ще от нива близки до 30 хиляди и отгоре. Щом си решила да влизаш на пазара е хубаво да влизаш на порции както сега и така и с чакаща поръчка като почне да се спуска. Щот ако сега си купила и се спусне сериозно и няма да ти е приятно и пак ще говориш за къръщина. Като не познаваш инструмета е хубаво да си по внимателна.





            Коментар


            • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

              Не е като да няма примери на занулени коини. Имаше стотици коини, оцеляха 10 (не знам колко са оцелели). Но над 95% от коините дето се търгуваха, копаха, въртяха вече ги няма Демек занулиха. Оцеляха няколко.

              Какво пречи тези няколко следващия път да занулят и те?

              Повечето от тези които занулиха, бяха изоставени от дивелопърите си или никога не са били нищо особено, прости копия на Биткойн с малки разлики и направени само и единствено с цел бърза печалба и набутването на балъци вътре. Някои от тях направени като класически пирамиди и понци схеми, абсолютно умишлено предварително изкопани от собствените им дивелопъри и тн. т.е. накратко казано лоши проекти с цел бърза печалба (но това понякога се случва и с класически бизнес начинания).

              Ако вземеш да речем топ 10 монетите от преди 5 години т.е. от 2015-а ще видиш че повече от половината са живи и в относително добро състояние (макар и не всички да са в топ 10).

              Умирането на голяма част от старите монети беше предизвикано от Етериум, който даде възможност буквално на всеки да създаде собствена монета с няколко клика на мишката и със защита равностойна на тази на Етер веригата. До появата на Етер, за да създадеш собствена монета, трябваха копачки и тн. Тогава изведнъж се появиха 1000 монети (токена) върху Етер мрежата и те много бързо "убиха" голяма част от безсмислените копия на Биткойн... т.е. останаха само тези които имаха смисъл. След това големите играчи видяха, че няма смисъл да правят Биткойн копия и започнаха да копират Етериум. Постепенно хората започнаха да разбират, че бъдещето е на "смарт веригите"... т.е. верига която може да прави всичко, не само да прехвърля пари и токени. Така през 2019а започнаха да набират скорост т.нар DeFi (децентрализирани финанси) проекти. Първо се развиха върху Етер веригата, но след като тя се пртовари, те започнаха да прескачат върху другите "смарт вериги".

              От днешна гледна точка изглежда бъдещето ще е на смарт веригите.... т.е. Етер подобните вериги. Като разбира се ще останат няколко класически вериги (Биткойн -подобни).

              За да се появи изцяло "нова" монета която да отнеме "короната" на Биткойн. Трябва технологично тази монета да предлага редица предимства, не просто една, две разлики. Също така хората инвестирали в Биткойн трябва да бъдат убедени защо новата монета е по-добра и тн. а това не е лесна задача. Не знам дали някога си разговарял с Биткойн фундаменталисти, но това е почти като да разговаряш с религиозни хора. Те виждат само Биткойн и нищо друго. Тези хора ще си продадат къщите и ще си купят Биткойн, ако цената падне на някакви много ниски нива.... та не се притеснявай, Биткойн няма да занули. Колкото до другите, не всички ще останат завинаги на положението на което са, но от топ 10 поне 3 - 4 ще останат там и в следващите 5 години. Биткойн и Етер мисля ще останат на върха още много дълго време. Освен разбира се ако не се появи самият Сатоши Накамото и не си изтегли парите, това винаги съществува като възможност... (последното изречение е шега)



              Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
              Нова съм и за мен като цяло биткойн е пирамида. Ако купувам ще е със спекулативна цел. Вече купих веднъж и продадох щото се уплаших че тръгна надолу. Но то пак смени посоката.

              Да си "играеш" на спекулант с Биткойна по този начин, е като да си играеш с огъня. Точно в най-неочаквания момент за теб ще тръгне надолу или нагоре, ще се изплашиш и ще си изгубиш парите.

              Иначе чисто технически имаме възхоящ тренд в момента, но не е ясно до кога ще продължи. В краткосрочен план едва ли има човек който може да направи точна прогноза, макар някои неща да се повтарят. Например в момента би било логично да има корекция.... но си го мислехме това и след като мина 20 000.... а той надмина 30 000 и няма корекция. Предполагам има сили да стигне цена около 50 000 през тази година, но това ще максимума.... освен ако внезапно не направят ETF и всички да решат да инвестират там.
              Last edited by Xman1; 05.01.2021, 01:54.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                Етериум, но не ги купувай наведнъж, защото може да има корекция надолу във всеки един момент.

                Виждам че си нова в крипто търговията, а движенията тук не са като при стандартните акции, спокойно може да има корекция 50 - 60% в близките месеци. Обикновено това ако се случи с акция на компания, то компанията ще е фалирала след това.... но при криптовалутите такива движения са нормални и по никакъв начин не предвещават "смърт" на дадената "монета". При Етер-а нивото на подкрепа е някъде около 300 $.

                Можеби трябва да го изчакаш да направи корекция и тогава.


                П.С. Все пак да спомена че инвестициите в криптовалути обикновено водят до финансови загуби, та се посъветвай с някой професионалист преди да вземаш решения. Аз съм лаик в областта на инвестирането, нямам диплома, мнението ми е чисто спекулативно и не е съвет за инвестиция.





                За Биткойна е късно поради друга причина, за да се качи 2 пъти (например), пазарната му капитализация трябва да стане над 1 трилион... което не е реалистично за близките 2 - 3 години.

                Иначе ако сега вземеш Биткойн на 30 000, няма да загубиш 30 000, защото стойноста му няма да стане 0 (това вече мисля е ясно на повечето хора), но при една корекция от да речем 60% , може да продадеш на загуба, от страх че може да отиде още надолу. Така хората губят пари при криптовалутите, разглеждат ги като нормални акции на компании, които при спад 60% просто не се възстановяват след това, но за криптовалутите тези "правила" не важат. За криптовалутите големите корекции са нещо нормално, защото повечето големи играчи са спекуланти, докато не влязат институционални играчи, тези флуктуации в цените ще продължават.
                +1000. За последното изречение също, само лека добавка...."ще продължават"но от нива близки до тези отпреди 10 страници, а тогава вече няма да са криптовалути, а зад тях ще стоят институционални играчи.
                Сори, изказах се като лаик, какъвто всъщност съм, но усещаш кво искам да кажа.
                Last edited by bulgarian lev; 05.01.2021, 01:33.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                Коментар


                • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  Нова съм и за мен като цяло биткойн е пирамида. Ако купувам ще е със спекулативна цел. Вече купих веднъж и продадох щото се уплаших че тръгна надолу. Но то пак смени посоката.
                  След като продаде, нали?

                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                    Вече купих веднъж и продадох щото се уплаших че тръгна надолу.
                    Криптото не е за теб при това положение.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                      Не знам, не съм врачка. Ама ти явно си
                      Не съм и аз. Просто помня много неща за лесните и бързо покачващи се активи. . Но инвестирайте, рискът си заслужава.
                      Още Реймънд Чандлър, собственик на 3 нефтодобивни компании....изградил образа прототип на себе си - героя Филип Марлоу в романите си - детективът със служебната бутилка уиски и специален подход към жените е казал:
                      ,,няма чистичък начин да спечелиш 1 млн долара".
                      Last edited by bulgarian lev; 05.01.2021, 00:34.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                        Демек казино.. Ще гушнеш 2 пъти, после ще горнеш като пиратка, за секунди.
                        Не знам, не съм врачка. Ама ти явно си

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                          Нова съм и за мен като цяло биткойн е пирамида. Ако купувам ще е със спекулативна цел. Вече купих веднъж и продадох щото се уплаших че тръгна надолу. Но то пак смени посоката.
                          Демек казино.. Ще гушнеш 2 пъти, после ще горнеш като пиратка, за секунди.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                          Коментар


                          • Нова съм и за мен като цяло биткойн е пирамида. Ако купувам ще е със спекулативна цел. Вече купих веднъж и продадох щото се уплаших че тръгна надолу. Но то пак смени посоката.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                              Иначе ако сега вземеш Биткойн на 30 000, няма да загубиш 30 000, защото стойноста му няма да стане 0 (това вече мисля е ясно на повечето хора), но при една корекция от да речем 60% , може да продадеш на загуба, от страх че може да отиде още надолу. Така хората губят пари при криптовалутите, разглеждат ги като нормални акции на компании, които при спад 60% просто не се възстановяват след това, но за криптовалутите тези "правила" не важат. За криптовалутите големите корекции са нещо нормално, защото повечето големи играчи са спекуланти, докато не влязат институционални играчи, тези флуктуации в цените ще продължават.
                              Не е като да няма примери на занулени коини. Имаше стотици коини, оцеляха 10 (не знам колко са оцелели). Но над 95% от коините дето се търгуваха, копаха, въртяха вече ги няма Демек занулиха. Оцеляха няколко.

                              Какво пречи тези няколко следващия път да занулят и те?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                                Така чисто технически от графиката като гледате трендът е надолу, нали?
                                Криптаци и ТА...две несъвместими понятия....

                                Коментар

                                Working...
                                X