IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Хейтърите къде отлетЕхте
    Когато разкешите БитКон на 100 бона парчето, тогава се бийте в гърдите и изполвайте модерни думички "хейтъри", мейтъри и т.н.
    В момента рулетката все още се върти, а топчето подскача ли, подскача..... Днес е 56 000, утре може да е 156 000 или 5 600

Коментар

Хейтърите къде отлетЕхте
      Не ви пречим да се радвате че сте хванали в шепите си ВЪЗДУХ. Смеем ви се и на "акъла".
      Last edited by aleks262; 12.03.2021, 09:22.
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        58 000 ...
        Хейтърите къде отлетЕхте

Коментар

• 58 000 ...

Коментар

• Докато ме нямаше пред компютъра гледам, че сме се доближили на една боя разстояние. Пак малка корекцийка и може би още нощес ще пробием заветното ниво ....

Коментар

• Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение

Грешиш, 0.2%, но вече са по-скоро 0.5%. И това не е малко за пенсионен фонд. А до края на годината, може и 1% да се получи.
              ..... компанията майка на Greyscale ще прави байбак.
              Digital assets management firm Grayscale has halted inflows to the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) after the fund traded at a 15% discount to the price of the bitcoin the trust holds.
              https://finance.yahoo.com/news/grays...181421148.html

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Teзи пари за фонда са само 0.02% от капитала му.
                Ей сега Матеев ще почне да смята какво ще стане, ако ВСИЧКИ фондове инвестират 0.02% във биткойни.
                Само че, живота е шарен, аналитичното мислене е полезно за математиката и физиката, а тук логиката мълчи.
                Грешиш, 0.2%, но вече са по-скоро 0.5%. И това не е малко за пенсионен фонд. А до края на годината, може и 1% да се получи.

Коментар

Израелски пенсионен фонд е инвестирал $100 милиона в GBTC - https://www.coindesk.com/israeli-pen...n-trust-report
                  Teзи пари за фонда са само 0.02% от капитала му.
                  Ей сега Матеев ще почне да смята какво ще стане, ако ВСИЧКИ фондове инвестират 0.02% във биткойни.
                  Само че, живота е шарен, аналитичното мислене е полезно за математиката и физиката, а тук логиката мълчи.
                  Last edited by hazard; 11.03.2021, 23:15.

Коментар

• https://money.bg/finance/eto-kolko-s...i-v-sveta.html колко са всички пари по света.

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

Тази новина остава малко встрани и няма ефект върху цената, но е възможно да е и по-значима дори от новината за Tesla. Мъск е авантюрист, но тук става въпрос за институция, която по дефолт е крайно консервативна, както всеки пенсионен фонд. Това е много съществено събитие.
                      Щом евреите минават на крипто, работата е ясна.

Коментар

• Когато големите кешират в края на бичия цикъл,пак ще повторим най-вероятно същите проценти дълбока корекция.Още повече и ако изскочат регулации,предразполагащи към паника.Но още има време като гледам.

Коментар

Израелски пенсионен фонд е инвестирал $100 милиона в GBTC - https://www.coindesk.com/israeli-pen...n-trust-report
                          Тази новина остава малко встрани и няма ефект върху цената, но е възможно да е и по-значима дори от новината за Tesla. Мъск е авантюрист, но тук става въпрос за институция, която по дефолт е крайно консервативна, както всеки пенсионен фонд. Това е много съществено събитие.

Коментар

И аз си мисля, че причините за тези дълбоки корекции бяха породени от паниката, която вече почти не съществува
                            Биткойн има няколко подобни цикъла с бурен растеж и корекция впоследствие. Обикновено корекцията се случва към края на годината, която е следваща на годината, в която се случва halving. Така беше през 2013 и 2017 години. Тоест, ако следваме историята, към края на годината трябва да видим връх на настоящия цикъл и мечи пазар от поне две години - 2022 и 2023. Има, обаче, няколко много съществени разлики в сравнение с 2013 и 2017. Първата е, че пазарната капитализация на биткойн е над трилион долара в сравнение с посочените години. Втората е наличието на фючърси и ETF фондове, които в доста по-голяма степен легитимират пазара в сравнение с предходните години. Трето, в предходните цикли нямаше институции, които в портфейла си да държат биткойн, а само физически лица - ентусиасти. И на четвърто място, през последните две години FED и ECB провеждат много либерална монетарна политика, увеличавайки неимоверно паричната маса. Тези фактори, а вероятно и други по-малки и не толкова значими според мен ще са спирачка пред класическите биткойн корекции от 75-80%. Мисля, че това остана в миналото

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Спокойно - ще има дълбока корекция, но дали ще е толкова дълбока, колкото сме наблюдавали в миналото?

Има един нов момент, който инвеститорите не го отчитат. Когато биткойна стигна до 20 000, никой не го очакваше това. След това се срина до 3000 и всички си мислеха, че това е неговият край. Новият момент е, че след като биткойна проби 20 000 и на майтап стигна до 58 000, хората си смениха мнението. Много неверници повярваха във биткойна, и аз в това число, и сега нагласите са, че ще има нови и нови ръстове на цената чак до 1 000 000.

При тези нови нагласи хората вече не се панират при разните му там корекции, и не разпродават бясно. Просто изчакват, а паралиите дори и товарят още. При такава една промяна на обществената нагласа аз си мисля, че вече няма да има такива драстични корекции от 60-70%, а ще се ограничи до сравнително по-малки корекции - макс 40-50%. Когато се изчерпа силата на тренда няма да има дълбок срив, а просто ще се влезе в една продължителна по време, но сравнително плитка корекция.
                              И аз си мисля, че причините за тези дълбоки корекции бяха породени от паниката, която вече почти не съществува

Коментар

• Аз също съм на мнение, че сега нещата са по-различни от предишния скок през 2017-та. Корекциите до момента се ограничават до 20-30%, не водят до толкова масово и паническо разпродаване, при което виждаме сравнително бързо възстановяване в рамките на седмица-две. Големите нови инвеститори, както и институционалните такива също допринасят за някаква стабилност. Явно има много инвеститори, готови да купуват в корекция, което води до ограничаване на срива и след това възстановяване до предишни нива. Не се знае обаче до кога ще продължи това и дали нещо неочаквано няма да преобърне нещата.
                                Днес май ще има нова атака към върха, да видим до къде ще я докара. Прави впечатление, че бтц-то нараства по-бързо за разлика от другата основна валута- етера, който е много далече от своя АТН към момента.

Коментар

Working...
                                X