IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от jica Разгледай мнение
    Хора, които с минимални усилия са "изкопали" 1000 бтк преди 5г сега с лекота се наричат мултимилионери в $. Трябва да се съгласите, че това няма как да се нарече справедливо разпределение на блага. Няма как това да продължи вечно и няма как това да доведе до каквото и да е добро за тази цивилизация.
    Не, въобще не трябва да се съгласим.

    Първо, за да изкопаеш 1000 биткойна преди 5 години са необходими не минимални, а оргомни усилия, а преди 10 години, големи усилия. Напълно справедливо е, хора поели съответния риск, инвестирали собствени средства и време, да получат по-голяма част от благата, а не останалата група, която се е присмивала и назидавала отстрани. Ако нещата се бяха развили до друг начин, никой нямаше да помни майнърите.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
      Снимката кърти.
      Ово е Стандарт. Ovo je standard!*
      Ако биткойна се плъзне надолу на картата кучетата ще ги заместиш с виетнамци.

      Коментар


      • Снимката кърти.
        Ово е Стандарт. Ovo je standard!*

        Attached Files

        Коментар


        • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение

          Достатъчно е например да е купил 20 биткойна за скромните 50 (петдесет) долара през 2012 и все още да ги има. За това се иска едно постоянно четене, воля и здрави нерви, но пък и 1 млн. долара са достатъчно голяма сума пари.
          Нарича се късмет.

          А и има хора направили много пъти повече. Тея дето са се включили от ранно и са копали за без пари и са стискали и сега ги стискат още.

          Все пак разпределението си е 90% в 100-те най-големи портфейли (като махнем на борсите) другите ме съмнява да са си ги купували. Копали са ги като е било лесно.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от coolio Разгледай мнение
            А защо здрави нерви? Просто по пътя нагоре от време на време продаваш по малко, наливаш в акции, имоти и си свиркаш с дивидентите и ръста в цените.
            Да, сега от дистанцията на времето изглежда така. При подобна "инвестиция" аз например бих излязъл частично още над $200 - $230 (100х !), доколко помня - първият по-сериозен връх, и още повече малко под $1000, ако въобще успея да уцеля. Повечето хора тук разсъждават повърхностно по темата от гледна точка на спекулант. Все още основната дискусия се върти около пирамиди и понцита, какво остава за по-сложни концепции в крипто света ?! Това е ниво -10, подземен етаж. За да разбереш с кого си имаш работа, трябва да изгубиш дни в четене на оригиналния биткойн форум от периода 2010-2013.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
              Ай ся по изходните данни и по формулата двамата умници Барба Ганьо и Пчеларя изчислете възвръщаемостта реалната,а не тази,която стои на циферблата на телефона и компютъра,която е в бъдеще време
              За последен път нарушавам даденото преди малко умно правило

              Смятай, "умнико", ето ти данните
              Cloud1: Първа покупка: 18/3/2020, общо покупки до днес: 21 с реинвестиране
              Cloud1: Внесени: 5859,28 евро, Изтеглени: $3000

              Cloud1: BTC: Running Hashrate 440TH/S Yesterday’s Earnings +$162.01 Total Earnings +$3259.28
              Cloud1: ETH: Running Hashrate 100MH/S Yesterday’s Earnings +$11.84 Total Earnings +$238.99

              Cloud2:

              Коментар



              • Има ли поне един колега, който да е увеличил цялото си богатство минимум три пъти от биткойни? И ако няма ни един въпреки лудешкото качване на цената на койните, тогава за какво говорим...?



                Ето, няма да ви говоря колко сбъркани идейно са койните. Дайте да говорим прагматично, като спекуланти с крипто
                Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение

                Достатъчно е например да е купил 20 биткойна за скромните 50 (петдесет) долара през 2012 и все още да ги има. За това се иска едно постоянно четене, воля и здрави нерви, но пък и 1 млн. долара са достатъчно голяма сума пари.
                Има и то много, които познавам около мен, на приятелите ми им набивам вече от 7-8 години да си закупят, тези които ме послушаха не съжаляват и направиха много повече от въпросните x3.
                А защо здрави нерви? Просто по пътя нагоре от време на време продаваш по малко, наливаш в акции, имоти и си свиркаш с дивидентите и ръста в цените.
                Мисля, че и тази седмица ще е супер успешна за следящите крипто пазара отблизо - преди 2 сед продадох 2 биткойна, а миналата си купих за тях Додж и ЕТЦ. Едната според мен ще качи сериозно заради реддита и ивента на Мъск на 8ми, другата заради смешната капитализация. Вече съм x2 на печалба, а се надявам и на x3 ей така за майтапа. Та даже и в момента има прекалено много възможности за умножаване.
                Last edited by coolio; 05.05.2021, 09:32.

                Коментар


                • Не забравяйте умното правило:
                  - Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Има ли поне един колега, който да е увеличил цялото си богатство минимум три пъти от биткойни? И ако няма ни един въпреки лудешкото качване на цената на койните, тогава за какво говорим...?



                    Ето, няма да ви говоря колко сбъркани идейно са койните. Дайте да говорим прагматично, като спекуланти с крипто
                    Достатъчно е например да е купил 20 биткойна за скромните 50 (петдесет) долара през 2012 и все още да ги има. За това се иска едно постоянно четене, воля и здрави нерви, но пък и 1 млн. долара са достатъчно голяма сума пари.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                      Съмнявам се, че има и един такъв, честно казано. Като изключим някой студент или някой пич, почнал работа преди 3 години, който бута всичките си спестявания ($5000) в койни на $18 000 през 2017г. и сега точно разтоварва на 54 000

                      Никой нормален човек, който има къща, кола и т.н. и общо "струва" примерно $100 000 няма да си продаде къщата, за да се бухне в койни

                      Между другото и пичът с петте хиляди не го виждам да издържи на -75% без да е продал. Но хайде, с малка сума ако играеш и това са ти парички спестени за 3 години, по-мога да си го представя

                      Ама другият със стоте хиляди колко мислиш, че ще вкара в койни? Примерно $10 000? Значи трябва да купи и да чака да се дигнат 20х. Ту нагоре, ту надолу и то яко надолу...


                      А по твоята логика не би трябвало да има и хора които да не са на 2х от търговия с акции на НАСДАК от 2000 година насам. Да ама има бая хора дето са загубили маса пари, нищо че индекса е 3х нагоре от тогава. Просто в тая работа има много психология. И е много лесно да си мислиш пост фактум какво е могло, ама на практика не е лесно. Още по-малко лесно е да го правиш с повечко пари
                      Разбира се, че някой трябва да е голяма откачалка, за да бухне 100% от богатството си в Биткойн-и. Да бухне обаче 10% си е съвсем нормално, и това вероятно вече са го направили повече от 10% от хората, което и обяснява защо Биткойна е концентрирал в себе си повече от 1% от световното богатство.

                      Предполагам все още не осъзнаваш логиката на хората с много пари. Тези хора имат ИЗЛИШНИ ПАРИ, от които не се нуждаят, за да задоволяват ежедневните си потребности. Въпреки че живеят в лукс и разточителство, те пак имат излишни пари, които се чудят къде и как да ги съхранят. И понеже всеки един метод за съхранение е свързан с някакъв риск от загубата на тези пари, то тогава единственият начин за минимизиране на риска се нарича ДИВЕРСИФИКАЦИЯ. Тоест разпиляване на парите в различни финансови или инвестиционни инструменти, част от които е и Биткойна.

                      Ако се замисли човек, излишните пари могат да се вложат във:
                      1. Злато, сребро, платина и други ценни метали
                      2. Диаманти и други скъпоценни камъни
                      3. Картини и други произведения на изкуството
                      4. Земя и отдаване под аренда
                      5. Недвижимо имущество и отдаване под наем
                      6. Акции и други финансови инструменти
                      7. Биткойн и други криптовалути

                      Пропуснах ли нещо?

                      Аха - изводът е, че Биткойна има реален шанс да се сдобие с капитализация, която е около 15%-20% от всички излишни пари на земята. В момента се е докопал само до около 1%, така че тепърва капитализацията му ще нараства 10-20 пъти, което води до увеличаване на неговата цена 10-20 пъти или до достигането на 500к-1м.

                      Ако един човек с излишни пари правилно си направи собствената си ДИВЕРСИФИКАЦИЯ, за него няма да е никакъв проблем ако едно от перата на тази диверсификация се провали на 100%. Та това е отговорът на въпроса какво ще се случи, ако биткойна се срине и загине. Ами нищо няма да се случи - просто богатите хора ще си го преместят от единия крачол в другия и ще си продължат живота.
                      Last edited by Mateev; 05.05.2021, 07:59.

                      Коментар


                      • Със сигурност има. Продават всичко и залагат на биткойн/NASDAQ. Това почти винаги става по върховете обаче

                        Откачалките, които са се набухали ва банк на върха и не продават на -75% са едно на милион. Айде не е на милион, на 100 000 да е...

                        Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                        Приеми, че има и "ненормални" та даже и "откачалки"

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Съмнявам се, че има и един такъв, честно казано. Като изключим някой студент или някой пич, почнал работа преди 3 години, който бута всичките си спестявания ($5000) в койни на $18 000 през 2017г. и сега точно разтоварва на 54 000

                          Никой нормален човек, който има къща, кола и т.н. и общо "струва" примерно $100 000 няма да си продаде къщата, за да се бухне в койни

                          Между другото и пичът с петте хиляди не го виждам да издържи на -75% без да е продал. Но хайде, с малка сума ако играеш и това са ти парички спестени за 3 години, по-мога да си го представя

                          Ама другият със стоте хиляди колко мислиш, че ще вкара в койни? Примерно $10 000? Значи трябва да купи и да чака да се дигнат 20х. Ту нагоре, ту надолу и то яко надолу...


                          А по твоята логика не би трябвало да има и хора които да не са на 2х от търговия с акции на НАСДАК от 2000 година насам. Да ама има бая хора дето са загубили маса пари, нищо че индекса е 3х нагори от тогава. Просто в тая работа има много психология. И е много лесно да си мислиш пост фактум какво е могло, ама на практика не е лесно. Още по-малко лесно е да го правиш с повечко пари


                          Приеми, че има и "ненормални" та даже и "откачалки"
                          Last edited by better; 05.05.2021, 00:40.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Първа покупка: 18/3/2020, общо покупки до днес: 21 с реинвестиране
                            Внесени: 5859,28 евро, Изтеглени: 109,12 евро
                            Най-голямия ми проблем е данъка, който ще плащам догодина - 30% върху печалбата
                            Ай ся по изходните данни и по формулата двамата умници Барба Ганьо и Пчеларя изчислете възвръщаемостта реалната,а не тази,която стои на циферблата на телефона и компютъра,която е в бъдеще време

                            Click image for larger version

Name:	Screenshot_5.jpg
Views:	1
Size:	11.0 КБ
ID:	3754835
                            "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                            Коментар


                            • Съмнявам се, че има и един такъв, честно казано. Като изключим някой студент или някой пич, почнал работа преди 3 години, който бута всичките си спестявания ($5000) в койни на $18 000 през 2017г. и сега точно разтоварва на 54 000

                              Никой нормален човек, който има къща, кола и т.н. и общо "струва" примерно $100 000 няма да си продаде къщата, за да се бухне в койни

                              Между другото и пичът с петте хиляди не го виждам да издържи на -75% без да е продал. Но хайде, с малка сума ако играеш и това са ти парички спестени за 3 години, по-мога да си го представя

                              Ама другият със стоте хиляди колко мислиш, че ще вкара в койни? Примерно $10 000? Значи трябва да купи и да чака да се дигнат 20х. Ту нагоре, ту надолу и то яко надолу...


                              А по твоята логика не би трябвало да има и хора които да не са на 2х от търговия с акции на НАСДАК от 2000 година насам. Да ама има бая хора дето са загубили маса пари, нищо че индекса е 3х нагоре от тогава. Просто в тая работа има много психология. И е много лесно да си мислиш пост фактум какво е могло, ама на практика не е лесно. Още по-малко лесно е да го правиш с повечко пари



                              Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                              Това е все едно да питаш "Има ли колега на който да му пратим мутри...?!" - кеф ти "държавни" кеф ти частни такива. Ами предполагам че едва ли... някой ще си каже...

                              Иначе моето мнение е, че трябва да е доста некадърен, ако се занимава с крипто и го е увеличил само 3 пъти.
                              Last edited by Money; 05.05.2021, 00:37.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Има ли поне един колега, който да е увеличил цялото си богатство минимум три пъти от биткойни? И ако няма ни един въпреки лудешкото качване на цената на койните, тогава за какво говорим...?



                                Ето, няма да ви говоря колко сбъркани идейно са койните. Дайте да говорим прагматично, като спекуланти с крипто

                                Това е все едно да питаш "Има ли колега на който да му пратим мутри...?!" - кеф ти "държавни" кеф ти частни такива. Ами предполагам че едва ли... някой ще си каже...

                                Иначе моето мнение е, че трябва да е доста некадърен, ако се занимава с крипто и го е увеличил само 3 пъти.


                                Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                                Моля, да не разводняваме повече темата, който "мрази" Биткойн, има право да се "разсърди" и да напусне темата. Никого не караме насила да харесва Биткойн. Биткойн е тук, за да остане....завинаги
                                Те не мразят Биткойн, те мразят всеки който е изкарал пари и не им е дал и на тях... да се закрие въпросното нещо, след като не им дават и на тях. Чувстват се ограбени, от това че някой не им е дал от нещото, което иначе не струва нищо.
                                Last edited by Xman1; 04.05.2021, 23:25.

                                Коментар

                                Working...
                                X