IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение
    Има логика да продължава да се купува докато продължава да катери, но трябва да си почнал по отрано. Иначе риска е да купиш на върха и следва потъване. За другото, ясно ако премине последния връх ще продължи, дали до 70, 80 или 100 к, не се знае. Действа като допинг и се почва нов приток на свежи пари и нови играчи. И така докато се обърнат нещата.
    В момента се задържа около това ниво, да видим дали ще го пробие или ще върне надолу.
    Няма значение откога човек ще влезе в играта - по-рано или по-късно. Важното е само и единствено правилно да си управлява позицията от гледна точка на математиката, а не на емоциите. Има си строга математическа формула на ММ, която гарантира максимум печалба при равни други условия. Формулата важи винаги и навсякъде, за всеки един финансов инструмент и за всяко едно възможно движение - малко или голямо.

    Кели е първия, коийто математически е извел една уж добра формула. Неговата формула обаче оперира само с една извадка (миналото, а не с цялата безкрайност на миналото и бъдещето.).

    Втория, който е направил много в това направление е Ралф Винс. Той доразвива формулата на Кели и създава така наречения метод Optimal F. Негов недостатък обаче е същото като на Кели - оперира само с една извадка (миналото), а не с цялата съвкупност (минало + бъдеще).

    Аз не съм добър математик като тях и не мога математически да изведа или докажа каквото и да било. Аз обаче написах софтуер, който симулира милиарди комбинации от всяка една възможна вероятност, и така по емпиричен път открих заветната формула, която важи винаги и навсякъде - в минало или в бъдещето, за извадка или за цялата генерална съвкупност на случайните събития.

    След като открих формулата, я сравних с Кели и Ралф Винс, и се оказа, че техните формули и методи са частни случаи на моята формула, която важи винаги и навсякъде. Споделих я тази формула с няколко свестни човека/трейдера и техните допълнителни изследвания и експерименти отново доказаха нейното тотално превъзходство над всички останали методи за управление на капитала.

    Формулата е лесна и се смята бързо, разбира се със софтуер. Толкова е лесна и проста, че е чак невероятно никой досега да не я е открил. По-скоро е точно обратното - доста трейдери по света вероятно я знаят, но я пазят в най-дълбока тайна така, както го правим аз и няколкото човека, които са посветени в нея.

    Формулата разглежда пазарите в съвсем друга светлина. Не се гледа единичния случай - тренд или корекция, а се гледа/търси вероятноста, която е създала текущия маршрут на цените. Тази вероятност донякъде е неопределена, защото всяка една вероятност може да създаде всеки един маршрут, но все пак може да изчислим доверителния интервал, в който се намира неизвестната вероятност на генератора на дадения маршрут. Тоест можем да изчислим не една вероятност, а диапазон от вероятности, в който със сигурност се намира и търсената от нас вероятност. На думи е сложно, но формулите са прости и лесно приложими.

    От тука нататък е лесно - знаем ли вероятноста, знаем и най-добрия ММ за тази вероятност. Смята се за милисекунди пак по формула, и се прилага без човек въобще да се замисли дали ММ е правилен или не - математиката казва, че е правилен, и точка по въпроса.

    Та този правилния ММ се смята при всеки един новопостъпил тик, и при нарастване на цената препоръчва увеличаване на лотовете на позицията, а при намаляване на цената - намаляване на лотовете. При това тези увеличения/намаления са строго изчислени колко трябва да бъдат така, щото в едно обозримо бъдеще да дадат максимум печалба независимо дали е имало ръстове или падения и колко големи/дълбоки са били те.

    И още нещо - ако и когато Биткойна реши да се срине до 0 (нула), то тогава с какъвто и ММ да сте го обработвали, все ще си загубите всичките пари. Затова е много важно периодично да се тегли част от печалбата, защото тя ще ви остане като далавера. Аз препоръчвам да се теглят по 25% на всяко едно удвояване на цената на биткойна. Тоест теглите половината печалба, а другата половина я реинвестирате.
    Last edited by Mateev; 09.03.2021, 21:18.

    Коментар


    • И етер около 3к. Между другото вчера се загледах в обявите за ригове. Гледам машина като моята струва почти колкото я купих преди 3 години, при положение, че и тогава беше малко завишена цената по същите причини като сега. Луда работа, само тва мога да кажа.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
        Според мен мине ли ATH ще се отприщи "бента" и следва стръмно нагоре до към 100к, вероятно до края на Април....тази година
        Именно - това е и моето мнение. Ще има стръмно рали с цел 90-100к, след което паническа дълбока корекция, но това си е в реда на нещата.

        Коментар


        • Според мен мине ли ATH ще се отприщи "бента" и следва стръмно нагоре до към 100к, вероятно до края на Април....тази година

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Техническия анализ на биткойна е коренно различен от този на всички останали финансови инструменти. Причината е, че на графиката и на ценовите нива трябва да се гледа от ЛОГАРИТМИЧНА гледна точка. То това е така и при другите финансови инструменти, но понеже те се движат в малки диапазони, линейния анализ при тях се отличава с много малко спрямо логаритмичния, и може да се приеме за верен.

            Та от логаритмична гледна точка следващата корекция най-вероятно няма да започне от около 80к, а направо от 100к. Тоест пробием ли сега върха следва рали някъде до около 100к. След това обаче следва една доста по-дълбока корекция, при която нервите на много хора няма да издържат.

            ПП: Аз в момента товаря, въпреки че цената расте. Има си математическа логика в това, която не се разбира от масовката. Правилния ММ е при ръст на цената да се добавя, а не да се чака дълбока корекция. Това е пряко следствие от формулите за управление на капитала, с които са се занимавали Кели, Ралф Винс и аз. Моята е най-добрата, колкото и нескромно да звучи.
            Има логика да продължава да се купува докато продължава да катери, но трябва да си почнал по отрано. Иначе риска е да купиш на върха и следва потъване. За другото, ясно ако премине последния връх ще продължи, дали до 70, 80 или 100 к, не се знае. Действа като допинг и се почва нов приток на свежи пари и нови играчи. И така докато се обърнат нещата.
            В момента се задържа около това ниво, да видим дали ще го пробие или ще върне надолу.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение
              Някой по-вещ в ТА да разясни, в момента сме малко под фибо76 от около 54500, при трайното му преминаване следваща спирка отиваме на АТН от 58300. Да видим дали ще се справи първо с това ниво.
              Техническия анализ на биткойна е коренно различен от този на всички останали финансови инструменти. Причината е, че на графиката и на ценовите нива трябва да се гледа от ЛОГАРИТМИЧНА гледна точка. То това е така и при другите финансови инструменти, но понеже те се движат в малки диапазони, линейния анализ при тях се отличава с много малко спрямо логаритмичния, и може да се приеме за верен. Биткойна обаче се движи в голям диапазон (2 на степен 16), и при него в валиден само и единствено логаритмичния анализ.

              Та от логаритмична гледна точка следващата корекция най-вероятно няма да започне от около 80к, а направо от 100к. Тоест пробием ли сега върха, следва рали някъде до около 100к. След това обаче следва една доста по-дълбока корекция, при която нервите на много хора няма да издържат.

              ПП: Аз в момента товаря, въпреки че цената расте. Има си математическа логика в това, която не се разбира от масовката. Правилния ММ е при ръст на цената да се добавя, а не да се чака дълбока корекция. Това е пряко следствие от формулите за управление на капитала, с които са се занимавали Кели, Ралф Винс и аз. Моята е най-добрата, колкото и нескромно да звучи.
              Last edited by Mateev; 09.03.2021, 13:37.

              Коментар


              • Някой по-вещ в ТА да разясни, в момента сме малко под фибо76 от около 54500, при трайното му преминаване следваща спирка отиваме на АТН от 58300. Да видим дали ще се справи първо с това ниво.
                Last edited by r22; 09.03.2021, 10:56.

                Коментар


                • Кученцата си скимтят а кервана (коина) си върви - $53,755

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev

                    Това важи само и единствено за тебе и за себебодобните ти - пльоскате у форума невежеството си и се чувствате важни.
                    Всички вече знаят, че имаш десетки левове и мултимилионни бизнеси, но това по никакъв начин не оправдава ежечасните ругатни и обиди, които сипеш по другите участници във форОма!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bokogega

                      Той прочел нещо ама недоразбрал,важното е да го пльосне у форумо и да се покаже на важен.Защо изобщо отговаряш на такива постове
                      Аве умник, от централна банка, какво очакваш? Естественно че централизирана система, която ще работи паралелно с децентрализираната такава. Важното тук е, че ще бъдата елиминирани "посредндиците" т.е парите ти ще бъдат директно в централната банка, там ще депозираш и оттам ще можеш да теглиш кредити

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
                        Откъде да знаят за тези неща,които им приказваш,не виждаш ли,че те на вързано куче хляб не могат да дадат ти ги връщаш години назад
                        Между другото сега се сетих че Форекс Мастъра дето прокламираше яко биткоина, прокламираше яко и нефта, че свършвал, че щял да стане 500 долара за барел, че бля, бля. И прокламираше инвестиции в нефт.

                        Постовете трябва да му ги има в темата за Петрола, която най-вероятно е изпаднала на последната страница, където беше и темата за биткоина преди 2-3 месеца.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Vladi666
                          Днес цената скача..очаквам Матеев да се вихри цял ден във форума
                          Ами за 8 часа от 52 000 стигна до 54 500. Това говори за голяма сила в посока нагоре и има вероятност до ден-два отново да тества Highest High.

                          За злобарите и подигравчиите - сриването на биткойна отново се отлага за неопределено време .....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                            Фирменната сметка я отваряш в борса, ти в кой век живееш?
                            Е да ама Матеев каза,че там койните са ни изложени на риск.А аз не искам да рискувам и затова ще си ги държа на флашка на врата

                            "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                              Звучиш като едни костюмари от Уолстрийт, които при появата на първия безжичен телефон са обяснявали, че това е глупост - телефон има в дома, офиса и будка на улицата. Днес в смартфона е целия свят. Същото се отнася и за интернет. Бумът в развитието на мрежата са порносайтовете и това е заклеймявано. Днес без интернет света ще спре да съществува. Биткойн имаше същото черно минало в началото - Silk road, например. След десет години всеки ще има wallet в смартфона си с крипто в него.
                              Божее и това ли е най голямото предимство на интернета да блъскаш чикии безплатноПо наше време имаше касетки с порно и пак света не спря да съществува.А си мислех,че нашето поколение е нещо не добре,то подрастващото е още по зле
                              "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                                Като казах нефта се сетих, че по едно време му викаха "черното злато" и всички го предпочитаха за сторе оф валюе.

                                По времената дето растеше и аха да свърши.

                                Та тогава всичкото анализатор, експерт и фонд меринджей казваше по-добре инвестирайте в петрол, че свърша, отколкото в злато, щото нали златото няма приложение.

                                Ама после едни реднеци като измислиха фракинга термина "черното злато" спряха да го употребяват.

                                Сега просто си му викат петрол


                                Не знам ама много ми напомня на сегашната ситуация.
                                Откъде да знаят за тези неща,които им приказваш,не виждаш ли,че те на вързано куче хляб не могат да дадат ти ги връщаш години назад

                                "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                                Коментар

                                Working...
                                X